20+1 makineli kafe işletiyorum 4 portrlu adsl modemle bağlanıyorum 2 tane de 16 hub kullanıyorum anamakinem direk modemin çıkışından alıyor diğerleri hublardan zaman zaman internetim askıda kalıyor ağda birbirlerini görüyorlar fakat internette problem yaşıyorum ipler sabit verili dnsler sabit verili winsler sabit verili bugüne kadar hiç bi sorunum yoktu modemi direk bağlıyorum bi pcye çalışıyor ama hublara verdiğim zaman çalışmıyor hubları değiştirdim denedim olmadı modemi değiştirdim olmadı sorunu düzeltmek için bulduğum tek yol cafenin tüm elektriğini kesiyor yeniden veriyorum düzeliyor.önerisi olanlar acil cevap
quote:
Orjinalden alıntı: radres55
20+1 makineli kafe işletiyorum 4 portrlu adsl modemle bağlanıyorum 2 tane de 16 hub kullanıyorum anamakinem direk modemin çıkışından alıyor diğerleri hublardan zaman zaman internetim askıda kalıyor ağda birbirlerini görüyorlar fakat internette problem yaşıyorum ipler sabit verili dnsler sabit verili winsler sabit verili bugüne kadar hiç bi sorunum yoktu modemi direk bağlıyorum bi pcye çalışıyor ama hublara verdiğim zaman çalışmıyor hubları değiştirdim denedim olmadı modemi değiştirdim olmadı sorunu düzeltmek için bulduğum tek yol cafenin tüm elektriğini kesiyor yeniden veriyorum düzeliyor.önerisi olanlar acil cevap
Benim anladığım şu askıda kalma durumu yaşandıktan sonra böyle bir problem ortaya çıkıyor.Normalde bir problem yok.Ama problem anında direk modemden herhangi birine bağlantı kurulursa internete bağlanıyor. Valla zor bi soru ama seninde keşfettiğin gibi sorun hublarla bağlanan bilgisayarlar arasında olmalı.Sadece hubların fişini çekip takmayı denemişsindir büyük ihtimal.Ama asıl tuhaf olan bağlantının kopması.Mesela ben ev kullanıcısıyım.Bağlantımın koptuğunu hatırlamıyorum.Bence sen bu konu hakkında ttnet i bi rahatsız et derim.Çünkü sana problem olcak kadar kopuyosa anormal bişeler var demektir.Bence durumunu ttnet e anlat cafe sahibi olduğunu işlerinin aksadığını falan.Anlattıysanda tekrar anlat çözüme ulaşana kadara başlarının etini ye.Başka türlü zor çalışıyolar.Ha birde umarım bilgisayarlarında deepfreeze yada ona benzer bi program kullanıyosundur.Kullanmıyosan forumda arama motorunu kullanarak bilgi alabilirsin.