arkadaşlar merhaba.. uzun zamandır forumda yoktum.. fakat benim 2006 astra cdti ile şu aralar bir sıkıntım var ve en iyisi foruma bir danışayım dedim ne de olsa bu forumdan baya birşey kaptık.
arabayla 100 km ve üzerine çıktığım zaman bir vınlama sesi başlıyor bu sadece gaza basarken değil örneğin 6. vites 140 la giderken boşa atıyorum gene vınlama sesi inceden inceye geliyor sanki bilyalı bir tekerlek var da o sürtüyor gibi veya kamyonların yanından geçerken ıslık şeklinde bir diferansiyel sesi olur onun gibi sanki. gaza basmakla ses çok fazla fark etmiyor ama dediğim gibi 100 ve üzeri süratlerde ses olmakta.araba 69500 de lastikler 25000 km de .
antalya hedef opel servise götürdüm teste çıktılar sesi duyup 'abi böyle birşey anlayamadık araba serviste 3-4 gün yatması lazım deneme yanılmayla bulacaz örneğin turboyu değiştirp deneyeceğiz ' falan dediler ama dedğim gibi boşta giderken de ses gelmekte onun için söyledikleri pek kafama yatmadı.
1- sizce ses neyden kaynaklabilir?
2-antalya da iyi biropel ustası biliyormusunuz veya duruma göre şanzımancı vs? mi bulmak gerekir..
şimdiden teşekkürler
hadi mekanik bilgisi iyi olan arkadaşlar bir el atıverin
quote:
Orjinalden alıntı: proliferatif
arkadaşlar merhaba.. uzun zamandır forumda yoktum.. fakat benim 2006 astra cdti ile şu aralar bir sıkıntım var ve en iyisi foruma bir danışayım dedim ne de olsa bu forumdan baya birşey kaptık.
arabayla 100 km ve üzerine çıktığım zaman bir vınlama sesi başlıyor bu sadece gaza basarken değil örneğin 6. vites 140 la giderken boşa atıyorum gene vınlama sesi inceden inceye geliyor sanki bilyalı bir tekerlek var da o sürtüyor gibi veya kamyonların yanından geçerken ıslık şeklinde bir diferansiyel sesi olur onun gibi sanki. gaza basmakla ses çok fazla fark etmiyor ama dediğim gibi 100 ve üzeri süratlerde ses olmakta.araba 69500 de lastikler 25000 km de .
antalya hedef opel servise götürdüm teste çıktılar sesi duyup 'abi böyle birşey anlayamadık araba serviste 3-4 gün yatması lazım deneme yanılmayla bulacaz örneğin turboyu değiştirp deneyeceğiz ' falan dediler ama dedğim gibi boşta giderken de ses gelmekte onun için söyledikleri pek kafama yatmadı.
1- sizce ses neyden kaynaklabilir?
2-antalya da iyi biropel ustası biliyormusunuz veya duruma göre şanzımancı vs? mi bulmak gerekir..
şimdiden teşekkürler
Hocam benim teknik bilgim çok değil ama bildiğim kadarıyla uazayım.
Asıl net bilgiyi uzman arkadaşlar daha iyi açıklar sanırım.
Vınlamanın sebebi lastikler, tekerlek bilyaları, diferansiyel veya şanzıman olabilir.
Araç boştayken geliyorsa sanırım şanzımanı eleyeceğiz.
Lastik sesi olsa sanırım daha önce de olurdu, eğer onun olmadığından da eminseniz, geriye tekerlek bilyaları veya diferansiyel kalıyor.
İyi bir usta sesin hangi bilyadan ya da ayna martin dişlisinden gelip gelmediğini basit bir test sürüşüyle anlar.
Servis yerine önce iyi bir usta bulun ve test ettirin bence.
Selamlar.
Çok emin olmamakla, sorunun akis bilyalarından kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
Sanayide iyi bir usta ile tecrübeye çıkarsanız size sorunu söyleyecektir. Forumda böyle bir sorunu çözmeye çalışmak biraz zor gibi. Kolay gelsin.
cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar antalya için iyi bir usta söyleyebilecek var mı?
veya daha önce başına böyle birşey gelmiş olan varmı?
Aynı motor ve şanzıman benim puntoda var geçen gün motorun içine karga girmiş kayışın arasına sıkıştı ve 700 ytl masraf açtı. Kayış ses yapıyodu servise gittim 700den aşağı tutmaz dediler. Sonra opele gittim aynı arıza için geçenlerde bi corsanında böyle olmuştu 1200 ytl tutmuştu demişlerdi. Baktım kıytırıktan ufacık bi parça değiştirecekler acayip fiyatlar çıkarıyolar. En sonunda sanayide biyere çektim derdimi anlattım adam evet dedikleri gibi o fiyatlar tutar ama uğraşmak istemezlerse tutar dedi. Adam elini motorun içine soktu bak bu bilya yamulmuş bunu tek bulamazsın şarj dinamosuyla beraber satarlar dedi şarj dinamosunu çıkardı ucundaki bilyayı gitti bi bilyacıda tamir ettirdi 130 ytl ona verdik 50 de işçilik 180e kurtulduğuma hala daha dua ediyorum. Sanayideki ustalar servislere 10 basar bundan sonra hayatta servisin önünden geçmem. Sana tavsiyem git sanayide iyi bi ustaya yaptır servisten daha iyidir.
antalya sanayiye gittim ama sırf opelci bulamadım diğer markaların (özellikle japonların) tabelalarını gördüm daha çok.
bir de bu bosch servisler var ama içimden bir ses onlara gitsem sanki normal servisle aynı muamele çekecekler gibi diyor??
tanıdıklara sorduruyorum sanayide iyi bir ustayı.
ama en azından forumdaki arkadaşlarda benim gibi düşünüyor yani bu ses motordan gelmiyor galiba..bu sevindirici..
Aks bilyası olması büyük ihtimal. Benim eski reno 19 da da ön sağdan bir ses geliyordu. Bende bilya diye süphelenmiştim, ancak jant kapagındaki eğriliğin belli bir hızdan sonra ses yaptığı ortaya çıkmıştı.
teker bilyasi yani poyra(veya porya tam bilmiyorum yazilimini) bilyasidir. genelde omurleri 90-100K dir. yalniz bosa aldiginda da devam eden sese turbo sesi diyen servis elamanini da tebrik etmek ama bir daha ugramamak lazim.
tüm yardım eden arkadaşlara teşekkürler..
bugün sanayide bir opel ustasına götürdüm test sürüşüne çıktık sesi o da duydu 'valla abi normalde demesen bu sese dikkat etmezdim,ses ya bilya ya da diferansiyel 'dedi. rot balansçıya gittik tüm tekerlerin bilyalarını kontrol etti ve sol ön teker bilyası arızalı çıktı ki sesi bende net duydum.hafta içi değiştirecez,yaklaşık 180 tl parça 20 işçilik 200 lira tutacakmış,bana da makul geldi. tekrar forum üyelerine teşekkürlerimle ...(konuyu özellikle sonuçlandırayım dedim ileride belki aynı sorunu yaşayan olursa diye)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme