Şimdi Ara

Önemli Lütfen HASANKEYF'E SAHİP ÇIKALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye Hükümeti; Ilısu Projesi'ni iptal ediniz. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ndeki tarihi ve doğal zenginlikleri turizm yatırımları ile insanlığın hizmetine sunmak yönünde yeni bir vizyonun önderliğini yapınız.
    Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin yaşaması, Türk insanlarına ve dünyaya Ilısu Barajı'ndan daha çok enerji verir.
    http://www.kesfetmekicinbak.com/apps/proposal.app/view_m.php/3 LÜTFEN DUYARLI OLUN VE DİLEKCEYİ İMZALAYIN
    Hasankeyf'i yok edecek dış kredi çıktı

Almanya ve Avusturya, 6 bin yıllık tarihi Hasankeyf'i sular altında bırakacak Ilısu barajına ait 1 milyar 200 milyon euroluk dış krediyi onayladı.

Ilısu barajı Hasankeyf'i sular altında bırakacak

Krediyi İsviçre hükümeti de onaylarsa baraj inşaatı hızlanacak.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi, Almanya ve Avusturya'yı tarih katliamına ortak olmakla suçluyor.

Türkiye'nin Suriye sınırına sıfır noktasında yapacağı Ilısu barajı DSİ tarafından 1954 yılında planlandı.

5 Ağustos'taki temel atma töreni, ekonomik, siyasi ve çevre sorunları yüzünden sürekli ertelenen proje için en önemli adımdı. Geçen 6.5 ayda inşaatta bir gelişme yaşanmadı.

Almanya ve Avusturya hükümetlerinin, sivil toplum örgütlerinin lobi çalışmalarına rağmen baraj için istenen krediye devlet garantisi vermesiyle baraj için son noktaya yaklaşılıyor.

DSİ yetkilileri, barajla ilgili kaygıları olan Irak ve Suriyeli yetkilileri de Antalya'daki Nehir Havzaları Yönetimi Kongresi'nde ikna etti. Baraj yüzünden Irak ve Suriye'ye akacak su miktarında azalma olmayacağı garanti edildi.

Yedi yıl sürecek baraj inşaatına İsviçre'den gelecek onaya göre başlanacak.

Baraj için kredi teminatı verilmesi Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi'nin tepkisini çekti ve girişim yaptığı yazılı açıklamada, onaya rağmen Türkiye'de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde ve Avrupa'nın her yanında mücadele edeceklerini belirtti.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi, Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetlerinin tarih katliamından sorumlu olacaklarını da savunuyor.

Ilısu barajı bin 200 MW kurulu güç ile yılda ortalama 4 GW saat enerji üretecek.

Gövde hacmi açısından Türkiye'nin 2'nci kurulu, güç bakımından da 4'üncü büyük barajı olacak Ilısu ile Türkiye'nin enerji faturası yıllık 300 milyon dolar azalacak.

Tarihi eserlerin göl havzasına taşınması için ise 25 milyon euro ayrıldı.

Cami, köprü, türbe ve hamam gibi dokuz eser Hasankeyf Arkeolojik Park ve Açık Hava Müzesi'ne taşınacak.

• bakıym yapabilecek bişeyler varsa yapalım. çok acı bi durum cidden.
  • ama bişey eklemeyi unuttum,
    başlığı "kız arkadaşımdan ayrıldım" yada "off karıya bak (+18)" yada "seni seviyorum aşkım" diye aç. daha çok giren çıkan olur.

yazık dh halkı yazık.. bu kadarda duyarsız olunmaz.
  • arkadaşım iyi güzel tarihi koruyalım fakat bende bu konuda bazı şeyler gördüm internette.
    baraj yapılmasa bile hasankeyf denen bölgedeki tarihi yapılar zaten yok olacakmış.
    bence hasankeyin başka yere taşınması uygun olur.böylece bölge daha çok turist çeker.
    bu konuda dsi nin sitesindede güzel açıklamalar var.ılısu barajı yapılmaz ise GAP projesi ne olacak peki.
    bir çok yerde ılısu barajı yapılmaz ise GAP projesinin öleceği ve ekonomiye büyük darbe vuracağı söyleniyor.
    bence haklılar gibi.
    ayrıca bu baraj işinin içinde siyasi oyunların olduğunuda internette gördüm.
    şu sitelere bakın derim.
    www.dsi.gov.tr
    http://www.asam.org.tr/yayinevi/kitapgoster.asp?pkat1=2&ID=102

• mümkün oldugunca msn de yaymaya çalıştım linki umarım bir şeyler yapılabilir sadece 3 satır doldurulacak bu o kadarda zor değil

belki bu güzelliği görünce elimizden gelenin fazlasını yapmak isteriz

• ilginize gercekten tesekkürler bu çok önemli arkadaslar bir kültur mirasımizi yok etmeye calısıyorlar eleko lütfen daha fazla arastır altından neler cıkacagını gorursun yine birilerine peskeş cekmek için baraj yapmak istiyorlar cunku!
  • -----
    İngiliz Parlamenter Kevin McNamara neler söylüyor:

“İngiltere Birleşik Krallığı Savunma Forumu, Ilısu Barajı'nın çok önemli güvenlik etkileri olduğunu belirtmektedir. Baraj. Türk Kürdistanı coğrafyasını değiştirecek, bu değerlendirmeye göre gerillanın dağlara kaçış yollarının kesilmesine ve gerillalara destek olan kırsal nüfusun kırsal alanlar­dan hükümetçe daha rahatlıkla kontrol edileceği şehirlerdeki gecekondulara göçe zorlanmasına neden olacaktır. Forum şu sonuca varmıştır: Projenin itici gücü gerillanın faaliyette bulunduğu çevreyi yok etmektir. Esas olarak, geril­la var veya yok olsun bu bir etnik temizliktir”.

Görüşmelerin tamamını izlerseniz, devamlı ön plana çıkarılan konunun etnik ayrımcılık olduğunu görürsünüz. Türkiye'de, Uluslararası Büyük Barajlar Komisyonunun (ICOLD) tanımına uyan, işletme ve inşa aşamasındaki büyük baraj sayısı 625’dir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında da enerji üretmek, içme suyu sağlamak ve sulu tarıma katkıda bulun­mak amacıyla çok sayıda baraj inşa edilmiştir. Türkiye'nin ancak üçte biri yüzölçümünde ve ülkemiz nüfusuna eşit bir nüfusa sahip, yağışlı bir iklim kuşağında yer alan İngiltere'de de benzeri amaçlarla 517 büyük baraj tesis edildiği gibi. İngiltere'deki barajlardan da binlerce kişinin etkilenmiş olması gerekir. Acaba bu barajları İskoçyalılara veya Kuzey İrlanda'da yaşayan İrlan­dalılara zarar vermek için mi, yoksa insanların ihtiyaçlarını karşılamak için mi yaptılar? Verecekleri cevap: 'Biz halkımıza hizmet götürmek için barajları inşa ettik' olacaktır. Türkiye de kendi vatandaşlarına hiç bir ayrım gözetmeden hizmet götürmek için bu tesisleri kuruyor. O halde niçin Güneydoğu Anadolu'da inşa edilecek bir barajı gerçek amacından saptırıyorlar? Çünkü; petrol çıkarları doğrultusunda Ortadoğu'da yeni bir siyasal yapılanma planlanlamakta ve her fırsatı kullanarak bunun alt yapısını oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bu gerekçe arayışı, sahte bir çevre ve politik ekoloji anlayışı ile maskelenmiştir.
    Alıntı:http://www.asam.org.tr/yayinevi/kitapgoster.asp?pkat1=2&ID=102
    -----

Aihm de olayın içinde, burnuma kötü kötü kokular geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bergama'da da allionai sular altında kalmak üzere...hem de çok gereksiz bir şekilde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

Bergama'da da allionai sular altında kalmak üzere...hem de çok gereksiz bir şekilde...

Tabii ki, ne gerek var değil mi? Kapat bilgisayarı yak beş dakika mum da görelim seni...
  • quote:

Orjinalden alıntı: icg

quote:

Bergama'da da allionai sular altında kalmak üzere...hem de çok gereksiz bir şekilde...

Tabii ki, ne gerek var değil mi? Kapat bilgisayarı yak beş dakika mum da görelim seni...

İşte bilip bilmeden konuşunca böylle rezil duruma düşüyor insan....bergamadaki baraj tamamen sulama amaçlı enerji üretim amaçlı değil...üstelik o bölgenin sulama ihtiyacı da yok...proje de 30 yıldır askıda...anlıyor musun beni?

umarım kafanda bir miktarda olsa ışık yakabilmişimdir....
  • up destek olalım. bu tür konular aşşa düştükçe moralim bozuluyo
  • tarihe "samimi" olarak saygı duyanlara bende saygı duyarım fakat,
    ben şahsen tarihi eserleri dini açıdan ayırmam.hepsi benim için aynı değerde.ama avrupa olaya öyle bakmıyor.barajlar yapılabilir ve aynı zamanda tarihi eserlerde kurtarılabilir.ya tarih ya baraj diye bir seçenek yok.Bergamada acaba Osmanlı dan kalma İslam eserleri olsaydı avrupalılar bu kadar ortalığı ayağa kaldırırlarmıydı?
    ılısuya gelince.herkesin bildiği gibi GAP projesini engellemek için batılı devletler ,zamanında ellerinden geleni
    yaptılar.fakat fırat üzerinde üç adet Türkiyenin gururu dev baraj yapıldı.şimdi dicle üzerinde yapılacak.
    geçen sene atılan temel ise tamamen oy kaygısı ile atıldı.inşaatta bir ilerleme yok.batılı devletler
    her an dönebilirler.Türkiye yine kendi imkanları ile veya başka kaynaklara yönelmeli.tabi batılı banka ve devletler paranın kokusunu alınca inşaata kredi verebilir ve başlayabilir.
    bu barajlar konusu Türkiyede artık hassas bir noktaya geldi.Türkiye yerli kaynaklı hidrolik enerjisini
    sonuna kadar kullanmalı.
    Baraj yapmayalım nükleer santralmı yapalım acaba?Çernobili unutmayalım.

• quote:

quote:

quote:

İşte bilip bilmeden konuşunca böylle rezil duruma düşüyor insan....bergamadaki baraj tamamen sulama amaçlı enerji üretim amaçlı değil...üstelik o bölgenin sulama ihtiyacı da yok...proje de 30 yıldır askıda...anlıyor musun beni?

Peki hasankeyf de mi sulama amaçlı? Gereksiz mi? Sulamaya da mı gerek yok?

quote:

Orjinalden alıntı: eloko

Baraj yapmayalım nükleer santralmı yapalım acaba?Çernobili unutmayalım.

Nükleer santral de gereklidir ve yapılmalıdır o başka mevzu. Çernobilden başka büyük bir kaza da yoktur. Çernobil bir ihmalin ürünüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icg -- 6 Nisan 2007; 0:31:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki hasankeyf de mi sulama amaçlı? Gereksiz mi? Sulamaya da mı gerek de yok?

orası hakkında çok fazla bilgim yok...Ama o bölgede sulama ihtiyacı var...Türkiye'nin de enerji ihtiyacı var ve gün geçtikçe artıyor...Üstelik su sıkıntısı da artmakta....

o zaman olaya farklı açılardan bakmak lazım...mesela bergama da ki barajın alternatifi var...hasankeyfin var mı bilmiyorum...varsa yapılabilir...yoksa da tarihi eserler taşınabilir...mısır da örneği var....yani sonuç olarak bir şekilde çözüm bulunabilir....yeter ki birileri bu işlerden rant elde etmesin....

Ekleme: nükleer şart ; mutlaka ve mecburen yapılacaktır.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 6 Nisan 2007; 0:32:42 >

• Öncelikle yerli kaynaklara öncelik verilmeli.Özellikle hidrolik kaynaklara.yetmediği durumda başka alternatifler değerlendirilebilir.(nükleer teknoloji elde etmek için illaki santral yapmakta gerekli değil ayrıca.)
    ama gerekli ise oda yapılabilir.belkide onada ihtiyaç olacak.
    İnternette arama motorunda " Ilısu barajı" yazın ve kimlerinde bu işin içinde olduğunu görün arkadaşlar.
    Ayrıca baraj inşaatının güvenliği için 5 bin askerimizin bu bölgeye kaydırıldığı haberleri basında çıktı.
    PKK terör örgütünün baraj inşaatına saldırı düzenlemesini önlemek için.
    Tarihe ve eserlere saygı duyalım ama nerede ise Cumhuriyetle özdeşleşen barajlarımızı yapmaya devam edelim.Türk devleti Ilısu barajını yaparken aynı zamanda Hasankeyfin kurtarılması içinde milyonlarca dolar harcayacak.ve şu andada harcıyor.hangi batılı devlet bunu yapar.yıllarca GAP projesini öldürmek için çalıştılar.ama güçleri yetmedi.bundan sonrada yetmez inşallah.

• Yapılacak barajlara tam destek veriyorum. Gelecek 10 yıl içerisinde dünyadaki en büyük kıtlık suda yaşanacak. Akıp giden suyu depolamak, gelecek günler ve gelecek nesillier için çok önemli. Sakın beni tarihine önem vermeyen biri olarak görmeyin topraklarımız üzerindeki her tarihi eser hangi uygarlık yapmış olursa olsun, benimde tarihimin bir parçasıdır ama insanlar önceliklerine göre hareket ederler önceliğimizde hayatın kaynağı olan su olmalı, buda acı bir gerçek.

Nükleer santral ise mutlaka yapılmalı enerji girdileri düşmeden. Sanayi ve ticarette, ilerleme sağlıyamayız.
  • ayrıca barajı birilerine peşkeş çekmek için yapıyorlar fikrine katılmak imkansız.bu baraj GAP projesinin
    ayrılmaz bir parçasıdır.şimdi Türkiye Cumhuriyeti GAP ı peşkeş çekmek içinmi planladı!!
    bu konuyu araştırdım.sizlerde araştırın arkadaşlar.
    onlırlar öncesinden planlanmış bir proje bu.bir barajın planlanması yılları alır.arazide yıllarca çalışırsınız.
    en uygun yeri seçersiniz.olmadı başka yere yapalım demek olmaz.bazı yerlerde şöyle deniyor:
    bu eski teknoloji ile planlanmış(50 lilerin teknolojisi ile)bir barajmış!!
    dev barajların saha çalışması yıllar öncesinden başlar.eski yeni olayı değildir bu durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.