Şimdi Ara

Önve arka kısıma yapıştırılan şeffaf jelatin ve kabarcık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
24.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu ön ve arka kısma yapıştırılan çizilmeleri önleyen bir jelatin aldım. Bunu yapıştırırken 1-2 tane toz kaldı ve orada hava kabarcığı oluştu. Ne yapsam bu kabarcıklar gitmiyor. Jelatini söküp yenisini mi alıp uygulamam gerekiyor yoksa bunun bir yolu varmıdır ? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şeffaf PVC Masa Örtüleri ve Hava Kabarcığı Sorunu

Şeffaf PVC masa örtüleri, dayanıklılıkları ve kolay temizlenebilirlikleri nedeniyle popüler bir seçim olsa da, zaman zaman hava kabarcığı sorunu yaşayabilirsin. Bu kabarcıklar, özellikle uzun süreli kullanım veya yanlış montaj sonucu oluşabilir.

Nedenler:

• Hava Sıkışması: Masa örtüsünü masaya yerleştirirken hava sıkışırsa kabarcıklara neden olabilir.
    • Statik Elektrik: Statik elektrik, masa örtüsünün masaya yapışmasını engelleyebilir ve hava kabarcıklarına yol açabilir.
    • Uygunsuz Montaj: Masa örtüsünü gergin bir şekilde takmazsan veya eşit olarak düzeltmezsen hava kabarcıkları oluşabilir.

• Hava Kabarcıklarını Giderme: Hava kabarcıklarını gidermek için masan ile masa örtüsü arasına bir fön makinesi tutarak ısı uygulayabilirsin. Isı, havanın genleşmesine ve kabarcıkların yok olmasına yardımcı olacaktır.
    • Statik Elektriği Azaltma: Statik elektriği azaltmak için masa örtüsünü nemli bir bezle silebilirsin. Ayrıca, antistatik spreyler kullanmak da faydalı olabilir.
    • Doğru Montaj: Masa örtüsünü masaya yerleştirirken, tüm yüzeye eşit olarak gerdirdiğinden ve hava sıkışmadığından emin ol.

Önleme İpuçları:

• Kaliteli Bir Masa Örtüsü Kullan: Kaliteli PVC masa örtüleri, hava kabarcığı oluşumuna daha az eğilimlidir.
    • Masa Örtüsünü Yıpratma: Mesa örtüsünü sert cisimlerle ovalamaktan veya keskin nesnelerle yırtmaktan kaçın.
    • Bakım Talimatlarına Uy: Masa örtüsünün bakım talimatlarına uymak, uzun ömürlü olmasına ve hava kabarcığı sorununu önlemesine yardımcı olur.

Bu çözümleri uygulayarak şeffaf PVC masa örtülerindeki hava kabarcığı sorununu giderebilir ve masanın güzel görünümünü koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yıkayıp tekrar uygulayın
  • Ekrandan nasıl sökebilirim bunu pratik bir yolu varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laroux

Ekrandan nasıl sökebilirim bunu pratik bir yolu varmıdır ?

Tırnakla dikkatli çekilde sökebilirsiniz. Fakat çok fazla baskı uygularsanız bükülebilir, sonra geri dönüşü olmaz orası hep kalkık durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

yıkayıp tekrar uygulayın

Belirttiğiniz şekilde ekran filmini yıkadım ama su damlacıklarının oluşturduğu izi yokedemediğimden ekran filmi çöpe gitti. Bunu yıkamanın bir usulü var mıdır
  • Arkadaşım , ekran filmini 20-25 liralık filmlerden alıcaksın onlar kalitelidir , diğleri 5-10 liralıklar istersen laboratuar ortamında tak yine kabarcık yaparki fazla takma zaten çalıştıgı zaman ışıktan belli olmuyor , oda nazarlıgı olsun
  • 20-25 liraliklardan almana gerek yok aslinda.
    Ben bir cin sitesinden 3-5 cesitten toplamda 12 tane siparis vermistim. 3-4 cesidi dandik cikti. Yani dandik dedigim cok kaliteli degil ama is goruyor. Kayganligi cok iyi degil bazisinin, bazisi tam parlak degil vs.
    Ama iclerinden 1 tane cikti ki muthis. Piyasadaki 25-30 liraliklardan kesinlikle cok daha iyi. 3 tanesi bu sekilde idi. 1ini ben kullaniyorum 1 ini arkadasa verdim 1i de zor Nlar icin bende duruyor ama kullanmaya kiyamiyorum.
    İsin ilginci mu modelin uzerindeki resim siparis verdiklermden hic biri degil. :) yani hangisi oldunu bilmedigim icin tekrar siparis veremiyorum. Tamamen sans meselesi.
    Cok kaliteli cin mali da bulabilirsin demek istedigim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laroux kardeşim bende abdden aldırmıştım. powersupplyusa sitesinde görüntülü var. ayrıca şu linktende nasıl çıkarıldığına bakabilirsin.http://www.youtube.com/watch?v=DqYqd2Erwe4 eğerki powersupplyusa ürününden temim edebilirsen fazlasıyla memnun kalırsın bence...
  • Toz icin koli bandi kullanabilirsiniz. Eger toz korumanin ustundeyse koli bandini hafif degdirip tozu alabilirsiniz. Cok bastirmadiginiz surece koli bandi kesinlikle yapismaz. Ekran icin ayni seyi uygulamayin. Ekranin ustunde toz varsa temiz bir plastik torbayla supurebilrsiniz.

Koli bandi yontemi ayni zamanda kenari kalkmis toz toplamis kenarlari temizlemek icinde birebir.

Bu yontem statik elekrikle yapisan korumalar icin gecerlidir. Yapiskanli invisible shield gibi korumalara uygulamayin!
  • ekran filmini takarken üst tarafını telefona yapıştır sonra bir kredi kartı yardımıyla aşağı doğru kaydır filmi koruyan jelatinde çıkacak o sırada ben 5 tl lik ekran filmi aldım yukarda söylediğim gibi taktım ne toz var ne kabarcık
  • koli bandıyla rahatlıkla çıkarta bilirsin yapıştırdığınını sonra baloncuk olan yerlerde toz vardır büyük ihtimal o tozlarıda kücük bi bant kesersin onu tozun oldugu yere yapıştırıp çekersin çektikten sonrada yapıştırırsın baloncuk gider ben öle yapmıştım yani.
  • gerek yok sana önereceğim jelatinden al şap diye oturuyor uygularken sgp oleophobic yani yağ engelleyici gg de 15 tl ye satanlar var içinden 2 tane ön çıkıyor ve çok kaliteli.
  • çin sitelerinden güzel bir jelatin önerecek olan varmidir? (3gs)

en son imos aldim. Linkteki ürünhttp://www.dealextreme.com/p/screen-protector-with-cleaning-cloth-case-skin-cover-sticker-for-iphone-3g-53791

dokunmatik tepkisi çok iyi, kirlenme yağlanmadan çok etkilenmiyor ama mat renkli. Yani seffaf olanlardan değil.

bana ekranin görüntüsünü hiç değiştirmeyecek yani şeffaf bir jelatin gerekiyor. Önerebileceğiniz jelatin varmidir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.