bu güncelleme %100 son hali mi bazı eklemeler yapıldıktan sonra bize sunulma ihtimali var mı? yani, aceleye gerek var mı? |
Oneplus Nord N10 5G (12. sayfa)
-
-
Evet, son hali. Sadece zamanı erkene alıyoruz.
Zaten bu 11.0.5 sürümü yalnızca Mart ayının android güvenlik güncellemesini içeriyor.
Dipnot: Uygulamayı kurarken stable (incremental) seçeneği seçilmesi gerekiyor, eğer cihazda BL açıksa full seçeneği seçilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbakkal. -- 27 Mart 2022; 18:53:46 > -
Hocam sizde şarj da kapanıp açılma oluyor mu? Kurduğunuz son güncelleme şarj problemine çare olur mu acaba?
-
Merhaba,
İsimleri karıştırdınız galiba, 1-2 gün önce yine sormuştunuz bana şarj konusunu :)
Soruya gelirsek ben şarj anlamında -kapanıp açılma- sıkıntı yaşamadım hiç, o yüzden güncelleme ile ilgili bir yorum yapamam.
Zaten resmi olarak bu bahsettiğim son güncelleme OTA üzerinden dağıtılmaya başlamış, ancak ne zaman TR cihazlarına gelir bilemem. Program ile uğraşmak istemeyen bekleyebilir, çok sürmez diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbakkal. -- 28 Mart 2022; 13:8:46 > -
KAPANMA SORUNA KAPANIP AÇILMAYA ÇÖZÜM OLARAK ANDOİD 10 DÖNEN VAR MI ? UĞRAŞAYIM MI BİLEMEDİM
-
Sizinde mi kapanıp açılıyor... -
Komple sıfırlayın çözmezse başka adaptör kullanın. 5v 2a veya 3a gibi
-
11.0.5'e güncelledikten sonra Android sürümü 12.1 olan Mart 2022 güvenlik yamalı Pixel Experience (PHH AOSP 12.1 V411 tabanlı) GSI kurdum oldukça akıcı çalışıyor. Parmakizi, bluetooth/3.5 kulaklık, ön-arka kamera, hoparlör, mobil data, WiFi, 90Hz de dahil herhangi bir fonksiyonunda problem yok. Tam şarj sonrası kullanım süresini gözlemleyeceğim. Kamera olarak aşağıdaki sürümü kullanıyorum.
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/f/dl81/
Pixel Experience(Android 12.1) GSI indirme linki: https://github.com/ponces/treble_build_pe/releases
LineageOS (Android 12.1) GSI indirme linki: https://sourceforge.net/projects/andyyan-gsi/files/lineage-19.x/
Kurduğum GSI paketinin adı "PixelExperience_arm64-ab-slim-12.1-20220322-UNOFFICIAL.img.xz"
GSI flasher: https://disk.yandex.com.tr/d/GDWdwa6kAi4Jmw
Kurulum işlemi:
Bilgisayardan GSI flasher'ı indirip bir klasöre çıkarıyorsunuz. İndirdiğiniz GSI paketinin içerisindeki .img dosyasını da winrar ile açıp GSI flasher'ı çıkardığınız klasöre çıkarıyorsunuz ve ismini "system.img" yapıyorsunuz. Telefon kapalıyken ses kısma, ses açma ve güç tuşlarına aynı anda basılı tutup fastboot moduna giriyorsunuz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet, aygıt yöneticisinde ünlem olarak görünen fastboot sürücüne sağ tıklayıp güncelleştir dedikten sonra GSI flasher klasörünü gösteriyorsunuz. Daha önce bootloader unlock yapmadıysanız GSI flasher içerisindeki "cmd here" yi çalıştırıp aşağıdaki komutu girmeli ardından telefondan ses açma kısma tuşlarıyla unlock bootloaderı seçip, seçimi onaylamak için güç tuşuna basmalısınız.
fastboot oem unlockKod
Yığını:Ardından "Flash-Device.bat" dosyasını çalıştırarak rom kurulumunu başlatabilirsiniz. Tüm uyarılara Y diyerek devam edin, çoklu seçme kısmında da 3 numaralı seçeneği seçin. En son TWRP yüklensin mi diye sorduğunda N'ye basarak devam edin. İşlem bittiğinde sorunsuz şekilde Android 12 olarak açılacak.
-
Yüklediğiniz sürümde telefon hızlı sarj oluyormu, kapanıp açılma gibi bir problem var mı , memnunmusunuz
-
EVET BENE AYNU SORUN VAR
-
Telefonun şarj da kapanıp açılmasını videoya çekmek istedim telefonun ekranı açıkken telefon tam doluyor ve kapanıp açılma olmuyor, ama telefon açıkken ekran kapalı şarj edilirse yine telefon kapanıp açılıyor. Servis şarj problemine ekran açık iken baktı ise problemi görememiş olabilir -
benim cihaz kapanıp açılma olayını bazen yapıyor, bazen yapmıyor. dün akşam güncelleme geldi, sorun düzelir ümidiyle güncelleme yaptım. Şarja taktım, yine kapanıp açıldı. telefonu şarja takarken tedirgin olmaya başladım. İnşallah ileriye dönük ciddi bir sorun yaşatmaz.
-
Düzenli yani şöyle üst üste 10 şarjı başka adaptörle yapıp denemiyor musunuz? Başkası yapmıyorsa devam edin. Warp ı bırakın.
Ben tel i sıfırladıktan 2 hafta sonra bir kere kapanıp açıldı daha yapmadı.
O yaptığında da şarjda iken wifi açıp app güncelle dedim. Artık güncellemeleri şarjda yapmıyorum.
-
evde Warp Şarjı kullanıyorum, iş yerinde farklı. Warp ile her şarjda kapanıp açılma olmuyor. bunu kafaya takmadan kullanmaya devam edeceğim. yada Warp şarjı tamamen hayatımdan çıkarıp kafamı rahatlacağım.
-
bence kafayı rahatlatın... hızlı şarj pil ömrünüde yiyordur her ne kadar sağlıklı yaptığı iddia edilsede.
ideal f-p 2 saattir.. acil durumlarda hızlı şarj kullanılmalı hele hergün şarj ediliyorsa..
ben haftada 3-4 kere şarj ediyorum. dün akşam 10 da şarj ettim şimdi evdeyim %72.. yarın akşama 25-35 e düşer, şarj ederim. youtube dan video seyretmedikçe 2 gün gidiyor.
bu arada füme ana ekran duvar resmi var. akşam 6 sabah 6 koyu mod a ayarlı.. mümkün olan her uygulamada kısmen koyuya yakın (siyah değil) tema renkleri ile kullanırım. beyaz kullanmam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Mart 2022; 17:49:35 > -
çok haklısınız. Bu sorun için bir daha servisle muhatap olmam. Askeriyede ki SS kuralı gibi. bu haliyle kabulleneceğim.
sizin şarj çok iyi gidiyormuş
benim 24 saat çıkarmıyor. Warp şarjı bir kenara kaldıracağım. dediğiniz gibi acil durumlarda 10 dakika taksam yeterli olur.
-
Merhaba, widgetlerde ram temizleme(ram cleaner ) gibi bir uygulama bulamadım . Sistemi arada bir rahatlamak bu tarz bir uygulama, birde önceki telefonum 5.7 inç ti .
Ekran Çözünürlüğü
1080x2400 (FHD+) Piksel(nord 10 5g -6.5 inç)
1440x2880 (QHD+) Pikse( eski telefonum -5.7 inç)
Tamam 6.5 inç nere 5.7 nere
Youtubede bariz görüntü(360,480,720 de piksel farkı belli oluyor) farkı oluyor nord bu bakımdan hayal kırıklığı yarattı bende. Tabi bu fiyata ancak bu.
Birde opponun bazı modellerinin isim değiştirilmiş hali diyorlar bu telefon için ucuz pazara girmek için var mı bilginiz.
Adroid 12 alacak demişti bir arkadaşımız ,sizce kesin mi bu ? -
Ram temizleme gömülü uygulama varsa ana ekrana atmak istiyorum bilen varsa bir zahmet söylesin , teşekkürler.
YouTube olayı sıkıcı görüntü konusunda önceki telefonlarınız
(QHD+) ise bu telefon FHD+ görüntü farkı oluyor artı klavye uygulaması indirmeyi sevmem bunun klavyede yazıyı silme hızı yavaş ve klavyenin tepki süresini ayarlayasam bile hızlı yazmak için yine eski tel.gibi değil fiyatına göre iyi yanları olduğu gibi bu gibi olumsuz özellikleri de var bilginize artı şarjı yoğun kullanırsanız minumum günde 2 kez şarja yakarsınız bilginize.. -
1080p çözünürlüğe sahip 42 inç tv var, ve bu ekran .6.5 inçe düşmüşken görüntünün bozuk olması imkansız gibi birşeydir. wifi deneyin video ayarlarından maks ı seçin belki veri tasarrufunuz açıktır.
ram için ise; ayarlar>sistem de ram desteği var. aktif edebilirsiniz. standart olarak aktif sanırım.
avg antivirüs kurun. açtığınızda ram takviyesi ne tıklayınca birçok çerezi siliyor. şimdi yaptım bu işlemi, 37 uygulama sonlandı 72 mb ram arttırıldı yazdı.. 6 gb ram i olan cihaz için bence endişelenmeniz gereksiz. çünkü android 11 birçok şeyi çözmüş olacak ki "önbelliği temizle" bile yok bu telefonda. önceki tel imde and.7 vardı, haftada 1 gb önbellek birikirdi.
zaten oppo dan çıkma bir marka.. realme de aynı şekilde.. ama bildiğim ayrı marka.. işbirliği yapıyordur o ayrı konu..
aynı yerde kasa, anakart vb üretimi yaptırıyorlardır. bu telefon sanırım ya 1.5 yıllık yada burada toplandığı için ucuz. kalitesiz olduğu için değil. diğer daha yeni modelleri 7 bin tl den başlıyor. her modeli burada yok keşke olsa.
direk güneş altında ışığı maks a getiriyor.. resim bakmayacaksanız video seyretmeyecekseniz başarılı aydınlatması var. kendi gölgemin altına gelince yani güneşe sırtımı dönersem aydınlatmayı hemen kısıyor. gayet iyi.. akşamları ev de koyu modda kullanırken bazen ekranı fazla kısıyor kendine gelmesi biraz yavaş. hassasiyeti daha iyi olabilir.
sony z5 den geçtim. sony de kullanışlı kendş programları vardı. bu tel google a ait klavye, mesajlaşma servisi kullanıyor. bir müzik oynatıcı uygulaması bile yok. mp3 e tıklayınca çalıyor ama detaylı dosyalama yapan program yok.. yazılım olarak z5 in gerisinde ama telefon olarak memnunum.
tabi oyun oynayan, saatlerce konuşan, video seyreden birisi değilim. bana 1.5-2 gün gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Nisan 2022; 18:32:55 >
-
Bende daha önce LG g6 vardı ,tamam tutulmadı ve eski olsa bile amiral gemisi bir telefondu ve haliyle pratiklik anlamında dolu özelliği vardı. Telefon fiyatlarının artması ve telefonun maliyetli bir tamir gerektirmesi nedeniyle bunu aldım.
Telefonda karşıdakinin sesinin dolu ve doyurucu gelmemesi(bunda baya farkedilir fark var) yotube ve netflix görüntülerinde , galeri menüsü ve kilitli fotoğraf galerisi menü kullanım kolaylığı, not defteri kullanım kolaylığı , telefon rehberi kullanım kolaylığı ve klavye hızı(bunda da geri silmede yavaş ve hız ayarı da yapmama rağmen) ve pratiklikte 'eski telefonumu aradım' ve nord n10 5g bu konularda idare eder bir performansı var . Ama tabi yeni amiral gemileri çok pahalı . Tekrar diyorum aşırı beklentiniz olmasın, idarelik bir telefon.Elime alıp 2-3 gün kullanma imkanı olsaydı telefonu ( nord n10 5g) almayı bir daha düşünürdüm. Bu pahalılıkta bu fiyata bu , bakalım nasıl olacak bu telefonla serüven .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X