Şimdi Ara

ÖNERDİĞİN ARABAYI GERÇEKTEN ALIR MIYDIN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ford Mondeo ve Mazda 3 çıktıkları ilk gün biri Passat Killer oteki Golf Killer oldu 'foruma' göre.

Satış rakamları artacak,yıkılacak.

Bu forumda kaç kişi övdüğü ya da 'killer' dediği arabayı alabilir ?

Bana Jaguar alma dediler,bozulur,İngiliz narindir, şanzımanı eline alırsın, git 2.0 TDI Passat al.

Dinlemedim gittim ikinci el Xf aldım.İyi ki de almisim.

Keza Superb ve Octavia da bu kategori de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen alır mıydın?
  • Konu tutarsız şöyle ki, tutulmayan,nadir aracı öneren ama almayan çok kişi var bu forumda teziyle giriliyor söze.. Ama sonrasında bunun tersini yapacağını açıkladığımda bana piyasada tutulan(passat) aracı önermelerine rağmen nadir olan Jaguar marka aracı aldım deniyor. Sonrasında da siz ne yapardınız diye soruluyor? Daldan dala gibi.. Soru ne tam anlamadım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi konu açılır, iki araba kıyaslaması ister adam, ikisinden birini öneririm, ama ikisinden birini almak zorunda olduğum anlamına gelmez
  • almayacağım arabayı sırf farklı olayım diye kimseye al demem

• Adam aciyor konuyu. Bana su sartlarda soyle bir araba lazim diye. Ben de bakiyorum onun isteklerine en uygun araba neyse onu soyluyorum. Onun sartlarina gore alinabilecek araba bence o. Dolayisiyla benim kriterlerim farkli. Bilmem anlatabildim mi?

• Ben alirim .

mondeo ya kugaya ps yerine gittiler klasik sanziman koydular.

Diger firmalar ileri gider ford geri gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ha bu aracı alsam mı?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mesela 2010 model 2.0 crdi sonata 45-50 bine tertemiz orta km de bulanabiliyor. İnsanlara desen abi git 1.2 elite blue i20 sıfır al derler. Sırf 2.el den dolayı.

Milletçe şunu ayıralım. Araba sadece yatırım aracı niyetine alınmaz. Tamam 2. el kaybı servis bir sürü etken var. Ancak ülkece sıyırdığımız için ne desek boş.

Önerdiğin arabayıda almak zorunda değilsin. Kafaya koyma lazım ki olsun. Bu da herkes için geçerli değildir. Hele şu anki ekonomik koşullarda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Adam aciyor konuyu. Bana su sartlarda soyle bir araba lazim diye. Ben de bakiyorum onun isteklerine en uygun araba neyse onu soyluyorum. Onun sartlarina gore alinabilecek araba bence o. Dolayisiyla benim kriterlerim farkli. Bilmem anlatabildim mi?

+1
  • kendim almayacağım arabayı kimseye önermem
  • quote:

Adam aciyor konuyu. Bana su sartlarda soyle bir araba lazim diye. Ben de bakiyorum onun isteklerine en uygun araba neyse onu soyluyorum. Onun sartlarina gore alinabilecek araba bence o. Dolayisiyla benim kriterlerim farkli. Bilmem anlatabildim mi?

Beni yazmaktan kurtardın Allah razı olsun

• TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. Ne demek ne demek

• İşime gelen araç oysa neden almayayım ki?

• Konuyu açan arkadaşa katılıyorum bir çok kişi hayatında kullanmamış ve hatta ehliyet alacak yaşa bile gelmemişken otomobil öneriyor. Buna marka reklamı yapanlar, marka fanatikleri, ruh hali bozuk kişiler, sırf kavga çıkarıp eğlenmek isteyenler, açıklamayı okumadan öneride bulunanlar da dahil olunca konu amacından sapıp başka yönlere kayıyor ve bu neredeyse her konuda oluyor.
  • quote:

+1905

Ayrıca kriterlerime uyan her aracı alabilirim. vw olsa bile

• Önerdiğim arabayı almam.
    Ben karşıdakinin ihtiyacına göre araba öneririm.
    40 bine B segmenti otomobil sorar ben Fiesta al derim, ben olsam Nissan 200sx alırım çünkü bakımını kendim yapabilirim, parça tedariğini sağlayabilirim, yakıtını karşılayabilirim.
    Biz karşıdakinin ihtiyaçlarına göre tavsiye veriyoruz.
    Bana kalsa 60 binden fazla paraya otomobil almam.(Piyango çıkmazsa tabi )

• Kendi istediğim özelliklere sahipse alırım. Karşıda ki adama göre öneri yapıyoruz şayet.
  • Mesele şu: 10 adet kriter var. Mazda 3 ve Mondeo gibi arabalar bunlardan 8ine uyar. Fakat araç alırken kriterler içinde "yutan eleman" vardır. Sayıların 0 ile çarpılması gibi... O da "ikinci el piyasası"dır. 8/10 kritere uyma oranının yanında "ikinci eldeki güç" bir anda alıcıyı avucunun içine alıverir :)
  • Kriterler tutuyorsa alırım. Genelde de kendi kullandığım ya da almak için araştırdığım modelleri öneririm zaten.
  • Polo, Fiesta, Clio, Corsa... varken i20'yi tercih ettim. (En baz modelini o aldım. Aralarında 1000 lira fark yoktu.)

Golf, Astra, Auris, Civic... varken Cruze'u tercih ettim. (En az 20000 liram cebimde kaldı.)

Param biraz daha fazla olsaydı ya i30 ya da Mazda 3 alacaktım. Hiç umrumda olmadı ikinci el söylentileri. Tüccar değilim. Araba benim için yalnızca bir taşıt değil, bir yatırım hiç değil. İlk aracımı bacanağım aldı, ikinci aracımı da arkadaşım istiyor.

Yarın D sınıfı alacak olsam ilk tercihim Mazda 6 olurdu. 11000 liram daha olsa 2011, 2.0, Lpg'li, otomatik Mazda 6'yı kestirmiştim gözüme. Gönlüme göre Mazda 6 bulamazsam da sırasıyla 508 ve Insignia radarımda olurdu.

Asıl anormal olan 50000 lira para verip sıradan olmaktır. Baktığımda "Ulan iyi ki almışım seni!" demeyeceğim arabayı ne yapayım? Özetle ben bir araba tavsiye ederken marjinal görüneyim kaygısı gütmem. Empati yapar ve kendime şu soruyu sorarım "Ben bu forumdaşımın yerinde olsam hangisini tercih ederdim?"

Bir de kriterler önemli. Adam Lpg uyumu olsun derse Golf önerilmez, benzinli kullanacağım derse de Civic önerilmez. Ticaretle uğraşan yani nakit sıkışıklığı yaşama ihtimali yüksek adama da C5 önerilmez. Kriterini güzel açıklayan adama verilen tavsiyeler yerinde olur.

Özetle ben birine Lancia Delta önermişsem Lancia Delta'yı şartlar müsaitse nikahıma bile alırım anlamına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 15 Eylül 2015; 2:35:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.