Şimdi Ara

Online Oyunlarda ADSL sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adsl geldi çok şükür ama bir de süprizle geldi... özellikle online
    oyunseverlerin (ki biri de benim)hiç hoşuna gitmeyecek "upload" probleminden bahsediyorum.
    Ben daha önce kablo net de kullandım (UltraTV) ve pingim CS de
    40-60 arası gezinirdi(bazen daha da az).
    Fakat şu sıralar adsl le bağlanıyorum ve pingim,
    Rate ayarlarını yapmama rağmen 90-130 arası.
    Forumlardan okuduğum kadarıyla TT'nin
    bir upload sorunu yaşadığını öğrendim,
    ki bu bana mantıklı geldi çünkü;
    128/32 bağlantı netten CS oynamak için yeterli olasına rağmen Kabloculardan daha fazla pingle oynuyorum.
    Şu halde akla birkaç soru geliyor;
    1.TT'nin gerçekten böyle bir sorunu mu var?(ADSL deupload düşük)
    2.Modemler arası ping farkeder mi?
    3.Komplo teorisi gibi olacak ama; TT ile kablonet
    şirketleri arasında gizli bir anlaşma olabilir mi?
    Yani, kabloneti kullanan büyük çoğunluk aynı zamanda
    online oyun oynuyor.
    Kablonet şirketleri müşterilerini en azından
    kaptırmamak için TT'den ADSL in online oyunlarda
    düşük performans göstermesini rica etmiş olabilir mi???

Bu noktada sizlere, kablonet kullanırken başıma gelen
    bir olaydan bahsedeyim.

Bir ara yine CS oynarken bir süre pingim oldukça yükselmişti.
    Durum devam edince UltraTV yi aradım; "Ben kabloneti online oyun oynamak için aldım" dedim ve yüklendim, ondan sonra durumun
    düzeltileceğini ve bazı problemlerinin olduğunu, başkalarının da
    bu durumu bildirdiğini söylediler.
    Gerçekten bir süre sonra pingler normale döndü.
    Adsl ile de benzer bir durumla karşılaşınca şüphelendim doğrusu.

Sonuç olarak; şu an Zoom X3 modem kullanıyorum ve çok memnun olduğum halde değiştirmeyi bile düşündüm (Alcatel ile).

Yazımı, sabredip buraya kadar okuyan forumdaşlara teşekkür ederim.
    Eğer aranızda CS oynayan varsa ve modem markasını,
    pingini yazarsa karşılaştırma ve fikir yürütme imkanı olur.
    Teşekkürler... [frndsp]

• Valla adsl 128/32 ile Cs dışında bir oyun oynanmıyor(o da rate ayarı yapmana izin verdiği için).BF1942,call of duty,ut2003 gibi oyunları denedim.Bu oyunlarda ping resmen uçuyor bir 80 oluyor aynı saniyede 999 oluyor.Cs de de 100-110 ping alıyorum.Modemim Zoomx4.Keşke adsl e geçmeseydin bence büyük hata.
  • 256 da hic bir sorun yok.Yukselttim memnunum.128 kablo baglantısına 256 adsl alıyorsun pingin hemen hemen aynı oluyor ama downloadda 26 ile download ediyorsun oneririm.
  • RakGitarMen , adsl e geçmeden çok önce zaten kabloneti devretmiştim yani ya yine kablo net ya da adsl alacaktım ki ben adsl i tercih ettim.
    Online olarak bf1942 yi deneyemedim,aslında cs den başkasını denemedim ama eminim dediğin gibidir çünkü birkaç CS serveri
    Rate ayarları yapmaya izin vermiyordu ve oyuna girdiğimde
    pingim (oynanmayacak halde) çok yüksekti.
    Fakat CS de açıkçası daha fazla perfomans bekliyodum ADSL den.
    Benim kullandığım rate ayarları;
    CL_updaterate 18
    CL_cmdrate 20
    rate 1800
    Bu ayarlarla 90-130 arası pingim var.
    Senin rate ayarlarını merak ettim doğrusu?.
    Umarım bizim modemlerde sorun yoktur, ki sanmıyorum ama
    yine de Zegan'ın söyledikleri geliyor aklıma.
  • Sinerfu, yükseltmek için ne yapmak gerekiyor TT da.
    Dilekçe falan mı yazıcaz her devlet dairesinde olduğu gibi.
    Birde sen ne zaman geçtin?, bunu sorma amacım yeni tarifeden
    yararlandın mı? 256K= 69 milyon (aylık)
    Ben dsl alalı daha 2-3 hafta oldu acaba beklesem mi ilk faturayı?
    hmm?
  • Rate ayarlarım şunlar
    rate 7000
    cl_cmdrate 20
    cl_updaterate 60
    ancak bunları yaptıktan sonra rahat oynayabildim.
  • Daha once 128 kullanıyordum bu hafta persembe gunu dılekceyı verdım 256 ya gectım evet promosyandan faydalanıyorum.Benım rate ayarlarım ıse;
    Rate 15000-25000
    cl_updaterate 60-120
    cl_cmdrate 35-45

Bu sekılde 0 ms gecıkme ıle 70 pıngle oynuyorum ama bazı servcerlarda 85 e de cıkıyor.sn de 3-4 kb in 2-3.5 kb out oluyor loss ve choke sıfır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elal
  • bant genişliğini arttırmak pingi düşürmez
  • O belli bir degerden sonra ben de bant genişligi ile degismeyecegini dusunuyordum out ve in degerlerinden ama ikisini de kullanınca normal dos ekranından pıng cekınce bıle 75 70 degerler cıkıyor o zaman bilgisayar yalan soyluyor.:).
    Saka bir yana gercekten degismemesi gerekirken kullandıgımda cok farkettigini gordum.Bu kesinlikle psikolojik vs degil genel olarak yaptıgım testlerden aldıgım sonuclar.
    Saygılar.
  • Arkada$imda alcatel var yabanci serverlar 128 k ile halo oynuyor hiçbir kasilma durumuda olmuyor ayni single player oynuyormu$ gibi.Sorun acaba zoom modemlerdemi?Bu ping sorunu çeken tüm arkada$lar zoom mu kullaniyor?Zoom kullanmayipta gene sorun ya$ayanlar varmi?Yarin zoom x4 alicam ama ben multiplayer için adsle gectim?Sizce baska modemmi alsam?
  • Zoom modemlerde sorun filan yok sorun telekomda.Genede sen bilirsin.
  • Peki o zaman sorun telekomdaysa nasil oynayabiliyor benim arkada$.Acaba bu sorun yeni portlardami var anlamadim?
  • Yani yeni acilan portlarmi yerine oturmadi hiz olarak acaba?
  • Zoom veya Alcatel yada Zyxsel modemler arasında cok fazla fark olduğunu sanmıyorum. Zoom da amerikada tanınmış bir marka.
    Yine de aynı bağlantıdan denemek lazım modemlerin
    performansını. ADSL her ne kadar 90 yılların sonunda gelse de ülkemize daha yeni yaygınlaşıyor.
    Bir süre sonra bazı problemler zaten çözülecektir.
    Yada biz bazı çözümler bulacaz.
  • valla istediğin kadr ayar yap kablo gibi online gaming de oyun oynayamassın online gaming için en iisi kablo...
  • arkadaşlar sakin olun
    benim de pingim çok yüksekti (700-1500)
    telefon açtım TT'ye, beni anlayan birileri çıktı ve bi akşam eve geldim baktım ki ping cd'de 90-110 arası. ayrıca daha oturmamış bi sistem ve çalışanları da bu işten hiç anlamıyor. biraz beklemekte fayda var derim.
  • Hooked hangi telefon numarasını arıyorsun bize de söylede arada bir bağırıp çağırıp sinirimizi atalım[rntg]
  • Bu arada hangi oyunda pingin 700-1500'dü de sonradan düzeldi eğer cs ise bendede öyle oldu(rate ayarları sağolsun).Birde BF1942 yada callofduty gibi oyunları oynamayı dene nolacak merak ettim.
  • arkadaşlar online oyuna çok yabancı bir insanım ve ben de online oyun oynamak istiyorum boş vakitlerimde. bu nedenle sizleri yakalamışken bir kaç soru sormak istiyorum.
    1) orjinal olmayan (cracli) CS ile online CS oynanabilir mi? (age of empires oynayamadım [stmd])
    2) "Rate 15000-25000; cl_updaterate 60-120; cl_cmdrate 35-45" gibi ayarlar CS ile mi alakalı yoksa modem ile mi?
    3)www.oyunsaati.com, superonline oyun gibi oyun sitelerinde dial-up ile normal olarak oynadığım oyunlarda ADSL'ye geçtikten sonra sorun yaşamaya başladım. şöyle ki; oyunun hızında hiçbir sorun yok, atılan kağıtlar, yazılar, benim yazdığım yazılar vs anında gidip geliyor fakat sıra bana gelince kağıt yerinden çıkmasına rağmen çok geç atılıyor. bunu 2 farklı oyun sitesinde ve 4 ayrı zamanda test ettim ama sonuç hep aynı oldu. (bir zevkim vardı o da kaladı!)

ADSL hızım 128/32, ve paylaştırılıyor. Modemim alcatel 510 4p. paylaşıma rağmen bütün internet uygulamalarındaki performans muhteşem. tek sorun 3 nolu başlık. teşekkür ederim...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.