arkadaşlar kısmetse bulgaristana gideceğim yakın bir zamanda. aklıma takılan bir konu var.malum bulgaristan hristyan bir ülke ve domuz eti tüketimi bir hayli fazla.acaba bir yiyeceğin içinde domuz eti olduğunu nasıl anlarım ?nasıl kendimi uzak tutabilirim .içinde domuz eti olan yemekleri ve bu yemekleri satan mağazaları yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler
Müslümanların yoğunlukta olduğu şehirler var ve her şeyin içindede domuz eti yok hemen kafan karışmasın 12 yıldır her yaz gidiyorum hiç böyle bişeyi dert etmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hangi şehire gittiğini söyleseydin daha yardımcı olabilirdik. svinsko=domuz eti pile/pilesko=tavuk eti teleshko=dana eti Et yerken/et alırken bunlara dikkat edersin
domuz eti istemediğini bulgarca söylemeyi öğren koymazlar, zaten bildiğim kadarıyla orda domuz eti daha ucuz dana etine göre o yüzden adamlarında işine gelir bence
Çoğu yerde domuz eti var,saf olmasa bile mesela kebapçelerde dana domuz karıştırıyorlar.Tabi gideceğin yere bağlı Türk nüfusu yoğun bir yere gidersen daha rahat istediğin eti bulabilirsin ya da bir yere gittiğinde açıkça hassasiyetini belirtirsen varsa ona göre yemek getirirler yoksa kalmadı derler.Ben gittiğim dönemlerde 1 haftada 3-4 kez tavuk yediğimi bilirim riske girmemek için Yanbol gibi Türklerin az olduğu şehirlerde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme