Şimdi Ara

Önümdeki araç orta şeritte aniden durdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
15.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırmızı ışıkta durduk önümdeki araç kalktı bende kalktım 50 mt gitmeden orta şeritte önümdeki araç aniden durdu bende aynaları kontrol ediyordum son anda fark ettim durduğunu frene bastım ama nafile arkadan adama çarptım indik adam kardeşim ben hatalıyım kusura bakma arka koltukta oturan çocuğum nefessiz kaldı panikledim birden durmak zorunda kaldım dedi polis çağırmayalım şimdi birde cezayla uğraşmayalım dedi çağırmadık tutanak tuttuk fotoğraflarımızı çektik belgeleri aldık tutanak da aynen şunlar yazıyor..

resme bakarsanız orta şerit ve şeritleri tam ortalamış

KARSI TARAF:
    ışıklar yeşil yandı hareket ettim 50 metre gitmeden arka koltuda oturan çocuğumun nefessiz kalması sebebi ile paniğe kapılıp aniden durdum,
    arkamdaki araç da bana çarptı...

Önümdeki araç orta şeritte aniden durdu

exper gelmiş kontrol etmiş %95 kusurlu çıkarsın ama heyete karar verecek dedi beynimden vurulmuşa döndüm 4 bin tl masraf var arabada sizce sonuç ne çıkar eğer %95 kusurlu bulunursam mahkemeye versem sonuç elde edermeyim teşekkürler...

• Çok geçmiş olsun arkadaşım. İyi ki cana birşey gelmemiş. Öndeki araca daha hızlı çarpsaydın ve içindekilerin hayati tehlikesi olsaysı durum hem onlar için hem de senin için daha kötü olurdu. Karşı taraf hatasını kabul etse de Karayolları Trafik Kanununa göre "arkadan çarpan daima suçludur" çünkü gerekli takip mesafesi kuralına uymamış ve arkadan çarpmak marifetiyle kazaya sebebiyet vermişsin. Öndeki aracın hasarını senin zorunlu mali mesuliyet sigortan, senin aracının hasarını da kasko öder. Sigorta yönünden açıklaması bu çünkü aynısı önceki araçlarımla 2-3 defa başıma geldi, hep öndekinin iyi şoför olduğunu düşünerek yol aldım ama iyi değil, iyi niyetli de değil, kötü ve kötü niyetli şoförlermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Çok geçmiş olsun arkadaşım. İyi ki cana birşey gelmemiş. Öndeki araca daha hızlı çarpsaydın ve içindekilerin hayati tehlikesi olsaysı durum hem onlar için hem de senin için daha kötü olurdu. Karşı taraf hatasını kabul etse de Karayolları Trafik Kanununa göre "arkadan çarpan daima suçludur" çünkü gerekli takip mesafesi kuralına uymamış ve arkadan çarpmak marifetiyle kazaya sebebiyet vermişsin. Öndeki aracın hasarını senin zorunlu mali mesuliyet sigortan, senin aracının hasarını da kasko öder. Sigorta yönünden açıklaması bu çünkü aynısı önceki araçlarımla 2-3 defa başıma geldi, hep öndekinin iyi şoför olduğunu düşünerek yol aldım ama iyi değil, iyi niyetli de değil, kötü ve kötü niyetli şoförlermiş.

O zaman bundan sonra bende aracımın arka tarafında çizilmeler veya boya atması olduğu zaman orta şeritte el fireni çekerim beklerim birinin bana çarpmasını öyle ya arabayı tamir yaptıracağız Bedava ya ne biçim kanun bu yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hansoylu -- 28 Temmuz 2010; 10:46:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hansoylu

quote:

Çok geçmiş olsun arkadaşım. İyi ki cana birşey gelmemiş. Öndeki araca daha hızlı çarpsaydın ve içindekilerin hayati tehlikesi olsaysı durum hem onlar için hem de senin için daha kötü olurdu. Karşı taraf hatasını kabul etse de Karayolları Trafik Kanununa göre "arkadan çarpan daima suçludur" çünkü gerekli takip mesafesi kuralına uymamış ve arkadan çarpmak marifetiyle kazaya sebebiyet vermişsin. Öndeki aracın hasarını senin zorunlu mali mesuliyet sigortan, senin aracının hasarını da kasko öder. Sigorta yönünden açıklaması bu çünkü aynısı önceki araçlarımla 2-3 defa başıma geldi, hep öndekinin iyi şoför olduğunu düşünerek yol aldım ama iyi değil, iyi niyetli de değil, kötü ve kötü niyetli şoförlermiş.

O zaman bundan sonra bende aracımın arka tarafında çizilmeler veya boya atması olduğu zaman orta şeritte el fireni çekerim beklerim birinin bana çarpmasını öyle ya arabayı tamir yaptıracağız Bedava ya ne biçim kanun bu yaa

Alıntıları Göster
    Hocam kural gereği takip mesafesini korumadığın için hata sende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Alıntıları Göster
    öncelikle geçmiş olsun..çarptığınız kişi iyi niyetli birisine benziyor.bence onunla iletişime geçip durumu anlatmaklta fayda var.sonuçta adam en baştan hatalı olduğunu kabul etmiş.
  • quote:

Alıntıları Göster
    şehir içinde takip mesafesine kim uyuyor???Böyle saçmalık olmaz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hemde Q7 ye geçirmişsin şansın varki adam iyi niyetli ve takip mesafesi kuralından bi haber başkası olsa dayak yiyebilirdin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oeste -- 28 Temmuz 2010; 10:56:58 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Diğer arkadaşların dediği gibi, takip mesafesi yüzünden hata arkadan çarpanda oluyor,

Bazen öle sürücüler denk geliyorki belki arkadamdaki araçla aramda 20 cm ancak kalıyor, neden bu kadar yaklaşıyorlar, ben kendim tedirgin oluyorum ya önüme aniden bi şey çıkar frene basarsam arkadakinin durma gibi bir ihtimali yok ayağını daha gazdan çekmeden kesin arkadan bana çarpar,

• quote:

quote:

Bence de suç sizde. Kanunlarda bir aykırılık göremiyorum. Takip mesafesine dikkat etmelisiniz. Önünüzdeki aracın ani fren yapması onu suçlu yapmaz. Önüne insan çıkabiliyor, hayvan çıkabiliyor, araba çıkabiliyor, motor kitleniyor mecbur panik fren yapmak zorunda kalıyorsun. Takip mesafesi diye bir şey bunun için var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Neresi saçmalık bana açıklar mısın? Bu kazayı gördüğün halde saçmalık diyorsan sana helal olsun. Kimse uymadığı için böyle kazalar oluyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

quote:

quote:

Bence de suç sizde. Kanunlarda bir aykırılık göremiyorum. Takip mesafesine dikkat etmelisiniz. Önünüzdeki aracın ani fren yapması onu suçlu yapmaz. Önüne insan çıkabiliyor, hayvan çıkabiliyor, araba çıkabiliyor, motor kitleniyor mecbur panik fren yapmak zorunda kalıyorsun. Takip mesafesi diye bir şey bunun için var.

Alıntıları Göster
    Ben yolda tikandigi zaman durdum ve o sirada annem bankaya gitmek icin arabadan inim dedi yol tikanmisken. Tam inerken arkadan gelip vurdu birisi. Bakin durmadim bile zaten duruyordum. Durustuz ya olayi anlattik polis dediki yanlis yerde yolcu indirme yapiyormussunuz. Hatanin 8 de 2sini bana 6sini karsi tarafa verdi.

Yani polisin insiyatifine kalmis biraz da. Ama normal olan takip mesafesi var onume yaya atlasa napcam durmicam mi? Ezip gececek miyim? Mecbur durucam. Bence arakdan carpanin suclu olmasi dogal.

Boyle bir ifade de buyuk ihtimal suc size cikar. Adam sucu kabul etmisken keske serit degistiyordum gormedim falan yazsaymis. Bu kadarla gecmis olsun yaralanma falan yok en azindan.

• quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Hemde Q7 ye geçirmişsin şansın varki adam iyi niyetli ve takip mesafesi kuralından bi haber başkası olsa dayak yiyebilirdin

haberi vardır bence, çocuğu arkada boğuluyor sanmış baksana, trafik kanunu mu düşünecek? sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Neresi saçmalık bana açıklar mısın? Bu kazayı gördüğün halde saçmalık diyorsan sana helal olsun. Kimse uymadığı için böyle kazalar oluyor işte.

Alıntıları Göster
    Bende bunu anlamıyorum.. Önümdeki aniden durdu, bende arkadan vurdum.. Arkadaşım adam frene basıp duruyor, sende fren yok mu duramıyorsun.. Gözün yok mu görmüyorsun, reflekslerine güvenmiyorsan, dalgınsan, yorgunsan yakın takip etmiyeceksin, ha yinede ben ederim diyorsanda vurduğun zaman sızlanmıyacaksın..

İkinizede geçmiş olsun dileklerimle, mala gelsin, cana gelmesin..

• quote:

Buna göre; aracımın kaskosu yoksa ve bir araca arkadan çarptığımda yalnızca kendi aracımın hasarından mı sorumluyum? Ayrıca bir sorum daha olacak yine aracımın kaskosunun olmadığı durumda bir araç bana arkadan çarptığında(kaskolu veya kaskosuz) benim aracımın hasarını çarpan kişi veya kaskosunun ödeme prosedürü nedir? Yani polis geldi tutanak tuttu, veya kendimiz tutanak tuttuk. Zararı karşı taraftan nasıl tahsil edeceğim?

Bu arada kaza yapan arkadaşa da geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

haberi vardır bence, çocuğu arkada boğuluyor sanmış baksana, trafik kanunu mu düşünecek? sanmıyorum.

Ne edepsizler var trafikte onlardan birine denk gelseydi öyle de bir güzel düşünürler ki!Sonuçta arkadan geçirmiş mi geçirmiş ben olsam sağlam tartışırdım,takip mesafesini öğrenemeyen adamın trafikte ne işi var .

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Bende bunu anlamıyorum.. Önümdeki aniden durdu, bende arkadan vurdum.. Arkadaşım adam frene basıp duruyor, sende fren yok mu duramıyorsun.. Gözün yok mu görmüyorsun, reflekslerine güvenmiyorsan, dalgınsan, yorgunsan yakın takip etmiyeceksin, ha yinede ben ederim diyorsanda vurduğun zaman sızlanmıyacaksın..

İkinizede geçmiş olsun dileklerimle, mala gelsin, cana gelmesin..

Arkadaşlar 17 senelik aktif olarak araç kullanırım ve trafikteki ilk kazam,
    trafik lambalarından kalktıktan 50 metre sonra ne kadar hızlana bilir veya ne kadar yakın takip ede bilirim o tarzda bir şöförde değilim
    Önümdeki araç 2009 model bir araç ve arazi taşıtı benim araba 2001 model onun durmasıyla benim durmam bir olmayacak herhalde

O zaman şu kanıya varıyorum trafikte aynalarını kontrol etmeyeceksin çünkü her an sol veya orta şeritte birisi önünde dura bilir

• quote:

niye? Q7 kullanıyor diye hem suçlu hemde güçlü mü olacak? yada Q7 kullanmayan insanların hiçbirinde Q7 alacak para yok mu sanıyorsun?
  • Mali Mesuliyet (Trafik) Sigortası = Senin başkasına verdiğin hasarı karşılar.
    - Komşunun, yabancının, birinin, birisinin aracına çarpar ve suçlu olursun, karşı tarafın hasarını bu sigorta öder. Trafik kaza raporunda zaten bu sigortanın bilgileri yer alır. Trafik sigortası yaptırmamak ceza gerektirir.

Kasko Sigortası = Senin kendi aracına verdiğin hasarı karşılar.
    - Kendi aracınla duvara, ağaca, birşeylere çarparsın, tamamen sen suçlu olursun, cebinden ödemek istemez, kasko sigortasına ödetirsin ama hasarsızlığın bozulur.

Sen başkasının aracına arkadan çarparsan ve 8/8 suçluysan aracına çarptığın adam senin mali mesuliyet (trafik) sigortası poliçen, sürücü belgen ve kaza raporu / kaza tutanağı ile birlikte aracını sigortanın anlaşmalı servisine götürür ve aracını tamir ettirir. Sen de kendi aracını kasko sigortasının anlaşmalı servisine götürür ve aracını tamir ettirirsin, ama hasarsızlığın "delinir" (piyasa ifadesiyle).

Buna göre;

1. Sorunuz: "aracımın kaskosu yoksa ve bir araca arkadan çarptığımda yalnızca kendi aracımın hasarından mı sorumluyum" = EVET.

2. Sorunuz: "arcımın kaskosunun olmadığı durumda bir araç bana arkadan çarptığında (kaskolu veya kaskosuz) benim aracımın hasarını çarpan kişi veya kaskosunun ödeme prosedürü nedir" = ÇARPAN KİŞİNİN KASKOSU SENİN ARACININ HASARINI ÖDEMEZ, TRAFİK SİGORTASI ÖDER. ZARARI KARŞI TARAFIN SİGORTA ŞİRKETİNDEN İSTER EKSPERTİZ RAPORU VE FATURA İLE İBRANAME İBRAZ EDİP TAHSİL EDEBİLECEĞİN GİBİ BU İŞLEM İÇİN SERVİSİ DE YETKİLENDİREBİLİRSİN.

Kendi aracımın mali mesuliyet (trafik) ve kasko sigortasını aracı aldığım acentada yaptırdım. Böylece kaza ve hasar durumunda hiçbir prosedür, belge, rapor vb. ile uğraşmak zorunda kalmıyorum. Geçen yıl sağ ön çamurluğa düşen motorsiklet kolçağının hasarını yetkili servis kaskodan hem de hasarsızlığımı deldirmeden halletti. Trafik raporuna göre ben suçluydum, aracı trafik istikametinin çaprazına yerleştirmişim (ama yoksa evin kapısından bahçeye giremiyordum, motorsikletin ve kullanıcısının sürücü belgesi, plakası ve sigortası, hiçbirşeyi yoktu).

quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

Buna göre; aracımın kaskosu yoksa ve bir araca arkadan çarptığımda yalnızca kendi aracımın hasarından mı sorumluyum? Ayrıca bir sorum daha olacak yine aracımın kaskosunun olmadığı durumda bir araç bana arkadan çarptığında(kaskolu veya kaskosuz) benim aracımın hasarını çarpan kişi veya kaskosunun ödeme prosedürü nedir? Yani polis geldi tutanak tuttu, veya kendimiz tutanak tuttuk. Zararı karşı taraftan nasıl tahsil edeceğim?

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

quote:

niye? Q7 kullanıyor diye hem suçlu hemde güçlü mü olacak? yada Q7 kullanmayan insanların hiçbirinde Q7 alacak para yok mu sanıyorsun?

Audi kulllanan adam haklı zaten sigorta şirketi de hak verecek!Belki q7 kullanan adam o araba için kredi borcuna girdi arabasına birinin arkadan çarpması sinir bozucu ya da kavga çıkaracak bir olay olamaz mı? Paranın kimde olduğunu bilemeyiz .Fakir edebiyatını da amma seviyosunuz..

• quote:

Mali Mesuliyet (Trafik) Sigortası = Senin başkasına verdiğin hasarı karşılar.
    - Komşunun, yabancının, birinin, birisinin aracına çarpar ve suçlu olursun, karşı tarafın hasarını bu sigorta öder. Trafik kaza raporunda zaten bu sigortanın bilgileri yer alır. Trafik sigortası yaptırmamak ceza gerektirir.

Kasko Sigortası = Senin kendi aracına verdiğin hasarı karşılar.
    - Kendi aracınla duvara, ağaca, birşeylere çarparsın, tamamen sen suçlu olursun, cebinden ödemek istemez, kasko sigortasına ödetirsin ama hasarsızlığın bozulur.

Sen başkasının aracına arkadan çarparsan ve 8/8 suçluysan aracına çarptığın adam senin mali mesuliyet (trafik) sigortası poliçen, sürücü belgen ve kaza raporu / kaza tutanağı ile birlikte aracını sigortanın anlaşmalı servisine götürür ve aracını tamir ettirir. Sen de kendi aracını kasko sigortasının anlaşmalı servisine götürür ve aracını tamir ettirirsin, ama hasarsızlığın "delinir" (piyasa ifadesiyle).

Buna göre;

1. Sorunuz: "aracımın kaskosu yoksa ve bir araca arkadan çarptığımda yalnızca kendi aracımın hasarından mı sorumluyum" = EVET.

2. Sorunuz: "arcımın kaskosunun olmadığı durumda bir araç bana arkadan çarptığında (kaskolu veya kaskosuz) benim aracımın hasarını çarpan kişi veya kaskosunun ödeme prosedürü nedir" = ÇARPAN KİŞİNİN KASKOSU SENİN ARACININ HASARINI ÖDEMEZ, TRAFİK SİGORTASI ÖDER. ZARARI KARŞI TARAFIN SİGORTA ŞİRKETİNDEN İSTER EKSPERTİZ RAPORU VE FATURA İLE İBRANAME İBRAZ EDİP TAHSİL EDEBİLECEĞİN GİBİ BU İŞLEM İÇİN SERVİSİ DE YETKİLENDİREBİLİRSİN.

Kendi aracımın mali mesuliyet (trafik) ve kasko sigortasını aracı aldığım acentada yaptırdım. Böylece kaza ve hasar durumunda hiçbir prosedür, belge, rapor vb. ile uğraşmak zorunda kalmıyorum. Geçen yıl sağ ön çamurluğa düşen motorsiklet kolçağının hasarını yetkili servis kaskodan hem de hasarsızlığımı deldirmeden halletti. Trafik raporuna göre ben suçluydum, aracı trafik istikametinin çaprazına yerleştirmişim (ama yoksa evin kapısından bahçeye giremiyordum, motorsikletin ve kullanıcısının sürücü belgesi, plakası ve sigortası, hiçbirşeyi yoktu).

quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Ama peki ya bana arkadan çarpanın zorunlu olduğu halde trafik sigortası yoksa?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.