Tatvanda yaşıyorum bende. Geçen kış sottozero 3 aldım. Üstündeki orjinal lastiklerinden( yazlık michelin) daha sessiz ve konforlu hissettiriyor bana. Karda buzda sıkıntı ve ya tedirginlik yaşamadım. Sadece bu lastiği deneyimledim. Diğer marka ve modeller hakkında bilgim yok. |
OPEL ASTRA L 2022 (122. sayfa)
-
-
@maniax
Kaç zamandır ben bu nicki nereden hatırlıyorum diye düşünürken golftutkusunda yazdıklarınızdan uzun zamandır faydalandığımı farkettim. Selamlar tekrardan.
Kayseri’de artık kış neredeyse hiç olmuyor gibi.
Ancak kış lastiği alırsam 16 jantlarla birlikte alıp kendim değiştiririm diye düşünüyordum, orjinal jantı senede 2 defa lastik değişimlerinde çizdirmeyelim diye...
Alt paketlerin orjinal jant ilanlarına az denk geliyorum sarı sitede. Biraz da pahalı geldi...
Kara janttan falan kışlık takım yapan var mı aramızda?
Astra jant detayları 5x108 bijon ve et44 ofsett gördüm webde ne kadar doğrudur bilmiyorum. -
aleyküm selam hocam buralardan devam ediyoruz. golf tutkumuzu içimize attık şimdilik. belki bir gün yine diyelim..
-
Golf astraya göre daha dar bir arac demi -
Astra daha geniş aynen. Bende golften geçtim. Golf ile girdiğim dar yerlere Astra ile giremiyorum.
Bu arada yarın bakıma girecek araç. Periodik bakım artı Bujiler 6000tl fiyat çektiler.
MyOpel uygulamasında 30binde bujiler değişecek yazıyor. Aracım 27binde aradan onları da çıkarayım dedim. Fren hidroliğine de baktırmak gerek diye yazıyor.
-
Doğrudur onlar yapılması lazim -
Güzel fiyat almışsınız valla. Baya iyi hatta. İlk bakıma 8 isteyenler var
-
Boyut anlamında bakıyorsak evet genel hatlarıyla daha küçük. Golf özellikle 7 ve 8 kasalarında sınıfına göre minyon kaldı biraz. Arabalar giderek daha kaslı hale geldiler. Ama iç hacim olarak ben golfü daha başarılı buluyordum. Astra daha bi kapsül gibi.
-
Arkadaşlar merhaba bugün araca kamera takmaya çalıştık ama biz beceremedik muhtemelen. Aracın par halindeyken kayıt yapabilmemiz için 12v veren sigortasi hangisidir varmidir? Biz kontak acikken herhangi bir sigortaya bagladik onuda beceremedik. Sadece cakmaktan calistirabildik. Ankarada önerebileceginiz bir yer varmidir? Bir de sigorta kutusunun semasi lazim malesef internette bulamadim. -
Arkadaşlar astra L 2023 Elegance donanımda 5.000 km de aracım var. Aracı park ederken manevralarda ya da kalkışta frenden ayağımı çekince gelen kart kurt sesler normal midir ? Bir de bazen direksiyonu durur vaziyette çevirdiğindede değişik bir ses var gibi ara ara ?
Son olarak sahler marka paspas gaz pedalının altındaki potluğa uygun yapmaya çalışmışlar ama potluk biraz fazla dip gazlarda ayak tabanını rahatsız ediyor. Başka marka önerisi olan var mı yada zamanla oturur mu oraya iade edip etmemek konusunda kararsızım. Değerli yorumlarınız için teşekkürler -
Direksiyon kutusundan gelen sesler kesinlikle normal değil.
Garanti kapsamında direksiyon kutusu ve ön düzen değişimi isteyiniz.
Klasik PSA servisi cevabı: “Normaldir her arabada olur” diyecekler ama ısrarla servis kaydı oluşturun.
Klasik esnaf yalanı : zamanla açar, oturur. Ama gerçek hayatta tabii ki uymaz. İade edin bence Orjinal olmayan tüm paspaslar aynı. -
Aracın kauçuk orjinal paspasını nereden bulabilirim. Teşekkürler -
Ben paspası aracı alırken bayiden satın almıştım paspas işini orijinal istiyorsanız bayiye bir sorun bence.
Direksiyonu durur vaziyette sol tarafa dönecek şekilde çevirdiğimde özellikle yağışlı havalarda bir ses bende de vardı. Kuru havalarda kesiliyordu. Arkadaşın dediği gibi servise sıra alıp gösterdiğimde kuru vaziyette yapmadığını onlarda fark etmiş. Aracın sol ön tekerin oradan yukarıya doğru yıkamada su tumuşlar. Ondan sonra sesi onlarda fark etmişler. Garantiden amortisör takozunu değiştirdiler ses kesildi.
Arkadaşın dediği gibi direksiyon kutusundan gelmiyor olabilir. Direksiyon kutusundan geliyorsada gene servis randevusuyla sizi rahatsız eden sesten garanti kapsamında kurtulabileceğinizi düşünüyorum.
Ki bu arkadaşın Opel Astra L bir arabası yok kendi arabasındaki deneyimlerini size aktarıyor olabilir.
Kart kurt sesi ise otoparktan çıkarken ileri ve geri direksiyonu sağa ve sola çevirmeli manevralarım oluyor (Manevra yaptığım yer düz bir zemin eğimli değil). O sırada benim aracımdan da ses geliyor. Ama benim aracımdaki ses Yokuşta Kalkış Desteği dediğimiz sistemin frenler iki saniye basılı kalır dediği sistemin çalışması yüzünden aracın frenleri biraz geç bırakması sırasında balataların diskle olan temasından kaynaklanıyor gibime geldi. Sizin aracınızdaki seste bundan kaynaklanıyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizblaze -- 7 Eylül 2024; 15:46:45 >
-
Kauçuk paspasın orijinali yok, bayinin verdiği kauçuk paspaslar ithal ürün değil. -
Doğrudur olabilir onun garantisini veremeyeceğim. Opelin Türkiye’de yedek parça satıp orijinal olduğunu iddaa eden yerlerdeki parça kodu şu: 1674712480
Alttaki şu sayfadaki resimlerdekinden de benim ürünümün veya Türkiyedeki ürünün fotoğraflarda farklı bir yanını göremedim. Resimlerde falan made in TR yazıyor. Belki sizin demek istediğiniz budur.
www.myparto.comOriginal OPEL Rubber car mats - 16 747 124 80 | mypartohttps://www.myparto.com/en/i34049/opel-gummimatten-1674712480?vehicleManufacturer=84&vehicleModel=42533&vehicleType=145815
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizblaze -- 7 Eylül 2024; 18:2:55 >
-
Benin faturadaki de aynı parça numarasi.6 bin küsür :(
-
Merhaba Arkadaşlar, az önce aracım n konumundayken ayağımı frenden çektiğimde geri gitti yani geri kaydı desem daha doğru olur.Bu normal mi ? -
N konumu boş vites hocam, el freni çekili değilse geri kayması normal.
-
https://www.sahibinden.com/s/ZSywHvvI
Sıfırı 1.700 iken 2. elde 1.300 civarı tam dolu. GS (Yeni adıyla Ultimate) alınabiliyor
Önerir misiniz ?
Sizce 2. Elde değer kaybı Golf gibi muadillerine göre çok yüksek değil mi ? -
Siz en aşağı bu grubu 1 senedir takip ediyorsunuz. Arada aracı kötülemek için bir iki laf atıp gidiyorsunuz. Düşük fiyatlı bulursam almak istiyorum yorumunu yapıp geri silmiştiniz. İkinci elde değer kaybı çok oluyorsa aracınızın olmadığı grubu takip etmek yorum yapmak zorunda değilsiniz. Dünya üzerinde size golf satmak yasak değilse gidip o araçtan alabilirsiniz veya sıfır araç almak yerine ikinci el fiyatı çok düşük dediğiniz bizim araçlardan alabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X