Şimdi Ara

onekey recovery oem bölümünü görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lenovo y570 bilgisayarımda bulunun onekey recovery sistemini geçenlerde bir deneyeyim dedim bastım tusa ancak bölüm hatalı dedi ulaşamadı program sonra ben de easeus partition master la partition ı sildim ve unlocated olan bölümü programdaki recovery wizard la kurtardım içindeki dosyalar aynı şekilde duruyorlar ancak bu sefer onekey bölümü hiç bulamıyor ben bu işlemi uygulamadan önce bölüm windows disk yöneticisinde oem bölümü olarak görünüyordu şimdi ise birincil bölüm olarak görünüyor bunu tekrar oem olarak işaretlememin bi yolu varmıdır elimde pardus live dvd si var içindeki disk yönetimi programında bir kaç etiket mevcut boot vs gibi pardusla ya da windows için olan başka bir programla oem işaretlemem mumkunmudur . şimdiden yardımlarınız içi teşekkürler

edit: sorun çözüldü şöyle ki :

MiniTool Partition Wizard Home Edition adlı ücretsiz yazılımımızı indiriyoruz sonra recovery bölümünün bulunduğu partition a sağ tıklayıp change partition type id diyoruz ve 0x12 yapıp apply diyoruz ve çıkıyoruz sorunumuz çözülmüş oluyor.

NOT: 0x12 sadece lenovo laptoplar için geçerlidir her laptop ın oem partition id si farklıdır google dan bulunabilir.

edit 2: en başta bölüm hatalı demesinin sebebi benim c nin d nin boyutlarını değiştirmemdenmiş. bunun sebebi ise bizim dvd de yada oem bölümünde bulunan image dosyaları direk hdd nin sektörlerine atanmış olması diye tahmin ediyorum başka markalarda recovery programları bu sebeple işlem yapıldığında d sürücüsünde de veri kaybı olabiliyordu lenovo da bunu engellemek için böyle bir çözüm bulmuş sanırım .iş böyleyken dvd den de recovery yapılamıyor ancak tekrardan recovery dvd si oluşuturunca sorun kalmıyor. dvd siz recovery yapmak ise biraz daha zorluk çıkartıyor pardus live ile sistemi başlatıp disk yöneticisinden oem bölümüne boot etiketi yapıştırıyorum sonra restart ettiğimde sistem sorgusuz sualsiz oem bölümüden açılıyor böylece işlem yapabiliyorum ne yazık ki hala onekey recovery tuşunu etkinleştirecek bir çözüm bulamadım halihazırda o tuş power tuşuyla aynı işlevi görüyor

edit 3:

Arkadaşlar Sorunu bir nebze olsun çözdüm

ilk önce ;

C:\ProgramData\OneKey Recovery ye giriyoruz ve SSStatus.ini dosyasını açıyoruz oradaki id bölümüne 12 yazıyoruz

daha sonra cmd > diskpart > list disk > hdd mizin disk numarasına bakıyoruz. Örneğin benimki 0 > select disk 0 > list partition > recovery bölümünün numarasına bakıyoruz 15 gb lık olan bölüm bende 3 > select partition 3 > set id = 12 > işlem başarılı derse > exit > exit > TAMAMDIR

Böylece en azından onekey recovery programı hdd deki recovery bölümünü görüyor ve recovery dvd si oluşturabiliyorsunuz. Recovery tuşu ise hala Power tuşuyla aynı işlevi görmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibo92 -- 7 Mart 2013; 3:58:22 >

• kardesim kusura bakma ama Recovery ye giriyoruz ve SSStatus.ini bunu nulamıyorum video cekersen cok makbule gecer yedek alıyorum ama yedeği görmüyor tesekkurler
  • ilk önce başlat menüsündeki arama çubuğuna girip klasör seçenekleri yaz ve enter la
    Görünüm sekmesinden
    Gizli dosya ve klasörleri göster de
    yine aynı sekmede korunan işletim dosyalarını gizle komutunun yanındaki tiki kaldır tamam de çık sonra bu işlemleri yap kardeş kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.