Şimdi Ara

opel astra 1.3 dızel arabalar neden cok seslı calısıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
20.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yenı bır araba aldım 2005 1.3 dızel astra h araba ılk calıstırdıgımda traktor gıbı calısıyor cok seslı. araba 90000 km de ve 88000 km yag ve flıtrelerı degısıtılmıs.
    ıkıncı bır sorumda olacak 90000 bakımında neler degısır?dızel araclarda trıger kayısı yok degılmı

• triger kayışı yok. mazot filtresi yağ filtresi yağ hava filtresi polen filtresi değişir.
    sesi dinlemek lazım ama bir sorunu olabilir. traktör gibi çalışıyor tanımı genelde pompa meme dizeller için kullanılır
  • yanı nasıl dıyeyım .arabayı ılk calıstırdıgımda gar gar gar dıye tok bır sesle calısıyor. arabayı bır muddet kullanınca ses azalıyor ama ılk calısmada co ses hıssedıyorum .ben normalde fors fıesta dızel kullanırdım onda ses cok fazla derdım bu bana daha fazla geldı.arabayı gecen gun makınaya sokturdum kızdırma bujısınde bı hata gostermıstı. bakalım cumartesı bı yetkılı servıse goturup sokturacagım texh2 cıhazına. benım baktırdıgım yer ozel bı yerdı makınasıda varmıs tanıdıkta olunca rıca ettım makınaya bagladı kontrol ettı hıc sorun yok sadece kızdırma bujısı kısmında hata gosterıyor oda onemlı deıl cuzzı bır rakamda degıstırırsın demıstı
  • yol ve tekerlekten kaynaklanıyor olabilir ama 1.3 cdti astra içeri çok ses alıyor benim bindiğim araçta belki bi sorun olabilir ama araçta yolculuk etmek gerçekten dizel astrada keyif vermedi

çok iyi bir yoldada fena olmayan bir yoldada arabanın içinde garip bi gürültü var düşük seste radyo yada mp3 dinlemek neredeyse imkansızdı bu araç alınacaksa mutlaka ses yalıtımı yaptırılması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster_serkan

yenı bır araba aldım 2005 1.3 dızel astra h araba ılk calıstırdıgımda traktor gıbı calısıyor cok seslı. araba 90000 km de ve 88000 km yag ve flıtrelerı degısıtılmıs.
    ıkıncı bır sorumda olacak 90000 bakımında neler degısır?dızel araclarda trıger kayısı yok degılmı

sorun sanırım motor sesi. Yol sesinden şikayetçi değilseniz, bu bahsettiğiniz sadece motor sesi ise aracınızda bir sorun olabilir. Çünkü astra dizel motor sesi fiestadan daha az çıkıyor bildiğim kadarıyla... Bildiğim kadarıyla ford araçlar yol sesini daha fazla alırlar içeriye diğer araçlara göre. Bu durumda yol sesi de fiestadan daha az olmalı.

Yani astra her türlü fiestadan sessiz olmalı. Aracınızda bir sorun olabilir.
  • aracınızda bir sorun olabilir servise bi uğrayın derim
  • ilk çalıştırmadaki ses yakıttan kaynaklanıyorda olabilir..ben petrol ofisinin yakıtını kullandım 4-5 depo..sonra shell ve opet kullandığımda ilk çalıştırmadaki o sesin azaldığını gördüm..halen de öyle..astra sessizlik konusunda fordla kıyaslanamaz.toyota belki biraz daha sessiz ama ford kesinlikle gürültülüdür,astraya göre...yoldaki ses beni hiç rahatsız edecek seviyede değil...sizin araçta lastiklerden kaynaklanıyor olabilir.zaten tr nin bu yollarında içeriye alınan ses normal bence...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şehir içinde gürültü çok hissedilir ama uzun yolda özellikle 130-140 km hızlarda astra iyidir. çok yeni geçen hafta 1,6 115 megane hb ile testini yaptık, her ikiside 2008 düşük viteslerde megane yüksek viteslerde astra daha sessiz düştü. özellikle 120'den sonra astra daha iyi sonuç veriyor her anlamda.
  • benım arabada yolda ses yok sadece ılk calıstırdıgımda motor cok seslı calısıyor. hatta debrıyaja basmaya basladıgımda daha tok bı sesle gar gar gıbı bır ses cıkarıyor
  • Piyasadaki birçok C segmenti dizel araba kullandım veya içinde seyahat ettim. Bunların arasından ses kıyaslaması yapacak olursam. Ses düzeyi en iyi olanlar;
    1. Toyota Corolla D-4D: Bu araba bir garip, o kadar ki araba benzinliden bile sessiz çalışıyor nasıl becerdiler anlamadım.
    2. Opel Astra 1.3 CDTİ: Dışarıdan özellikle ilk çalıştırmada ses çok duyuluyor ancak araç içi ilk çalıştırmada ses fazla hissedilmiyor hele hele motor ısındıktan sonra Corolla seviyelerine çok yaklaşıyor.
    3. Renault Megane 1.5 DCİ: araba rölantide ve soğukken baya sesli ve yalıtım nedeniyle araç içinede ses alıyor. Ama araç ısınınca oda oldukça sessiz bir konuma geliyor.
    4. Fiat Linea 1.3 CDTİ: Araç astra ile aynı motoru taşımasına rağmen yalıtım kaynaklı olduğunu düşündüğüm nedenlerden dolayı çok sessiz değil. Örneğin astrada giderken gaza bastığınızda benzinli motor sesi alabiliyorken, bu araçta hafifte olsa bir dizel sesi geliyor. Çok rahatsız edici değil ama azda olsa var.
    5. Ford Focus 1.6 TDCİ: Motorun kalitesine birşey diyecek yok. Ancak oldukça gürültülü ve focusun iyi olduğunu düşündüğüm yalıtımına rağmen içeriye baya ses alıyor. Özellikle motor soğukken, ancak ısınınca motor haiyle her dizel gibi oda sessizleşiyor. Peugeot ve citroen'de benzer motorlar olduğu için onları ayrıca değerlendirmiyorum zira focus benzeri tepkiler gösteriyorlar.
    Aklıma gelenler bunlar, Hyundai'ninde dizel motoru var ancak C segmentinde hiç dizeline binmediğim için haksızlık yapmak istemem. Zira Accent dizele binmiş ve kullanmışlığım var ama değerlendirirsem haksızlık olur, Zira accent B segmenti.

• cidden ford ve peugeotun dizeli çok sesli çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.