Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1.3 CDTİ ENJOY MU - PEUGEOT 207 1.6 HDİ DYNAMIC Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
8.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sıfır bir araba almayı düşünüyorum. 35.000 YTL civarında bir bütçem var.

Çok uzun araştırmalardan sonra iki araç arasında kaldım.

----OPEL ASTRA 1.3 CDTİ ENJOY / PEUGEOT 207 1.6 HDİ DYNAMIC----

OPEL ASTRA 1.3 CDTİ ENJOY + Spor Paket (yol bilgisayarı ve alaşım jant ) = 37.000 YTL civarında.

PEUGEOT 207 1.6 HDİ DYNAMIC (yol bilgisayarı standart)+ alaşım jant = 35.000 YTL civarında.

Öncelikle belirteyim. Her iki araç aynı segmentte olmayabilir.
    Ancak size her iki araçla ilgili aklımdaki soruları yazıyorum.
    - OPEL ASTRA 1.3 CDTİ ENJOY
    1-Yakıt tuketimi
    2-Performans (Ki forumda okuduklarıma göre Astra en cok bu konuda kötü eleştiri almış. Performansı gerçekten KÖTÜ mü yoksa tatminkar mı ?)
    3-Kalite
    4-Güvenlik

-PEUGEOT 207 1.6 HDİ DYNAMIC
    1-Performans
    2-Güvenlik
    3-Malzeme kalitesi.
    4-Kronik sorunları varmı.

Şimdilik iki araç hakkındaki aklımdaki sorular bunlar. Tabii ki aklıma gelmeyen her iki aracında olumlu veya olumsuz yönleri olabilir.
    Arkadaşlar marka fanatikliği yapmadan. Soyut değil de daha çok somut, elle tutulur sebepler gostererek (mümkünse her iki aracı da kullanan arkadaşlar da yazarlarsa sevinirim) hangi araç tercih edilmelidir.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ederim. Saygılarımı sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinmert -- 21 Nisan 2008; 22:14:11 >

• valla 207 ile astra arasındakaldıktan sonra;hele ki 2 milyar fark olduktan sonra ben astra alırdım.

eğer ki bahsettiğin araç 308 ise gene de bir düşünürdüm..
  • bende bı suredır arastırıyorum astra sedan ıle ılgılenmıstık ama kararımız astra HB olcak galıba.astra ozellıkle kalıte konusunda bence bır numara bı kere alman uretımı.pegouat hakkında fazla bılgım yok ama ben astra yı tercıh ederdım. 1.3 motor ılk bakıldıgında kucuk bu arabayı kaldırmaz gıbı elestırıler alabılırsın ama bence fazlasıyla yeterlı olur ayrıca zaten 90 bg tercıhın bence astra olmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

valla 207 ile astra arasındakaldıktan sonra;hele ki 2 milyar fark olduktan sonra ben astra alırdım.

eğer ki bahsettiğin araç 308 ise gene de bir düşünürdüm..

Pego 207 . onu yazmayı unutmusdum duzelttim. Gerçi resmini de koydum ama.
    Aslında benim asıl kafama takılan şu. Opel astra hala favorim ama. Acaba gercekten araba cok mu agır kalıyor. Pego 207 astraya gore performans bakımından daha iyi gibi görünüyor. ama pegonun eksileri ne. astrayla ne ölçüde kıyaslanabilir.
    Saygılar

• ben olsam astrayı tercih ederdim.
  • Astra bence ağır filan kalmıyor;nasıl bir performans istediğine bağlı;ki bence makul bir güç 90 hp.

1.3 multijet 70 hp doblò ile klima açık 5 kişi 135-140 km/h rahat rahat gittik.
    o yüzden astra bence yeter diye düşünüyorum

peugeot'nun eksileri ise kullanmadığım için genel bir eleştiri-yorum yapmam haksızlık olur.
    kullanan-test eden arkadaşlar daha aydınlatıcı yorumlar yaparlar.
    yanlız b sınıfı bir hb'nin c sınıfı bir hb'den daha da iyi olacağını zannetmem.

fakat dediğim gibi 207 sahibi-kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar;bilmeden konuşup seni yanıltmak;yanlış yönlendirmek de istemem.

ama şu var astra cdti gibi bir araç;c sınıfında yer alıyor;37.000 ytl iken;gidip te b sınıfı 207'yi 35.000 ytl'ye almazdım.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 21 Nisan 2008; 22:35:28 >

• Sonucta sıfır araba alıyorsun ve epey para verıyorsun.En azından saglam bır araba al.Performans konusuna gelınce aralarında cok buyuk farklar yok ama kalıte farkı ve segment farkı var.Tercıhım kesınlıkle Astradan yana olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 307 1.6 HDİ Nasıl ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Astra bence ağır filan kalmıyor;nasıl bir performans istediğine bağlı;ki bence makul bir güç 90 hp.

peugeot'nun eksileri ise kullanmadığım için genel bir eleştiri-yorum yapmam haksızlık olur.
    ama fransız malı ve peugeot olduğu için özellikle alman bir model karşısında ondan daha üstün olamaz diye düşünüyorum
    kullanan-test eden arkadaşalr daha aydınlatıcı yorumlar yaparlar.
    ama şu var astra cdti gibi bir araç;c sınıfında yer alıyor;37.000 ytl iken;gidip te b sınıfı 207'yi 35.000 ytlye almazdım.

saygılar.

İlk bakışta ben de aynen senin düşüncendeydim. yani biri c sınıfında biri b sınıfında. bu kadar yakın fiyatlarda hangisini almak mantıklı olur. Fakat beni korkutan (forumdaki yorumları okuduktan sonra) astranın performans sorunu. Yani onun dışında hiç tereddütüm yok aslında astradan. Performans olarak daha iyi bir arabayı almak için de en az 40.000 YTL yi gözden çıkarmak gerekiyor. Onun için yakıt tüketimi, performans ve dış görünüşünü de düşünerek pego 207 i alternatif olarak görmeye başladım.
    Bu yüzden astrayı kullanan arkadaşlardan performans konusunda daha aydınlatıcı bilgiler bekliyorum.
    Saygılar. . .

• quote:

Orjinalden alıntı: derinmert

quote:

Astra bence ağır filan kalmıyor;nasıl bir performans istediğine bağlı;ki bence makul bir güç 90 hp.

ama fransız malı ve peugeot olduğu için özellikle alman bir model karşısında ondan daha üstün olamaz diye düşünüyorum
    kullanan-test eden arkadaşalr daha aydınlatıcı yorumlar yaparlar.
    ama şu var astra cdti gibi bir araç;c sınıfında yer alıyor;37.000 ytl iken;gidip te b sınıfı 207'yi 35.000 ytlye almazdım.

saygılar.

İlk bakışta ben de aynen senin düşüncendeydim. yani biri c sınıfında biri b sınıfında. bu kadar yakın fiyatlarda hangisini almak mantıklı olur. Fakat beni korkutan (forumdaki yorumları okuduktan sonra) astranın performans sorunu. Yani onun dışında hiç tereddütüm yok aslında astradan. Performans olarak daha iyi bir arabayı almak için de en az 40.000 YTL yi gözden çıkarmak gerekiyor. Onun için yakıt tüketimi, performans ve dış görünüşünü de düşünerek pego 207 i alternatif olarak görmeye başladım.
    Bu yüzden astrayı kullanan arkadaşlardan performans konusunda daha aydınlatıcı bilgiler bekliyorum.
    Saygılar. . .

Böyle birşey düşünmeyin,forumda abartıyorlar...

• forumda gercekten 1.3 uu gordulermı hemen otomatıkmen bu arabaya bu motor gıtmez gıbı cumleler var ezbere yanı. ınsanlar arastırmadan bılmeden konusuyo bu cok var.hıc bısey bılmesek bıle en azından aracların teknık ozellıklerınden bakıp fabrıka verılerı ne dıyo bunları ıncelememız lazım.sonucta astranın 0-100 uu o kadar kotu degıl dızel araba ıcın gayet ıyı
  • ben olsam opel alırdım yinede karar sizin
  • quote:

Orjinalden alıntı: religion67

forumda gercekten 1.3 uu gordulermı hemen otomatıkmen bu arabaya bu motor gıtmez gıbı cumleler var ezbere yanı. ınsanlar arastırmadan bılmeden konusuyo bu cok var.

Dimi.

maşallah 1.4 dizeller vayır cayır çalışıyor;1.3'e geldi mi;felaket tellalcıları gibi başlıyorlar...
  • mantıken düşünürsek b sınıfı araca 35.000 bağlamak akılsız bir iş gibi. ikinci elini de düşün bu aracın 30'a satabilecek misin? kimse o kadar parayı vermez. gider bir donanım düşük sıfır alır ikinci ele o kadar para vermez. ama kimse gidipte astra'nın en boşunu almaz. orta donanımda ikinci el alır. çünkü düşük donanımla orta donanım arasında pek fiyat farkı yoktur. daha düşüğe de sıfır bulamaz C sınıfında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Don Juan

mantıken düşünürsek b sınıfı araca 35.000 bağlamak akılsız bir iş gibi. ikinci elini de düşün bu aracın 30'a satabilecek misin? kimse o kadar parayı vermez. gider bir donanım düşük sıfır alır ikinci ele o kadar para vermez. ama kimse gidipte astra'nın en boşunu almaz. orta donanımda ikinci el alır. çünkü düşük donanımla orta donanım arasında pek fiyat farkı yoktur. daha düşüğe de sıfır bulamaz C sınıfında.

Söylediklerin tabii ki çok mantıklı ama beni bu tercih içine iten opel astradaki performans düşüklüğü. Gerçi ben hiç kullanma fırsatım olmadı. Sadece forumda yazılanlar üzerine yorum yapıyorum. İnsan 37.000 YTL verip de kağnı gibi bir araba almak istemez herhalde. Şöyle diyebilirsiniz. O zaman git benzinlisini al diye. Zaten benip performanstan kastım. Bir mercedes, bir audi performansı degil tabii ki.

Mesela arkadaşın biri diğer bir tartışmada şöyle bir şey yazmış ve de bunu arabayı kullanan bir arkadaş yazıyor. "hafif bir rampada, trafik varken dur kalk yapmak durumunda kaldım diyor. Millet arkamda kuyruk oluyor. Araba yerinden kalkmıyor diyor." diğer bir arkadaş yine kullanan biri " 3-4 kişi arabaya bindiğinde araba kağnı gibi kalıyor demiş", diğer bir arkadaş "araba geri geri rampada kalkmadı diyor".

Yani opel astra konusunda performans dışında hiç bir tereddütüm yok. Ne de olsa alman arabası. Ama bu performans meselesi de yavana atılacak bir konu değil. Yine tekrarlıyorum mercedes. VW vb. gibi bir performans beklemiyorum tabii ki. Ama yukarıda örneklerde belirtilenler gibiyse de bir kere daha düşünmeden edemiyorum.

• Hocam sürekli vw,audi gibi performans beklemiyorum derken kasıt ne?

Sana 1.3 astra 1.6 audiye,vw yada 1.4 tdilar kadar zaten performans verir.Arabaları bir bütün olarak değerlendiriyorsan yani ikinci el,sağlamlık,yol tutuş vs gene seni üzmez.

Bugün 35 ytl ye aldığın 207 yi 30 a zor satarsın.Ama astrayı her halukarda satarsın sıkıntı çekmeden.

Yokuşta kalkmayan arabayı kimse almaz hocam ben audi de kullandım vw kullandım,en başta ben almazdım.

Burada 308 de yazsan yine astra derdim.Yol tutuş,iç mekan kalitesi,sağlamlık konusunda kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir araç.

Haftasonu astra ile ankaraya gidip geldim araçta 3 kişiydik,180 den aşa trafik olmadıkça inmedim.Tabiki motor kasaya göre biraz zayıf fakat kullanmadan yorum yapanlara inanma.Bu memlekette 1300 kilo a4 ler,passatlar 102 bg le performans canavarı olurken 1.3 ler tü ka ka.

O yüzden mantıklı tercih bu ikisi arasında astradır.Bi 3. seçenekte focus olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Hocam sürekli vw,audi gibi performans beklemiyorum derken kasıt ne?

Sana 1.3 astra 1.6 audiye,vw yada 1.4 tdilar kadar zaten performans verir.Arabaları bir bütün olarak değerlendiriyorsan yani ikinci el,sağlamlık,yol tutuş vs gene seni üzmez.

Bugün 35 ytl ye aldığın 207 yi 30 a zor satarsın.Ama astrayı her halukarda satarsın sıkıntı çekmeden.

Yokuşta kalkmayan arabayı kimse almaz hocam ben audi de kullandım vw kullandım,en başta ben almazdım.

Burada 308 de yazsan yine astra derdim.Yol tutuş,iç mekan kalitesi,sağlamlık konusunda kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir araç.

Haftasonu astra ile ankaraya gidip geldim araçta 3 kişiydik,180 den aşa trafik olmadıkça inmedim.Tabiki motor kasaya göre biraz zayıf fakat kullanmadan yorum yapanlara inanma.Bu memlekette 1300 kilo a4 ler,passatlar 102 bg le performans canavarı olurken 1.3 ler tü ka ka.

O yüzden mantıklı tercih bu ikisi arasında astradır.Bi 3. seçenekte focus olabilir.

Saolasın kardeş.
    Zaten benim kullanan arkadaşların yorumlarına özellikle ihtiyacaım var. wv audi derken yani yüksek bir performans beklemediğimi kastedmiştim. Ama demişsin 180 den aşağı inmedim diye. Benim için şehirlerarası bu performans yeter de artar bile. Ama anlattığım gibi şehir içi kullanımda kullanan arkadaşlardan olumsuz görüşler de yok değil. Bunlardan örnek vermeye çalıştım bir önceki yazımda.
    Yani tabiiki opel. kendini kanıtlamış bir marka. Konfor, güvenlik, kalite, yol tutuş bunlara bir diyeceğim yok.

Zaten peugeot 207 yi alternatif olarak düşünmemdeki sebep fiyat olarak biraz daha makul. performans olarak biraz daha iyi bir araba astraya göre. ve de bazı forumlarda "pego kendini aştı. kaliteyi, güvenliği artırdı" gibi yine kullanan ve bilgi sahibi olan arkadaşların yorumları üzerine bu arabayı düşünmeyi başlamıştım. Ama yorumlarınızı düşündüğümde 207 den soğumaya başladım.
    Sadece opel astra konusunda biraz daha emin olmaya çalışıyorum.
    Saygılar...

• bu bayırda kalkmaz dıyen arkadaslar galıba araba kullanmaktan pek anlamıyolar galıba.aracın motor hacmı degıl motor gucu vede torku onemlı degıl ben bole dılıyorum.sonucta bu araba 90 beygır ayrıca 0-100 km verılerıne bakarsan zaten dıger modellerın cogundan ıyı en nıhayetınde kendınde demıssın ferrarı kalkısı beklemıyoruz bu arabalardan ama bence fazlasıyla yeterlı olur bence.zaten opelın kalıtesını tartısmaya gerek yok.bencede astra bırıncı tercıh olmalı.
  • usttekı cumlede bı yanlıslık olmus motor gucu vede torku onemlı degıl mı ben ole bılıyorum yazcaktım yanlıs yazmısım
  • 207de daha rahat manevra yapabilirsin, daha hafif ve kolay Bir arabadır. Astrada ise direksiyon 207ye göre daha ağırdır. Bu yüzden de yol tutuşu daha iyidir fakat manevra yönü daha zayıftır. Astrada süper amortisörler vardır. 207'de girdiğin bir çukuru Astrada hissetmezsin bile. Hatta çukura girdiğini bile anlamazsın fakat 207'de takk diye bir ses duyabilirsin. İkisinin de görüş açısı bence piyasadaki araçlar içinde en iyi iki tanesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: optiboy

207de daha rahat manevra yapabilirsin, daha hafif ve kolay Bir arabadır. Astrada ise direksiyon 207ye göre daha ağırdır. Bu yüzden de yol tutuşu daha iyidir fakat manevra yönü daha zayıftır. Astrada süper amortisörler vardır. 207'de girdiğin bir çukuru Astrada hissetmezsin bile. Hatta çukura girdiğini bile anlamazsın fakat 207'de takk diye bir ses duyabilirsin. İkisinin de görüş açısı bence piyasadaki araçlar içinde en iyi iki tanesidir.

yok artık ya. 207'de hissedersin astra'da hissetmezsin ne. astrada hissediyorum çukurları.

manevrası muhteşem. her türlü direksiyon hareketini çok rahat yapıyorum.

son zamanlarda opel servislerinden araca garantili chip tuning yapıyorlardı. performans yeterli gelmezse aracı almadan sormanı öneririm. az da olsa performans artışı olur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.