Şimdi Ara

Online Oyunlarda ADSL sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cl_rate i ne yapsam farketmiyor hatta azıp 1098909 gibi uçuk bi rakam da yaptım ama hiçbir fark göremedim.
  • eminmisin
    rate değil söylediğim cl_rate 1250 yapınca düşer dostum
  • cl_rate gonderdigin paket buyuklugu rate ise aldıgın paket buyuklugudur saglıklı bir ayar icin her ikisi icinde su hesaplama saglanabilir mesela 128/32 baglantımız var
    cl_rate : 32000*0,9 /8=3600
    rate icin: 128000*0,9 /8 = 14400 bu baglantı tam verim icin yuzde 80 i ni alırsanız optimum ayarlar olacaktır.
  • ben şimdi kaç yaplıyım yani 256 adsl ile...
  • 128 k adsl ile
    cl_rate 3600
    rate 14400
    yaptım kesınlıkle bır sey degısmıyor kesınlıkle hiç bir şekilde hiç bir rate ayarı ıle oynayamadım başka bir sorunmu var sürekli sağ üst köşede kırmızı uyarı cümlesi yazıyor allahım dial-up ilede oynayamazdım adsl ilede oynayamıyorum CS haram sanırım bana niye kablo almadım

varmı başka ayar pingim sürekli değişiyor bir yardım lütfen telekomu arasam telefonu acan bir şey bilmiyor offf offf
  • şunları da dene
    rate 3000(den başlat arttırırsın)
    cl_cmdrate 20
    cl_updaterate 60
    cl_rate (salla bişiler yukarıdakilerin dediklerini yap)
    ben bu ayarları yaptıktan sonra düzelmişti umarım sende de olur...
  • gitarman senin dediklerinide yaptım hiç bir değişiklik yok pıngım uçuyor resmen başka bir sorun olmalı netten download normal sayılır
  • a rate ayarlarını consola yazdıktan sonra enter a mı basıyoruz?
  • Rate 7000
    cl_updarate 22
    cl_cmdrate 28
    cl_rate 3600

Yapıyorum.Gayet güzel ;)
  • rate ayarları bağlantının hızına göre arttırılır.Örneğin B.taş-Alien cafede rate ayarı 15000 60 40 yaptığımda net graph ta ms yok oluyor :) Aynı şeyi evde denedim sağ üst köşede "connectin problem" yazdı direk :)
  • sooprcow senın baglantı 128 mı
  • Rate ayarları ile ilgili bir sitede yazılmış
    şöyle bir yazı buldum.
    Rate ayarları ile ilgili detaylı bilgi var.
    sitenin linkini bulamadım zamanında copy paste yapmıştım[^].

"Internet uzerinde oyun oynarken baglantı hızınıza gore yapmanız gereken ayarlar vardır.
    Bu ayarlar ve parametreler sizin o anki baglantı seklinizle ilgilidir.
    Ancak ozellikle bakmanız gereken bir iki parametre vardır.

Assagıda kısaca anlatacagımız bu ayarlar birbirini etkileyen ve oyun esnasında baglantınızın o an ki durumuna ,
    serverın o an ki doluluguna baglı olarak degistirmeniz gereken ayarlardır.

Zannedildigi gibi bir sefer ayar yapıp surekli bu ayarlarda en iyi sonucu alacagınızı dusunmeyin.
    O yuzden baglantı durumunuza gore oyun sirasinda bu ayarlari degistirmeniz gerekebilir

Bu degisiklikleri oyun sırasında consule yazıp yapabileceginiz gibi configinize yazacagınız bindlerle
    cok daha hızlı degistirebilirsiniz.
    Bu degisiklikleri hızlı yapabilmeniz icin gerekli scripti sizin icin hazırladık,
    bu scripti scriptler sayfamizdan bulabilirsiniz, begeniceginizi umariz..

Şimdi onemli parametrelerden bazilarini aciklamaya calisacagiz.Bu parametrelerde degisiklikler yaparak denemeler
    yapin ve oyun sirasinda en iyi sonucu aldiginizi dusundugunuz ayarlarla oynayın. :

Onemli Parametreler

rate :

server ıle client arasındakı data transfer hızı demektır. Sizin makinanızla cs server arasındaki veri tarnsfer hızıdır.
    O anki baglantı durumunuza gore degistirmeniz gerekir.
    Bu nedenle rate icin sabit bir deger vermiyoruz sadece baglantı sekline gore olması gereken aralıkları belirtiyoruz:

56 k modem .... 2000 - 3000 (anolag hat icin)
    2500 - 4000 (digital hat icin)
    ISDN ............... 4000 - 6000
    Adsl ................ 5000 - 8000
    Kablo .............. 5000 - 9999

Gordugunuz gibi baglantınız ne kadar guclu ise o kadar yuksek rate deger yazacaksınız.
    Bu degeri sizin toplam data alisveris yeteneginiz olarak kabul edersek,
    bunu veri alma ve gonderme hizlariniz (download-upload) arasinda paylastirdiginizi dusunebilirsiniz.

cl_updaterate

updates per second send to your machine

CS serverının sizin makınaniza saniyede yoladıgı update sayısı yani veri alis hızınız.
    Bu degerde sabit olmayıp sizin oyun sırasındaki baglantinizin durumuna gore degisir.
    Bu parametre icinde sabit bir sayi soyleyemeyiz o nedenle aralık verecegiz.

56 k modem .... 15 - 25
    ISDN ............... 20 - 35
    Adsl ................ 20 - 40
    Kablo .............. 20 - 45

cl_cmdrate

updates per second send to Server

Sizin makınanizin CS serverına saniyede yoladıgı update sayısı yani veri gonderme hızınız.
    Bu degerde sabit olmayıp sizin oyun sırasındaki baglantinizin durumuna gore degisir.
    Bu parametre icinde sabit bir sayi soyleyemeyiz o nedenle aralık verecegiz.

56 k modem .... 25 - 35
    ISDN ............... 30 - 40
    Adsl ................ 30 - 45
    Kablo .............. 35 - 50

net_grahp 3

Evet simdi de consule net_graph 3 yazinca gordugumuz degerlere gecelim.
    Baglantı ile ilgili olarak yaptıgımız degisikliklerin sonuclarini bu degerlerden anlayabiliriz.

net_graph 3 yazinca en ust sol kısımda fps degerimizi goruyorsunuz bunu zaten anlatmıstık.

Onun yanındaki xx ms yazan kisma gelelim.Bu kısımdaki (latency) deger milisaniye olarak sizin baglantı hizinizi gosterir.
    Daha basit olarak soylersek sizin gercek pinginiz olarak dusunebilirsiniz.
    Default configle genelde buradaki ms degeri tab tusuna bastıgınızda gordugunuz ping ile assa yukarı aynıdır.
    Ancak configte yapacaginiz ayarlarla bu degeri tab tusunda gordugunuz degerin altina dusurmek mumkundur.
    Mesela su an benim gorunen pingim adsl icin 90 civari olamakla birlikte ms degerim 60 civarindadir.

Genel olarak bilinen pingin ne kadar dusuk olursa o kadar iyi olacagidir.
    Bu bilgi elbetteki dogrudur ancak dikkat edilmesi gereken onemli bir nokta vardir.
    Pinginizin cok dusuk olmasi cok kolay adam vurmanizi gerektirmez.

Dailup oynadıgım sıralar Config ayarlari ile 90 ping yakaladigim donemler olmustur, ancak bu 90 ping gercek ping degildir ,
    daha dogrusu gorunen ping 90 olabilir
    ama oyunda mermi atma ve yeme hiziniz sizin baglanti ayarlarinizla ilgilidir
    ve gercek degerler net_graph 3 le kontrol edilebilir.

TAB tusuna basınca gorunen deger cok dusuk olabilir
    ama veri alis veris hizlarim duzgun degilse gorunen pingin dusuk olmasi bisey ifade etmez sadece bir yanilgidir.
    cl_updaterate ve cl_cmdrate degerlerini cok cok dusurerek pingi dusuren "ping dusurucu" olarak bilinen cfg dosyalari
    ortalikta dolasmaktadir. Ancak bunlarin bır faydasi yoktur.
    Cunki sonucta ping dusuk gorunurken data alısveris hizinizdan kaybettiginiz icin 1 adami oldurmek 1 sarsor alır bazen.

O yuzden onemli olan taba basinca gordugunuz ping degil veri alis veris hizlaridir.
    Veri alisveris hizlarinin degerlerini ise net_graph 3 yazinca 2. ve 3. satirlardan kontrol etmeliyiz.

2.satir serverdan size datanin gelis hizidir.
    (in) Bu deger cl_updaterate parametresindeki degisikliklerden direk etkilenir.
    ADSL icin bu deger genellikle 2 kb/s civaridir.
    Dail up lar icinse 1.5 kb/s gayet iyi bir degerdir.
    Kablolarda ise 2.5 kb/s yakalanabilecek bir degerdir.

3.satir sizin servera data yollama hızınızı gosterir.
    (out) Bu deger cl_cmdrate paramertesindeki degisikliklerden direk etkilenir.
    ADSL icin bu deger genellikle 2 kb/s civaridir.
    Dail up lar icinse 1.5 kb/s gayet iyi bir degerdir.
    Kablolarda ise 2.5 kb/s yakalanabilecek bir degerdir.

En alt satırda ise loss ve choke degreleri vardir.
    Bu iki deger serverla iletisiminiz sirasinda karsilikli gonderdiginiz veri paketlerinde olusan kayıpları gosterir.
    Loss serverdan size gelen veri paketlerindeki kaybi gosterir.
    Choke ise sizin servera gonderemediginiz kayıp paket sayısını gosterir.
    Ideal olan bu degerlerin sifir olmasidir.

Sonuc olarak data alisveris hızlarinin olabildigince yuksek olmasi gerekir.
    rate i toplam veri alis veris yeteneginiz olarak
    dusunup bunu cl_updaterate ve cl_cmdrate arasinda paylastırdıgınızı dusunebilirsiniz.
    3 parametre ile yani rate - cl_updaterate ve cl_cmdrate degerlerleri ile oynayarak en uygun ayarı bulmalıyız.

Amacımız in ve out degerlerini olabildigince yuksek olmasini saglamaktir.
    Genellikle ulkemizdeki baglanti sekilleriyle in degeri her zaman out degerinin uzerindedir.
    in degeri out degerinin cok cok ustunde ise size veri gelis hızı cok yuksek demektir
    Mesela in degeri 3.5 4 lere cıktiginda cok cok kolay öldügünüzü fark edeceksiniz.
    Bu durumu rakibinizin mermilerin size hızlı geliyor diye dusunubilirsiniz.

Oyleyse out degrini yuksek in degerini alcak yapalım diyenler olacaktir.
    Ancak in degerinin cok dusuk olması durumunda serverdan size gelmesi gereken
    diger bilgilerin gelişi de yavasliyacagindan loss choke vs gibi sorunlar baslar.
    Ornegin cl_updaterate ve cl_cmdrate degerlerini cok fazla dusurmeniz durumunda gorunen pinginizde duser
    ancak veri alis veris hızlarinizi da dusurmus olacagınızdan data kaybı ve sonuctada loss olusur.
    Onemli olan in ve out degerleri arasinda cok fark olmamasidir.

Ozetle her ikiside olabildigince yuksek olmali ve birbirinine yakin degerler olmali.
    iste size yabanci bir siteden almis oldugumuz ideal bir net_graph 3 sonucu ..
    Gordugunuz gibi out degeri in degerinin oldukca uzerinde ancak in degeride 1.9 kb/s gibi yuksek bir degerde. T
    abii ulkemizdeki baglantilarla bu sonucu elde elmek biraz guc.

Ayarlari yaparken ilk olarak bu 3 parametreyi rate - cl_updaterate ve cl_cmdrate i olabildigince yuksek yazin ,
    baglanti seklinize gore yukarida verdıgımız araliklarin en ust seviyesini yazarak baslayin.
    Bu degerlerin cok yuksek yazmis oldugunuzu zaten hemen anliyacaksiniz.
    Bu degerler cok yuksek oldugunda band genisligi o degerlere cıkmaniza yetmedigi icin flash entity packet,
    lag anormal pingler goreceksiniz. Bu durumda rate - cl_updaterate ve cl_cmdrate i azar azar dusurun.
    Takii loss,choke,lag olmadıgı bir degere ininceye kadar. Iste bu degerler sizin o anki baglantinizla
    elde edebileceginiz en iyi degerlerdir.

Configte bu ayarlarla ne kadar ugrasırsaniz ugrasin baglanti seklinizin size sagladiginin otesine gecemezsiniz.
    Ancak baglantınızın el verdigi en iyi sartlarda oynayabilirsiniz.

Bu degerler o gunki baglantiza baglidir. Oyun esnasinda degistirme ihtiyaci duyabilirsiniz.
    Serverin yogun ve baglantilarin kotu oldugu zamanlarda bu degerleri dusurmeniz gerekecektir."

• beyler cl_rate 3600 yapınca ping sapıtıyor
    diğer ayarları ne yaparsam yapayım, cl_rate'yi düşürmediğim sürece pingim 100'lere düşmüyor
  • Saol barbar...
  • cl_rate bende hiçbir işe yaramıyor söylediğim gibi.
  • çok ilginç
    ben diğer ayarları ne yaparsam yapayım farketmiyor
    hatta oyuna ilk girdiğimde pingim 500-800 arası oluyor hemen consol'u açıp cl_rate 1500 yazıyorum, anında 100-120 oluyor. ilginç
  • bende denedim hiç bişey fark etmedi...
  • hangi serverlara giriyorsunuz ben mix.gen.tr de oynamaya çalışıyorum daha başaramadım
  • ultimada durum vahim avaturkde oynayım dedim ama çok lag oluyor
  • yaw rate ayarlarıyla oynadım vallahi daha kötü oldu nası eski haline getircem?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.