Şimdi Ara

Önemli ! Sıvı Soğutucum bozuldu onun yerine stok fan takabilir miyim ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sıvı soğutucum bozuldu galiba çünkü çok kasıyor bilgisayar. Onun yerine diğer bilgisayarımda ki stok fanı taksam çalışır mı böyle bir şey mümkün müdür ? Yardımlarınızı bekliyorum.

• İşlemciden işlemciye fanların uyumu fark gösterir. Detaylı bilgi vermelisin
  • ana bilgisayarın işlemcisi i7 4790k, stok fan bulunan bilgisayarın işlemcisi intel core i3
  • işlemci kutusundan bu çıktı arkadaşlar, sıvı soğutucu yerine bunu taksam işe yarar mı ? Önemli ! Sıvı Soğutucum bozuldu onun yerine stok fan takabilir miyim ??
  • blondq B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sıvı sogutmanın arızasından emin olmak için Aida64 gibi bir program ile yükte sıcaklık değerlerine bakmak lazım, işlemci 90-95 derece üzeri çalışıyorsa termal macun değişimi yaparak bir daha deneme yapmak lazım, macun değişimi sonrası değerler aynı ise sıvı soğutucu yerine stok soğutucu ile yola devam edilir, stok soğutucu takılırsa şayet BIOS üzerinden işlemciye OC yapılmış ise defaulta çekmekte fayda var zira stok soğutucu anca stok islemciyi zar zor dengede tutar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkür ederim dostum macun değiştirdim dün ama sorun yine devam ediyor banada sıvı soğutucu gibi geliyor sıkıntı orada. i7 4790k için stok fan mı tavsiye edersin yoksa yine sıvı soğutucu mu alayım? ama sıvı soğutucu fiyatları da gerçekten yüksek :(
    bu bendeki fanı taksam oc yapmayacağım zaten. iş görür mü ?
  • blondq B kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerleri ile ilgili bilgiyi vermemişsin. Kaç derecede çalışıyor yük altında işlemci.

Stok fan tak bir müddet devam et stok hızlarda ne öldürür ne güldürür, umalım ki piyasa biraz rahatlar dolar rayına oturur ikinci el ve sıfır ürünler değerine çekilir o zaman bakarsın yeni bir işlemci soğutucusuna.

Stok fan öncesi ve stok fan sonrası yükte sıcaklık değerlerini paylaşırsan ekleyeceğim şeyle olabilir konuya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nick gözüme yabancı gelmedi,
    profiline girdim aynı sorunu yaşadığın ve 100 lira ödül vereceğini belirttiğin konu açmışsın 4 ay önce,
    o zamanda yazmışım konuya, yeni sıvı soğutma almaktan söz etmiştin sonra konu hakkında sonuç yazmadan kaybolmuştun.

Edit : kaybolmuştun yazdığımı klavye kaybolmuşsun olarak değiştirmiş o düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 19 Mayıs 2020; 22:26:21 >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    maalesef öyle. iş güç birde bu virüs olayları olunca yeni sıvı soğutucu alamadım dostum deneyemedim bile. bilgisayar 4-5 aydır böyle bekliyor. herkes sorun orada diyor ama şimdi yeni sıvı soğutucu alıp denemek riskli. o yüzden bende kutuda stok fan var acaba bunu taksam denesem olur mu diye düşündüm. orada test sonuçları vardı galiba. sıkıcı bir durum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: blondq

maalesef öyle. iş güç birde bu virüs olayları olunca yeni sıvı soğutucu alamadım dostum deneyemedim bile. bilgisayar 4-5 aydır böyle bekliyor. herkes sorun orada diyor ama şimdi yeni sıvı soğutucu alıp denemek riskli. o yüzden bende kutuda stok fan var acaba bunu taksam denesem olur mu diye düşündüm. orada test sonuçları vardı galiba. sıkıcı bir durum :(
    sıvı soğutucunun bozulduğuna nasıl kanaat getirdinki?
    pomoa çalışıyorsa sorun olmaması lazım.

birde bu soğutucularda sıvı eksilmesi oluyor zamanla marka model verirsen sıvı eklenen bir modelmi bakalım.
  • Hocam sıcaklık değerlerine baktınız mı yüksek mi? Bilgisayar kasıyor diye suçu hemen soğutmaya atamayız sorun Harddiskten de olabilir mesela, başka parçalardan da olabilir. Belki de yazilimsaldir bilemeyiz. Sıcaklık değerleri normalse bakarız duruma. Sıcaklıklar anormal ise stok fanla idare edebilirsiniz.

• Önemli ! Sıvı Soğutucum bozuldu onun yerine stok fan takabilir miyim ?? Önemli ! Sıvı Soğutucum bozuldu onun yerine stok fan takabilir miyim ??

valla bu sonuçlardan bazı arkadaşlar öyle söyledi dostum bende tam anlamıyorum. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blondq -- 20 Mayıs 2020; 12:16:26 >

• zeki1981 kullanıcısına yanıt
    dostum model thermaltake water 3.0 performer c sıvı ekleme olur mu nasıl olur hiç bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blondq -- 20 Mayıs 2020; 12:43:54 >
  • geçmiş olsun kardeşlim oncelikle bios dan yada HWİNFO64 gibi uygulamalardan sıvı sogutucunun pompası çalışıyormu fanlar kaç hızda donuyor bir bak eger ana kartında özel yuva yoksa ve sen buun kablosunu normal fan yuvasına taktıysan hızı dusuk çalışıyor olabilir manuel olarak %100 al (aklında bulunsun pompa fanları hep %100 de çalıştırılmalıdır)

eger uzun bir süre pompa devri düşükde çalıştıysa icindeki sıvı özeligini kaybediyor sogutma perfonmasınsı düşüyor

digelim ki sıvı sogutman arzalandı sen stock sogutucu taktın sistemde oc varsa default yap 4790k zaten sıcak çalışan bir işlemci undervolt deneye bilirsin

kişisel onerim eger AiO codulduysa yerine yenisini alman 1-2 hafta stock la iadare edebilrisin ama perfonması seni tatmin etmez
  • SoNx27 S kullanıcısına yanıt
    Selamlar dostum. Valla şimdi bununla uğraşıyordum mesajını gördüm, sıvı soğutucunun kablosu cpu fan pinine takılıydı. Çıkardım. Stok fan takayım dedim yedek vardı. Ama şu zımbırtıyı çıkaramıyorum bilgin varmıdır acaba? Anakartın arkasına takılan sıvı soğutucunun panel gibi bir şey. Önemli ! Sıvı Soğutucum bozuldu onun yerine stok fan takabilir miyim ?? Önemli ! Sıvı Soğutucum bozuldu onun yerine stok fan takabilir miyim ??

• quote:

Selamlar dostum. Valla şimdi bununla uğraşıyordum mesajını gördüm, sıvı soğutucunun kablosu cpu fan pinine takılıydı. Çıkardım. Stok fan takayım dedim yedek vardı. Ama şu zımbırtıyı çıkaramıyorum bilgin varmıdır acaba? Anakartın arkasına takılan sıvı soğutucunun panel gibi bir şey.
    ısıların çok yüksek.

sıvı soğutmanın tam olarak arızalı olduğunu anlamadan niye bu kadar isteklisin stok fana anlamadım.
    pompanın soketini sys fan soketlerinden birine tak bi dene.

ayrıca o plaketi sökmek için ön taraftaki vidaları sökmen lazım.

• quote:

öncelikle teşekkür ederim dostum macun değiştirdim dün ama sorun yine devam ediyor banada sıvı soğutucu gibi geliyor sıkıntı orada. i7 4790k için stok fan mı tavsiye edersin yoksa yine sıvı soğutucu mu alayım? ama sıvı soğutucu fiyatları da gerçekten yüksek :(
    bu bendeki fanı taksam oc yapmayacağım zaten. iş görür mü ?
    kule tipi sogutuclardan alabilirsin. cooler master 212, akasa venom voodoo gibi vs. stok sogutucuda geçici olarak iş görür fakat uzun süreli kullanımda pek randıman vermeyebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.