Şimdi Ara

opel antara 2.0 crdi & kia sorento 2.5 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
51.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: exxsper

BEN OLSAM 2 SİNİ DE ALMAM

Biraz haklısın şöle düşünelim 2sininde fiyatı 90.000ytl olsun onlara bineceğine 2003-2004model bi toureg'e bin he benzinli olur ama çoğu kişi sıralı yaptırıyor öle yaparsın kral arabaya binersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyusuf

şaşırdım, çünkü benim bildiğim kadarıyla...... 2.Şaşırmış olmamın sebebi sorento sahibi olarak bunu bilmiyor oluşunuzdu] yazdıkların çelişki. hani sorento eziliyodu buzuluyodu; ben sana bunu ogrenmiş oldun diyorum sende ben ne ogrendim diyorsun olmazki böyle sen sorentonun bir x5 kadar(gerci arada senin için onemli herhale 2,3 puan var) guvenli oldugunu ogrendin.

Ben pes ediyorum.

Pes ediyorum çünkü sen kimin ne yazdığını takip etmekten acizsin. İyi takip edip cevap yazsaydın sorento için "ezilip, büzülüyor" diyenin ben olmadığımı, hatta tam tersine yukarıda iki yerde de makul fiyatı ile alınabilecek en iyi donanıma sahip araç olduğunu yazdığımı bilirdin.

Pes ediyorum çünkü cehaletini yüzüne vurmamak adına yanlış bildiğin Ncap sonuçlarını uygun bir dille sana anlatmaya çalışırken sen bir de zeytinyağı misali üste çıkıp bana çelişkilerimden, çıkarmam gereken sonuçtan bahsediyorsun.

Ve pes vallahi, verdiğim linke bile baktığından şüpheliyim halen "ikiside 4 yıldız, sadece 2-3 puan var" diyorsun.

Ben bilgi paylaşmak adına buradayım. Kendime de pes diyorum sana halen cevap yazıyorum çünkü.

Diğer arkadaşlardan da özür diliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hayalci07

arkadaşlar mesaj yazmadan önce "BENCE" dedim. Kendi fikirlerimi yazdım , forumun amacına uyalım herkes fikrini savunsun kimseye sormam bu forumda durup durmayacağımı... Ben beğenmiyorum kendime göre nedenlerim var gözümle şahit oldum, eminim bu arkadşalarnı yakınlarında yada kendilerinde sorento vardır. Bu kadar övmeyin araç ortada. Ha çok tutulmuş diyorsunuz arabadan anlamıyormuşum, 91-96 yılında tofaşta deli gibi sattı çok satması aracın harika olması anlamına gelmez o dönemlerde ford taunus vardı hatırlarsanız...

herkes fikrini söyleyebilir burada kimseyle tartışmayacağım. Kia Sorento yaramaz bir araba kendi fikrimce alma derim. ( Not: 2001 den buyana 4x4 sürüyorum. Kia Sorentoya eğilimim bile olmadı, piyasada gerçek bir cip arıyorsan oda JEEP ve Land Roverdir.)

bende veya cevremde sorento kullanan tanıdıgım yok bi ara vardı su anda yok..

senin hatan yorumlarındaki sacma sözlerin x5 cakması gibi..bu forumda bu aracı kullananlarda var onlara karsı saygılı olcaksın kendine göre nedenlerini düzgünce sölersin ona kimse bişi demez ama yorumlarındaki kelimelere dikkat et bence..ayrıca kimse burda bu arac cok satıyo cok iyi die bişide demiyo....

• opel daha mantıklı ama bi düşünmek lazım yinede çünkü ilk jipi opelin bunun dışında samimi olarak arkadaşlar çakma flan demeyin tamam ayıp yani sonuçta insanlar o kadar para verip alıyor kia'yı ; ama öndeki armasını sökün araba x5 e benziyor arkadaki armasını sökün ML'e benziyor (ben-zi-yor) çakma değil ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msd50

opel daha mantıklı ama bi düşünmek lazım yinede çünkü ilk jipi opelin bunun dışında samimi olarak arkadaşlar çakma flan demeyin tamam ayıp yani sonuçta insanlar o kadar para verip alıyor kia'yı ; ama öndeki armasını sökün araba x5 e benziyor arkadaki armasını sökün ML'e benziyor (ben-zi-yor) çakma değil ...

Düzeltme ve araştırma yapalım.Bu opelin ilk cipi değil!!!

Opelin ilk cipi Opel FRONTERA idi.2.0,2.2,2.2 dizel,2.4,2.8,3.2 motor şeçenekleri 1993-2001 arasında üretimde kaldı.
     opel antara 2.0 crdi & kia sorento 2.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 21 Ocak 2008; 0:38:56 >

• pardon yaa fronterayı nası unuttum ben ya amcamda vardı hatta kaç sene önce çok ta güzeldi harbiden ya neyse
  • Bilmemek elbette ayıp değili ama kesinlikle öğrenmeyip hatta yanlışı üzerinde ısrarla durmak ayıbın kralıdır bence...bu açıdan bakılarak dileyen istediğini yazar elbette...

yanlışlarında sebat etmeyen bir kimse;bu forumdan çok şey öğrenir,inanın.....

yorumların çoğunu okudumda içlerinde gerçekten komik olanlar vardı..Örneğin bir arkadaşım CDI mercedes dizelde turbonun olmadığını söylemiş.....çoğu arkadaşım sankide antaranın Türkiyeye farklı donanım paketleriyle geldiğini iddia etmiş.....vs vs

Antara tek donanım paketi ile''cosmo donanımla''Türkiyeye geliyor ki bu full donanımı oluyor...
    fiyatı ise:92,832 tl...
    http://fiyatlistesi.opel.com.tr/

sorentoyu sürme,antarayı da inceleme fırsatım oldu...hiç unutmam kia'nın ilgisi gerçekten beni şaşırtmıştı..Satış temsilcisiyle teste çıktık,adam ne sürüyoruz burda dedi hadi çetin bir yer bulalım dedi..sonra çakıllı,taşlı bir yer bulduk adam girin buraya dedi..Ben''ya tamam inanıyorum çıkar burdan gerek yok dedim(acıdım vallahi arabaya) sonra adam ısrar edince napalım dedim girdim gerçekten performansı şaşırtmıştı beni....

sözümü uzatmadan kısa bir kıyaslama yaparsam:
    -2.el olarak sorento daha iyi bir konumda ve antara bu isimle piyasaya yeni girdi..
    -iç mekan kalitesinde sorento antaraya yaklaşamaz bence
    -donanım olarak sorento daha iyi konumda ama antarada boş donanımla gelmiyor cosmo donanımla geliyor ve çok eksik sayılmaz sorentoya göre...

hangi aracı alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun...

selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melankolik23 -- 18 Ocak 2008; 23:37:25 >

• antara nasildir bilmiyorum ama sorentonun yol tutusu cok kotu....

bu aralar kyrona fena takmis durumdayim. inceledim bircok jipten daha güzel. motor derseniz zaten mercedes.. crv , rav4 , sorento , santefe vs den daha cok parasini hakediyor sahsi düsüncem....

en fulu 80.000 ytl dizel otomatik

http://www.ssangyong.com.tr/documents/kyron_st_donanim.html
  • Yahu çakma anlamı o bakıma kullanılmıyorki Sorento için. Tasarım manasında kullanılıyor ki ben hak veriyorum, bir ara Mercedes Kia'yı bu yüzden dava edecekti, Ml, Lexus, X5 bunlara benziyor malesef.

Ha fiyat performansı iyi bir suv ama kalitesinden hala şüphedeyim, nede olsa Kia ve ilk kasasında devrilme vakaları yaşandı, dengesiz vs. gibi söylentiler çıktı, yenisinde Esp var gerçi.

Benim tercihim tam donanımlı Opel Antara olurdu, gerçekten iç mekanı çok iyi oluyor o zaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Yahu çakma anlamı o bakıma kullanılmıyorki Sorento için. Tasarım manasında kullanılıyor ki ben hak veriyorum, bir ara Mercedes Kia'yı bu yüzden dava edecekti, Ml, Lexus, X5 bunlara benziyor malesef.

Ha fiyat performansı iyi bir suv ama kalitesinden hala şüphedeyim, nede olsa Kia ve ilk kasasında devrilme vakaları yaşandı, dengesiz vs. gibi söylentiler çıktı, yenisinde Esp var gerçi.

Benim tercihim tam donanımlı Opel Antara olurdu, gerçekten iç mekanı çok iyi oluyor o zaman.

ya ben bu olayı anlamıyorum yani araclar tabiki benzicek birbirine binlerce arac var tamamen özgün olması imkansız gibi.suv suva benzicek yani birazda olsa ama nedense hep sorento üzerinde yogunlasılıyo ben bunu anlamıyorum.ayrıca cogu yorum yapan kişininde x-force yi inceledigini sanmıyorum eski sorentolara göre kıyaslama yapıolar.bide sonucta kia demk yanlıs gelio bana bundan 5 6 yıl önce desen bunu tamam dorusun derdim ama son yıllarda özellikle audinin tasarımcısını kaptıkyan sora cok gelişti kia aracları cok güzel bide ceed gelsin bakalım nolcak.o yüzden bence biraz daha düsünerekten yorum yapmak lazım..

• Arkadaşlar cuma günü ceed gördüm güzel araca benziyor,biliyorum tr'de yok ama zaten yabancı plakaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

antara nasildir bilmiyorum ama sorentonun yol tutusu cok kotu....

bu aralar kyrona fena takmis durumdayim. inceledim bircok jipten daha güzel. motor derseniz zaten mercedes.. crv , rav4 , sorento , santefe vs den daha cok parasini hakediyor sahsi düsüncem....

en fulu 80.000 ytl dizel otomatik

http://www.ssangyong.com.tr/documents/kyron_st_donanim.html

Abi 15 gün önce 72000 ytl idi e fullu.Zammı gelmış buna.

Yazdığın jeeplerin yanında şanzıman hariç pek bi elle tutulur yani yok.Sürekli gittim geldim o arabaya,içine dışına bakmadığım incelemediğim yeri kalmadı ama tat vermedi açıkçası.Özellikle malzeme kalitesi çok zayıf ve çok hantal bi araba.

Zaten şu anda faal serviside yok.Olandada yeterli altyapı yok.

• hyundai santa fe,crv,rav4 kia sorento,antara,kyron hepsi güzel araçlardır. bence özellikle santafe nin ön tasarımı çok güzel
    konu kalite olunca kyron,santa fe,rav 4,crv sorento dan daha iyidir iyi olan her zaman pahalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullDH -- 21 Ocak 2008; 18:23:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjkkozlu

hyundai santa fe,crv,rav4 kia sorento,antara,kyron hepsi güzel araçlardır. bence özellikle santafe nin ön tasarımı çok güzel
    konu kalite olunca kyron,santa fe,rav 4,crv sorento dan daha iyidir iyi olan her zaman pahalıdır

Hocam yapma crv ve diğerlerine eyvallahta .Sorento ozellıkle x-force olduktan sonra butun zaaflarını yok etti.Yol tutuş ve konforu arttı.Malzeme kalitesi yükseldi.

Kyron iyi güzel hoş ama daha faal bi servisi yok.Daha eğitim aşamasındalar.Satışalar artıp sorunlar başlayınca nasıl yapacaklar bilmiyorum.

Forumda inceleyen arkadaşlarda özellikle iç mekandaki kalitesizliği fark etmiş durumdalar.Hele ki sorento kyrondan çok daha sessiz bi araç.Ayrıca Ssang Yong ta şanzuman Mercedes.Motorda sadece destekleri var.Zaten broşüleri de incelerseniz,şanzuman Mercedes olduğunu görürsünüz.Çalışanları da biraz zorlayın anlatsınlar.

Ayrıca kalite pahalılık ile olsaydı sorento zaten 90000 ytl,kyron daha iki hafta önce 72000 ytl idi.Bunu da belirtiyim.

• kyron hakkında simdilik kimse bişey bilmiyor biraz zaman geçmesi lazım aslında ben test etmek istedim ama bir turlu gidemedim test eden arkasaşlar varsa işçilik performans açısından nasıl bi araç paylaşabilirlermi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyusuf

kyron hakkında simdilik kimse bişey bilmiyor biraz zaman geçmesi lazım aslında ben test etmek istedim ama bir turlu gidemedim test eden arkasaşlar varsa işçilik performans açısından nasıl bi araç paylaşabilirlermi

etmedim ama netteki fotolarına bakılırsa tipi çook acayip olmuş
  • 2 gün üst üste maltepe bayisinde inceledim.Alma niyetimiz vardı fakat vazgeçtik nedenlerini yazıyım.

Öncelikle resimlerdeki modeli kyron Lüx diye geçen 41000 euro fiyatı olan model.Bu modeldeki jantlar ve sisler malesef Türkiye modelinde farklı ve kapak gibi duran 16 jant ve yuvarlak sis olarak geliyor.

1.Aracın arkasında Şahsuvaroğlu gibi bir firma var.Bu insana güven veriyor fakat hala servis ağı oluşmamış durumda,servis çalışanlarını koreden gelen tek kişi eğitiyormuş...Ve bu yapılanma henüz bitmiş değil yani şu anda ne yedek parça nede servis çalışanı doğru düzgün yok.

2.Sorentoyla karşılaştırılmış fakat sorento Türkiyeye ilk girdiğinde 35000 dolardı.Bu araç 35000 euro artı herkes şunu gözden kaçırıyor bu araç standart bi araç,otomatik vites değil ki böyle bir araç otomatik olmadan ne kadar mantıklı olur bilemiyorum,deri koltuk sunroof xenon dvd falan yok.Yani dolusu otomatik viteslisi 73000 ytl.

3.Plastik kalitesi,deri kalitesi malesef çok düşük.Araç çok büyük jantlar 16 ve neredeyse kapak gibi duruyor.Bütünlük yok araçta.

4.Mercedes desteği olduğu belli fakat destek motor üzerinde pek yok.Bunu bayi kendiside söylüyor zaten kataloglardada sadece şanzıman mercedes destekli denilmiş.

5.Motor gerçekten çok sesli.0-100 ü 16 sn civarı.Araç yüksek hızları pek sevmeyen bir yapıda olduğunu bindiğiniz anda hissettiriyor.Arka koltukları o kadar büyük bir araç olmasına rağmen ön koltuklardaki ferahlığı vermiyor.

6.Bagajı yeterli büyüklükte,stepne bagajda değil aracın altında,göstergeler çok basit duruyor,cd çaların altında birde kaset çalar mevcut.

7.Otomatik vitesi f-1 şanzımanlı yani direksiyondan kumanda edilebiliyor.Aynalar büyük ve açı güzel.Aracın içinde bolca eşya gözü mevcut.

8.Araç durmadan 4 çekere geçmiyor.Yokuş iniş desteği mevcut ve baya faydalı bi sistem.

• http://www.signum.it/3m-auto/foto-oscuramento-auto/ssangyong-kyron-a.jpg http://img236.echo.cx/img236/9745/assangyongmusso6003xo.jpg
    http://www.motorpasion.com/images/2007/03/Ssangyong-_Kyron-3.jpg
    aracın arka tasarımı berbat(şahsi yorumum) onü idare eder ama iç dizaynı hosuma gitti(eger içi tr ye gelince değişmiyosa)

almak isteyen varsa beklesin derim suan için neünğü belirsiz bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyusuf -- 24 Ocak 2008; 15:17:30 >

• İçi aynı sadece cd çalara ek olarak kaset çalar mevcut.

Arkasıda böyle değil farlar yatay konumda.Daha güzel duruyor buna nazaran.
  • ya at ile eşşek kıyaslanırmı yaaaa

ama siz ne eşşek ne at (sorento-antara) alın

en iyisi katır alın katır :)) LAND ROVER FREELANDER
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.