Şimdi Ara

Opel Astra Classic III mü, Volkswagen Yeni Polo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

önümüzdeki dönemde sıfır bir araç almayı planlıyorum. Epey bir internet ve bayi araştırmasından sonra başlıktaki iki araç arasında kaldım (opel astra classic 1.4 16V (90HP) Easytronic; vw yeni polo 1,4 tiptronic). Her ikisi de aradığım birçok özelliği bir arada barındırıyorlar. Fiyatları bile aynı :-) Benim için en büyük eksiklik Polo'nun düşük bagaj hacmi!

Bu konudaki fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Not: Aslında 2011 modellerin eli kulağında olduğunun farkındayım ama bu fiyata aynı araçların 2011 modellerini alabileceğimi sanmıyorum. Belki bir süre daha bekleyip 2011 model öncesi fiyatların düşmesini sağlayabilirim diye düşünüyorum ama pek de emin değilim...

Opel Astra Classic III mü, Volkswagen Yeni Polo mu?

• ikisi arasında tercihim astra olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamamba

ikisi arasında tercihim astra olur

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Alıntıları Göster
    Eğer iki araç arasında kalıyorsam astra...

Fakat easytronic konusunu biraz araştırın isterseniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Alıntıları Göster
    Astrada donanım daha fazladır, VW tek üstünlüğü DSG vites kutusu.

Eğer Astra alacak olursanız, 1.4 motor yerine 1.6 115 bg motor seçeneğini tercih edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Astrada donanım daha fazladır, VW tek üstünlüğü DSG vites kutusu.

Eğer Astra alacak olursanız, 1.4 motor yerine 1.6 115 bg motor seçeneğini tercih edin.

Alıntıları Göster
    Boşline ve B segmenti Polo almazdım şahsen bu paraya Astra al keyfine bak derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Boşline ve B segmenti Polo almazdım şahsen bu paraya Astra al keyfine bak derim.

Alıntıları Göster
    astra ama 1.4 degil 1.6 motorlusunu almanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: stochastic34

astra ama 1.4 degil 1.6 motorlusunu almanızı tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    VW olması dolayısıyla ve kasanın yeni değişmesinden dolayı Polo diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozden84

VW olması dolayısıyla ve kasanın yeni değişmesinden dolayı Polo diyorum

Alıntıları Göster
    Easytronic olayını epey araştırdım. Bana %50-50 gibi göründü (memnuniyetsizler, memnun olanlara göre daha baskınmış gibi görünüyor ama çok da büyük bir üstünlükleri yok).

Benim gönlüm de Astra'dan yana ama VW kalitesini yabana atmak istemiyorum. Opel ile ilgili tek sorun easytronic gibi görünüyor. Bu da aslında en önemli olay. Beni oldukça düşündürdüğü bir gerçek ama forumlarda olsun, sağda solda olsun o kadar da kötülenmiyor. Bence kötü görünmesinin sebebi, kötüleyenlerin epey bir yerin dibine sokmasından kaynaklanıyor ama insanın içine bir korku bıraktığı kesin.

1.6 tavsiye edenlerin sebebini söylemeleri mümkün mü? O kadar yüksek hacimli bir motorun benim gibi bir sürücüye ek bir avantaj sağlayacağını sanmıyorum (öyle kaçan kovalayan bir araç arayışında değilim, tuttuğum şeridi kolay kolay bırakmam, ancak otobana çıkarsam basarım, onun haricinde sakin bir sürüşüm vardır).

• quote:

Orijinalden alıntı: pekiyasimdi

Easytronic olayını epey araştırdım. Bana %50-50 gibi göründü (memnuniyetsizler, memnun olanlara göre daha baskınmış gibi görünüyor ama çok da büyük bir üstünlükleri yok).

Benim gönlüm de Astra'dan yana ama VW kalitesini yabana atmak istemiyorum. Opel ile ilgili tek sorun easytronic gibi görünüyor. Bu da aslında en önemli olay. Beni oldukça düşündürdüğü bir gerçek ama forumlarda olsun, sağda solda olsun o kadar da kötülenmiyor. Bence kötü görünmesinin sebebi, kötüleyenlerin epey bir yerin dibine sokmasından kaynaklanıyor ama insanın içine bir korku bıraktığı kesin.

1.6 tavsiye edenlerin sebebini söylemeleri mümkün mü? O kadar yüksek hacimli bir motorun benim gibi bir sürücüye ek bir avantaj sağlayacağını sanmıyorum (öyle kaçan kovalayan bir araç arayışında değilim, tuttuğum şeridi kolay kolay bırakmam, ancak otobana çıkarsam basarım, onun haricinde sakin bir sürüşüm vardır).

Alıntıları Göster
    Opel olması dolayısıyla ve kasanın Polo'dan daha güzel;daha büyük olmasından dolayı Astra diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Opel olması dolayısıyla ve kasanın Polo'dan daha güzel;daha büyük olmasından dolayı Astra diyorum.

Alıntıları Göster
    Easytronic yerine düz vites al derim.İmkan varsa CDTI almanı öneririm hatta.
    Polo'yu beğensen de Astra ondan daha geniş olduğu için avantajı da daha çok bence.Bir kere sıkış tepiş gitmezsin Polo'ya göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Easytronic yerine düz vites al derim.İmkan varsa CDTI almanı öneririm hatta.
    Polo'yu beğensen de Astra ondan daha geniş olduğu için avantajı da daha çok bence.Bir kere sıkış tepiş gitmezsin Polo'ya göre.

Alıntıları Göster
    Tartışılmaz Astra
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth90

Tartışılmaz Astra

Alıntıları Göster
    1.6 115 Hp Astra
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmozturk

1.6 115 Hp Astra

Alıntıları Göster
    1.6 larda ECU sorunu vardı en son ne oldu bilmiyorum ama böyle bir soru sormak garip kaçmamışmı biri segment b araç diğeri segment c.ayrıca vw kalitesi demişsin sağlamdırda niye ütopik ibreler koyuyorlar araçlara çözemiyorum doğrusu gerçi astradada farklı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ural24

1.6 larda ECU sorunu vardı en son ne oldu bilmiyorum ama böyle bir soru sormak garip kaçmamışmı biri segment b araç diğeri segment c.ayrıca vw kalitesi demişsin sağlamdırda niye ütopik ibreler koyuyorlar araçlara çözemiyorum doğrusu gerçi astradada farklı değil

Alıntıları Göster
    Astra. Easytronic kullanmadan almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: euzun72

Astra. Easytronic kullanmadan almayın.

Alıntıları Göster
    Baz model bir sıfır km alacağına, kral bir ikinci el al. Sadece vergiye para veriyorsun; ama o rakamlara bebek gibi ikinci eller alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Baz model bir sıfır km alacağına, kral bir ikinci el al. Sadece vergiye para veriyorsun; ama o rakamlara bebek gibi ikinci eller alabilirsin.

Alıntıları Göster
    bence polo al derim polonun dsg vitesi hic takılmadan ve cok hızlı vites değiştiriyor yeni astra da güzel ama bu senin keyfine kalmıs bisey astra polodan biraz daha büyük gibi görünüyor dıştan ama içten bakılırsa polo daha rahat gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Alıntıları Göster
    astranın yüzü eskidi. eğer aile aracı olmayacaksa polo alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: singleton

astranın yüzü eskidi. eğer aile aracı olmayacaksa polo alınır.

Alıntıları Göster
    donanımları karşılaştır mesela poloda sis farı ve çelik jant orjinal olarakgelmiyor sonradan taktırman gerekiyor ondan dolayı astra daha donanımlı diye düşünüyorum.o yüzden tercihim astra olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesmaniac26

donanımları karşılaştır mesela poloda sis farı ve çelik jant orjinal olarakgelmiyor sonradan taktırman gerekiyor ondan dolayı astra daha donanımlı diye düşünüyorum.o yüzden tercihim astra olurdu

Alıntıları Göster
    uygun fiyata full donanım c sınıfı araç dururken gidip b sınıfı araçlara 30+ bin lira vermek bence mantıksız.o yüzden 30.250 ye arka camlar manuel !!! 207

millesim otomatik alacagıma krediyi arttırıp esp dahil herşeyi barındıran astra 1.4 easy aldım

opelin verileri dogruysa eger 1.4 motor manueldede,otomatiktede 1.6 motordan az yakıyor tabi kullanım tarzınında önemi var...

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/01_Vehicles/01_PassengerCars/Astra_FAMILY/Astra_5_Doors/01_ModelOverview/04_Pdf/Astra_Classic3_Specsheet.pdf

edit: easytronic korkusundan 800 tl ye 2 yıl ekstra garanti alarak kurtulmanızda mümkün.normal garantinin bitimine 1 ay kalaya kadar uzatma yapma hakkınız

var satış elemanının söyledigine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 30 Mayıs 2010; 18:24:47 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.