Şimdi Ara

Opel astra 1.4 t yakıt tüketimi 10.2 lt (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
0
Favori
39.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence 1.4 turbo motora göre çok fazla yakmış. Turbonun mantığı zaten düşük devirlerde yüksek güç vermesi değil mi? Yani çok yüksek devir çevirmediği sürece 9-10 lt yakmaması lazım. Benim 2011 model benzinli 2.0lt Accord bile İstanbul şehir içinde normal kullanımda 9 lt civarı yakıyor. 1.33 motor benzinli atmosferik otomatik Yaris 6.5 lt yakıyor. Arkadaşta 1.2 motor rapid 5-6 lt yakıyor. Sürekli dip gaz yapılmadığı sürece 1.4 turbolu aracın şehir içi normal kullanımda 7 lt den fazla yakmaması lazım.
  • RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    Şehir içi var şehir içi var, ben dizelle 6.5 yakıyorum. 1.2 rapid, 1.33 yaris gelse 8 litre yakacak, 1.4 turbo astra gelse 10-11

Kullanım şartları, trafik yoğunluğu önemli.

Hacme göre yakıt sürekli azalsaydı 0.9 clio yakıt üretimine geçerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 2 Eylül 2018; 17:12:23 >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Az yaktığı falan yok hocam, bakmayın böyle düşük paylaşımlara. 7litre yakıyor derler güzergah değişir, 10 11litre olur. Aynı araç benim güzergahta daha yüksek ortalama hızda 10dan aşağı yakmaz. Işıklar, tümsekler, yokuşlar tüketimi çok arttırıyor. Özellikle turbo araçlarda.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Geçen sene kullandığım 11 yaşında 2.0 lt atmosferik Accordum ile hergün trafiğin en yoğun saatlerinde Gebze-Maltepe arasında işe gider gelirdim. Bu düzergahı bilen bilir. Emniyet şeridi dahil yola iğne atsan yere düşmez. Bu düzergahta hiçbir zaman lpg de 12 lt den fazla yakmadım. 12 lt lpg yaklaşık 10 lt benzine denk. Bu araba 300 bin km’ye dayanmış atmosferik motora sahipti. Şu da var ki sıkışık trafikte ani gaz fren yapmam. Daha sert kullanan birisi benden daha fazla yaktırır. Şuanki yeni nesil turbolu bir aracın hele hele 1.4 motor hacme sahip bir aracın 10 lt yakması için aracı çok sert kullanması gerekir.
  • 10.4 litre benimki.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Hocam mrb ben de Edremitte oturuyorum 1.4 t otomatik astra alma aşamasındayız tüketim bizim buralarda ne kadar alsam 1.4 cep yakar mı (lpgsiz)
  • ayvalıkk A kullanıcısına yanıt
    Selam.
    Astra K 1.4 150 otm. kardeşime ait iş yerimizde duruyor, müsait olup Güre'ye gelirseniz araç hakkında kendisinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Güre - Akçay - Edremit gidiş dönüş ve buralarda ş.içi kullanım karması 5.8 yakıyor ancak çok sakin ve akan trafiğin ortalamasında kullanılıyor, bundan önceki Golf 7 1.4 122Hp aynı şartlarda 5.3 yakıyordu.
  • 1.4T sahibiyim sakin kullanımda 8 litre yakıyorum biraz agresif kullanırsak 10 litre görüyor sonuçta turbo benzinli motor bastığın kadar yakar. Lpg taktırdım 38 litre ile şehirici 400 km :)
  • bazen giderken arac durup kendini öne atıyor tekleme gibi bu araclarda nomal mı bu
  • Bu araç istanbul şehiriçi 13-14 litrelerde geziyor arkadaşta var ordan biliyorum lpg uyumu da muamma 1.4 turbo 2013-2014 modelleri 100 bin lira uzerinde Allah bu halka yardim etsin...
  • Ben agresif kullanimda 1.4t astra k ile ~10 litre ortalamaya sahiptim. Istanbul sehirici boyle,kendinize pay bicin iste.

Edit. Astra j 1.4t sport+stil paket ile yine ayni kosullarda 2 litre daha FAZLA yakiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 30 Mayıs 2020; 18:32:14 >
  • Sürmesini bilene Ankarada 6.4 karma tuketim mumkun.
  • Son 5bin km ortalamam 6.4, Ankarada sehirici agirlikli bir tuketim. Biraz da surucuye bagli.
  • Aynı araç bende var. Ortalama hızım 30 km. 9.3 lt zirvem. 2 yıldır...
  • Ort. Hız 47 ile 7,4 ortalamam vardı. Geçen yıl sattım 140 beygir gibi değil de 104 beygir gibi giderdi, arızası eksik olmazdı. Hey gidi günler hey
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Araç çoğunlukla ş.içi en Fazla Ayvalık Burhaniye görecek... yıllık 10 12 bin km yapacak biri için benzin idealdir ama 1.4 için herkes farklı konuşuyor çok yakar diyenler var sıkıntı o.Lpg taktırsan sübab yakar diyorlar kimisi sübab 3 bin tl taktırırım devam ederim diyor...
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Candan mühendislikte mi taktırdınız.Verimi nasıl memnun musunuz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayvalıkk

Candan mühendislikte mi taktırdınız.Verimi nasıl memnun musunuz???
    Hayır atiker bayiine taktırdım. Verimi çok iyi uzun yolda çok çok hoş
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Hayır atiker bayiine taktırdım. Verimi çok iyi uzun yolda çok çok hoş

Alıntıları Göster
    Ben 1.4 otomatik alma durumundayım alırsam bi bakacağım tüketim beni aşarsa lpg düşüneceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayvalıkk

Ben 1.4 otomatik alma durumundayım alırsam bi bakacağım tüketim beni aşarsa lpg düşüneceğim...

Alıntıları Göster
    Sakin kullanımda üzmez. Uzun yolda 110 km hızı gecmezseniz 5 buçuk litreyi asla geçmez yakıt 90 ile sabit 4 buçuk 5 arası yakıyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.