Şimdi Ara

Önerilerinize öyle bir ihtiyacım var ki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler öncelikle. 2019 TM 100 bin 2020 TM 9300 yaptım. Fakat Ankara Bilkent Koç veya bazı bölümler için Galatasaray çok daha cazip geliyor. 9300 ile Marmara İ.Ö Hukuk ya da bazı hukuklara gidebilirim. Ama sene başında Ankara Hukuk, Bilkent siyasal gibi yüksek bölümler isterken Marmara hukuka tav olmak kişiliğim ile örtüşmüyor sanki.
    Sorum şu: 1 sene daha mezuna kalmak... Risk mi? Mesela 2021 tayfaya yani 2021de sınava gireceklere daha logaritma falan bile işlenmedi. 12 meçhul.. Mesela bunlar hiç işlenmese düşünsenize logaritma falan da yok.. Ne dersiniz, kumar mıdır? Kalınmalı mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memduh Başgan -- 31 Temmuz 2020; 3:12:43 >

• Hocam ümit kırmak gibi olmasın ama şahsi fikrim isterse hiç okul olmasın insanlar her sene cayır cayır yapıyor bu sınavı. 2019 bir önceki seneye göre bence zordu, kolay olduğunu düsünen de çok, sıralamalar attı. Bu sene tamam kolaydı ama bu kadar da atması anormal. Aslında anormallik değil insanlar her sene üstüne koyuyor. Her sene ne kadar fazla barajı geçemeyen hedefsiz insan sayısı artıyorsa idealist hedefleri olan insan sayısı da artıyor. Hem de katlanarak. Sınav standartları aynı dahi kalsa sıralamalar geriye atıyor hem de absürd biçimde. Bir örnek için etrafı bile bakmanıza gerek yok. Direkt kendiniz örneksiniz :) . Belli bir seviyeden sonra işler teoga saracak gibi hissediyorum.

2. faktör böyle bir sene. Hangi konuların olacağı bile meçhul. Koronadan dolayı sınavın tarihi bile tartışmaya girmişken sizce bu sene girmeyecek mi ? Garantisi var mı? Yüzlerce belirsizlik var. Geçen sene sıralamalardan sonra dediğim tek şey bundan daha da kötüsü olmaz. Bu sene 7k yaptım sayısalda geçen seneye göre 3 le çarptı 21 geldi :)

Tabi her şeyden önce sizin kendi fikirleriniz önemli. Sadece yazmak istedim başlıktan dolayı. Tercih hakkında esit agırlıkta bir fikrim yok. Sadece mezuna kalma kısmından ele aldım. Mevcut sıralamanızdan mezuna bırakıp ilk bine bile çekebilirsiniz orası ayrı konu. Ne olursa olsun içinden geçerim güveni varsa yazdıklarımın hepsi boş çıkar. Hele bir de obpniz iyiyse önünüzde engel yoktur. Her şey gönlünüzce olsun
  • Ben de 7.8kyim düşünüyorum ne yazsam iuhf icin değer mi mezuna kalmak acaba veya auhf
  • swarley- kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bu kadar arada kalmak berbat. Geçen sene 100K yaptık ve dedim ki tamam aga mezunum. En korktuğum sıralamaydı ya 5-10K arası keşke 14 15 gelse mezunum diyecektim de...
  • Hocam ümit kırmak gibi olmasın ama şahsi fikrim isterse hiç okul olmasın insanlar her sene cayır cayır yapıyor bu sınavı. 2019 bir önceki seneye göre bence zordu, kolay olduğunu düsünen de çok, sıralamalar attı. Bu sene tamam kolaydı ama bu kadar da atması anormal. Aslında anormallik değil insanlar her sene üstüne koyuyor. Her sene ne kadar fazla barajı geçemeyen hedefsiz insan sayısı artıyorsa idealist hedefleri olan insan sayısı da artıyor. Hem de katlanarak. Sınav standartları aynı dahi kalsa sıralamalar geriye atıyor hem de absürd biçimde. Bir örnek için etrafı bile bakmanıza gerek yok. Direkt kendiniz örneksiniz :) . Belli bir seviyeden sonra işler teoga saracak gibi hissediyorum.

2. faktör böyle bir sene. Hangi konuların olacağı bile meçhul. Koronadan dolayı sınavın tarihi bile tartışmaya girmişken sizce bu sene girmeyecek mi ? Garantisi var mı? Yüzlerce belirsizlik var. Geçen sene sıralamalardan sonra dediğim tek şey bundan daha da kötüsü olmaz. Bu sene 7k yaptım sayısalda geçen seneye göre 3 le çarptı 21 geldi :)

Tabi her şeyden önce sizin kendi fikirleriniz önemli. Sadece yazmak istedim başlıktan dolayı. Tercih hakkında esit agırlıkta bir fikrim yok. Sadece mezuna kalma kısmından ele aldım. Mevcut sıralamanızdan mezuna bırakıp ilk bine bile çekebilirsiniz orası ayrı konu. Ne olursa olsun içinden geçerim güveni varsa yazdıklarımın hepsi boş çıkar. Hele bir de obpniz iyiyse önünüzde engel yoktur. Her şey gönlünüzce olsun

• Bence 9k sıralama yapmışken bir daha sınava hazırlanmak için mantıklı bir sebebin olmalı, BOUN Bilkent Koç gibi...
  • Cicek1827 C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim harika bir yazı olmuş. OBP 80.9 ilk binde ne kadar oynatır?
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da belirttiğim gibi en kötü Ankara Hukuk diyorum. O da her şey ters gitse yani.
  • ++
  • +
  • Muhteşem çekmişsiniz, bence idealleriniz için kalın. Ben 3.girişimde kazandım mesela. İyi ki kalmışım diyorum.
  • 3 senelik çekişiniz sıralama olarak nasıldı bahseder misiniz?
    Ve bu netlerim geçen sene 2700 geliyordu onu da belirtmeden olmaz.
  • +
  • Kalınmaz asla. Takıntı yapma elinde olan bu değerini bil
  • dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Biraz mantıklı sebep bildirsen fikrim değişecek belki
  • Memduh Başgan kullanıcısına yanıt
    2018:36k
    2019:19k
    2020:4k
  • 9K ile bu sistemde mezuna kalmak kumardır.
  • 9K ile bu sistemde mezuna kalmak kumardır.
  • Anlıyorum haklısın fakat Marmara hukuk i.ö istemiyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.