|
---> One Piece [MANGA] <--- !!!-->SPOILER SERBEST<--!!! (382. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OnviousKinemon sizlere omur. (flashback olmasaydi olecegini dusunmezdim de, flashback girdigi zaman karakterler hep gidici oluyor :D )
sanji nin dovusurken hala zoroyu tasimasi cok komigime gitti. nedense birden zoroyla queen e falan vuracak sandim
guzel baglanti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zoro son bölümde '' 2000 adam '' gücünde olduğunu söyledi. Zou'daykende Luffy, Sanji için '' 1000 adam gücünde '' demişti. Şimdi bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım, MANGAKANIN VERMEK İSTEDİĞİ BİR MESAJ VAR CANLAR!
Taa water seven'de Lucci'nin bir sözü var ve Spandam'ınkiyle harmanlanıyor bu söz ;
'' Yıllarca çalıştığımız Rokushiki denen bu teknikler insan vücudunu silahlarla denk kılıyor. Onlarda ustalaşan birisi 100 ADAM gücündedir.
Şimdi cp9 şartı olmak 100 adam olmakla başlıyor burada anlatılmak istenen bu.
Spandam'ın Enies Lobby'deki sözüde bunu pekiştiriyor ;
'' 500 güç seviyesi İNSANÜSTÜ olduğunuzu gösteriyor. ''
Şimdi Lucci'nin lafıyla bu harmanlaşınca ortaya 500 douriki = 100 adam gücü ortaya çıkıyor. Lucci'nin en başta söylemek istediği şey = 500 dourikiye ulaşan 100 adam gücündedir demek.
Bazı arkadaşlar bunu şöyle algılamış. Silahlı bir insan 10 douriki ediyor, bu yüzden Lucci 400 adam gücünde. Alakası yok söyliyim bunu size öncelikle. ''SİLAHLI BİR İNSAN '' diye belirtmiş Chapapa orada. Silahlı bir asker ile normal bir çiftçi veyahut vatandaş arasındaki farkı Oda '' 5 DOURİKİ '' farkıyla kapatmış mangakanın kendi mantığı bu, ama çoğu kişi bunu anlayamadı, MANGAKANIN VERMEK İSTEDİĞİ mesaj bu idi orada. Chapapa orada SİLAHLI BİR ASKERİ baz alarak yaptı güç seviyesini, elinde TÜFEKTE çizilmişti zaten orada Chapapa'nın kafasında.
Daha detaya inersem , Kalifa 630 douriki = 63 adam gücünde mi demeliyiz? Ya da Blueno 800 douriki = 80 adam gücünde mi demeliyiz? Lucci'nin Water Seven'da yaptığı açıklama ve Nero'ya yaptığı açıklama bu bağlamda çelişmiş oluyor. 6 stilde tamamen ustalaşan birisi 100 adam gücüne ulaşır diyipte, bundan sonra Kalifa 63 adam gücünde oluyorsa veya Blueno 80 adam gücünde oluyorsa bu saçma oluyor. Orada anlatılmak istenen dediğim gibi normal bir insana ( Silahsız haline ) göre değerlendiriliyor. E.Oda'nın mantığı bu işte anlaşılsın bu.
500 douriki = 100 adam gücü
4000 douriki = 800 adam gücü
Bundanda Zoanın '' Fiziksel saf gücü artırmasıyla '' ilgili açıklaması var. Lucci diyorki '' Zoan dourikiyi artırır '' Aşağıdaki Sayfa ;
Lucci'nin zoan formda Dourikisi yani Güç seviyesi neydi bilmiyoruz. Tamamen kişisel görüşe kalır. Ama en azından insan halinin 800 adam gücünde olduğu konusu netleşmiştir mangakanın vermek istediği mesajda.
Birde şu uzun yıllarca dillenen Hody Jones ve 10.000 ton mevzusu var , bu mevzu o kadar abartıldıki Lucci çok güçsüz sanılıyor.
Daha KÜÇÜK BAHÇE arc'ında Dorry ile Broogy'nin olduğu arc'ta Nami ve Vivi, 10.000 kilo ağırlık yapan kadına yani 10 ton ağırlıkla atak yapan kadına tek attı! Küçük bahçedeki Nami ve Vivi kaç dourikidir? Spandam kadar dourikileri var mıdır şüpheli? 10 tona tek attı bunlar sopayla.
Mangakanın mantığında 4000/5000 douriki > 10.000 ton zaten. Sadece bir ağırlık meyvesiyle üstün değil yani o kadar teknik kasmış adamlar için.
Hody Jones muhabbetide çok abartıldı. Her hap gücü '' 2'ye artırır '' dedi ama bu hapları atan KULLANICININ İRADESİ VE DAYANIKLILIĞI BUNU KALDIRMIYORSA karakter o güçte değildir. Şimdi 10 tane hap attın aynı anda ve gücün birkaç dakikada 1000 katına çıktı? Böyle bir mantık var mı? O hapın etki etme süresi bile çok yavaştır zaten, kaldıki dediğim gibi Hody Jones o hapları attığında vücudu bunu kaldıracak seviyede miydi? Dayanıklılığı arttı sadece orada, vurgulanmak istenen o idi. Belli bir oranda güçlendi doğru ama belli bir yerden sonra o haplar güç seviyesi artırmadı. Hody hapları atınca 1 milyon kat güçlendi SAFSATASI , Zoro'nun son lafıyla zaten yerle bir oldu.
Şimdi sonuna gelirsek buranın, Cp9 üyelerinin güç seviyelerini ve Zoro'nun ve Sanji'nin normal halinin seviyesini aktaracağım ;
Zoro = 2000 adam gücünde
Sanji ( Suitsiz ) = 1000 adam gücünde
Lucci ( İnsan formda, Zoan olmadan ) = 800 adam gücünde
Kaku ( İnsan formda, Zoan olmadan ) = 440 adam gücünde
Jyabura ( İnsan formda, Zoan olmadan ) = 436 adam gücünde
Blueno, Chapapa ve Kumadori = 160 civarı adam gücünde
Kalifa = 126 adam gücünde
Tekrardan yazıyorum bakın, Lucci'nin ve Spandam'ın açıklamasından çıkan sonuç bu. Cp9 şartı 100 adam gücü ve en düşük seviyeli cp9 üyeleri dahi 100 adam gücünü aşmış zaten.
Lucci ve diğer 2 zoanın toplam dourikisi nedir bir bilgi yok, ama dourikiler sadece meyvesiz ele alındı. Jyabura'nın dediği lafta doğruydu, Kaku'ya '' Meyvemle seni geçerim '' demişti. Lucci'ye demedi çünkü Lucci'dede zoan vardı.
Eksik yerler olabilir genel bağlamda ama burası bir anlaşılsın önce, birçok forumda yanlış analizler yapılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 9 Haziran 2021; 18:48:12 >
-
https://onepiecechapters.com/manga/one-piece-chapter-1016/
zeus ve nami nin iliskisi cidden komik ya.
bu sayidan sonra yamato %95 ihtimal ile tayfaya katilir artik ( uzgun carrot)
haftaya ara var.
-
Cp0 analizlerine devam ediyor. Savaşın ne yönde ilerleyeceğini bunlar gösteriyor bize. Arc bitene kadar çok görürüz siyah taş, beyaz taş muhabbetini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trao -- 11 Haziran 2021; 12:51:34 > -
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.1017 spoiler çıkmış. Luffy'nin meyvesi ile ilgili ufak detaylar var gibi görünüyor. -
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Who's Who'nun eski bir CP9 ajanı çıkması sürpriz oldu. Bir de Jinbei ile İmpel Down'da karşılaşmış. -
eger hukumet gomu gomu no mi yi koruma altina aldiysa, bu meyve joyboy a ait olmasin?
ilk sayida shanks meyveyi ele gecirdiklerini soylemisti, fakat kimden aldiklarini soylememisti.
bir de queen in hibrid form u komik geldi bana. en onemlisi haftaya ARA yok
-
Önceki lastik meyvesi kullanıcısını da öğrenirsek mükemmel olur
-
Aslında bölüm içinde önemli şeyler oluyor ya da açığa çıkıyor ama ardına hem yeni soru işaretleri geliyor hem de Wano ülkesinde ki savaşın sonunu görme işi epey uzuyor.
-
Birçok forumda şu bölümde bile Rob Lucci gömülüyor ya ona yanıyorum. Rob Lucci haterleri anime manga takip ettiklerim arasında en tiksindirici bulduğum grup.
Hayır yani adamların argumanları bile çok low la, diyorlarki '' Şekilli, yakışıklı diye güçlü olmak zorunda değil! '' . Ya bi gidin ya bi gidin. Op'ta genel tabloya bir bakın TİPSİZ karakterler ne kadar vasıflı oluyor bu mangada ? Tipsizsen genel olarak zayıfsın Op'ta anlayın artık şunu, şebek şebek çizilirsin. Popülarite ve Yakışıklılık önemli burada. Karakter daha güçsüzse bile popülerliği ile daha fazla iş yapıyor bu mangada. Sırf yeni karakter diye daha doğrusu ilk tanıtımı Yeni Dünyada gösterildi diye daha güçlü olmak zorundaymış bla bla.
Ula Yeni dünyada 5 dourikilik Çiftçide gördük biz, bu mantıkla yeni dünyadaki Çiftçi > Schi, Lucci vs
Gerçekten akıl mantık işi değil bu. Şu bölümde Rob Lucci ve ekibini, Oven Daifuku gibi adamlara tek başına yedirtiliyor.
Oven > Cp9 muş , YERSEN.. Daha Alaaddin'in işini bitiremeyen adam Lucci ve ekibine tek atacakmış.. Yersen!
La bu adamlar yeni dünyada doğmuş zaten. Grand Lıne'a niye gitsinler? Oven Daifuku Bm'nin çocuğu, yeni dünyada doğmuşlar. 2 yıl evvel Kuma, Aokiji , Kizaru gibi isimleri bile yeni dünyada değil Grand Lıne'da süpernova veyahut hasırşapka tayfasını avlarken gördük. Bu adamlarda bu mantıkla yeni dünya seviyesi değildİ? Te allam..
Gömün gömün, Croco gömün Lucci gömün. Ama yanılacaksınız bunu biliyorsunuz ama ısrarla devam ediyorsunuz.
Bu yazım genel olarak op okuyucusu olan Korsanfan gibi sitelere yönelik, yanlış anlaşılmasın.
-
Son bölüme bakınca Jinbei iyi düdüklemiş Who's Who'yu. Who's Who uçan altılının en güçlüsü muhtemelen. Bu adam geçen bölüm '' Lucci'ye rakip olarak görülürdüm, GELECEĞİ PARLAK BİRİSİYDİM!! '' diyordu.
Lucci ile Who's Who'yu kıyaslarsak ;
Who's Who rokougan kullanmadı. Lucci, 6 stilde gerçekten aşırı usta birinin Rokougan'a yani '' Öz '' e ulaşacağını söylemişti. Yani işin özü şuana kadar 6 stilde gerçekten en dahi kişi Rob Lucci ( Şuana kadar gösterilene göre ) . Jinbei demişki, Who's Who'ya '' Daha önce görmediğim varyantları kullanıyorsun '' diye. Bu da Jinbe'nin Rokougan kullanan birine savaşmadığını gösteriyor.
Who's Who'nun dişleriyle shigan tarzı teknik yollaması, ya da bıçakla shigan yollaması birşey ifade etmiyor. Lucci daha 2 yıl önce DEVASA RANKYAKU fırlatıyordu, Gear3 boyutunda, üstelik sadece o da değil rankyakusu KUŞ biçimindeydi. Jyabura bile daha teknik klas duruyor Who's Who'ya göre hatta '' Kurt biçiminde rankyaku atıyordu '' çünkü. Ama kıyaslamıyorum tabi şimdilik onları.
Bu konuşanlar genel olarak vasıfsız oluyor zaten mangada. Koramirallerde böyle sürekli bilgi veriyor birileri hakkında ama iş savaşmaya geldi mi GÜÇLÜ isimlerden sopa yiyip duruyorlar. Koramiral daha güçlü olsa bile dayak yiyor kendinden güçsüz adamdan. Bu da vasıfsızlıktan kaynaklanıyor.
Bu bölümle birlikte Uçan altılı'da Drake hariç Schibukai seviyesinde biri olduğunu düşünmüyorum. Yok Who muş Yok Sasakiymiş Ultiymiş bunlar birşey değil , son savaşta bunların öyle güçlü olmadığını anlayacağız zaten. Bu adamların Crocodile kadar misyonları yok bu mangada. Ödül bazında Perospero'yu falanda abartıyorlardı, onunda pek cacık olmadığı ortaya çıktı. 2 tane ezik mink ten dayak yiyecekti kendisi söylüyor, dolunay gitmeseydi. O iki ezik mink Dolunay Modda bile güçlü diyeceğimiz birileri değil. Pedro Seylan modda olsa anlarım ya da Shishilian ama Wanda ve Carrot yeterli değil ve Perospero'da bunlara yenilecekti yani az kalsın.
Zamanındada demiştim 600-700 milyonluk ödüller çok birşey ifade etmiyor diye. Cracker'in 860 olması onu düşük yapmıyor ama, başka platformdada açıklamıştım. Cracker'in gerçek yüzünü görmedi hükümet, aranıyor posterinde bisküvi askerinin resmi var. Bu bağlamda Cracker'in 1 milyar ödülden aşağı olması kendi seviyesi açısından epey bir düşük. Yani bu adamın Jack'ten güçsüz olması imkansız. Quenn seviyesidir ya da az buçuk altıdır. Queen'e kadar yolu var yani.
Pekoms-Tamago gibi adamlarda ödülleri yüzünden abartılıyordu, ama yonkou tayfasında sadece amele olduklarını gördükki, o dandik meyveleriyle ve ortalama Dourikileriyle fazla birşey yapamadılar. Pedro Seylan mod açsa Tamago'ya tek atacakmış mesela, Perospero'dan güçlü olduğunu düşünüyorum hatta Pedro'nun seylan modda tek başınayken.
382 x 2 = 764 milyon gibi hakkettiği ödül Sulong modda.
Jinbe'de en az x2 dir yani 438 x 2 = 876 milyon ( En az ) dahada gideri var aslında ama şuanlık öyle görünüyor.
Diğer bir schibukai olan ve mangakanın sevdiği karakterlerden birisi olan Crocodile'da erken tasarımın dibine girmiş ve taaa 15-20 yıl önce tasarlanmış birisi. İlk tasarımında SEMBOLİK BİR mevzu var BAY 0 GİBİ. Bu '' 0 '' yeni ödülünün yanına koyulacak diye hissediyorum. 810 milyon gibi. Yani en düşük seviye yonkou komutanının altında bir seviye. Hatta Cracker'in gerçek alacağı potansiyel ödül bile olmayan 860 milyonun 50 milyon aşağısı işte. Cracker'de 1 milyar ve üstü potansiyel var, Onun schi versiyonu ve düşük seviyesi Croco 810 milyon diye düşünüyorum şahsen.
Pekoms = 330 milyon
Tamago = 429 milyon
Bunların ödüllerini şuan korsan olsa Jyabura bile alır. Donanmanın standardınında düşmesinin etkisi tabi. Op'ta enflasyon olmuş muhtemelen. Smoker diyor bizzat enies lobby sonrası '' Saçma sapan kişiler bu kadar yüksek ödül alıyor '' gibisinden. Donanmanın ödül standırdının o andan itibaren değiştiği belirtilmiş yani, anlaşılsın bu. Enies Lobby öncesi ödül standardıyla sonraki ödül standardı aynı değil, ki Smoker ekleme bile yapmış '' Donanmanın standardı gün geçtikçe düşüyor '' diye. Yani ondan sonrada günler geçti standard değişmeye devam etti mesajı olabilir bu.
İşin özü gerçekten schibukai seviyesini haketmiş birisi 800 milyondan başlıyor şuanki sistemde bana göre. Hancock'ta 80 milyonla schi olmuş zamanında, ama Grand Lıne'da büyük bir savaşçı kabilenin imparatoriçesi ve serideki nadir güçlü kadın karakterlerden birisi. Ödülüde sırf Croco güçsüz görülmesin diye 80 milyon verilmiş bana göre, yani schibukailere belli bir seviyede azımsanmayacak bir değer veriyor Oda bu mangada.
Bazı arkadaşlar 2 yıl önceki Luffy'e yenildi geyiğine trollemeye devam etsin umrumda bile değil, lakin şunu söyliyim 2 yıl önceki Luffy = Schibukai demek kadar saçma birşey yok. Son bölümlerde lastik meyvesi bile bufflanıyor. Zamanında bir sbs'dede demişti Oda '' Lastik meyvesini Luffy'e verdim, çünkü işime geldiği gibi SAÇMA SAPAN dövüş çizmeme işe yarıyor '' gibisinden. Bu veya buna benzer bir SBS vardı mangasında açıklamıştı.
Yani Luffy'nin bunları yenmesinin tek sebebi, lastik meyvesi ve ANA KARAKTER olması. Şebek Moria'yı bile onun gölge gücünü kullanarak yendi zaten. Kaldıki Luffy'nin karşısına çıkan adamlar Luffy'i hep dövüşün sonlarına kadar küçümsediler. Croco Lucci gibi adamlar zaten bu işin zirvesi bu konuda. Lucci adam g3 yiyor , sonra havada Zıplayıp Luffy'i küçümsüyor. Daha demin ilk defa doğru düzgün işe yarayan bir saldırı yedi ama hala küçümsemeye devam ediyor. Luffy lastiğin getirdiği gear2 doping i ile adamla anca mücadele edebiliyor. Bazı arkadaşlar orayı okumamış bile, Lucci g3 yemeden önce Teach'ın ve Magellan'ın yediği darbelerden bir sürü yedi. Sonra g3 yedi, sonra bir sürü daha saldırı yedi. Üstünede Croco'nun yediği gattling atağının jetlenmiş halini yedi, o Jet Gattling denilen saldırıya bakarsanız Luffy 100 belki çok daha fazla yumruk attı Lucci'ye. Lucci Luffy'nin dövüştüğü kişiler arasında en çok saldırı yiyen adam Px veya Oz bile değil bu çok saldırıları yiyipte yenilen. Başından beri hesap etsek 100 lerce yumruk bile eder bu, üstüne birde G3 yedi ortalarda. Ondan sonra bile uzun soluklu bir dövüş oldu aralarında o döneme göre.
Rokogan bile bilmeyen uçan altılı Who , Lucci'den güçsüzdür. Uzun yıl hapiste kalmış zaten anlattığına göre, Lucci gibi eğitim yapıp gücüne güç katmıyordu yani. Rokougan'a bile ulaşamamış hatta. Lucci daha 2 yıl önce yapıyordu onu. Ve rankyakuları ( Daire ve Kuş biçiminde olanlar ) ve Uçan Shiganları ortada adamın. Who Who'nun rankyakusu bile yetersiz görünüyor Lucci'ninkine nazaran. Tek avantajı meyvesinin daha güçlü olması ama bu hapiste geçirdiği süreler ve POTANSİYELİNE bakarsak ( Bu 2 unsur çok önemli ) Lucci'nin bir hayli gerisinde olduğu öngörülebilir birşey. Yani en azından 2 yıl sonraki Lucci'nin bir hayli gerisinde olduğu.
Lucci'yide bu bağlamda Jinbe veyahut Croco kadar görmesemde Schibukai seviyesi olduğunu ve yeni dünya girişi Luffy gibi , birçok koramirali yenebilecek olan Px'yi tek vuruşta alacağını düşünüyorum. Px'nin kabataslak 500 milyonluk bir alet olduğunu düşünüyorum. Kizaru'nun lazerlerine artı olarak çelikten çok daha sert bir vücut. Tabiki dezavantajı kısa devre yapınca direk patlayıp ölüyor, çünkü ROBOT , insan iradesi gibi değil o dezavantaj. Ama en azından 500 milyon gibi yüksek bir ödülün olacakki anca Px'i yenip ( Tek atmak veya birkaç saldırıda yenmek ) geçebilirsin. Tamago ve özellikle Pekoms'un , Px'ye karşı en ufak şansı olduğunu düşünmüyorum. Caribou'ya attığı yumruk ise, 2 yıl önceki Jyabura'nın Sanji'ye attığı '' Kurt dişi duruşuyla yaptığı tekkai kenpo saldırısı '' bile etkili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Caribou'nun dourikisi, 2 yıl önceki Sanji'den çok daha az aslen. Buna rağmen Pekoms'un havalı görünmeye çalışıp attığı yumruk Caribou'yu uçururken arkadaki kaya parçasını bile hızlı bir biçimde parçalamadı, belli bir süre aldı ve öyle toz oldu orası. Ama Jyabura öyle miydi? Adamın Sanji'ye attığı ilk saldırı Sanji'yi uçurmaktan öte Sanji'nin sadece ayaklarını gördük, Sanji arkadaki kayaya çarparken toz duman içinde kaybolmuştu. Bu da Jyabura'nın o saldırısının daha güçlü ve hızlı atıldığını gösteriyor Pekoms'ınkine göre.
Buna ayrıyeten Pekoms sulong modunu kontrol edemediği için hemen paketlendi isimsiz yonkou adamlarına karşısına çıktığında. Adam daha önünü göremiyor yani sulong modda daha vasıfsız desem yeridir eski haline göre. Jyabura'nın Sanji'ye attığı saldırı çizilişten gayette net görülüyor aslında, oraları biraz kontrol ederseniz 2 yıl önceki Jyabura > 2 yıl sonraki Pekoms olduğu netleşiyor.
Zaten Pekoms kendi adasına geldiğinde İSİMSİZ BİR KURT MİNK, aynı Jyabura'nın Lucci'yi rakip görmesi gibi rakip görüyordu Pekoms'u. 812.bölüme bakın ve görün bunu. O minkin adını sanını bile bilmiyoruz, orada bir Zürafa minki bile var hatta. Sarı saçlı koyun bile gördük hemen Kurt Mink'in yanında. O da Kalifa'ya gönderme muhtemelen, Kalifa köpüğüyle KOYUN biçimine giriyordu köpük meyvesiyle. Kurt mink'te aynı Jyabura'nın Lucci'ye yaptığı atar gibi, Pekoms'a atar yapıyordu. Yani Oda o sahnede açık bir şekilde Lucci'nin enies lobby'deki o sahnesine gönderme yaptı.
Lucci zaman atlaması öncesi Luffy tarafından bizzat 2 yıl önceki hasırşapka tayfasını yenebileceğini söyledi. Hadi yenemesin ama en kötü cp9 Lucci = 2 yıl önceki hasırşapka tayfasıydı ( Luffy hariç )
Şimdi kıyaslarsak 2 yıl önceki hasırşapka tayfasını tek başına alabilecek seviye denebilir. Hadi o da olmasın en azından denk olurdu ( Ki ben 2 yıl önceki hasırşapka tayfasını grup şeklinde saldırmasına rağmen yeneceğine eminim. Luffy'nin gölgesine sahip uzayıp saçma sapan dövüşen devasa bir dev olan Tb Oz'danda güçlü olduğunu düşünüyorum bu arada. Wano'daki Numbers lar ile kıyaslandığı tek nokta gördüğüm sadece BOYUTLARI. Yani şuana kadar gördüğümüz Numbers'lar kesinlikle Tb Oz'a denk değil. Tb Oz'u ÖZEL KILAN şey Luffy'nin meyvesini kullandığı gibi kullanması ve ZOMBİ olmasıydı. Mf'deki Oz , o Oz'un küçük versiyonu ve acıyı fazlasıyla çeken hali. mF'deki Oz aynı Jinbei gibi hakettiği ödülde bile değil. Ha diyorsanızki hakettiği ödülde 550 milyon diyelim. Tb'de Oz bunun zombi hali üstüne Oda tarafından Bufflanan Lastik yeteneğine sahip. Kolu bacağı uzayıp Gattling atıyordu ötesi yok yani. O Tb Oz'un 600 milyonluk bir adamdan aşağı olması söz konusu bile değil. Şuanki sisteme göre değerlendirirsek daha fazladır bile hatta ama oraya girmemiş halini yorumluyorum şuan.
Tb Oz = 600 milyon diyelim ( En azdan tutarak )
2 yıl önceki hasırşapka tayfası > Tb Oz
Tb Oz > Px
Px = 500 milyon ( Kabataslak )
Luffy, Zoro, Sanji en güçlü tekniklerini bile kullanmadan yendiler Px'yi. Zoro orada Sanji'nin deyimiyle aşırı yorgun bir vücuda sahipti. Kuma'nın yaptığı ve çok aşırı hasar alan bir Zoro vardı orada. Sanji'de bunu belirtti zaten. Zoro tam gücünün belkide %30'unda filandı yani. Sanji, Oz'a yaptığı atağı bile yapmamıştı, Jyabura'ya yaptığı final saldırıyı yapmıştı. Luffy'de Oz'a vurduğu gibi G3 Bazuka değil, G3 Rifle atmıştı. Oz'a karşı çift el g3 kullanmıştı. Tabiki Px ve Shabody arclarından sonra Magellan'ı tecrübe etti, ömründen ömür verdi, Mf savaşının gözdesi oldu ve Wb'nin gözüne girdi. Wb, Luffy'nin önü açılsın diye adamlarına emir verdi ve Luffy, abisini kurtarmayı yardımlarlada olsa kurtarmayı başardı.
Mf sonrası 400 milyon oldu ödülü ve geri kalan tayfası yerinde saydı diyoruz o zamanlar için. Hepsi farklı adalara gönderilmişti çünkü, o an için Luffy gibi gelişim yaşamaları imkansız. 400 milyonluk Luffy+ Hasırşapka tayfası = 767 milyon civarı bir ödül.
Shabody hasırşapka tayfası = 667 milyonluk bir tayfa, hatta beraber kombo yaptığı ataklardan bir tanesi 667 milyon kombo saldırı gibi birşeydi hatırlarsanız. Devrimci bir subayın, Dragon'a hasırşapka tayfasının 667 milyon olduğunu ve Hükümetin görmezden gelemeyeceği kadar BÜYÜDÜLER demişti. Yani Enies Lobby sonrası tayfa 667 milyonluk bir güç tehdit.
2 yıllık eğitim öncesi hasırşapka tayfası ise = 767 milyonluk bir güç. Magellan ve Büyük savaşı tecrübe etmesinin etkisiyle beraber, Luffy'nin gücü en azından yerinde kalmadı yani arttı. Hükümette bunu gördü ve ödülüne ekledi.
Bu yazdıklarım tamamen 2 yıl önceki sisteme göre birde. Benim düşüncem 2 yıl önceki 400 milyonluk adamın >>>> 2 yıl sonraki 400 milyonluk adam olduğu. En azından 2 yıl sonra durum bu olacak en kötüsü bakın. Yani tamamen basit matematik değilde hikayesel olarak bakarsak durum bu gibi görünüyor.
Lucci'ninde en kötü 767 milyonluk birisi olduğunu ve 2 yıl önceki hasırşapka tayfasına denk olması söz konusu ( Bana göre daha güçlü ve 2 yıl girişi Luffy gibi Px'yi tekleyecek güç. 2 yıllık ara girişi Luffy'nin aslen DİKKATSİZ davranmayıp ADAM AKILLIK BOSSLARA karşı gear4 açmamış halinin 400 x 2 = 800 milyon olduğunu düşünüyorum.
Yani Shaboyd'de Px tekleyen Luffy'nin 800 milyonluk birisi olduğu ortada en azından. Lucci'de o kadar olmasa bile 767 küsür birşey olacağı ortada 2 yıl önceki hasırşapka tayfasına denk olması gibi. Dediğim gibi Lucci 2 yıl önce Luffy hariç hasırşapka tayfasına denkse şimdi 2 yıl önceki Luffy ile beraber hasırşapka tayfası seviyesi gibi düşünülebilir.
Pekoms, Tamago gibi adamlar ise bence Px'den güçsüzler. Çünkü 2 yıl önce Wb'nin tümen komutanı seviyesi 5-6 adam 1 tanesine hücum ediyorlardı. Çizilen panellerde Px'nin yenildiği bile gösterilmemişti hatta. Bazı arkadaşlar animeye bakıp Px teklendi sanıyor ama aslı öyle değil mangada. Mangada 5-6 tümen komutanı seviyesi adam birlikte saldırıp kafasını hafif patlatmışlar o kadar. Ee bunu 2 yıl önceki Ussop, elindeki dandik patlayıcılarla yapmış gibiydi zaten, hatta Px'ye KISA DEVRE bile yaptırıp MALA dönüştürmüştü. Robin kafasına vurup lazeri içinde patlattı ( Drake'in deyimiyle Kizaru'nun saldırı gücü yani onun Lazerleri içinde patlamasına rağmen ) . 2 yıl önce en kötü nesil olan Süpernovaları zıplatıyordu tek bir Px. Yani düz mantık bakmazsak olaya, Px'nin 500 milyonluk birisi olduğunu düşünüyorum. Mf savaşında ortalığı tarumar ediyorlardı hatta savaşın bir kısmında. En büyük dezavantajı bazı atakları yediğinde ve SERTLİĞİNİ aştığında patlayıp ölmesi, çünkü iradesi yok düz makine gibi. Ama yinede belli bir gücü var.
Biraz daha uzun ve geniş yazdım ama kusura bakmazsınız artık. Genel olarak böyle düşünüyorum ben 2 yıl önceki karakterleri ve bu karakterlerin şimdiki denge konusunu.
Schi Croco ve ucundan Schi sayılabilecek Lucci'yi bu kadar hor görmememiz lazım. Hani yıl olmuş 2020 hala Lucci- Croco konuşuluyor. Bu çok basit bir arguman. Konu epey bir derin bunu görün artık.
-
OharayoutubeThe D-one Piece, Nika & more. 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎𝚜𝚙𝚊𝚌𝚎: Head to https://www.squarespace.com/ohara to save 10% off your first purchase of a website or domain using my code OHARA. ╔═╦╗╔╦╗╔═╦═╦╦╦╦╗╔═╗ ╔═╗ ╔═╗ ║╚╣║║║╚╣╚╣╔╣╔╣║╚╣═╣ ║ ║ ║ ║ ╠╗║╚╝║║╠╗║╚╣║║║║║═╣ ╠═╣ ╠═╣ ╚═╩══╩═╩═╩═╩╝╚╩═╩═╝ ╚═╝ ╚═╝ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ Yude Ron's original theory: https://youtu.be/H-X4F0D5ZF4 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▸ 𝚃𝚠𝚒𝚝𝚝𝚎𝚛: https://www.twitter.com/Ohara_the_Fox ▸ 𝙳𝚒𝚜𝚌𝚘𝚛𝚍: https://discord.gg/sPqYeKX ▸ 𝙸𝚗𝚜𝚝𝚐𝚛𝚖: https://www.instagram.com/ohara.the.fox/ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ 🎶 𝚃𝚑𝚎 𝙼𝚞𝚜𝚒𝚌 𝙸 𝚞𝚜𝚎 - 𝙰𝙼𝙰𝚉𝙸𝙽𝙶 𝚏𝚘𝚛 𝚈𝚘𝚞𝚃𝚞𝚋𝚎𝚛𝚜: https://www.epidemicsound.com/referral/9xjsxm/ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ 𝙼𝚘𝚛𝚎 𝙾𝚗𝚎 𝙿𝚒𝚎𝚌𝚎: ▸ Your Favorite Characters Analyzed: https://www.youtube.com/playlist?list=PLLhq9P0q8wvHBFiqgTwN3FWSGwsd9ejOt ▸ OP Scenes That Made You Cry: https://www.youtube.com/playlist?list=PLLhq9P0q8wvHKDoTvUjzXAWMT6qugbJZR ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▶️ 𝙸𝚏 𝚢𝚘𝚞 𝚑𝚊𝚟𝚎 𝚊 𝚈𝚘𝚞𝚃𝚞𝚋𝚎 𝙲𝚑𝚊𝚗𝚗𝚎𝚕, 𝚞𝚜𝚎 𝚝𝚑𝚒𝚜: https://www.tubebuddy.com/Ohara ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ 📷 𝙴𝚚𝚞𝚒𝚙𝚖𝚎𝚗𝚝 𝙸 𝚞𝚜𝚎: • Microphone: https://amzn.to/3nJPP2C • Camera: https://amzn.to/3fJLKYD • Lens: https://amzn.to/3qzPUaw • Tripod: https://amzn.to/33lLXfO • Light: https://amzn.to/3mfgSSh ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ 𝙰 𝙼𝙰𝚂𝚂𝙸𝚅𝙴 𝚃𝚑𝚊𝚗𝚔 𝚈𝚘𝚞 𝚝𝚘 𝚖𝚢 $𝟻+ 𝚙𝚊𝚝𝚛𝚘𝚗𝚜: • Items4Sacred. • Nautical Fool • Nicholas T. • Ajit K. • Kristopher B. • Shadowkiller44 • Monkey D. Lucci • Jacob H. • Shin’ichirō P. • Sebastian W. • Wisdom Manari. • Adrian H. 𝙰 𝙼𝙰𝚂𝚂𝙸𝚅𝙴 𝚃𝚑𝚊𝚗𝚔 𝚈𝚘𝚞 𝚝𝚘 𝚖𝚢 $𝟻 𝚖𝚎𝚖𝚋𝚎𝚛𝚜: • Eriasu. • Matthew N. • Shelley C. • Justin D. • Farid A. • True F. ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ #theory #onepiece #anime #manga ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ 0:00 - Epic Theory 10:32 - Ad break: Squarespace 11:18 - More Epic Theory ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ Title: The Best One Piece Theory You'll Ever See, Maybe ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ I do not own One Piece, the One Piece manga or the One Piece anime. ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ 𝙲𝚘𝚙𝚢𝚛𝚒𝚐𝚑𝚝 𝙳𝚒𝚜𝚌𝚕𝚊𝚒𝚖𝚎𝚛: This video was made for educational purposes. Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for 'fair use' for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. This video is a critical review & analysis of the story of One Piece.https://www.youtube.com/watch?v=qYzqDJBeI9Q&feature=youtu.be
Vaktim olursa Türkçe metin haline getireceğim. One Piece'i en iyi şekilde anlatan teori muhtemelen (çoğu zaten söylenmiş olabilir ama bir bütün halinde anlatılmış burada hepsi)
-
Üstünkörü göz attım muhtemelen doğru çıkacak. Umarım oda tahmin edildi diye değişikliğe gitmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bir ugrayayim, kimse paylasmadiysa bu guzide teoriyi paylasayim diye gelmistim. Zaten paylasilmis. Su anda 2.5 milyon izlenmesi var. One Piece tarihinde gerek review gerek teori videolari olsun kirilamayacak bir rekor kiriyor. Diger youtuberlar da bu video uzerine review videolari cekmeye basladi. Gercekten efsane bir teori, ve hersey kanitlara dayaniyor. (japonca rakam oyunlarina birsey diyemeyecegim, inanmakla yetinecegiz...)
-
Animeyi izliyorum ama sırf karakterler ete kemiğe bürünüyor diye.
6 yaşa hitap eden bi anlatımı var, yok onun sevdiği çorba dökülmüş, yok bunun çükübikine fikibok olmuş..
Keşke biraz daha yetişkin işi olsaydı anime..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 15 Ağustos 2021; 21:11:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: RindamanAnimeyi izliyorum ama sırf karakterler ete kemiğe bürünüyor diye.
6 yaşa hitap eden bi anlatımı var, yok onun sevdiği çorba dökülmüş, yok bunun çükübikine fikibok olmuş..
Keşke biraz daha yetişkin işi olsaydı anime..
Hahahaha haklısınız hocam..
-
Ve sonunda geldi beklenen an
Sanji vs Queen
Zoro vs King
-
Şu "Two Wings" olayının üstünde epey bir durdu Oda. Demek ki Zoro ve Sanji için güzel bir dövüş hazırlamış.
Onu bunu bilmem Sanji vs Queen, Zoro vs King dövüşünü tam anlamıyla göstereceksin Oda
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X