Şimdi Ara

opel antara 2.0 crdi & kia sorento 2.5 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
51.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: bugraq

quote:

Orjinalden alıntı: volkaaan06

eski sorentolarla X force arasında gercekten daglar kadar fark var,ben genellikle yorumlarımı yazarken
    X-force diye belirtiyorum..cogu arkadasda yorumları yaparken eski sorentoyu düsünüyor genel olarak ama takip edenler biliyor X-force yi bilmeyenlerin incelemesini öneririrm.yoksa ister sorento al ister antara ikiside iyi araclar antaranın biraz daha zamana ihtiyacı olabilir gercekten trafikte nadir görüyorum..hiç bir suvun kötü olduguna inanmıyorum o kadar para veriyorsunuz sadece donanım güc bunlar farklı olabilir..

saygılar...

Eski sorentoyu bedava verseler almam.(Harbiden )

• Arkadaşa sportage almıştık 88bin km civarı oldu , şimdiye kadar bir ekstra masraf olmadığı gibi içi olsun dışı oldun yeniliğini koruyor , ön göğüsten bir çıtırtı olsun be kardeşim yok yok....... çukur dağ bayır , ağırlıklı olarak doğuda kullanıldı ilk günkü gibi , ha bu demek değil tabiki ağabeyi sorento da böyledir bilmem binmedim.... ancak 10 sene önce kia neredeydi - 50 sene önce chevrolet neredeydi ona baktım kia çok yol aldı çok.... ancak kia ların şemalini beğenmemekte ısrarlıyım ki o da zevk meselesi değilmi.....
  • arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim konuda biraz tartışma olsada hiç kimse kötülük namına birşey söylememiştir elinize sağlık bu sorento aksesuarlı haliyle 95000ytl ye mal oluyor ancak antarayı opel opaz inceledim aklıma gelmedi basamak tampon vs şeyleri sormak acelemde vardı efet 84000ytl ye düz halini veriyorlar birde jeep dağda vs pek kullanılmayacak ancak mutlaka çukur vss.. izmir dede çok bu arada farklı bir düşüncemiz var hava olsun diye değil babam yerden yüksek olsun diye istiyor aracı elimdeki çektiğim bazı resimleri upload edip buraya koyacağım kendim çektim arasındaki aksesuar vs.. gibi donanımları göz önünde bulundurmayın olanı çektim yani
    tekrar teşekkürler
  •  opel antara 2.0 crdi & kia sorento 2.5
    1

opel antara 2.0 crdi & kia sorento 2.5
    2

3

4

5

6

7

8

9

10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan12532 -- 5 Ocak 2008; 14:56:52 >

• bmw x5 yada x6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61can61 -- 6 Ocak 2008; 12:38:22 >
  • abi o siyah sorentoya bittim wala o siyah jant çok güzell olmuş
  • Arkadaşlar Sorento arabadan anlayan birisi için teknik olarak kötü bi araba ...

Ben full unu ve boşunu test ettim. Esp siz sorentoyu yolda tutmak bile zor , Esp si olanlardada esp yi kapadıgınızda farkı anlıyorsunuz , normalde ESP nin devreye girmesine gerek kalmayan virajların çoğunda esp desteğine ihtiyaç duyuyor ...

Sorento yeni çıktıgında aksesuar için incelemeye gitmiştik , araba dış dizaynı konusunda çok çok iddalı , gerçi ben daha sorentoyu çıkmadan 2 sene önce elde yapılmış halini görmüştüm kia fabrikasına bizi davet ettiklerinde . Yanımda çok sevdigim bir abimiz vardı 30 Yıllık araba ustası ve şuan VW de eğitim veriyor.

Sorentonun altına eğildi inceledi ve bana dedigi tek laf , bu araba teknik olarak çok kötü. Ben ilk duydugumda şaşırdım inanamadım.

Ama inceledikten ve bıraz zaman gecip kendi gördüklerimden sonra anladım araç teknik açıdan gerçekten hiç tatminkar degil .

Antara ile ilgili bi bilgim yok , içine bindim fiyatına göre gayet güzel kaliteli lüx bir araç . Tipini pek begenmedim. Belki alışılır bi süre sonra .

Sorento ile benım suan yazdıgım yazının uzerındekı arkadaş arazide çok başarılı oldugunu iddaa etmiş ve kendiside iddalı konuşmuş.

Arazi konusunda bırak Kia yı Mercedes Bmw gibi firmalar bile Land Crusier - Jeep - Land Rover larla baş edemez. Bu 1

Kia Sorento nun arazide başarılı oldugu bu dedigim araçların önüne geçtigini ispatlar herhangi bi belge ve test gösterirsen ben burda araba konusunda herhangi hiç bişey yazmayacagıma söz veriyorum !

Yenilenen X-Force de yukarıda yazdıgım kötü şeylerin bir çoğu düzeltilmiş olmasına rağmen Sorento bir JEEP değil benim gözümde.

( Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın ne Antarayı Övüyorum nede Sorento yu yeriyorum , sadece kendi yorumlarım ve görüşlerimdir Saygılar ... )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkhn_ -- 6 Ocak 2008; 15:34:59 >

• arkadaşlar bu araca şehir içi binilecek pek öle arazide sürekli bulunmayacak tek jeep isteme sebebimiz aracın yüksek olması x5-x6 almayı herkes bilir maddiyat buraya kadar onun için birde antaranın aksesuarlı resimleri varsa rica edebilirmiyim??
  • kendim fikrimce kia sorento bildiğimiz çakma X5 :) bence uzak dur diyorum. Geçen sene arkadşaımın babasında vardı ve aracı 1sene kullanıp sattılar.Öncelikle güvenlik çok önemli. Sorento kağıt gibi büzülüyor haberin olsun. Ayrıca arazide de diğer sınıfındaki ciplere göre düşük performans gösteriyor. Googledan arayınca zaten istatistikleri görürsün. Bence düşünmeye gerek yok ben olsam kesinlikle sorento almazdım. Hep heryerde şahin gibi oldu , herkeste bir sorento var. 45bine satıyor adamlar ikincieli... Opele gelince opeli bilmeyeceğim, fakat aynı tasarımla birden fazla marka arazi taşıtı çıkarıyor. Yani araç aslında gerçekten opel değil, lisansı alındı, aynı aracı yakında diğer modellerdede ufak değişiklerle görebileceğiz diye bilioyrum. Ama sorento almaktansa modern ve şehiriçi konforu için opel derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayalci07

kendim fikrimce kia sorento bildiğimiz çakma X5 :) bence uzak dur diyorum. Geçen sene arkadşaımın babasında vardı ve aracı 1sene kullanıp sattılar.Öncelikle güvenlik çok önemli. Sorento kağıt gibi büzülüyor haberin olsun. Ayrıca arazide de diğer sınıfındaki ciplere göre düşük performans gösteriyor. Googledan arayınca zaten istatistikleri görürsün. Bence düşünmeye gerek yok ben olsam kesinlikle sorento almazdım. Hep heryerde şahin gibi oldu , herkeste bir sorento var. 45bine satıyor adamlar ikincieli... Opele gelince opeli bilmeyeceğim, fakat aynı tasarımla birden fazla marka arazi taşıtı çıkarıyor. Yani araç aslında gerçekten opel değil, lisansı alındı, aynı aracı yakında diğer modellerdede ufak değişiklerle görebileceğiz diye bilioyrum. Ama sorento almaktansa modern ve şehiriçi konforu için opel derim.

hani ben goremedim kagıt gibi buzulmuyo ustelik senin x5 çakması dedigin araç x5 len aynı sayında yıldız almış demekki iyi çakmalamışlar
    http://www.euroncap.com/tests/bmw_x5_2003/151.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/kia_sorento_2003/166.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyusuf -- 14 Ocak 2008; 16:53:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyusuf

quote:

kendim fikrimce kia sorento bildiğimiz çakma X5 :) bence uzak dur diyorum. Geçen sene arkadşaımın babasında vardı ve aracı 1sene kullanıp sattılar.Öncelikle güvenlik çok önemli. Sorento kağıt gibi büzülüyor haberin olsun. Ayrıca arazide de diğer sınıfındaki ciplere göre düşük performans gösteriyor. Googledan arayınca zaten istatistikleri görürsün. Bence düşünmeye gerek yok ben olsam kesinlikle sorento almazdım. Hep heryerde şahin gibi oldu , herkeste bir sorento var. 45bine satıyor adamlar ikincieli... Opele gelince opeli bilmeyeceğim, fakat aynı tasarımla birden fazla marka arazi taşıtı çıkarıyor. Yani araç aslında gerçekten opel değil, lisansı alındı, aynı aracı yakında diğer modellerdede ufak değişiklerle görebileceğiz diye bilioyrum. Ama sorento almaktansa modern ve şehiriçi konforu için opel derim.

hani ben goremedim kagıt gibi buzulmuyo ustelik senin x5 çakması dedigin araç x5 len aynı sayında yıldız almış demekki iyi çakmalamışlar

bosver arkadasım bakma sen öle x5 cakma falan diyenler aracdan anlamayan insanlardır dikkate almaya degmez düzgünce yorum yapmyan insanlar bence durmasın forumda..

• quote:

Okuyunca şaşırdım, çünkü benim bildiğim kadarıyla yakın tarihe kadar SUV grubunda Ncap'tan beş yıldız alan sadece üç araç vardı. X5, Touareg ve volvo XC90. Sonradan bunlara FL II, Qashqai ve Tiguan'da katıldı.

Sizin verdiğiniz link ilk X5'in çarpışma testlerine ait ki yıldızları aynı olsa da puan olarak X5 daha üstün. Bu da daha sonra yapılan çarpışma test sonucu:

http://www.euroncap.com/tests/bmw_x5_2003/157.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 14 Ocak 2008; 18:24:36 >

• ben tercihimi opel antara dan yana kullanırdım
  • quote:

quote:

Okuyunca şaşırdım, çünkü benim bildiğim kadarıyla yakın tarihe kadar SUV grubunda Ncap'tan beş yıldız alan sadece üç araç vardı. X5, Touareg ve volvo XC90. Sonradan bunlara FL II, Qashqai ve Tiguan'da katıldı.

Sizin verdiğiniz link ilk X5'in çarpışma testlerine ait ki yıldızları aynı olsa da puan olarak X5 daha üstün. Bu da daha sonra yapılan çarpışma test sonucu:

http://www.euroncap.com/tests/bmw_x5_2003/157.aspx

buradan cıkaracagınız sonuç bilmeğimiz konularda yorum yapmayacagız ogrenmiş oldun en azından, Sorento ezilip büzülmüyomuş bide adac diye bir çarpışma testi yapan kurum war orda x-force da test etmişler puanı biraz daha yuksek eskiye gore. demişsin ya x5 2 3 puan diye yuksek o bağlamda soledim(eğer senin için 3,5 puan onemli ise)

• quote:

Orjinalden alıntı: volkaaan06

quote:

quote:

bosver arkadasım bakma sen öle x5 cakma falan diyenler aracdan anlamayan insanlardır dikkate almaya degmez düzgünce yorum yapmyan insanlar bence durmasın forumda..

öyledeme kardeş öğrenmenin yası yoktur

• arkadaşlar mesaj yazmadan önce "BENCE" dedim. Kendi fikirlerimi yazdım , forumun amacına uyalım herkes fikrini savunsun kimseye sormam bu forumda durup durmayacağımı... Ben beğenmiyorum kendime göre nedenlerim var gözümle şahit oldum, eminim bu arkadşalarnı yakınlarında yada kendilerinde sorento vardır. Bu kadar övmeyin araç ortada. Ha çok tutulmuş diyorsunuz arabadan anlamıyormuşum, 91-96 yılında tofaşta deli gibi sattı çok satması aracın harika olması anlamına gelmez o dönemlerde ford taunus vardı hatırlarsanız...

herkes fikrini söyleyebilir burada kimseyle tartışmayacağım. Kia Sorento yaramaz bir araba kendi fikrimce alma derim. ( Not: 2001 den buyana 4x4 sürüyorum. Kia Sorentoya eğilimim bile olmadı, piyasada gerçek bir cip arıyorsan oda JEEP ve Land Roverdir.)
  • quote:

buradan cıkaracagınız sonuç bilmeğimiz konularda yorum yapmayacagız ogrenmiş oldun en azından, Sorento ezilip büzülmüyomuş bide adac diye bir çarpışma testi yapan kurum war orda x-force da test etmişler puanı biraz daha yuksek eskiye gore. demişsin ya x5 2 3 puan diye yuksek o bağlamda soledim(eğer senin için 3,5 puan onemli ise)

Ben ne öğrenmiş oldum ???
    Siz öğrenesiniz diye güncel Ncap sonuçlarını verdim. X5 5 yıldız, Sorento 4 yıldız. Şaşırmış olmamın sebebi sorento sahibi olarak bunu bilmiyor oluşunuzdu. Bu şaşkınlığım sizin yukarıdaki cevabınızla daha da arttı. Size verdiğim daha güncel olan bilgi için teşekkür edeceğinize kendi halinize bakmadan bana sonuç çıkarmışsınız.

• bilde konus kıada olan donanım opelın ustunde bızde 2008 model sorento var full+full opele gore daha ıyı tıp var sen nasıl olsa jeep alcaksın bence sorento al rahat edersın dedıklerı kadar kotu degıl bu arac cok az yakıt tuketımı var ınan pısman olmazsın
    quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

KIA sorento donanım fakiri yol bilgisayarı bile yok , kalite konusunda bariz opelin gerisinde

ya zaten KIA ya okadar para verilmez Keep It Away
  • quote:

quote:

Ben ne öğrenmiş oldum ???
    Siz öğrenesiniz diye güncel Ncap sonuçlarını verdim. X5 5 yıldız, Sorento 4 yıldız. Şaşırmış olmamın sebebi sorento sahibi olarak bunu bilmiyor oluşunuzdu. Bu şaşkınlığım sizin yukarıdaki cevabınızla daha da arttı. Size verdiğim daha güncel olan bilgi için teşekkür edeceğinize kendi halinize bakmadan bana sonuç çıkarmışsınız.

[1.Okuyunca şaşırdım, çünkü benim bildiğim kadarıyla...... 2.Şaşırmış olmamın sebebi sorento sahibi olarak bunu bilmiyor oluşunuzdu] yazdıkların çelişki. hani sorento eziliyodu buzuluyodu; ben sana bunu ogrenmiş oldun diyorum sende ben ne ogrendim diyorsun olmazki böyle sen sorentonun bir x5 kadar(gerci arada senin için onemli herhale 2,3 puan var) guvenli oldugunu ogrendin.

• BEN OLSAM 2 SİNİ DE ALMAM
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.