Şimdi Ara

Opel astra 1.4 t yakıt tüketimi 10.2 lt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
39.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 8. ya da 9. fotoda arabanın sahibi yakıt tüketiminin fotosunu koymuş ayrıca açıklama kısmındada 9-10 litre benzin tükettiğini yazmış.

Açıkçası alanın evine incir ağacı dikecek cinsten bir araba bu.Siz olsanız alırmıydınız ?

Ben olsam asla !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 1 Mayıs 2017; 15:24:43 >

• "Fakat bu araba 1.4 :S ve turbo. Yani başta saçmalık geliyor zaten Az yaksın diye 1400 motor koy performans alasın diye turbo koy :S"

Hocam olay da bu zaten, firmaların downsizing motor olayı.. Ekonomi isteyip sakin sürdüğünde güçsüz bir 1.4 motor kadar yakarken, performans istediğinde de 2000 hatta daha eski 2300cc atmosferikler gibi gidebilsin diye. Misal Golf 7 1.4Tsi ve Astra K 1.4 Turbo dan önce Punto 1.4 ve Corsa 1.4 lerimiz de oldu, bu araçlarla Golf ve Astra nın "sakin" ş.içi sürüşlerindeki tüketimleri neredeyse aynı ancak Astra ve Golf istendiği anda misliyle fazla bir performans da sunabiliyor, sonuçta kimse aracı güçlü diye sürekli performans ya da az yakacak diye sürekli ekonomi kamak istemeyebilir.

Nasıl sürmek istersen öyle, bu teknoloji daha esnek bir karakter sunuyor kısacası.

Ha tabi gaza sık sık abanırsan -ki ilandaki aracın ek ilave aksesuarları sportifliği sevdiğini gösteriyor- 10 da yakarsın 15 de, bunda anlaşılmayacak ya da saçma gelecek bir durum yok.
    Aynı araca sahibiz.

Trafiğe uygun şekilde ve mümkün olduğunca sakin şekilde kullanılan aracımızın Edremit Körfezi ş.içi otalaması 6.5 litre ve bu değer bir önceki manuel 1.4Tsi 122Hp Golf 7 aracımızla aynı.

Benzinli bir aracın İstanbul da 10 litreleri görmesi uzun zamandır gerek testlerde gerek forumlarda vs vs defalarca yazılıp çizildi zaten.

Yapılması gereken ilk alım fiyatı - yıllık yapılan yol ile aracın benzinli mi dizel mi olmasına karar vermek.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra 1.4 T Yakıt Tüketimi

Opel Astra 1.4 turbo motorlu araçların yakıt tüketimi, kullanıcılar tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir. Bu araçların yakıt tüketimi, sürüş koşullarına, sürüş stiline ve aracın bakım durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Kullanıcı Yorumları

Opel Astra 1.4 turbo araç sahipleri tarafından yapılan yorumlara göre, aracın yakıt tüketimi ortalama 10,2 litre/100 km civarındadır. Ancak bu değerin şehir içi veya uzun yol gibi sürüş koşullarına göre 8-12 litre/100 km arasında değişebileceği belirtilmektedir.

Şehir İçi ve Uzun Yol Yakıt Tüketimi

Opel Astra 1.4 turbo araçların şehir içi yakıt tüketimi, yoğun trafik ve sık sık dur-kalk nedeniyle daha yüksektir. Uzun yol koşullarında ise araçların yakıt tüketimi daha düşüktür.

Bakımın Önemi

Düzenli bakım ve filtre değişimi gibi işlemler, Opel Astra 1.4 turbo araçların yakıt tüketimini etkileyebilir. İyi bakımı yapılmış araçların yakıt tüketiminin daha düşük olduğu gözlemlenmiştir.

Sürüş Stili

Agresif sürüş stili, aracın yakıt tüketimini önemli ölçüde artırabilir. Yumuşak ve sakin bir sürüş stili, yakıt tasarrufu sağlamaya yardımcı olur.

Sonuç olarak, Opel Astra 1.4 turbo araçların yakıt tüketimi, sürüş koşullarına, sürüş stiline ve aracın bakım durumuna göre değişmektedir. Ortalama olarak, bu araçların yakıt tüketiminin 10,2 litre/100 km civarında olduğu söylenebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İstanbul'da otomatik ve benzinli sizin beklentiniz ne ?
  • 1.4 bir motordan beklentim şehir içi 7-8 lt yakmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

İstanbul'da otomatik ve benzinli sizin beklentiniz ne ?

Otomatik cok yakiyor olayi geride kaldi saniyordum.
  • Alınır LPG takılır dizelden daha az yaktırılır
    PROBLEM ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

1.4 bir motordan beklentim şehir içi 7-8 lt yakmasıdır.

İstanbul dışında zaten sizin bu söylediğiniz değerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

1.4 bir motordan beklentim şehir içi 7-8 lt yakmasıdır.

Çok beklersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 8 1.5 e-tsi yakit tüketimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    valla hocam 1.3 araba bile istanbul trafiğinde 9 litre yakıyor hadi 1.3'ü geç 1.0 araba bile 8 litreyi zorluyor. 1.4 üstelik turbo diyorsunuz bu tüketimleri istanbul trafiğinde rüyanızda bile göremezsiniz dost acı söyler ama böyle ne yazık ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Araç tork konvertörlü bir litre daha fazla yakıyor muadillerine göre.
  • Bence gayet ekonomik araçmış.
  • Aynı araca sahibiz.

Trafiğe uygun şekilde ve mümkün olduğunca sakin şekilde kullanılan aracımızın Edremit Körfezi ş.içi otalaması 6.5 litre ve bu değer bir önceki manuel 1.4Tsi 122Hp Golf 7 aracımızla aynı.

Benzinli bir aracın İstanbul da 10 litreleri görmesi uzun zamandır gerek testlerde gerek forumlarda vs vs defalarca yazılıp çizildi zaten.

Yapılması gereken ilk alım fiyatı - yıllık yapılan yol ile aracın benzinli mi dizel mi olmasına karar vermek.
  • 27 km ortalama hızla 7.6 gösteriyor yol bilgisayarım.Laf söylenecek çok şeyi var ama 150 beygire göre yakıtı iyi.İlan sahibinin nasıl kullandığına bağlı.
  • quote:

Ortalama hiza baktin mi ?
  • Ortalama hiz 40km/h ve 10lt yakmis, rakipleri 8lt den fazla yakmaz
  • Alırdım tabi, LPG taktım mis gibi binerim. Hem performanslı hem ekonomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Mayıs 2017; 15:53:8 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Araç tork konvertörlü bir litre daha fazla yakıyor muadillerine göre.

Cift kavramalarda durum nasil peki?
  • Bazı arkadaşlar gerçekten saçmalamış abicim sen turboyu 150 beygiri neden alıyorsun ? Performans için hız için.

Fakat bu araba 1.4 :S ve turbo. Yani başta saçmalık geliyor zaten Az yaksın diye 1400 motor koy performans alasın diye turbo koy :S

Ondan sonra birileride çıksın desinizi lpg takarım desin.Zaten bedava takılıyor ya bu meret.

Ben bazen anlamıyorum ya bazılarını.

Aracın ortalama hızı belli kaç yaktığı belli fotolarla gösteriyorsun gene yok abicim yok.

Sabit fikirli olmak böyle bişey işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 1 Mayıs 2017; 16:06:44 >
  • Ayrıca adam açıklamaya şunu yazmış;

"Son 4000 kmnin ortalama yakıtı resimde mevcuttur"
  • 40 km/h ortalama hızla 10 lt tüketim mi olur ya Leon 6-6.5 lt yakıyor bu ort. hızla. 10 lt'ye çıkması için 17-18 km/h'ye inmesi lazım.
  • Aynı araç arkadaşımda var. 28km ort ile 8.2 ortalaması İstanbulda.

Ortalamadan ziyade gazı nasıl kullandığın önemli.

Sürekli dip gaz ile her arabayla ulaşırsın bu değerlere.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.