Şimdi Ara

ÖNEMLİ - Bu sene tercih yapacak arkadaşlara...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi siz 30k'ya şurası gelir mi, geçen yıl 65k ile kapatmış ben 79k'dayım durumum nedir, iktisat mı uluslararası ticaret mi, kyk çıkar mı vs. paylaşımlar yapıyorsunuz görüyorum...Tabii ki yapacaksınız, çünkü forum burası. Fakat üzülerek söylemem gerekirse, her sene üniversite dediğimiz kurumlardan yüzbinlerce mezun çıkıyor... Siz ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Hacettepe (bazı bölümler), Koç vs. skalasında bir okula yerleşemez ya da yerleşince ideallerinizi unutup vasat bir tip olursanız mezun olunca çok şey beklememeniz gerekiyor (maddi/manevi). Üniversite dediğiniz yerde derslere girer çıkarsınız teorik/pratik bilgi edinirsiniz sınavlara girer geçersiniz ama kendinizi geliştirmek için şahsi çaba gereklidir, okul derslerinin yanında sizin gayretiniz başarınızı belirler. Sonuç olarak, eşeği de bağlasanız öyle ya da böyle bir şekilde bitirir; önemli olan ufku açık, öğrenmeye açık ve ortaya bir şeyler koyabilen insanlar olmak. Bu tavsiyeleri birçok kişi size vermiş olabilir, siz de "yav tamam, he" modunda takılıyor, yerleşeyim de sonrasına bakarız şeklinde düşünüyor olabilirsiniz. Ama tecrübe dediğimiz şey de tam olarak budur. Kulak asanlar muhtemelen mezuniyet sonrasında müteşekkir olacaklar :)

Ayrıca hedeflediğiniz okul ya da bölüm de tutmuyorsa kesinlikle bir sene daha dişinizi sıkıp adam akıllı çalışmanızı, gerçekten istediğiniz o okul/bölüme gitmenizi tavsiye ediyorum. Bir sene kaybetmeyi göze almayıp üniversite sürecinde ve sonrasında hayallerinizi ve en önemlisi özgüveninizi kaybedebilirsiniz. Benden söylemesi.. Yolunuz açık olsun

• adam doğru söylemiş uppo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacettepe bazı bölümlere bilgisayar giriyor mu hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

hacettepe bazı bölümlere bilgisayar giriyor mu hocam :D
    evet

• yani itü b*k mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: mezmez

yani itü b*k mu?
    olum kaba etinizden anlamayin bir kere de itu bu ulkenin en iyisi 5 universitesinden biri ne alaka yani

• Arkadaşlar üniversiteleri kabataslak olarak yazdım, itü tabii ki kötü bir üniversite değil. :) yazmadığım yüksek kalitede yine birçok okul var. Lütfen isimden ziyade mesaja odaklanın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tercih yapsak mı ki bu sene?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BerlinKaplanı_99 kullanıcısına yanıt
    kuzey kıbrıs kampüsü'nden mi bahsediyorsunuz?
    Kardeşim, hedeflediğin bir yer varsa türkiye içerisinde oraya girmek için çalış derim. Kıbrıs odtü'nün prestij anlamında eksisi olur. Ayrıca kıbrıs'ta okumak maddi bakımdan zor.
    9 kağıdı kıbrıs'ta fazlasıyla verirsin zaten... mezuna kalma ihtimalin yok mu hiç? bence sabret bir sene çalış..
    ing. hazırlıkta çalışıp tekrar mı yks'ye gireceksin?
  • Beyler bana kalırsa bölüm önemli sevdiğiniz bölüm herhangi bir üniversite de tutuyorsa gidin ama arkadaşın dediği gibi kendinizi geliştirmeyi bırakmayın ben dpü eem mezunuyum işe girdim allah a şükürler olsun ama kendini geliştirmeyi hala bırakmıyorum bu senede sınava 2.üniversite için girdim Zaten İngilizce şart mühendislik için konuşuyorlar birde çalıştığınız yerin merkezi olan ülkenin dilini bilirseniz sizden iyisi Yok tabi sene içerisinde çoğunlukla İstanbul da olan seminerlere gidip belge almakta size katkı sağlar mühendislikte kendini geliştirmek asla bitmez sonu yok bunun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koznak2616

Beyler bana kalırsa bölüm önemli sevdiğiniz bölüm herhangi bir üniversite de tutuyorsa gidin ama arkadaşın dediği gibi kendinizi geliştirmeyi bırakmayın ben dpü eem mezunuyum işe girdim allah a şükürler olsun ama kendini geliştirmeyi hala bırakmıyorum bu senede sınava 2.üniversite için girdim Zaten İngilizce şart mühendislik için konuşuyorlar birde çalıştığınız yerin merkezi olan ülkenin dilini bilirseniz sizden iyisi Yok tabi sene içerisinde çoğunlukla İstanbul da olan seminerlere gidip belge almakta size katkı sağlar mühendislikte kendini geliştirmek asla bitmez sonu yok bunun
    kesinlikle..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.