Arkadaşlar şirket bilgisayarlarını sattı bende bir tane Compaq MB500 modelinden ucuz diye aldım. Bu makinayı evdeki projeksiyon cihazına HDMI'dan bağlayıp film izlemek ve arada bazı oyunları oynamak için kullanmak istiyorum.
Ati pek düşünmedim çünkü atilerde ısınma sorunu çok yaşadım daha önceki 2 ekran kartımda ama şimdi nasıldır bilmiyorum. Önerilerinizi yazarsanız arkadaşlar bu akşam alıcam.
Film izlemek için ikisi de yeter ama oyun için en azından GTx650 almanız gerekir ama monitör çözünürlüğü düşükse GT630 işinizi görür.
quote:
Orijinalden alıntı: Foxbat
Film izlemek için ikisi de yeter ama oyun için en azından GTx650 almanız gerekir ama monitör çözünürlüğü düşükse GT630 işinizi görür.
Projeksiyonda kullanıcam. Aslında sizden öneri yaparken biraz daha ayrıntı bekliyorum. Yani ram 1333 mhz fsb , işlemci 800 mhz fsb ile çalışıyor ekran kartı ram işlemci arasındaki iletişim sıkıntı olur mu? Yani gt630 takmam birşey ifade etmeyecekse gt430 alırım gereksiz yere 40 tl ekstra ödemem.
quote:
Orijinalden alıntı: EASTanbul
quote:
Projeksiyonda kullanıcam. Aslında sizden öneri yaparken biraz daha ayrıntı bekliyorum. Yani ram 1333 mhz fsb , işlemci 800 mhz fsb ile çalışıyor ekran kartı ram işlemci arasındaki iletişim sıkıntı olur mu? Yani gt630 takmam birşey ifade etmeyecekse gt430 alırım gereksiz yere 40 tl ekstra ödemem.
RAM ile fsb ayrı şeyler. Anakart hangi rami kullanıyorsa odur yani bir sıkıntı olmaz. GT 630 daha yenidir ve enerji tüketimi daha azdır. Güç kaynağınız tahminimce en fazla 350w olmalı o yüzden GT630'un üzerine çıkmayın.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: EASTanbul
quote:
RAM ile fsb ayrı şeyler. Anakart hangi rami kullanıyorsa odur yani bir sıkıntı olmaz. GT 630 daha yenidir ve enerji tüketimi daha azdır. Güç kaynağınız tahminimce en fazla 350w olmalı o yüzden GT630'un üzerine çıkmayın.
Dün Zotac GT630(2 Gb) aldım teşekkürler. Satış yapan arkadaşlar Saphire 6570 önerdiler fakat düşük çekirdek hızından dolayı ikna olmadım. Bu arada :) ram ile FSB'nin ayrı şeyler olduğunu biliyorum.