Şimdi Ara

Önce ODTÜyü 2.senede şimdide Gaziyi 4. Senede Bırakmayı düşünüyorum Kafamda bir sürü deli sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beyler 2011 de odtü Bilgisayar müh. kazandım.Her yıl üniversite sınavına keyfi giriyordum 1 yıl hazırlık 1 yıl normal okuyup ailemle olan çatışmalar sonucu bi anda 2.yerleştirmeler sonucu Gazi Makina müh.te buldum kendimi. Mallık yaptım biliyorum. Ama siz detayları boşverin. Odtü gibi bi ortamdan sonra Gazide aradıgımı bulamadım. 4. sınıfa geldim ve okul minimum 2 sene daha uzayacak. Okul ve hocalar kaynaklı.4.senem normalde son sınıfım. ama uzuyor işte. Bu sene artık sürekli savaşıyorum kendimle. Okuldan bölümden tamamıyla sogudum. Yatay geçişmi yapsam tekrar mı hazırlansam zengin bi kız bulup içgüveysi mi olsam bilemedim. Herkes herşey okulu mezuniyeti merak ediyoo. benim yaşımdakiler evlendi çoluk cocuga karsıtı meslegini eline aldı. Baskılar büyük. takmıyorum ama insanın aklını kurcalamıyor değğil. Ne yapsam ne etsem bilemedim. konuyu biraz dertleşmeye açtım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• valla hocam halin harap eğer makine mühendisliğinde yaparım diyorsan önümüzdeki yaz tatilinde geçmişe yönelik eksiklerini kapatmaya, dinlenmeye, geleceğe hazırlanmaya çalışırsan bu ivmelenmeyle önündeki yılları da geçersen deme keyfine
  • Hocam ilginç bir okul hayatınız olmus ben de oyleyim. Tek fark 4. Sınıfta degildim bırakırken. Benim de 3. Senemdi okulumda ama bence siz eger yaz okulu vs bir sekilde 1 sene icinde okulu bitirebilirseniz, 2. Üniversite okumaya bakın madem. Çünkü insan elinde bir mesleği olsun en azından diyor mahalle baskısından dolayı. Her yerde arkadaşlarını görünce sorduklarında diyecek bir mesleğin olunca eminim kafan daha rahat olurdu yani. Ben insaat okuyorum diyorum mesela ama okula uğradığım filan yok iste sınav kasıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü bilgisayar bırakılır mı be
  • Hocam bıraktıgın yere girmek için ne yigitler harcaniyor..
    Neyse olan olmus. Biraz kasacak ama Gaziyi bitir bence 4 yıl çöpe gitmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 6 Haziran 2017; 1:30:45 >
  • Hayat böyle değişik engeller cıkartıyor. Yaz okulu demişken, okul 3 üstü ortalama istiyor başka okullarda yaz okulu yapabilmek icin. 3 üstü ortalamam olsa zaten okulum uzamaz. Bu sene ilk defa mühendislik fakültesinde ders açtılar şçyle linkini vereyim :
    mf.gazi.edu.tr
    2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulunda Fakültemiz Bölümlerinde Açılması Planlanan Ve Senato Onayına Sunulan Dersler - Mühendislik Fakültesi
    http://mf.gazi.edu.tr/posts/view/title/2016-2017-egitim-ogretim-yili-yaz-okulunda-fakultemiz-bolumlerinde-acilmasi-planlanan-ve-senato-onayina-sunulan-dersler-180454

Bir tane makina mühendisliği dersi yok malesef kendi açtıkları okuldada. Ki en çok makinacılar derslerde kalıyo yada bırakılıyor. her sene makinacılar veya diğer bölüm öğrencileri bi şekilde magdur oluyor ve okul buna karsı hiçbirşey yapmıyo. Aman diyim Gazi mühendisliklerini yazmayın orda okuyan akrabanzda olsa babanız bile olsa yazmayın derim. Okul öyle birşeyki bu ülkenin mühendise ihtiyacı yokmuş gibi davranıyor. her neyse. Ya bölüm değiştirecem yatay geçiş falan filan. yada sınava tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. Geçen babannem bile ne zaman mezun oluyon evladım diye sordu . bişey diyemedim. Gel konus babanne dedim hocalarla. en iyi onlar bilir. :SSSS Dişini sık diyonuzda olaylar böyle işte.

• Ustam bölüm neydi ? Sana diyeceğim değişmek istiyosan buna erken karar ver? gerekirse herkesi karşına al. en başta kızarlar sayarlar söverler ama sen kararını verince herkese saygı duymak düşer. Ailen her türlü yanında olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim hacettepe tıp bırakan bir sürü arkadaşımın var. Odtüye geçiş yapan. Bi aile baskısıyla gidiyorlar yapamıyolar. Çocuklar Tr'de ilk 100 deydi hep
  • THESOLOTURK T kullanıcısına yanıt
    Geçiş yapıp daha rahat bi üniversitede bitirmeye çalışsan da mantıklı aslında. Bence yazın bi yatay geçişi araştır

• REİS ŞU BİLGİSAYAR MEVSUNU ANLATIR MISIN NE OLDU DA?
  • Ustam ben SOlotürk ü çok severim. Türk yıldızlarınıda. Ve hep pilot olmayı istedim . Ama gözlerden dolayı almadılar (1-1,5 filan yani yüksekte deil astigmat. Normal yolcu uçağı pilotu olaiblirm aslında mühendisliği bitirince. neyse Bende dedimki o zaman madem süremiyorum. Bu uçağı yapayım dedim. Hayal değil yani. Vatanım için dedim uçak yaparım dedim. Odtüde makina yada havacılık yazacaktım ama puanım iyi diye ve babamda bilg. öğretmeni olduğu için beni bilgisayara gönderdiler. öle öle gittik geldik bıraktık gaziye makinaya başladım falan filan. Ama işte benim aradığım bu değil. sadece imza mühendisi olarak çalışmak istemiyorum hayatım boyunca. Nese. eğer bölüm değiştircek olursam nereye geçerim diye düşünüyorum.yatay geçişle en mantıklısı gene bilgisayar müh. ama ben bilgisayarla doğdum bilgisayarla büyüdüm ama onunla ölmek istemiyorum. Eğer tekrar sınava gireceksem ne için ne mesleği için olacağınıda tam kestiremiyorum malesef :SS :

• Ustam ailesel mevzular diyelim. Derine inipte geçmişteki yaralarıma tuz basmaya gerek yok ya .
    İŞİN O KISMIN SORMUYORUM EGİTİM OLRAK ODTÜ TAM TEŞEKKÜRLÜ VE KALİTELİ DİYEBİLİR MİYİZ GÖRÜP YAŞAMIŞ BİRİ OLARAK
    KIYASLA AVRUPAYA YADA ABD KIYASLA DIGRU DÜRÜST BİŞİLER YAPILABİLİR Mİ ?
    Yapılabilir ustam. Odtüde asla pişman olmazsın
  • Kesinlikle yapılabilir. Asla pişman olmazsın. Sadece istediğin bölümü bil o bölümü araştır mezun olunca olunacak şeylere çalışabileceğin alanlara bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.