Şimdi Ara

Opel Astra J Sedan 1.6 CDTI Gizli DPF Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım gizli DPF temizliği yaparken video çektim merak edenler izleyebilir. Eğer aracın bu temizlikleri yapmasına izin verirseniz DPF uyarısı almazsınız arkadaşlar

https://www.youtube.com/watch?v=FLSlg0ndl18

• Bilgilendirici bi' video olmuş.👍

Bu arada dCi motorlu aracım 3. yılına giriyor daha bir kez olsun DPF uyarısı vermedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Bilgilendirici bi' video olmuş.&#128077;

Bu arada dCi motorlu aracım 3. yılına giriyor daha bir kez olsun DPF uyarısı vermedi.

Hocam benim araçta 10 aydır bende. 11500 km oldu bende hiç almadım. Fakat internette bu uyarıyı alanların sayısı bir hayli fazla.
  • Yeni model euro 5 ve euro 6 normlarını karşılayan her motor da gizli temizlik mevcuttur. Şuanki aracım a3 ve önceki aracım astra j kasa da da dpf gizli temizlik yaptı. astra da her 1000 km de yapıyordu. 5-10 dk seyir halindeyken biraz devirli gidince geçiyordu. bi kaç defa filtre doldu yazısı çıktı. yüksek süratlere çıkınca düzeldi. a3 te şuan 5500 km oldu. 2 defa gizli temizlik yaptı. Onu da start-stop devreye girmedi ve anlık tüketim 1.0 olunca farkettim. Videodaki gibi aracı beklettim 5 dakika sonra 0.5 oldu anlık tüketimim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tameer10

Yeni model euro 5 ve euro 6 normlarını karşılayan her motor da gizli temizlik mevcuttur. Şuanki aracım a3 ve önceki aracım astra j kasa da da dpf gizli temizlik yaptı. astra da her 1000 km de yapıyordu. 5-10 dk seyir halindeyken biraz devirli gidince geçiyordu. bi kaç defa filtre doldu yazısı çıktı. yüksek süratlere çıkınca düzeldi. a3 te şuan 5500 km oldu. 2 defa gizli temizlik yaptı. Onu da start-stop devreye girmedi ve anlık tüketim 1.0 olunca farkettim. Videodaki gibi aracı beklettim 5 dakika sonra 0.5 oldu anlık tüketimim.

Hocam bu gizli temizlikleri yapmadıkça uyarı veriyor. İyi yapıyorsunuz.
  • 1.6cdti astra j 2 sene 30bin km'dir kullanıyorum bir kere bile DPF dolu uyarısı almadım araçda.

Gizli temizliklerin bitmesine mümkün mertebe müsade etmek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

1.6cdti astra j 2 sene 30bin km'dir kullanıyorum bir kere bile DPF dolu uyarısı almadım araçda.

Gizli temizliklerin bitmesine mümkün mertebe müsade etmek gerekiyor.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Bende almadim hocam, 4 sene ve 80k km oldu. 1.5 dci

Araci sakin kullanirim fakat arada 4.5 devirlere kadar cikarim, dizel zaten 5k ceviriyor, ondan vermedi herhalde daha uyari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 14 Aralık 2016; 22:45:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uzun yol yaparken veya uzun süreli 3000 devir üzerinde kullanırken dpf zaten kendi kendini temizliyor. Bu şekilde araç kullanmayanlar için ideal de böyle kullanan varsa dizel araba kullanıyorum demesin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 14 Aralık 2016; 22:48:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Bende almadim hocam, 4 sene ve 80k km oldu. 1.5 dci

Araci sakin kullanirim fakat arada 4.5 devirlere kadar cikarim, dizel zaten 5k ceviriyor, ondan vermedi herhalde daha uyari.

Ben de genelde sakin kullanıyorum, fakat 4500 leri pek görmem; max 3500-4000 civarı. :)
  • Dpf uyarısı genelde şehir içi Sakin ve kısa mesafe kullanımlardan verir. Aylık en az 2-3 kere biraz devirli kullanmak gerekiyor dizellerin ve Dpf'nin sağlığı için. Zaten çoğu araçta Dpf dolduğu zaman araç yüksek devirlere çıkmak istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı olmuş teşekkürler
  • Faydalı konu teşekkürler. astra j nin göstergelerine hayranım.
  • teşekkürler arkadaşlar.
  • Arabam benzinli beni ilgilendirmiyor ama yararlı bilgi öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
  • şu kadranın güzelliğine bak
    son kasa görsellik anlamında her yönden geriye gitti
  • Up
  • UP
  • Faydalı paylaşım ve video, eline sağlık.
  • bizde 7 sene 1.6 tdi kullandık,gizli temizlik yaptığını gördüm birkaç kere devir 1000 civarı sabitleniyor,ama bir kez olsun ışık yaktığını uyarı verdiğini görmedik.şuan 2.0 tdi var,2500 km de,onda hiç gizli temizlikte yapmadı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.