Şimdi Ara

Önümdeki araç orta şeritte aniden durdu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
15.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öndeki araçla takip mesafesini korumamışsınız.
  • bence bu fotodaki durumda durum çok net değil.Arkadan vuruyor ama şeritler ortalanmış.
    Yani siz üç şeritli bir yolda kendi şeridinizden aniden birinin önüne geçip birde q7 ile fren yaparsanız sizce arkadaki adam sizden özür dilermi?
  • Geçmiş olsun.
  • büyük geçmiş olsun
  • Olay trafik ışığında geçiyor. Işıklarda önümüze fren mesafesi koyacaksak vay halimize, kalkışta zaten araç zorlanıyor arkadaki küfretmesin diye yüklenip kalkıyoruz. Önünüzdeki daha fren mesafesi açacak kadar gitmeden cort diye fren yaparsa çarpmak kaçınılmaz işi birde bu boyuttan düşünün.

Işık kalkışında duruşunda önünüze mesafe koymaya kalkarsanız zaten yan şeritten gelip girmeye çalışırlar burun sokarlar buda ayrı bir gerçek.
  • kardeş öncelikle geçmiş olsun. burda yorum yazan herkesin her an başına gelebilecek bir hadise bu.
    suç kimde konusuna gelince kendi görüşümü söyleyim, aynı olayı yaşayan her 3 kişiden ikisi aynı şekilde vururdu. yada öyle fren yapıp durabilsen bu seferde arkandaki gelip sana vururdu. bence burda hata tamamen sende değil tamam arkadan çarpan hatalıdır amma mevcut şartlarıda yok sayamazsınız. ALLAH aşkına biraz samimi olalım takip mesafesi koyuyosun sağdan soldan herkes araya dalıyor. yakın gideyim diyosun böyle zart diye frenleme yapılıyor. malesef halkımızda araç kullanma kültürü yok. mecburen ve kaçınılmaz son.

işin hukuki boyutuna bişey diyemem ama kişisel görüşüm önünüzde bu şekilde duran kişi sizden daha çok suçlu yani yüzde 60 karşı taraf yüzde 40 siz..
    tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 28 Temmuz 2010; 22:28:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac-73

kardeş öncelikle geçmiş olsun. burda yorum yazan herkesin her an başına gelebilecek bir hadise bu.
    suç kimde konusuna gelince kendi görüşümü söyleyim, aynı olayı yaşayan her 3 kişiden ikisi aynı şekilde vururdu. yada öyle fren yapıp durabilsen bu seferde arkandaki gelip sana vururdu. bence burda hata tamamen sende değil tamam arkadan çarpan hatalıdır amma mevcut şartlarıda yok sayamazsınız. ALLAH aşkına biraz samimi olalım takip mesafesi koyuyosun sağdan soldan herkes araya dalıyor. yakın gideyim diyosun böyle zart diye frenleme yapılıyor. zor iş ve kaçınılmaz son. işin hukuki boyutuna bişey diyemem ama kişisel görüşüm önünüzde bu şekilde duran kişi sizden daha çok suçlu yani yüzde 60 karşı taraf yüzde 40 siz..
    tekrar geçmiş olsun.

Mantıksal olarak sizin dediğiniz gibi bana görede bir önceki postumdaki nedenlerden dolayı suçsuz ama hukuksal olarak iş değişiyor bir kere adam hop diye durma sebebini çocuğum nefessiz kaldı diyerek açıklayabiliyor. Öndeki araç nedensiz fren yapmıyor ve suçtan tamamen kurtuluyor.

Fren mesafesini hızımızın yarısı kadar metre olarak bırakırız diye biliyorum. Trafik ışığında dip dibe durduğumuz varsayılırsa, 10-30 ile kalkış hızı dersek, ışıkta kalktıktan sonra önünüzdeki araca 15 metre fren mesafesi koymaya kalkarsak her kavşakda arabanın içinde döverler vallahi.

http://trfdenetleme.iem.gov.tr/durma_mesafesi.aspx

Çok yaşamışızdır bazen hızlı giden aracın değilde yavaş giden araçların kazaya sebebiyet verdiğini ; Bakınız mersin trafiği : 3 şeritli yol , bütün bayan şoförlere tembihlemişler gibi sol şeridi bayan şoförler kapatmış 50 ile gidiyorlar (dolmuşçular felan bulaşmasın diye) yolda hız limiti sanırsam 70 idi. Makas atmalar, dolmuşçuların önüne atlamalar üste kırmalar kaçınılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 28 Temmuz 2010; 22:32:53 >

• Mantıksal olarak sizin dediğiniz gibi bana görede bir önceki postumdaki nedenlerden dolayı suçsuz ama hukuksal olarak iş değişiyor bir kere adam hop diye durma sebebini çocuğum nefessiz kaldı diyerek açıklayabiliyor. Öndeki araç nedensiz fren yapmıyor ve suçtan tamamen kurtuluyor.

Fren mesafesini hızımızın yarısı kadar metre olarak bırakırız diye biliyorum. Trafik ışığında dip dibe durduğumuz varsayılırsa, 10-30 ile kalkış hızı dersek, ışıkta kalktıktan sonra önünüzdeki araca 15 metre fren mesafesi koymaya kalkarsak her kavşakda arabanın içinde döverler vallahi.

http://trfdenetleme.iem.gov.tr/durma_mesafesi.aspx

Çok yaşamışızdır bazen hızlı giden aracın değilde yavaş giden araçların kazaya sebebiyet verdiğini ; Bakınız mersin trafiği : 3 şeritli yol , bütün bayan şoförlere tembihlemişler gibi sol şeridi bayan şoförler kapatmış 50 ile gidiyorlar (dolmuşçular felan bulaşmasın diye) yolda hız limiti sanırsam 70 idi. Makas atmalar, dolmuşçuların önüne atlamalar üste kırmalar kaçınılmaz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yerden göğe kadar haklısınız. çok acıdır trafik kültürümüzün hali gerçekten içler acısı.. inşallah insanlarımız trafikte birbirine saygılı olmayı kurallara uymayı bir gün öğrenirler.. ne demek istediğimi istanbulda yaşayanlar çok daha iyi anlarlar.

ayrıca önde aniden duran o araç sürücüsünü anlıyorum. arkada çocuğun o halini görünce tabi müdahale edilecek. ama bu şartlarda arkadan çarptı diyede suçlamamak lazım. tabi bu bizim vicdani kanaatimiz kanun kural hukuk ne diyorsa o olacak ne diyelim haklı olan kazansın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 28 Temmuz 2010; 22:59:37 >

• Hatta şöyle bir durum da var.

Kırmızı ışığa yaklaştınız ve şeridinizdeki aracın arkasında durdunuz, arada 1-2 metre boşuk bıraktınız. Gayet nizami bir şekilde. Vites boşta, ayağınız frende veya hiçbir pedala basmıyorsunuz. Yeşil ışığın yanmasını ve bekleyen diğer araçlarla beraber sıranız geldiğinde hareket etmeyi bekliyorusunuz. Bu arada önünüzdeki araç aniden ANARYAYA TAKSA ve TAM GAZ GERİ GERİYE GİTSE ve arkası ile sizin aracınızın önüne bindirse, sonra kapıyı açıp "Neden bana çarptın, ha!!!" diye çıkışsa, hukuken yine siz haksızsınız, çünkü manzara belki öyle değil ama görüntü sizin öndeki araca arkadan çarptığınız şeklinde.

Bir düşünün bakalım derim...

Kıç kıça gidilen trafikte, 1 araç boyu mesafe bırakma kuralını aşağı yukarı herkese yakın hiçkimse takmıyor, hemen sağdan/soldan (utanmasalar alttan ve hatta üstten) makas atıp araya dalıyorlar.

• Geçmiş olsun hocam. Mesafeyi korusaydın keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Hatta şöyle bir durum da var.

Kırmızı ışığa yaklaştınız ve şeridinizdeki aracın arkasında durdunuz, arada 1-2 metre boşuk bıraktınız. Gayet nizami bir şekilde. Vites boşta, ayağınız frende veya hiçbir pedala basmıyorsunuz. Yeşil ışığın yanmasını ve bekleyen diğer araçlarla beraber sıranız geldiğinde hareket etmeyi bekliyorusunuz. Bu arada önünüzdeki araç aniden ANARYAYA TAKSA ve TAM GAZ GERİ GERİYE GİTSE ve arkası ile sizin aracınızın önüne bindirse, sonra kapıyı açıp "Neden bana çarptın, ha!!!" diye çıkışsa, hukuken yine siz haksızsınız, çünkü manzara belki öyle değil ama görüntü sizin öndeki araca arkadan çarptığınız şeklinde.

Bir düşünün bakalım derim...

Kıç kıça gidilen trafikte, 1 araç boyu mesafe bırakma kuralını aşağı yukarı herkese yakın hiçkimse takmıyor, hemen sağdan/soldan (utanmasalar alttan ve hatta üstten) makas atıp araya dalıyorlar.

Taner abimiz ne zaman yazacak diye bekliyordum

• 50 metrede nası bu hale geldi?
    arkadan vuran her türlü suçlu çıkıyor malesef
  • Şimdiye kadar 5 defa birisine arkadan vurdum, ama her ne kadar ONLAR kusurlu oldularsa da suçlu hep ben oldum. Bu arkadan çarpmalarım da birkaç defa öndeki aracın yüksek hızda giderken anidan frene asılması, ayrıca FREN LAMBASININ yanmaması nedeni ile oldu, bir defa hemzemin geçitte aracın geri geri gelip bana çarpması ile oldu (yukarıda anlattığım olayın bir versiyonu) ve bir defa da kuzenimin kırmızı ışıkta duran polis FORD Transit aracına vurması ile oldu.

Her defasında hasarımı kendim cepten ödedim. Karşı tarafın hasarını da benim sigortam ödedi.

Daha şimdiye kadar Trafik Şubesine gidip 8/8 HAKLI olduğumu gösteren bir kaza raporı / kaza tutanağı elime alabilmiş değilim, hep hep hep ben haksızdım, çünkü (o zaman) yeterince dişli değildim.... Ne yazık ki.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Bir kaç sene önce ışığa son anda takılıp biraz sertçe fren yaparak durmuştum ancak arkadaki araç duramayıp bana arkadan çarpmıştı.
    Polis geldiğinde arkadaki eleman polise olayı anlatmaya yeltendiğinde polis direk adamı susturup "öndeki araba geri geri gelip sana vurduysa anlat, yoksa hiç boşuna yorulma" demişti. Yani olay bu kadar basit. Yok öndeki zart diye durmuş, yok ışıktan kalkmışız falan hikaye. Öndeki zart diye de durur, zurt diye de durur. Buna hazırlıklı olup çarpmamak arkadakinin sorumluluğudur. Nokta.

Böyle konuşuyorum da ben pek mi dikkatliyim; alakası yok. Geçen Cuma sabahı aniden Ankara'ya gitmek (babaannemin vefat haberi geldi) icap etti. Apar topar hazırlanıp sabah 7:30 gibi yola çıktım ve haliyle İkitelli'den E6'ya çıkınca da trafiğe yakalandım. Malum İstoç yokuşu çok dur-kalklı ilerler. Ben de bir yandan üzüntü, bir yandan acele içinde hafiften kafa dağınık ilerlerken bir de üstüne telefon çalıp da telefonu bulmak için kafayı indirdim. Kafamı kaldırmamla frene basmam bir oldu ama öndeki araca tosladım. Hızın 20-30 km.nin üstüne çıkamadığı bir yolda zaten ne kadar sert vurulabilir; neticede pek ciddi bir kaza değildi. Adamla aşağı indik; özür diledim, mazeretimi söyledim. Sağolsun o da anlayışlı davrandı, cep telefon numaramı ve plakamı alıp yoluna devam etti. Gerçi daha da arayıp sormadı. İnşallah aramaz da

Neticede hata yapmak insana mahsus demişler. Neticede hepimiz hata yapıyoruz ama bunu kabullenmekte zaman zaman zorluk çekiyoruz. Kimse mesafeye uymuyor, önüme kırıyorlar, vs gerekçelerle takip mesafesi gibi anlaşılması en kolay kurallardan birine muhalefet etmeye çalışmak da bu zorluğun sonuçlarından. Hata ettim deyip geçmeyi bilmek lazım.

Konuyu açan arkadaş zaten hatasını da kabul etmiş ama sanırım asıl koyan 4 bin liralık masraf olmuş. Ne diyelim; işte kasko bu günler için var.

• Başınız sağolsun sayın Oflazca arkadaşım. Müteveffa babaannenize Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olur inşallah.
  • Gercekten cok zor bir durum sinirlerinize hakim olup aracanıza geri dondugunuz için sizi TEBRIK EDIYORUM en dogru olanı yapmıssınız ne yazıkkı boyle kötü niyetlı insanlıktan nasibini almamıs ınsanlar çok.Adamın hakkettiği aslında 30 günlük hastahane raporudur ama insan sonrasını düşünüyor işte sonra ne olacak.DEĞMEZ!!!Bir anlık sinirin kurbanı olmuş insanlar ne yazık ki cezaevlerinde şu an.
    ALLAH BİZİ BÖYLE İNSANLARDAN KORUSUN.

quote:

Orijinalden alıntı: setna

Ben daha kötüsünü yaşadım.

Çok sıkışık trafik vardı, mecbur kaldım öndeki araca yaklaştım. Kırmızıda bekliyoruz. Zaten yeşil yanınca ben geç kalkarım takip mesafesi artsın diye... Ne kadar önlem alsamda olmuyor işte. Ne bileyim böyle bişey gelecek başıma...

Kırmızıda bekliyoruz, öndeki adam nasıl yaptı bilmiyorum aracı geri kaçırdı, ne kadar korna çalsamda geldi küt vurdu önden... İndim araçtan, baktım amcam hala oturuyor aracında bişey olmamış gibi. Yavaş vursa neyse, benim ön panjur dağılmış durumda. Camı tıklattım, lutfetti açtı camı yarıya kadar. Dedim amca bari arabandan in, bir konuşalım, rapor tutalım, geriye kaçırdın mahvettin arabamı. Adamın söylediği söze şok oldum. Biraz söylendim mecburen dönüp bindim aracıma... Amcam aynen şunu dedi, oğlum sen geldin vurdun bana arkadan, benim suçum yokki, istersen polis çağıralım.

Siz olsanız ne yaparsınız...

Amcam yaşlı,gözünde şişe dibi gözlük,saç sakal bembeyaz... Dövseniz olmaz,küfür etseniz yakışmaz... Yanında eşi var, yaşlı ninem var, ne yapacaksınız?...

• quote:

Orijinalden alıntı: beYdeNbeY

peki arkadaşlar Bursa'da başıma çok geliyor. Özellikle de çevre yollarında sol şeritten hız sınırına ve önümdeki ile takip mesafesini koruyarak araç sollarken sağdaki kamyonet pat diye önüme atladı vursam arkadan vurmuş olacağım aramız 5 metre falandı nasıl durdum hala bilmiyorum. Kamyoneti kullanan aynadan özür dileyip devam etti.
    Fakat vursam ben mi suçlu olacağım ??
    Bu durumda da arkadan vuran suçlu ise trafikte araç kullanmak saçmalığa dönüşür diye düşünüyorum.
  • quote:

@set
    keşke imkan olsaymış da yanda gören iyi niyetli birilerinden telefon numarası alıp (şahitlik için) polis çağırsaymışsınız

Doğru diyosunda bu devirde kimse kimseye şahitlik yapmak istemiyor, millette bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı var. Kızıp sinirlendim, mecburen bindim arabama, bana yakışmaz Allahından bulsun dedim... Gittim ertesi gün kaportacıda verdim parasını yaptırdım arabamı. Oysa insek, beraberce rapor tutsak adamın cebinden zaten para çıkmayacak. Trafik sigortası öder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

@set
    keşke imkan olsaymış da yanda gören iyi niyetli birilerinden telefon numarası alıp (şahitlik için) polis çağırsaymışsınız

Doğru diyosunda bu devirde kimse kimseye şahitlik yapmak istemiyor, millette bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı var. Kızıp sinirlendim, mecburen bindim arabama, bana yakışmaz Allahından bulsun dedim... Gittim ertesi gün kaportacıda verdim parasını yaptırdım arabamı. Oysa insek, beraberce rapor tutsak adamın cebinden zaten para çıkmayacak. Trafik sigortası öder.

Çoğu insan trafik sigortasını sürekli yaptırmasına rağmen ne işe yaradığını bilmiyor.
    İlaveten bir de insanlarda suçlu olmayı kabul etmeme psikolojisi var. Bazıları suç da işleseler buna bi kalıp uydurup mecburen o duruma düştüğünü aslına haklı olduğunu iddia edip kendini de buna inandırıyor.
    Başınıza çok talihsiz bir olay gelmiş. Allah kimseyi böyle insanlarla karşılaştırmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rhetorical

Gercekten cok zor bir durum sinirlerinize hakim olup aracanıza geri dondugunuz için sizi TEBRIK EDIYORUM en dogru olanı yapmıssınız ne yazıkkı boyle kötü niyetlı insanlıktan nasibini almamıs ınsanlar çok.Adamın hakkettiği aslında 30 günlük hastahane raporudur ama insan sonrasını düşünüyor işte sonra ne olacak.DEĞMEZ!!!Bir anlık sinirin kurbanı olmuş insanlar ne yazık ki cezaevlerinde şu an.
    ALLAH BİZİ BÖYLE İNSANLARDAN KORUSUN.

quote:

Orijinalden alıntı: setna

Ben daha kötüsünü yaşadım.

Çok sıkışık trafik vardı, mecbur kaldım öndeki araca yaklaştım. Kırmızıda bekliyoruz. Zaten yeşil yanınca ben geç kalkarım takip mesafesi artsın diye... Ne kadar önlem alsamda olmuyor işte. Ne bileyim böyle bişey gelecek başıma...

Kırmızıda bekliyoruz, öndeki adam nasıl yaptı bilmiyorum aracı geri kaçırdı, ne kadar korna çalsamda geldi küt vurdu önden... İndim araçtan, baktım amcam hala oturuyor aracında bişey olmamış gibi. Yavaş vursa neyse, benim ön panjur dağılmış durumda. Camı tıklattım, lutfetti açtı camı yarıya kadar. Dedim amca bari arabandan in, bir konuşalım, rapor tutalım, geriye kaçırdın mahvettin arabamı. Adamın söylediği söze şok oldum. Biraz söylendim mecburen dönüp bindim aracıma... Amcam aynen şunu dedi, oğlum sen geldin vurdun bana arkadan, benim suçum yokki, istersen polis çağıralım.

Siz olsanız ne yaparsınız...

Amcam yaşlı,gözünde şişe dibi gözlük,saç sakal bembeyaz... Dövseniz olmaz,küfür etseniz yakışmaz... Yanında eşi var, yaşlı ninem var, ne yapacaksınız?...

Okurken beynime kan sıçradı nasıl bir ülkede yaşıyoruz?

ALLAHSIZ insanlar bunların alayı sözüm ona birde dini bütündür

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.