Şimdi Ara

Onboard Ses Çıkışlarından Ses Gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , imzamdaki Gigabyte anakart modeline sahibim. Bugün kurulumu yaptım sistem gayet başarılı işliyor fakat taktığım kulaklık ve speakerdan ses gelmiyor. Realtek HD Audio Manager'dan jack'ı taktığımda tepki geliyor takıldığı doğrultusunda fakat takılı halde görülsede taktığım speaker ve kulaklıktan ses alamıyorum. Driverlar kurulu. Taktığım yer doğru. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 11 Şubat 2011; 21:28:58 >

• Yardımcı olabilecek bir üstad?..
  • yazılımsal değildir,e taktığın yer doğru deme de farklı jackları bi dene?
    Bi ihtimal bozuk olması var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_katliam

yazılımsal değildir,e taktığın yer doğru deme de farklı jackları bi dene?
    Bi ihtimal bozuk olması var?

Öncelikle teşekkürler, farklı ses araçlarıyla da denedim sonuç maalesef aynı.
  • Bende ilk başta çıkışlardan ses alamamış sorun yaşamıştım.
    Arka çıkışlardan tek tek denemiştim ama nafile ses gelmemişti.
    Realtek kendi programından hangi çıkışın hangi özelliğie atandığı bul ordan düzelt.
  • Biosu sıfırlamayı dene belkide biosda onboard audio disable olabilir,tabi yazılımsal değil ise bi dene belki çözersin
  •  Onboard Ses Çıkışlarından Ses Gelmiyor.

Durum böyle ama ses yok. Onboard için BIOS'a girdim fakat Sound Controller açık durumda. F_PANEL açısından speaker bölümü boş ama onun içinde speaker kablocuğu yok (önceki anakartımdada yoktu ve rahat çalışıyordu. ) @byi : Çıkışı Headphone'a atadığım halde sonuç başarısız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 12 Şubat 2011; 0:39:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlörün Birinden Ses Gelmiyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki bilgilere göre yardımcı olabilirseniz memnun olacağım. Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mooqle

Durum böyle ama ses yok. Onboard için BIOS'a girdim fakat Sound Controller açık durumda. F_PANEL açısından speaker bölümü boş ama onun içinde speaker kablocuğu yok (önceki anakartımdada yoktu ve rahat çalışıyordu. ) @byi : Çıkışı Headphone'a atadığım halde sonuç başarısız.

Aynı problem ben de de var dostum.HERHANGİ BİR ÇÖZÜM BULAMADIM.

Şu an hdmi dan ses alabiliyorum gtx 480 deki ses kartından.

• İlk önce Aşağıdaki pencereden en sağda "ANALOG Back Panel" yazan yerden Yeşil renkli olan girişe tıkla ( bende siyah renk aktif ben siyaha taktım çünkü)

Daha sonra sonra aşağıdaki gibi pencere çıkacak burdan Sen o Yeşil girişe ne taktıysan onu seç ( Front Speakers )
    Tamam de çık bir de böyle dene ustam, bu şekilde düzelmesi lazım

• Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. @byi : Bende de aynı şekilde ayarlı olarak sonuç alamıyorum maalesef. Teşekkürler...
    Bende HD 6950 var. HDMI ile ses aktarımını nasıl sağlayabilirim ( Kulaklık vasıtasıyla) ?.. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 12 Şubat 2011; 14:21:16 >
  •  Onboard Ses Çıkışlarından Ses Gelmiyor.

mor ile işaretlediğim Hd audio headerlarına birer jumper takarsan muhtemelen düzelir.
    aygıt yöneticisinden ob haricindeki diğer ses aygıtlarını devre dışı bırak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkergokban

mor ile işaretlediğim Hd audio headerlarına birer jumper takarsan muhtemelen düzelir.
    aygıt yöneticisinden ob haricindeki diğer ses aygıtlarını devre dışı bırak.

Teşekkürler , bir arkadaşımda jumper ile alakalı olabileceğini söylemişti sizle beraber de bu fikir pekişti sanırım takarken jumperlar farklı yerlere takılmış olabilir. Büyük ihtimalle jumper kaynaklı.
  • Nette araştırırken rastladım, bir ihtimal buradaki problem ekran kartınızın ATi HDMI Audio sürücülerinden kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guneyim

Nette araştırırken rastladım, bir ihtimal buradaki problem ekran kartınızın ATi HDMI Audio sürücülerinden kaynaklanıyor olabilir.

Biraz sonra eski anakartımdan söktüğüm jumperları takacağım işaretlenen yerlere eğer olmazsa bu ihtimalde araştırılabilir. Teşekkürler...
  • Maalesef bu yöntemde başarısız. Farklı bir yöntem tavsiye edebilecek?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 12 Şubat 2011; 22:37:19 >
  • Çıkışı kulaklık olarak seçin.

jack saptaması yapmasaydı şöyle çözülüyor.

sinuzitforum.ecballium.com
    Anakartın sesi çıkmıyor.(Bölüm :1) Jack Problemi - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-anakartin-sesi-cikmiyor-bolum-1-jack-problemi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 13 Mayıs 2019; 18:48:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.