Şimdi Ara

Opel Astra Konusunda Bizlerle Dalgamı Geçiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süre 2. el araç arayıp sonrasında 0 araç almaya karar verdiğimde araştırmalarım neticesinde Astra H Classic III 1.3 CDTI almaya karar vermiştim bütçemide bu fiyat doğrultusunda topluyordum ki tam almaya karar verdiğimde şu an fiyatlatın 44BinTL civarına aldıklarını görünce acayip derecede soğudum astradan ne dir ya bu milletle dalgamı geciyorlar ben bu racın fiyatını 2010 Kasım ayında benznlisi 28.500TL dizeli 34.500TL civarlarında gördüm on sene öncesinden bahsetmiyoruz bu fiyat artırımıda neyin nesi kaldık 2005 kasa ve üzerine yeni kasa çıkmış ve belk seneye üretimi duracak ve şu anki fiyat acayıp abartılı açıkçası gönlümde astra vardı ama şu saatten sonra bedava verseler almam o kadar soğudum opelden Şu an baktığım 3 araç var ya Ford Yeni Focus, Yeni Polo 1.2 dizel yada Nissan Juke alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostCoder -- 14 Ağustos 2011; 13:54:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LostCoder

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süre 2. el araç arayıp sonrasında 0 araç almaya karar verdiğimde araştırmalarım neticesinde Astra H Classic III 1.3 CDTI almaya karar vermiştim bütçemide bu fiyat doğrultusunda topluyordum ki tam almaya karar verdiğimde şu an fiyatlatın 44BinTL civarına aldıklarını görünce acayip derecede soğudum astradan ne dir ya bu milletle dalgamı geciyorlar ben bu racın fiyatını 2010 Kasım ayında benznlisi 28.500TL dizeli 34.500TL civarlarında gördüm on sene öncesinden bahsetmiyoruz bu fiyat artırımıda neyin nesi kaldık 2005 kasa ve üzerine yeni kasa çıkmış ve belk seneye üretimi duracak ve şu anki fiyat acayıp abartılı açıkçası gönlümde astra vardı ama şu saatten sonra bedava verseler almam o kadar soğudum opelden Şu an baktığım 3 araç var ya Ford Yeni Focus, Yeni Polo 1.2 dizel yada Nissan Juke alıcam.

Sadece Opel zam yapmadı ama araç normalde ucuz olduğu için göze batıyor. Ben size bir örnek vereyim 2011 model Jetta'nın en fazla 1-2 ay önce 1.2 TSI Highline fiyatı 48000 idi, şu anda 53000küsür. Yani Euro düşmediği sürece fiyatlar düşmez. Kasım ayında şu anki aracı görmemiş olabilirsiniz çünkü 1.4 ve Konfor Paketli olmayanı da vardı benzinli aracın geçen yıl.

Saygılar.

• Ben de geçen kasım aralık gibi yeltendim ama vaz geçtim. O zaman 38000'di araç (1.3 dizel easytronic). Zaman geçti 1,5 ay önce kafam attı, bayi eski aracıma en iyi fiyatı verip 42300 olan liste fiyatından 1300 lira indirim yapınca aldım aracı. Kısmet meselesi. Ben de bu fiyata bu kadar donanımı sunan başka aracı bulamadığım ve yeni kasa ve geliştirme aşamasında olan bir araba macerasına girmektense senelerce üretilen ve eksiklikleri giderilen bir araç olduğunu düşündüğüm için classic 3'ü tercih ettim.
  • Arkadaşlar bende aynı şekilde ikiliemde kaldım 0 düşünüyorum 2011 opel astra classic 1.3 dizel ve 2011 ford focus tdcı 109 ps yalnız o kadar saçma birşey varki fordun motoru güzel içi iyi değil yani konforo bakıyorum titanium almadıktan sonra kliması bile manuel yok kararan ayna yok yok esp ,tc standart donanımda yok ekstra para ve titanium paket 46 bin.(collection modeli 43 esp dahil) öteki taraftan opelin konforu güzel esp,tc, standart donanımda kararan dikiz ayna ,park sensor yani full varda var ama gelelim motora kullanan herkes 1.3 motor verimsiz özellikle 1. viteste klimada acıkken araba bayılıyor diyorlar araba sollamak istersen 2 kere düşünmen lazım gitmiyo diyenler var oda 43 bin lira civarı hayde bakalım cık işin içinden fiyatlara bakıyosun ikiside uçmuş birde bu arabalar eski kasa....... aralık da düşer diye umut edip bekliycem ama 2 si arasında bir türlü karar veremiyorum tabiki ilerleyen günlerde test sürüşlerini yapıcam... sizinde görüşlerinizi almak istedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: klarnetk

Arkadaşlar bende aynı şekilde ikiliemde kaldım 0 düşünüyorum 2011 opel astra classic 1.3 dizel ve 2011 ford focus tdcı 109 ps yalnız o kadar saçma birşey varki fordun motoru güzel içi iyi değil yani konforo bakıyorum titanium almadıktan sonra kliması bile manuel yok kararan ayna yok yok esp ,tc standart donanımda yok ekstra para ve titanium paket 46 bin.(collection modeli 43 esp dahil) öteki taraftan opelin konforu güzel esp,tc, standart donanımda kararan dikiz ayna ,park sensor yani full varda var ama gelelim motora kullanan herkes 1.3 motor verimsiz özellikle 1. viteste klimada acıkken araba bayılıyor diyorlar araba sollamak istersen 2 kere düşünmen lazım gitmiyo diyenler var oda 43 bin lira civarı hayde bakalım cık işin içinden fiyatlara bakıyosun ikiside uçmuş birde bu arabalar eski kasa....... aralık da düşer diye umut edip bekliycem ama 2 si arasında bir türlü karar veremiyorum tabiki ilerleyen günlerde test sürüşlerini yapıcam... sizinde görüşlerinizi almak istedim..

Valla dostum Astra 1.3 CDTI motorda evet bahsettiğin sorunlar var ve ford şu an fiyat olarak çok uygun duruyor ford ve ople baktığımızda focus ve astra konusunda bir üst yeni araç mevcut ama focus sürekli makyaj ve ufak tefek iiç ve dışta yaptığı yenilikler ile daha mantıklı duruyor Şu an bakıldığında Ford Focus Trend-X 1.6 TDCI 90ps araçı en uygunu bence. Astra H için 41-44BinTL çok arkadaş....

• Dostum doğru sölüyorsun yalnız ben bişeyi atlamışım serefsiz herifler fullde full diolar megerse dizelin sadece easytronic modelinde varmıs esp tc falan oda 3 milyar daha fazla 43 tl e geliyor bende bunu anlamıyorum nie şu esp falan manuellerde yok nolucak koysa yok gitmiş easytronic alırsan var iide ben manuel vites istiyorum ama ondada o yok bu yok dio nasıl bir politikadaı bu anlayamadım ...
  • quote:

Dostum doğru sölüyorsun yalnız ben bişeyi atlamışım serefsiz herifler fullde full diolar megerse dizelin sadece easytronic modelinde varmıs esp tc falan oda 3 milyar daha fazla 43 tl e geliyor bende bunu anlamıyorum nie şu esp falan manuellerde yok nolucak koysa yok gitmiş easytronic alırsan var iide ben manuel vites istiyorum ama ondada o yok bu yok dio nasıl bir politikadaı bu anlayamadım ...

Aynen dostum Full Full diye tutturmuşlar ama tam full olanı 1.3 cdti easytronic olanı yani adamlar tam anlamı ile kafa buluyorlar sanırım en azından esp koy kerdeşim spor sürüş modu düzede koy abs motoru sökülük yerine esp takılıyor birde direksiyondam cim değişiyor... işte çok para şu an bakıldığında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylek1983

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Sadece Opel zam yapmadı ama araç normalde ucuz olduğu için göze batıyor. Ben size bir örnek vereyim 2011 model Jetta'nın en fazla 1-2 ay önce 1.2 TSI Highline fiyatı 48000 idi, şu anda 53000küsür. Yani Euro düşmediği sürece fiyatlar düşmez. Kasım ayında şu anki aracı görmemiş olabilirsiniz çünkü 1.4 ve Konfor Paketli olmayanı da vardı benzinli aracın geçen yıl.

Saygılar.

katılıyorum. her firma zam yaptı bu euro ile alakalı bişey opel le değil diye düşünuyorum. ben 1 2 ay once astra 1.4 turbo cosmo active select donanım aldım fiyatı 53 54 bin cvarıydı indirmle 51000 e aldım 2 gun once servıse paspas almya gittiğimde bide ne goryım. vatandas 1.4 turbo hemde sport donanıma 53000 tl. ye el sıkışıyor.mutlu olmadım değil. ama ben derim ki otomobil alcaksanız şuan almayın bi kaç ay beklemekte fayda var fiyatlar uctu.illa alcaksanızda gayet cazip kampanyalar da yok değil.

• 1,3 motorun yetersiz olduğu konusuda deneyimimi paylaşayım. Arabam 3200 kmde.easytronic. 2000 km uzun yol yaptım. Bugün bodrumdan gelirken eşime de söyledim. Rampada gidişi çok iyi. Benzinli corsa ve focus tıkanırken biz hiç hız kaybetmeden deli gibi rampa çıktık. Sollama yaparken ya sport tuşuna basıyorum ya da düşük vitese geçiyorum özellikle üst devirlerde müthiş hızlanıyor. Ankara çevre yolunda 190 kmde bana hiç kendimi tehlikede hissettirmedi. Bunları seriliğiyle ünlü eski bir getz sürücüsü olarak yazıyorum. Eski aracımı motor performansı olarak hiç aramıyorum. Hissettiğim tek sorun 1. Viteste klima açıksa araba çabuk bayılıyor. Uyum sağlamak zaman alıyor. Gazı iyice yedirmek gerekiyor. Kendiniz kullanmadan forumda yazanlara fazla takmayın. Herkes kendince yorumluyor. En son bir otelde tatil yaptım, netteki yorumların bazıları o kadar kötüydü ki. Biz oldukça memnun kaldık oysa. Herkesin beklentisi farklı. Ben focus hiç kullanadım elki dizelleri astradan çok daha iyi olabilir. Dayımın 2006 model benzinli focusu acayip motor ve yol sesi alıyordu. Mutlaka iyileştirmişlerdir. Bende focusa karşı hala bir önyargı var.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende aynı şekilde ikiliemde kaldım 0 düşünüyorum 2011 opel astra classic 1.3 dizel ve 2011 ford focus tdcı 109 ps yalnız o kadar saçma birşey varki fordun motoru güzel içi iyi değil yani konforo bakıyorum titanium almadıktan sonra kliması bile manuel yok kararan ayna yok yok esp ,tc standart donanımda yok ekstra para ve titanium paket 46 bin.(collection modeli 43 esp dahil) öteki taraftan opelin konforu güzel esp,tc, standart donanımda kararan dikiz ayna ,park sensor yani full varda var ama gelelim motora kullanan herkes 1.3 motor verimsiz özellikle 1. viteste klimada acıkken araba bayılıyor diyorlar araba sollamak istersen 2 kere düşünmen lazım gitmiyo diyenler var oda 43 bin lira civarı hayde bakalım cık işin içinden fiyatlara bakıyosun ikiside uçmuş birde bu arabalar eski kasa....... aralık da düşer diye umut edip bekliycem ama 2 si arasında bir türlü karar veremiyorum tabiki ilerleyen günlerde test sürüşlerini yapıcam... sizinde görüşlerinizi almak istedim..

Valla dostum Astra 1.3 CDTI motorda evet bahsettiğin sorunlar var ve ford şu an fiyat olarak çok uygun duruyor ford ve ople baktığımızda focus ve astra konusunda bir üst yeni araç mevcut ama focus sürekli makyaj ve ufak tefek iiç ve dışta yaptığı yenilikler ile daha mantıklı duruyor Şu an bakıldığında Ford Focus Trend-X 1.6 TDCI 90ps araçı en uygunu bence. Astra H için 41-44BinTL çok arkadaş....

Trend-X'in hangi özelliği daha iyiymiş Astra Classic Konfor Paketliden onu anlayamadım. Hangi makyaj, hangi yenilik, bomboş bir araba Trend-X. Konfor olarak yanından bile geçemez Astra'nın. Tek artısı ESP opsiyonu olması, o da ellerinde varsa ESP'li. Onun dışında bir artısını daha göremedim ki ikisi neredeyse aynı fiyata satılıyor(Ford için metalik boya farkını da düşününce, Astrada bu fark yok). Motor konusuna gelince performans olarak Focus daha iyi olabilir ama Astra'nın da vergi avantajı var bunu unutmamak gerek. Şu birinci vites olayını da bir ben çözemedim dizel araç sürmediğimden herhalde, bir ara denemek lazım nasıl bir şeymiş.

Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

Trend-X'in hangi özelliği daha iyiymiş Astra Classic Konfor Paketliden onu anlayamadım. Hangi makyaj, hangi yenilik, bomboş bir araba Trend-X. Konfor olarak yanından bile geçemez Astra'nın. Tek artısı ESP opsiyonu olması, o da ellerinde varsa ESP'li. Onun dışında bir artısını daha göremedim ki ikisi neredeyse aynı fiyata satılıyor(Ford için metalik boya farkını da düşününce, Astrada bu fark yok). Motor konusuna gelince performans olarak Focus daha iyi olabilir ama Astra'nın da vergi avantajı var bunu unutmamak gerek. Şu birinci vites olayını da bir ben çözemedim dizel araç sürmediğimden herhalde, bir ara denemek lazım nasıl bir şeymiş.

Saygılar.

Ford Focus Trend-X 1.6 TDCI 90ps şu anki Astra H 1.3 CDTI fiyatına bakılınca daha mantıklı sizin donanım olarak söylediğiniz yağmur, far vb. şeyler bakıldığında çokta önemli değil ben verdiğim para karşılığında aldığım araç verilen fiyat ile eş değer ise ok ama verdiğim para karşılığında araç aşağıda kalıyorsa mantıksız olur. Tabi göreceli bir kavram donanım olarak o olsun bu olsun gibi bir manyaklığım olmadığı için bir araçta olması gereken gelen unsurlar bana yetiyor atrıca Trend-X fiyatını metalik boya dahil 37binTL anlaştım gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar.

Ford Focus Trend-X 1.6 TDCI 90ps şu anki Astra H 1.3 CDTI fiyatına bakılınca daha mantıklı sizin donanım olarak söylediğiniz yağmur, far vb. şeyler bakıldığında çokta önemli değil ben verdiğim para karşılığında aldığım araç verilen fiyat ile eş değer ise ok ama verdiğim para karşılığında araç aşağıda kalıyorsa mantıksız olur. Tabi göreceli bir kavram donanım olarak o olsun bu olsun gibi bir manyaklığım olmadığı için bir araçta olması gereken gelen unsurlar bana yetiyor atrıca Trend-X fiyatını metalik boya dahil 37binTL anlaştım gibi.

Hız sabitleyici, kendiliğinden kararan dikiz aynası, park sensörü, kol dayama, otomatik klima, mp3 desteği, deri direksiyon, alaşım jant, sis farı, ışığa duyarlı far, yağmur sensörü....

Trend-X bana yetiyor deyin bence çünkü arada baya bir fark var. Mantıklı, mantıksız, manyaklık... Bunlar da tamamen göreceli şeyler.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 21 Ağustos 2011; 5:12:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar.

Hız sabitleyici, kendiliğinden kararan dikiz aynası, park sensörü, kol dayama, otomatik klima, mp3 desteği, deri direksiyon, alaşım jant, sis farı, ışığa duyarlı far, yağmur sensörü....

Trend-X bana yetiyor deyin bence çünkü arada baya bir fark var. Mantıklı, mantıksız, manyaklık... Bunlar da tamamen göreceli şeyler.

Saygılar.

Şimdi iki araçı yan yana koyduğumuz büyük ara Astra önde ama şimdi benim 35BinTL var hadi biraz daha sıkayım 37BinTL ben bu fiyata alınabilecek gerek donanım gereksi diğer unsurlar bakıldığında Focus karşıma çıkıyor bundan dolayı benim ihtiyaçımı karşılıyor. Keşke Astra bu fiyat aralığında olsasa onu alsam.

• birde şimdi bak hocam fiyatlara :) arac alma zamanı değil bence şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

birde şimdi bak hocam fiyatlara :) arac alma zamanı değil bence şuan.

Neolur bu gidişat? Uçtu gidiyor fiyatlar nasıl olucak bakalım....Almadık 37 iken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C3NGiZkH4N

quote:

Neolur bu gidişat? Uçtu gidiyor fiyatlar nasıl olucak bakalım....Almadık 37 iken.

fiyatların düşeceğini sanmıyorum okadar cok talep varki...piyasadaki hiç bir araç fiyatlarını hak etmiyor şuan. 2010 kasım-aralık ve 2011 ocak fiyatları iyiydi.
  • quote:

quote:

quote:

fiyatların düşeceğini sanmıyorum okadar cok talep varki...piyasadaki hiç bir araç fiyatlarını hak etmiyor şuan. 2010 kasım-aralık ve 2011 ocak fiyatları iyiydi.

Aynen katılıyorum. Yılbaşından önceki kampnyayı kaçırdım, ocak dönemi para eksikti, geçen sene aralık 2010 fiyatlarını görünce tablo ona döner zaten bekleyelim hemde biraz daha köşeye koyar rahat alırım dedim bütün hesaplar tersine döndü. Fiyatlar inanılmaz yüksek bu gidişlede düşmeyecek sanırım....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen katılıyorum. Yılbaşından önceki kampnyayı kaçırdım, ocak dönemi para eksikti, geçen sene aralık 2010 fiyatlarını görünce tablo ona döner zaten bekleyelim hemde biraz daha köşeye koyar rahat alırım dedim bütün hesaplar tersine döndü. Fiyatlar inanılmaz yüksek bu gidişlede düşmeyecek sanırım....

araç almayı bekleyen herkez şaşırdı acıkcası.ters koşe yaptılar.bende düşeceğini sanmıyorum fiyatların şimdide alsan bi dert almasan bi dert.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikoli88 -- 17 Eylül 2011; 12:00:26 >

• Mantıklı olarak düşününce bence geçmiyor.

Ben de şubat 2011 de 37500 e astra classic 3 cdti hb düz vites satın aldım.O zaman euro kuru 2.15 civarındaydı.Şimdi ise 2.45 seviyelerinde.Yaklaşık %15 oranında artış söz konusu.37500*1,15=43125 TL civarı bir fiyat yapıyor.Şuan 2012 liste fiyatı 43750 TL.

Şubat ayında 37500 için çok yüksek yıl sonunu ağustos aylarını bekleyelim diyenlerle doluydu bu forum.Ne oldu 2011 ağustos'ta bu aracın fiyatı : 42394 TL liste fiyatı.

Arz talebi çok yüksek bir araç.Ben aracı şubat ayında almaya gittiğimde 4 adet (2 siyah-2 beyaz) araç 2 saat içinde satılmıştı.Hemen kapora verip aracı aldım.

Üstelik araç kredisini faizler opel anlaşmalı koçfinansta 0,79 civarında iken şimdi %1 seviyesinde alabiliyorsunuz.

7 ay olmuş geriye bakınca her yönden doğru bir karar vermiş olduğumu görüyorum.Aracı satsam zarar etmeden satabilirim çok rahat (4500 km'de henüz)

3 ay sonra aralıkta ne olur bilemeyiz.Kur yükselir bu fiyata da alamazsınız.2012 son astra classic 3'de başka üretim olmayacak.Üretim bitince 2.el de değeri artacaktır bu aracın bu konuda herkes aynı fikirdedir heralde.

Şuan da bile Astra Classic 3 bu donanımla bu fiyata alınabilecek en iyi araçtır.Yeni kasa astra cdti 95 hp 53827 liste fiyatı var şuan.Bu aracı almayı düşündüm şubat 2011 de, 47000 TL'ye alabiliyordum.Ama 10.000 TL fark çok fazlaydı değmezdi. bu yüzden bu aracı tercih ettim.İyiki de etmişim.

Şuan sizlerin yerinde olsaydım napardım.Açıkcası sizler gibi ben de dolaştım ford fiesta,vw golf,honda civic hb,seat ibiza,renault megane 3 hb vs.Bu sınıfta en iyi fiyat ve donanım classic 3 olduğu için hemen tercih ettim.Aciliyetiniz yoksa yıl sonunu bekleyin.Classic 3 ün talebi yüksek olduğu için ve diğer markalardaki bu sınıftaki araçların fiyatları 50000 TL'lerde gezdiği için pek indirim olacağını düşünmüyorum açıkcası.Aralıkta fiyatı biraz düşer de araç bulur musunuz şansınıza arkadaşlar.İçinize siniyorsa şuanki fiyatı hemen gidip alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgins34 -- 17 Eylül 2011; 22:15:18 >

• Astra 2011 Enjoy Plus 46.354
    Astra 2012 Enjoy Plus 47.287

2000 TL indirim olsa bile yandık Ocakta 36000 e alınan araçlar şimdi minumum 44000 olacak gibi görünüyor.
    Yılbaşında indirim beklerken (Gerçi para durumuda aralıkta tamamlanıyordu.) alamıyacağız heralde.
    Aralık ta kampanya vb. 2011 ler 40000 altına inmeli. (€ $ azalmalı ki insin bakalım hayırlısı)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.