arkadaşlar kısmetse bi fiesta araba alıyoruz ancak boyası opak inci beyazı
sormak istediğim opak boya ile metalik boya arasındaki genel fark nedir ve birbirlerine göre avantajları nelerdir. Yani opak almakla kötümü ettik
birde dikkat etmemiz gereken bişey varmı mesela güneş hangisine daha fazla zarar veriyor yoksa metalik boya sadece güzelliği yüzünden mi pahalı
neyse sanırım ne demek ietdiğimi anamışsınızdır
saygılar....
Metalık boya üreticiye daha çok maliyet veriyomuş bu yüzden para veriyomuşsun üstüne, bi de renk seçeneği çok opağa göre ve daha parlak oluyomuş... (satış temsilcisi söledi bana ben de sordum aynı soruyu)
opak boyada aşı olayı daha rahat oluyor yani ufak tefek çizik tamiri yapıldığı zaman boya değişimi belli olmuyor metalikte parçanın komple boyanması gerekiyor ama metalik daha dayanıklı çizilmelere karşı daha dirençli ve parlak inci beyazı güzel bir seçim yakışıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: tekcig
sormak istediğim opak boya ile metalik boya arasındaki genel fark nedir ve birbirlerine göre avantajları nelerdir. Yani opak almakla kötümü ettik
birde dikkat etmemiz gereken bişey varmı mesela güneş hangisine daha fazla zarar veriyor yoksa metalik boya sadece güzelliği yüzünden mi pahalı
saygılar....
kardeş keşke almasaydınız çünkü 2006 da fiesta kasa yeniliyor. yinede hayırlı olsun
valla yeni kasaya gücümüz yetmez o bakımdan bunuda 23250 YTL ye alıyoruz birde 2006 nın gelmesini bekleyemem zaten gına geldi 3 aydır araba bakıyoz valla
quote:
Orjinalden alıntı: iverson03
quote:
saygılar....
kardeş keşke almasaydınız çünkü 2006 da fiesta kasa yeniliyor. yinede hayırlı olsun
Beyaz renk bazı arabalara yakışıyor bazılarına yakışmıyor. Mesela yakışmayanlar: meganeII , hyundai tucson , passat vs. Yakışanlar: şahin, toros, transit panelvan vs.
beyazda opaktan korkma
genelde beyazlar opak olur zaten ama renki birşey alsaydanız metalik olsun derdim .
bu arada bilgi not:Renault'da opak metalik fiyat farkı yoktur metalik olur arabalar
Arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Opak renk ile metalik farkını ben şöyle test ettim. Opak renkli araç ile metalik renkli araç aynı şartlarda 1-2 yıl kullanılmış olsun. Opak araca baktığınızda çizik (yıkamadan dolayı olan çizikler) yok. Oysa metalik araç çizik dolu. Metaliği yıkarken en hassas süngerle yıkamanız lazım. Bunu söylerken tabii ki opak aracı istediğiniz madde ile yıkayabilirsiniz demek istemiyorum. Metaliğin bakımı zor. Opak daha az bakım istiyor. Ama metalik renk de daha parlak duruyor, zevk meselesi tabii ama sanırım parlak durması da ayrı bir hava veriyor. Bununla beraber beyaz renkte opak yada metalik olmasının pek bir şey değiştirmeyeceği kanaatindeyim.
renault opak araç yapmıyo ki? clio da bile yok bildiği kadarıyla yanlışsa düzeltin.
opel corsa metalik renk farkı 600 YTL
kesinlikle metalik al
kesinlikle .... beyaz alıcaksan bilemem ama başka renge metalik.
boya ömrü çok çok uzun..
tecrübeyle sabit.. çizik olayı var ya bezle sil opak boyayı da gör bakalım
ayrıca boya ömrü çok çok düşük..
bunlar benim başıma geldi itiraz etmeyin :)
skoda da opak-metalik farkı yoktur.
Fiat Punto'da da metalik boya farkı yoktur...
quote:
Orjinalden alıntı: bravaman
Beyaz renk bazı arabalara yakışıyor bazılarına yakışmıyor. Mesela yakışmayanlar: meganeII , hyundai tucson , passat vs. Yakışanlar: şahin, toros, transit panelvan vs.
çok doğru
puhahaha
metelik boya farkını bi ford alıyo galiba sizce bi araçta met boya farkı ne kadar olmalı ford 400ytl civarı alıyodu diye hatırlıyorum
yaf bırakın fiestayı almadıysanız vazgeçin corsa alın clio alın punto alın fiesta sadece göz boyuyor
Ben de 1200 ytl fark verdim metalik boya için. Acaba gereklimiydi diye bazen kafama takılıyor 1.5 seneden beri.
metalik farkını sadece ford almıyor benim bildiğim opel volswagen şimdi aklıma gelmeyen bir sürü firma alıyor. zaten bu sayfada bir kaç topic önde adam yazmış opel corsa 600 ytl fark alıyor diye bir bak istersen.
quote:
Orjinalden alıntı: lokosit
metelik boya farkını bi ford alıyo galiba sizce bi araçta met boya farkı ne kadar olmalı ford 400ytl civarı alıyodu diye hatırlıyorum
yaf bırakın fiestayı almadıysanız vazgeçin corsa alın clio alın punto alın fiesta sadece göz boyuyor
arkadaşım bir boya uzmanından aldığım bilgiyi aktarayım.her türlü boya dış etkenlerden etkilenir.ANCAK KOYU RENKLERLE ,METALİK BOYALAR DIŞ ETKENLERE KARŞI DAHA HASSASTIR.ÖZELLİKLE METALİK BOYANIN İÇİNDE BULUNAN ALÜMİNYUM PARÇALARI DIŞ ETKENLERDEN ÇOK ETKİLENİR.seninki hem açıkrenk hemde opak bence en sağlıklısı.metlik boya sadece güzelliği için pahalı başka bir avantajı yok.DIŞ ETKENLER GÜNEŞ,TUZ,KAR,YAĞMUR,DETERJAN,FIRÇA,SOĞUK HAVA,ZAMK,ZİFT,HAVA KİRLİLİĞİ VS VS ......
quote:
saygılar....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme