Şimdi Ara

onboard ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aspire one aoa150bw netbook bilgilerinde max 2 gb ram destekelndigi yaziyor. standart 1 gb olarak geliyor urun ve bunun 512mb ram ve 512 de onboard oalrak.
    ben bu 512mb rami soktum ve ayni mhz olan bir 2 gb ram taktim sistem acilmadi.cikarttim ve 1 gb taktim calisti.onboardla beraber 1.5 oldu ancak max 2 gb doypr bunu nasil yapacagiz ? 1.5 gb ram satilmiyorki 2gb tamamlyayim.yoksa biostan onboard devre di$imi birakiliyor?$imdi netbook toplu olmadigi icin biostan bakamiyorum.yardimci olurmusunuz? tahmi nettigim gibi onboard devre disi birakincami 2gb calistiracaktir?

• Onboard Ram olmaz, onboard ram var ise bunlar sideport memory diye geçer ve sadece onboard ekran kartı kullanımı içindir, sistemin desteklediği ram 2gb ise 2 gb ram takın çalışır.

Max 2gb ram destekliyorsa tek parça halinde satılan 2gb lik ram alacaksınız, aldınız çalışmadı ise ram arızalıdır değiştirin, ya da yanlış ram aldınız.

Her 2gb ram aynı değildir, sizin anakartın ne tür ramleri desteklediğine bakın, örner ddr2 533mhz ya da ddr2 667mhz ram, siz buna gidip ddr ya da ddr3 takamazsınız, ddr2 olarak da 1333mhz takamazsınız.

Everest Ultimate ya da cpu z tarzı bir program ile ne çeşit ramlerin olduğunu öğrenmeniz gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 20 Ekim 2010; 6:00:14 >
  • arkada$im hepten hafife aldiniz beni :) ram arizali degil ve calisan laptopumdan soktum 2 gb olani.ve elimde cesitli 512mb 1gb felan ram ler var onalri calistiriyor sadece 2gb olani takinca pc acilip goruntu vermiyor.onboard ram olmaz diyorsun ama var arkadasim kitapciginda bile yaziyor! ve zaten tek ram slotu var ve hic ram takamdan calisiyor.onboard olmasa nasil caliscak bu bilgisayar?dededigim ramlarin hepsi cikanda dahil 533 ddr2. sizde diyorsunuzki ddr 3 takamazsiniz :) tabikide biliyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: draconist

Onboard Ram olmaz, onboard ram var ise bunlar sideport memory diye geçer ve sadece onboard ekran kartı kullanımı içindir, sistemin desteklediği ram 2gb ise 2 gb ram takın çalışır.

Max 2gb ram destekliyorsa tek parça halinde satılan 2gb lik ram alacaksınız, aldınız çalışmadı ise ram arızalıdır değiştirin, ya da yanlış ram aldınız.

Her 2gb ram aynı değildir, sizin anakartın ne tür ramleri desteklediğine bakın, örner ddr2 533mhz ya da ddr2 667mhz ram, siz buna gidip ddr ya da ddr3 takamazsınız, ddr2 olarak da 1333mhz takamazsınız.

Everest Ultimate ya da cpu z tarzı bir program ile ne çeşit ramlerin olduğunu öğrenmeniz gerek.

• Rica etsem o kitapçıkda yazan şeyi aynen buraya ingilizce olarak yazarmısın. Ben internet icat olduğundan beri Donanım ile iç içeyim, henüz Sideport bellek olan bir netbook görmedim, olmaması imkansız değil, bu tür anakartlar zaten var, ama netbook olarak sideport bellek görmedim, üstelik olsa bile bunlar ekran kartı için ayrılmış belleklerdir, sistem için kullanılmaz.

Üstelik bahsettiğiniz marka model netbooka da ilk yorumumu yapmadan önce internet sitelerinde göz attım ve hiçbir yerde bahsettiğiniz özellik yok.

Hepsinden önemlisi bahsettiğimiz ürün buysa 2GB ram de desteklemiyor. Acaba bu yüzden ram çalışmamış olabilir mi?
    http://www.acerdirect.co.uk/Acer_Aspire_One_AOA150-Bw__-_1GB_-_160GB_-_Windows_-_White_LU.S040B.168/version.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 20 Ekim 2010; 20:31:55 >

• ( 1 x 512 MB + 512 MB (soldered) )

bır ayrı yerdede

1GB (512MB onboard/512MB SODIMM slot) DDR2 533 SDRAM

ya arkada$im $imdi varmi yokmuyumu tari$caz.
    uzerindekini 512 ram i ciakriyorum anakarta ram takmadan CALI$IYOR diyorum.ekrana ayrilmi$ ram olsa sistem cali$irmi?
  • sanirim 2gb ram destekeldigi yanli$ yazilmi$. kaynak olarakta sayfayida vereyim herkes rahatlasin.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Acer_A150L-BEYAZ-ATOM-Netbook,8687.html?refid=cimri

urun 1gb ram ve 2 gb ram destekledigi yaziyor bende tek parca 1 gb ram olup cikartip 2 gb ram takamyi planliyordum ancak satin alip eve gelince urunude parcalara ayirinca uzeirnde 512mb oldugunu gordum ve bir diger yanida anakartta gomulu. anakartta ram yuvasinin tam arka tarafinda yer aliyor onboard olan kismi.ve onboard ile adlandirmamin sebebide uydurma degil verdigim sayfadir.

• Varmı yokmuyu tartışmıyorum, ben sitesinde o bilgiyi görmedim dedim, varsa da anakartınız 1.5 gb ram destekliyor diye yazılmış şimdi ben sitesinde yazılana göre yorum yapıyorum. 2gb ram desteği dememişler onboardan ramden ise ise hiç bahsetmemişler. Tabi 1.5gb ram şimdiye kadar bende görmedim, tek slot girişe nasıl 1.5 gb ram takılacak o da ayrı bir sorun.

1,5 gb ram destekse zaten dediğiniz gibi 512ram onboard, 1gb de sizin taktığınız ram toplam 1.5 ram max rame ulaşmış oluyorsunuz yani, 1gb den fazla ram takamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 20 Ekim 2010; 21:11:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartında Dual Bios
    10 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Ram sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • verdigim linkte ilk giri$teki kisa tanimda (max2gb) yaziyor.
    ama anlasilan slota sadece 1gb takilabiliyor ve anakarttakiyle 1.5gb oluyor.
  • Türk sitelerinde yanlış bilgiler çıkabiliyor,HepsiBurada.com gibi bir sitede bile başlıkda DDR3 denilip DDR2 ram sattıklarını gördüm.

Demekki anakartlardan sonra netbooklara da gömülü Ram çıkmış, ben ilk kez bu model de gördüm açıkcası, ama normal anakartlarda olduğunu biliyorum.
  • bios guncelleme ile maximum ram kapasitesi arttirilabilirmi bu modelin?
  • beyler bayanlar yokmu bilen ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.