Şimdi Ara

Önerilerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi ben bilgisayari acmaya calistigimda bios ekrani geliyor bios ekrani geciyor sonra ekran gidiyor.Monitörun isigi yanip sonuyor.Kasayi actim ve baktim ekran kartinin fani donmuyor ve ekran karti dehset isiniyor.İsindigi icin goruntu vermeyi kestigini dusunuyorum.Belkide hic elektrik gelmiyordur ama o zaman ekran karti isinmazdi diye dusunuyorum.Acikcasi yanik kokusu da geldi.Bilgisayarciya goturdum kasayla birlikte getir ona bakabilecegim makinem yok dedi (Bilgisayarcida makina yokmus -_-) Ne yapacagimi sasirdim aslinda yeni ekran karti alabilirim fakat sorun ya ekran kartinda degilse ustelik anakartim da cok eski her ekran kartini kaldirir mi bilmiyorum.Onerilerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum

Anakart: ASUS P5QL SE
    Ekran Kartı: ATI Radeon Hd 3870
    PSU: 400W

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bios ekranindan sonra goruntunun kesilmesi windowstan da olur.ekran kartinin suruculeri devreye girecek windows acilinca ondan sonra ekran karti kesebilir goruntuyu yani isiniyor diye kesmemesi lazim ama o donmeyen fana bir care dusun.bilgisayarciya tekrar gotur buraya calisan bir ekran karti tak de acilirsa dedigin gibi senin ekran karti kesiyor demektir ama yine acmazsa windowstan.baska makineye gerek yok yani denemek icin.
  • Usta sunu da belirtmem gerekirdi atihdwp6.sys mavi ekran hatasi aliyordum cozumunde driverlari silip tekrar yukleyin yaziyordu.Driverlari sildim DDU programiyla yenisini yukliyecektim fakat yuklemenin yarisinda ekran gitti baslarda yine aciliyordu acildiktan sonra gidiyordu 3-5 acilistan sonra hic acilmamaya basladi.Yani driverler yuklu degil.

• driverin yuklu olup olmamasi onemli degil de senin kartta bir ariza var gercekten.biostan sonra gidiyor diyince ben windowsu yuklemiyor anladim.bir arkadasindan emanet kart bulabilir misin guclu gucsuz hic farketmez pcie olsun yeter.baska kartla sorunsuz calisirsa mavi ekran olmazsa ucuz yollu yeni bir kart alabilirsin 170-200 lira civari.
  • Usta aynen kartta bir ariza var cok ugrastirdi beni dedigin gibi yapayim bir kart bulup denerim eger sonraki taktigim kart da acmazsa sorun baska nerde olabilir hicbir fikrimde yok insallah acilir cok tesekkurler onerin icin

• Beyler biraz daha yardim edin lutfen.Yeni bir ekran kartiyla denedim ekran kartinin fani donuyor ve calisiyor hersey guzel fakat bu seferde bilgisayara goruntu gelmiyor.Yani monitore hicbir gorunty gelmiyor.Bios ekrani bile.Monitorun isigi yanip sonuyor yardim lutfen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.