Şimdi Ara

Opel astra 1.4 t yakıt tüketimi 10.2 lt (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
39.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atmosferik yeni civic'den fazla mı yakıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Alınır LPG takılır dizelden daha az yaktırılır
    PROBLEM ??

Direkt enjeksiyon degil mi bu arac j kasa turbo direk enjeksiyon degildi bu k kasalar turbo direkt enjeksiyon diye biliyorum yanlismiyim?

• bende 1.4t insignia var, bu araçtan yakıt olarak daha fazla yakan bir araç,

Yakıt tüketiminde ne ortalama hız, ne de toplam kaç km gittiğin hiç bir şey ifade etmez. iki aracı aynı şartlarda aynı şekilde kullanırsanız ikisi arasında bir kıyas yapabilirsiniz. Bunun dışında buraya az yaktığını göstermek için kırk türlü takla atar dururuz.

Ankara'yı bilenler, başta bahsettiğim aracımla Batıkent, Cebeci arasını sabah ve akşam iş giriş-çıkış saatlerinde bir hafta ortalama 27km ile 8lt tüketim değeri yakalarken, diğer bir hafta ortalama 40km ile 9.5lt tüketebiliyorum, ikisi de aynı araç, iki veride bana ait. Cebeci ve Şaşmaz girişlerinde araç durma derecesine kadar yavaşlayan bir trafik yaşanırken, bulvarda 100 km hızla da ilerleyebiliyorsunuz, 160-180km hızla da ilerleyebiliyorsunuz. 40 km ortalamayı aldığım hafta sakin gitmekten sıkıldım ve hızlı gitmek istedim, ortalama hızım yükselmesine rağmen ortalama yakıtımda oldukça arttı. Aynı yolda sıkışık yerler hariç bulvar yolunun tamamını 6. vites 90 km ile gitsem, ortalama hızım daha da düşüp ortalama yakıtımında 7.8-7.6 lara düşeceği başka bir gerçek.

Aracım ne çok, ne az yakıyor, 1500kg ağırlıkla bence makul, LPG takılı ve ş.içi 10ltnin altında lpg tüketiyor, daha ne isteyim.

Yine aynı motora sahip 1.4t Astra aracım varken, (onunla sürekli gazlamayı seviyordum, 10lt nin altına indiremiyordum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 5 Mayıs 2017; 10:22:23 >

• AYni araci istanbul disinda sakin bir sehirde kullaniyorum. 11.000 km sehir ici yol bilgisayi 7.9 gosteriyor. Pompa verisi ise 8.5 bence makul

• Bir arkadaşımda Skoda Fabia 1.2 110 PS DSG var. Beraber 200 kilometre gidiş dönüş kısa bir yolculuk yapmıştık. Şehirler arası 6.5 litre şehir içi 7.3 litre gibi bir veri elde ettik. Düşük motorlarda benzinli ve otomatik seçimde bu kadar yakması belki normaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

hadi ya ben en soldaki gaz pedalı diye biliyordum

istediğin kadar az bas, ortalama hızı 5-10 km olan trafikte 9-10 litre yakarsın. karşıma dizel arabalar çıkartmışsın, benim aracım benzinli. dizellerle değil benzinlilerle kıyasla

Benzinlilerde de 1.4 8-8.5 arasında gidip gelmek kolay. 1.2 Leon ile 7.5 falan yapan var

Ancak baya yavaş kullanacaksın baya yavaş
  • bu kısır bir tartışma.

ortalama hız, güzergah, kullanım tarzı önemmli etkendir. Hatta aracın opsiyonlarındaki jant ebatı bile çok farkeder.

ilan sahibi net olmuş bu konuda
  • Aynı araca sahibim ve istanbulda oturuyorum.Ortalama hız 27 ile yol bilgisayarım 9.0l olarak gözüküyor.Aracım 2 binde

• quote:

Orijinalden alıntı: DooD_Rox

quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Alınır LPG takılır dizelden daha az yaktırılır
    PROBLEM ??

Direkt enjeksiyon degil mi bu arac j kasa turbo direk enjeksiyon degildi bu k kasalar turbo direkt enjeksiyon diye biliyorum yanlismiyim?

Direk enjeksiyon'a uygun LPG sistemleri mevcut.
    Sıvı sistem.
    Doğrudan aracın kendi enjektörleri kullanılıyor.
    LPG sıvı fazda silindirlere veriliyor.
    Benzin kullanımı hiç yok.
  • Ne var ki bunda, ben şimdi Baltalimanı'ndan Etiler'e gittim geldim, 9.1 gösteriyordu 1.2 TSI Polo

• 1.4t sedan otomatik kayseri şehiriçi tüketim

Opel astra 1.4 t yakıt tüketimi 10.2 lt

• İstanbul trafiğinde bu rakamı yakalayan dizeller bile var
  • Performans beklentisi ile 1.4 turbo benzinli araç alıp az yaksın diye sakin kullanmak

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Performans beklentisi ile 1.4 turbo benzinli araç alıp az yaksın diye sakin kullanmak

Başından beri anlatamadığım şey bu işte :)) hem turbo olacak hemde benzinli sonra 9-10 lt yakması normal.

Sekiz silindir diye YouTube da video paylaşan kişileri izleyin Polo 1.2 ile 5 er km lerden 2 defa deneme yapmışlar ortalama tüketim 12-13 lt benzinli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 5 Mayıs 2017; 13:28:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Performans beklentisi ile 1.4 turbo benzinli araç alıp az yaksın diye sakin kullanmak

Başından beri anlatamadığım şey bu işte :)) hem turbo olacak hemde benzinli sonra 9-10 lt yakması normal.

Sekiz silindir diye YouTube da video paylaşan kişileri izleyin Polo 1.2 ile 5 er km lerden 2 defa deneme yapmışlar ortalama tüketim 12-13 lt benzinli.

Cok ta sakin kullanmam, az yaksin diye kasmam. yılda yaptığım zaten 10.000km araç 17 aylık. 10lt yaksada koymaz yani koyacak kasacak olsam gider dizelini alırdım . Ş içi zaten 77 yi geçemiyoruz radar denetimi sık yapılıyor bu aralar. Ağırlık ş içi çevre yolunu bile zor görüyoruz. 10 günde yaptığım km dir ekrandaki. Ev iş arası bir iki kez de avm market vardır.

• Rockabye R kullanıcısına yanıt
    yav tsi'cılara inanıyor musun hocam yav he he diyip geçiyoruz genel olarak. yav he he , 1.2 tsi ortalama hızın 5 km olduğu trafikte 7.5 yakacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafii

quote:

quote:

Cok ta sakin kullanmam, az yaksin diye kasmam. yılda yaptığım zaten 10.000km araç 17 aylık. 10lt yaksada koymaz yani koyacak kasacak olsam gider dizelini alırdım . Ş içi zaten 77 yi geçemiyoruz radar denetimi sık yapılıyor bu aralar. Ağırlık ş içi çevre yolunu bile zor görüyoruz. 10 günde yaptığım km dir ekrandaki. Ev iş arası bir iki kez de avm market vardır.

Saygı duyuyorum paylaşımınıza.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Zira anlatmaya çalıştığım ve üzerinde durduğum ortalama tüketimlerdir herzaman.Acil bir durumunuz vardır işe geç kalmışsınızdır basarsınız 15lt tüketirsiniz.Yeri gelir yol boştur rahat rahat 90la gidersiniz 6.0lt yakarsınız.

Benim olayım bunların karma tüketimi.Acımasızlık yapmaya gerek yok.Adam evden dışarı çıkıyor eskişehir yolunda 80 km hızla ilerliyor.Çevresinde bir sürü araba var "trafik var" diyor.Tüketimim 7.0 lt diyor.Kısaca bu belirsizlik sürdükçe tam net bir tüketim değeri elde etmek zor.

Çözüm şu; güzergahları belirleyip aynı güzergahlarda teste çıkmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• rafii R kullanıcısına yanıt
    Hocam durum oyle bir hal aldı ki artık vatandaşın hepsi dizel Araba bakıyor. 10km yolu 3 liraya gitmek var iken neden 6 liraya gideyim diyor. E haklı

• 150 hplik bu kadar yakıyorsa 200hplik model ne yakıyor?
  • quote:

quote:

Ben dahil çoğu kişi bu araçları sürekli gazlamak için almıyoruz. Zaten bu araçlarla sürekli gazlasak yakacağımız yakıtı geçtim, motor buna bir 2.0 atmosferiğin dayandığı kadar dayanamaz. Bu araçları alma sebebimiz genel anlamda sakin kullandığımız zaman yakıtı üzmesin, gazlamak istediğimizde de performansı bizi tatmin etsin. Kendi aracım için konuşayım, Ankara'da oturuyorum son 2500km'nin ortalaması 6.7L/100km ortalama hızım da 37kmh civarı. Sürekli sakin kullansam 6L civarı dolaşabiliyorum, ama biraz gazlamak istediğimde 5km'lik yolda 15-20L civarı tüketimler görüyorum. Ha şunu da söyleyeyim ortalama hızın 15-20kmh olduğu bir şehirde otursam turbo benzinli bir araç tercih etmem, performanstan feragat eder dizel bir araç alır eşşek niyetine binerim.

Uzun lafın kısası küçük hacim turbo benzinlerin amacı sakin sürüşte az yakması, biraz oynamak istediğimizde de yeterli gücü verebilmesi. Yine kendi adıma konuşayım ben ne 2.0-2.5 bir atmosferiğin günlük kullanım maliyetini karşılayabilirim, ne de 1.4-1.6 dizelin gücünden zevk alabilirim. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.