Şimdi Ara

Opel astra 1.4 t yakıt tüketimi 10.2 lt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
39.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

40 km/h ortalama hızla 10 lt tüketim mi olur ya Leon 6-6.5 lt yakıyor bu ort. hızla. 10 lt'ye çıkması için 17-18 km/h'ye inmesi lazım.

Kullanım stili diye bir etken var. Arabaya bakılırsa pek insani kullanılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortlama hız yakıt tüketimi hakkında net bilgi vermez. 40km ortalama hiz sürekli kısa mesafe motor ısınmadan yapılmış olabilir. Performanslı kullanılarak sürekli dipgaz yapılarak kullanılmış olabilir. Araçta 4 5 kişi vardır, sürekli yokuşlu bölgelerde kullanılmıştır vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

Bazı arkadaşlar gerçekten saçmalamış abicim sen turboyu 150 beygiri neden alıyorsun ? Performans için hız için.

Fakat bu araba 1.4 :S ve turbo. Yani başta saçmalık geliyor zaten Az yaksın diye 1400 motor koy performans alasın diye turbo koy :S

Ondan sonra birileride çıksın desinizi lpg takarım desin.Zaten bedava takılıyor ya bu meret.

Ben bazen anlamıyorum ya bazılarını.

Aracın ortalama hızı belli kaç yaktığı belli fotolarla gösteriyorsun gene yok abicim yok.

Sabit fikirli olmak böyle bişey işte.

"Fakat bu araba 1.4 :S ve turbo. Yani başta saçmalık geliyor zaten Az yaksın diye 1400 motor koy performans alasın diye turbo koy :S"

Hocam olay da bu zaten, firmaların downsizing motor olayı.. Ekonomi isteyip sakin sürdüğünde güçsüz bir 1.4 motor kadar yakarken, performans istediğinde de 2000 hatta daha eski 2300cc atmosferikler gibi gidebilsin diye. Misal Golf 7 1.4Tsi ve Astra K 1.4 Turbo dan önce Punto 1.4 ve Corsa 1.4 lerimiz de oldu, bu araçlarla Golf ve Astra nın "sakin" ş.içi sürüşlerindeki tüketimleri neredeyse aynı ancak Astra ve Golf istendiği anda misliyle fazla bir performans da sunabiliyor, sonuçta kimse aracı güçlü diye sürekli performans ya da az yakacak diye sürekli ekonomi kamak istemeyebilir.

Nasıl sürmek istersen öyle, bu teknoloji daha esnek bir karakter sunuyor kısacası.

Ha tabi gaza sık sık abanırsan -ki ilandaki aracın ek ilave aksesuarları sportifliği sevdiğini gösteriyor- 10 da yakarsın 15 de, bunda anlaşılmayacak ya da saçma gelecek bir durum yok.

• Adamı enayi aptal yerine koymayın adam dürüst bir şekilde yazmış bunu yakar diye.Helal olsun

İnşallah arabasını istediği zaman istediği fiyata satar keza alanın Chevrolet captiva almasından bir farkı tüketim açısından olmayacağı için evine incir ağacı dikmeyeceği zengin birine gitmiş olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın tipine bakınca kullananın ne çeşit bir insan olduğu gözümde canlandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Ortlama hız yakıt tüketimi hakkında net bilgi vermez. 40km ortalama hiz sürekli kısa mesafe motor ısınmadan yapılmış olabilir. Performanslı kullanılarak sürekli dipgaz yapılarak kullanılmış olabilir. Araçta 4 5 kişi vardır, sürekli yokuşlu bölgelerde kullanılmıştır vs.

Yoo gayet fotoda motor ısımış vaziyette çekilmiş mesela.Sanmıyorum.

• ort hız 40 ile aynı arabaya 10 lt de yaktırırım 7tl de önemli olan gaza ne kadar bastığınız

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

ort hız 40 ile aynı arabaya 10 lt de yaktırırım 7tl de önemli olan gaza ne kadar bastığınız

Önemli olan random bir tüketim değeri bizim istediğimiz.

400km sürüp adam ortalama tüketim koymamış.Adam 4000 km ortalama tüketimini koymuş.

Yani hızlıda gitmiş yavaşta gitmiş olabilir.Fakat ortalama hız bize şunu anlatıyor; Ne otoban yolculuğu ne ağır trafik altında..İkisinin ortası.

Ortası..Yani ortalaması.

• quote:

quote:

Ortlama hız yakıt tüketimi hakkında net bilgi vermez. 40km ortalama hiz sürekli kısa mesafe motor ısınmadan yapılmış olabilir. Performanslı kullanılarak sürekli dipgaz yapılarak kullanılmış olabilir. Araçta 4 5 kişi vardır, sürekli yokuşlu bölgelerde kullanılmıştır vs.

Bu ne saçma bir cevap yahu:) Fotoğraftaki sıcaklık ort. sıcaklıkta bizim mi haberimiz yok. Bu kadar muhalefetlik iyi değildir...
  • quote:

quote:

ort hız 40 ile aynı arabaya 10 lt de yaktırırım 7tl de önemli olan gaza ne kadar bastığınız

400km sürüp adam ortalama tüketim koymamış.Adam 4000 km ortalama tüketimini koymuş.

Yani hızlıda gitmiş yavaşta gitmiş olabilir.Fakat ortalama hız bize şunu anlatıyor; Ne otoban yolculuğu ne ağır trafik altında..İkisinin ortası.

Ortası..Yani ortalaması.

ben sana kendi aracımın ortalamasını atsam rahatlayacak mısın?1500 km'nin ortalaması 7.6 litre.27 km ortalama hız var.Buna ne bahane bulursun bilmiyorum tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: k24b

quote:

quote:

Bu ne saçma bir cevap yahu:) Fotoğraftaki sıcaklık ort. sıcaklıkta bizim mi haberimiz yok. Bu kadar muhalefetlik iyi değildir...

Saçma değil yaptığım şey "örnekleme".

Neyse saygı duyuyorum değerli yorumuna.Problem değil.Polemiğe gerek yok.

Konuştuğumuz konu amacından sapmasın. ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: k24b

quote:

quote:

Saçma değil yaptığım şey "örnekleme".

Neyse saygı duyuyorum değerli yorumuna.Problem değil.Polemiğe gerek yok.

Konuştuğumuz konu amacından sapmasın. ;)

Bu örnekleme değil, genelleme. Diğer değerlerde yaptığınız gibi.

Yani buraya 10 kişi bu araca ait yakıt değerlerini paylaşsa, ve ort. atıyorum 8lt falan olsa, siz amalarla başlayan cümleler dizeceksiniz. O yüzden ortada bir konu ya da polemik yok.

• lion_koc kullanıcısına yanıt
    eğer işe gidiş dönüş için kullanılmışsa sadece güzergah ve trafik ve buna bağlı ort hız pek değişmez. bizzat kendi güzergahımda test ettim hemen hemen aynı ortalama hız ile 1000 er km lik testlerde 7.3lt de yaktım 9.6lt de yaktım. özellikle turbolu araçta kullanan kişiye göre 2-3 lt oynayabiliyor. Aracım astra değil bu arada genel olarak söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

quote:

Ortası..Yani ortalaması.

ben sana kendi aracımın ortalamasını atsam rahatlayacak mısın?1500 km'nin ortalaması 7.6 litre.27 km ortalama hız var.Buna ne bahane bulursun bilmiyorum tabi

Yorum için teşekkürler.Bunun rahatlama ile alakası yok.bana 1500km ile değil 4000 km ortalama ile gel hocam.

Saygılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

quote:

Ortası..Yani ortalaması.

Yorum için teşekkürler.Bunun rahatlama ile alakası yok.bana 1500km ile değil 4000 km ortalama ile gel hocam.

Saygılar.

Ben 1500 de gitsem 150 bin de gitsem ortalamam değişmeyecek.Güzergahım belli anlıyor musun?Kullanım tarzım belli.Ama sen arabanın modifiye olsun diye anasını belleyen trafik canavarlarını arabayı suçlamak için kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnarok. -- 1 Mayıs 2017; 17:9:27 >

• 01levent01 0 kullanıcısına yanıt
    Ortalama hız 40 tı yanlış bakmadıysam

• 1.4t otomatik ile 10-15 bin üstü yapılacaksa pek iyi bir seçenek değil.

1.0 veya 1.2 Tsiları övmek için söylemiyorum Opel'in de 1.0 turbosu var ama getirmiyorlar ortalama 1-1.5 litre daha az yakıyorlar.Şehiriçi kullanıldıkça makas daha çok artıyor.1.4 turbo Türkiye için uygun bir motor değil bence fabrika çıkışı lpg takmaları lazım Civic gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 1 Mayıs 2017; 17:48:33 >
  • 40 km ortalama hız ile 10 lt yakıt tüketimi çok fazla. TSİ a laf edenler şimdi Opele avukatlık yapmasınlar.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama kısmen. Kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Aynı ortalama hız değeri, sürüş farklılığı olursa farklı tüketim değeri ile eşleşebiliyor. Evet 40 km ortalama hızla daha az yakması beklenir ama satıcının belirttiğine göre 4000 km'lik kullanım değeri bu. Aynı otomobili aşağı yukarı aynı toplam kmdeyken 100 km kadar sakin kullanarak - söz gelimi sollamaları falan yaparken ani yüklenme yapmayarak yahut frene son saniyede abanmayarak - 40 km ortalama hız elde etsem her türlü iddiaya varım ki daha az ortalama tüketim çıkacaktır. Dolayısıyla burda şoförün sürüş tarzı çok önem taşır. En sağlıklı yol aynı güzergahta aynı otomobili farklı tarzda süren şoförlerin de görüşünü almaktır.

• tEmh@ kullanıcısına yanıt
    İşte bu kadar basit. Konu sahibi bir de diğerlerini sabit fikirli olmakla suçluyor. Ort hız her zaman doğru teşhis demek değil. Gaz fren kullanım şeklin daha önemli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.