Şimdi Ara

Önümdeki araç orta şeritte aniden durdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
15.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun, Q7 sürücüsüne de helal olsun, bu devirde kalkıcan rapora ben aniden durdum diye yazıcan, nerede böyle delikanlılar.
  • Suç sizde ,adamın önüne kedi çıksa gene sert fren yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Öncelikle geçmiş olsun, Q7 sürücüsüne de helal olsun, bu devirde kalkıcan rapora ben aniden durdum diye yazıcan, nerede böyle delikanlılar.

Q7 şöfürüne bir lafım yok adam benim arabanın masrafı sigortadan karşılansın diye elinden geleni yaptı benim sorunun sigorta ve yasayla ilgili

Örnek: Q7 nin arkasında 95 model araba var takip mesafesini koruyor Q7 aniden frene bastığı zaman en fazla 20-30 mt re durabiliyor ya ABS sistemi olmayan araba kaç metrede duracak bunlar neden hesap edilmiyor
  • Hocam q7 dediğin araç kamyon gibi zaten frenleride binek araçlara göre çok çok kötü.Sınıfının en kötü frenine sahip aracım bile o araçtan daha kısa sürede duruyor.Yani Audi Q7 diye aldanmayın.

Taner abi yeni profil resmin hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeste

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Hemde Q7 ye geçirmişsin şansın varki adam iyi niyetli ve takip mesafesi kuralından bi haber başkası olsa dayak yiyebilirdin

haberi vardır bence, çocuğu arkada boğuluyor sanmış baksana, trafik kanunu mu düşünecek? sanmıyorum.

Ne edepsizler var trafikte onlardan birine denk gelseydi öyle de bir güzel düşünürler ki!Sonuçta arkadan geçirmiş mi geçirmiş ben olsam sağlam tartışırdım,takip mesafesini öğrenemeyen adamın trafikte ne işi var .

kusur kesinlikle arkadan çarpan kişide orda kaçarı yok.

• Bunlar hesap ediliyor. Onundeki arac aniden frene bastiginda. Senin bunu algilaman icin gecen zaman, freni koklediginde aracin durmasi icin gecen zaman hesaba katiliyor. Bu zamanda katettigimiz yola da takip mesafesi deniyor. Bu takip mesafesini korumak da arkadaki araca dusuyor.

Uzuntunuzu anliyorum ama yapilacak bir sey yok. Kuralda da bir yanlislik yok. Buyuk ihtimal zaman gecince siz de ondeki araca carpmanin tamamen arkadakinin sucu oldugunu anlayacaksinizdir. Hepimiz yapiyoruz bu hatayi nasil olsa yol akiyor onundekinin onundekini goruyorus falan diey yakin takip ediyoruz. Ozellikle de isiklarda oo nasilolsa on bos gidecek diye ondeki ile ayni anda hizlanmaya basliyoruz. Aslinda yanlis tabi.
  • Kaza yapan arkadaşımıza geçmiş olsun....Allah beterinden korusun...

Tutanağa ne yazıldığı o kadar önemli değil.
    Bir arkadaş akşam vakti İstanbul Gaziosmanpaşa tarafında tali yoldan ana yola çıkıyor, ana yoldan çok süratli gelen bir araç buna çarpıyor. Aracın arka taraf yandan ağır darbe alıyor, aks falan hepsi dağılıyor. Öteki aracın trafik sigortası yok. Bizim arkadaşa diyorki abi ben sigortayı yaptırayım tutanağı 1 2 gün sonranın tarihi ile yaparız, tutanağa da ben süratli geldiğimi ve haksız olduğum yazalım diyor.

Ben arkadaşa diyorum ki sen tali yoldan çıktın, haksızsın, polis çağırsaydın. Eleman sigortayı yaptırıyor, tutanak tutuluyor, eleman hızlı gelmiştim diyor ama bizim arkadaş tali yoldan çıktığı için kusurlu bulunuyor.
    1) Kaskosu olmadığı için 2000TL kendi masrafını kendi ödüyor. Elemandan para isteyen abi napalım diyor. Elemana sigortan olmadığını beyan ederim deyince et abi diyor, senin de imzan var sahte belge düzenlemekten sende ceza alırsın diyor.
    2) Eleman hasarı bizim arkadaşın trafiğinden ödeniyor.

Sonuç:Hiç bir kazada iyi niyetli davranmıyoruz. Vuranın sözle söylediklerini dikkate almıyoruz. Olağan dışı bir durum varsa, polis çağırıyoruz. Çünkü eksper tutanaklarda yazılanlara değil, kurallara göre karar veriyor.

• tabiki takip mesafesi var ve çok doğru bir kural yanlız bu kurala bireysel olarak bizim trafiğimizde pek de mümkün değil şehir içinde seyir halindesin takip mesafenide koruyorsun birkere arkadan gelen selektör eşliğinde korna ile tacize başlayacak hadi sağduyulu davranıp gaza gelmeden seyre devam önündeki araçla arandaki boş kalan güvenli takip mesafesine sağ sol sag sol yapan araç yerleşecek hadi yine sukunet içınde hız düşurüp mesafeyi korudun tabii bu sırada arkadaki araç verdi kornayı koruduğun mesafeye hop tekrar bi araç geldi yerleşti ve ani fren yaptı sen daha mesafeyi korumaya fırsat bulamadan güm arkadaki suçlu. Oda güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse dikkat etmemiş ama q7 şerit ihlali yapmış kusurlu cıkarsın ama %95 değil ...Hatta polisi çagırıp polise güzel bi bağlama çekseydin.... polis şerit ihlali bile yazar ama q7 gören polis tırsabilir.
    Herkes bi şey öğrenmiş takip mesafesi mesafe mesafe şerit ihlali varsa prosedür ne bilmiorum bi bakmak lazım ama takip mesafesi rafa kalkabilir .

hatta bi ekleme yapayım ışıklara 50 mt var ve ışıklara 100 m kala şerit değiştirmek bir trafik şuçudur.aynı zamanda ışık kalkışlarında şeridini korumak gerekir yani ağzınız iyi laf yapan biri iseniz haklı bile çıkarsınız adam şuçunu kabul etmese bile ne yazıkki bu işler böyle dönüyor görüldüğü gibi olay ışıklarda gectiği için takip mesafesi rafta şerit ihlali ve trafik güvenlğini tehlikeye düşürecek hareketten ötürü q7 suçludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sline -- 28 Temmuz 2010; 12:55:06 >

• polis çağırsaydınız ve q7 suçunu aynı şekilde itiraf etseydi polis kitabına uydururdu. sizi haklı gösterir di kanısındayım. ben q7 suçludur. takip mesafesi ne uyulduğunda öndekine kesinlikle çarpılmaz diye bir genelleme yapılamaz.

birde yeni araçlarda brake asist var. belli bir basınçtan sonra maximum fren gücü nu araç kendi uyguluyor. buda pratikte durma mesafesini kısaltıyor.

50 km hızda olmadığınızdan bence öndekine çarpmayabilirdiniz. şeritmi değiştirecektinizde aynalara bakıyordunuz? genellike seyir halinde önümüze hatta ileri bakmak daha mantıklıdır. 17 yıllık şöför olarak bunları zaten biliyorsunuz ancak, arkanızdaki araç nedne size çarpmadı? o kadar aniden dursa bile baksaydınız durabilirdiniz demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: hansoylu

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Bende bunu anlamıyorum.. Önümdeki aniden durdu, bende arkadan vurdum.. Arkadaşım adam frene basıp duruyor, sende fren yok mu duramıyorsun.. Gözün yok mu görmüyorsun, reflekslerine güvenmiyorsan, dalgınsan, yorgunsan yakın takip etmiyeceksin, ha yinede ben ederim diyorsanda vurduğun zaman sızlanmıyacaksın..

İkinizede geçmiş olsun dileklerimle, mala gelsin, cana gelmesin..

Arkadaşlar 17 senelik aktif olarak araç kullanırım ve trafikteki ilk kazam,
    trafik lambalarından kalktıktan 50 metre sonra ne kadar hızlana bilir veya ne kadar yakın takip ede bilirim o tarzda bir şöförde değilim
    Önümdeki araç 2009 model bir araç ve arazi taşıtı benim araba 2001 model onun durmasıyla benim durmam bir olmayacak herhalde

O zaman şu kanıya varıyorum trafikte aynalarını kontrol etmeyeceksin çünkü her an sol veya orta şeritte birisi önünde dura bilir

bundan bu sonucu çıkarttıysanız helal olsun!
    aynaları kontrol ederken yol ile bütün iletişiminizi kaybediyorsanız lütfen artık taşıt kullanmayınız. Herkesin iyiliği için toplu taşımayı tercih ediniz.

Eğer siz aynaları kontrol ederken(!) önünüze bir yaya çıksaydı ona da vuracaktınız demekki....

• quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

Teşekkür ederim. Ama peki ya bana arkadan çarpanın zorunlu olduğu halde trafik sigortası yoksa?

Karşı tarafın zorunlu trafik sigortası yoksa aracınızı tamir ettirip mahkemede kendisi aleyhine alacak davası açacak, parası yoksa icraya verip elinde ne var, ne yoksa mezata çıkartıp paraya çevireceksiniz, ya da size çarpan ve 8/8 suçlu olan kişi hemen yırtık takipçilerin yazıhanelerindeki kasalarında sakladıkları, uyanık sigortacıların kestiği bir poliçe bulup geçmişe dönük sigorta yaptıracak (örnekleri var ne yazık ki...)

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Taner abi yeni profil resmin hayırlı olsun

IGGY POP

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Hocam kural gereği takip mesafesini korumadığın için hata sende.

• Herkes takip mesafesini söylüyor yanlız şu varki hangimiz şehir içinde özellikle büyük şehirlerde bu konuya dikkat edip takip mesafesini koruyoruz ; makas atanlar ,sıkıştıranlar yüzünden millet tampon tampona gidiyor. Araya girenler yüzünden; takip mesafesini koruyum derken en arkalarda kalırsınız. ne yazık ki günümüz trafik şartlarında şehir içi takip mesafesi 1-2 metre arasında, bu doğru mu? Doğru değil ama şu da varki şapka takmayarak hepimiz "şapka kanuna" muhalefet ediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb

Herkes takip mesafesini söylüyor yanlız şu varki hangimiz şehir içinde özellikle büyük şehirlerde bu konuya dikkat edip takip mesafesini koruyoruz ; makas atanlar ,sıkıştıranlar yüzünden millet tampon tampona gidiyor. Araya girenler yüzünden; takip mesafesini koruyum derken en arkalarda kalırsınız. ne yazık ki günümüz trafik şartlarında şehir içi takip mesafesi 1-2 metre arasında, bu doğru mu? Doğru değil ama şu da varki şapka takmayarak hepimiz "şapka kanuna" muhalefet ediyoruz.

Şapka Kanununu hiç okudunuz mu?

Öncelikle geçmiş olsun.
    Öndeki aracın aniden durma ihtimali her zaman vardır ve bu hepimizin başına gelebilir.
    Bu yüzden takip mesafesi önemlidir.
    Çünkü bu mesafe her hangi bir durumda güvenle durmamızı sağlar.

• kazaya karışanlara geçmiş olsun.
    arkadan vuran arkadaş, trafik kuralları çerçevesinde suçlu.
    kazadan sonra bir ders almış, o çok büyük nimet.
    (artık aynaları trafikte araç sürerken değil, hareket etmeden önce ayarlayacak.)
    daha büyük dersleri, inş kendi başına gelmeden önce, başkalarının başına gelenlere bakarak ders alır.
    siz siz olun trafikte kimseye güvenmeyin.
    kimseye iyilik etmeye kalkmayın.
    kanun kural ne ise onu uygulayın.
    iyilik edeyim derken mağdur olan bi sürü insan gördüm.
    sigortasını zamanında yaptırmayan trafiğe çıkmasın, .çıkacaksa da kazaya karışmasın, karıştıysa sonuçlarına katlansın.
    sigortası olmayan, hız yapan, alkollü araç kullanan, ehliyetsiz kullanan.....vs gereken cezayı alsın ki bir daha yapmasınlar o suçu.
  • takip mesafesi önemli bu konuda herkez hem fikir.peki sıkışık seyreden şehir içi trafikde bu mesafeyi korumayı nasıl başarıyorsunuz ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

quote:

Hemde Q7 ye geçirmişsin şansın varki adam iyi niyetli ve takip mesafesi kuralından bi haber başkası olsa dayak yiyebilirdin

niye? Q7 kullanıyor diye hem suçlu hemde güçlü mü olacak? yada Q7 kullanmayan insanların hiçbirinde Q7 alacak para yok mu sanıyorsun?

Audi kulllanan adam haklı zaten sigorta şirketi de hak verecek!Belki q7 kullanan adam o araba için kredi borcuna girdi arabasına birinin arkadan çarpması sinir bozucu ya da kavga çıkaracak bir olay olamaz mı? Paranın kimde olduğunu bilemeyiz .Fakir edebiyatını da amma seviyosunuz..

yolun ortasında zank diye durursan, ve de tutanağa suç bende yazarsan hala nasıl arkadan çarpan kişinin suçlu olduğunu iddia edebilirsin ki? sonuçta takip mesafesi bir yere kadar, ışık yeşil yanmış, herkes gaza yükleniyor, adam zank diye durursa arkadan çarpmak kaçınılmaz son, sen dursan arkandaki sana vurur. tabiki kural ortada ama kurallara bakılırken ortamın şartları da değerlendirilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: ascha

quote:

Orijinalden alıntı: hansoylu

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Bende bunu anlamıyorum.. Önümdeki aniden durdu, bende arkadan vurdum.. Arkadaşım adam frene basıp duruyor, sende fren yok mu duramıyorsun.. Gözün yok mu görmüyorsun, reflekslerine güvenmiyorsan, dalgınsan, yorgunsan yakın takip etmiyeceksin, ha yinede ben ederim diyorsanda vurduğun zaman sızlanmıyacaksın..

İkinizede geçmiş olsun dileklerimle, mala gelsin, cana gelmesin..

Arkadaşlar 17 senelik aktif olarak araç kullanırım ve trafikteki ilk kazam,
    trafik lambalarından kalktıktan 50 metre sonra ne kadar hızlana bilir veya ne kadar yakın takip ede bilirim o tarzda bir şöförde değilim
    Önümdeki araç 2009 model bir araç ve arazi taşıtı benim araba 2001 model onun durmasıyla benim durmam bir olmayacak herhalde

O zaman şu kanıya varıyorum trafikte aynalarını kontrol etmeyeceksin çünkü her an sol veya orta şeritte birisi önünde dura bilir

bundan bu sonucu çıkarttıysanız helal olsun!
    aynaları kontrol ederken yol ile bütün iletişiminizi kaybediyorsanız lütfen artık taşıt kullanmayınız. Herkesin iyiliği için toplu taşımayı tercih ediniz.

Eğer siz aynaları kontrol ederken(!) önünüze bir yaya çıksaydı ona da vuracaktınız demekki....

iki gözümde ayrı yerleri görmüyor ayna kontrolü yaparken sizin bir gözünüz yolda bir gözünüz ayna damı oluyor, ışıklardan yeni kalkmışız aranızda var 1,5 araba boyu aynaya baktım diyene kadar zaten Q7 ye arkadan çarpmış oldum eğer siz bu kadar atik ve çevirseniz F1 pilotu olun derim

• Arkadaşlar takip mesafesini şehir içinde korumak mümkün değil. Önümde arabasının sığacağı kadar boşluk olsun dallamanın teki hemen atlıyor sağ şeritten önüme, ben sürekli fren yapmak zorunda kalıyorum takip mesafesini korumak için sürekli de önüme giren oluyor. Buna engel olmak için ben de bir araba boyundan daha kısa tutarım takip mesafemi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.