|
OPEL ASTRA L 2022 (135. sayfa)
-
-
Cevabınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Evet Motoru pek araştırmadım ancak seçenekler arasında 308 ve 2008 vardı yani aynı motorlara sahip farklı arabaları alacaktım. Bazı kullanıcılar bunu hissedip normal karşılayabiliyor bazıları çok rahatsız edici buluyor sonuçta hepsinin aracına binip test etmiyoruz. Teknik olarak motorun karakteristik bir özelliği mi onu merak ettim. Bunu bilmiyordum.
Aracı sıfır almamın nedeni farklı. yoksa dediğiniz gibi ikinci el gs paketler fiyat olarak uygun donanım olarak aynı.
Bende araç için olumsuz tecrübelerimi paylaşayım. Olumlular yeterince yazılmış fazlası yok
- araçta hafif trim sesi var bu ilerde artabilir
- çekiş gücü bana yetersiz geldi
- motorun özelliği olarak trafikte dur kalk hafif titreşimli ( beni rahatsız ediyor )
- ambiyans aydınlatma yetersiz, olmasa da olur
ben şahsen aracı aldığıma pişman değilim donanım ve görünüş olarak sınıfında en ideal tercihlerden biri.
-
@THEVENİNTEORİ
@muradowx
Hafızaya almak istediğiniz konumu
Önce M tuşuna basıyorsunuz, daha sonra da 1 ya da 2 den istediğiniz konuma basıyorsunuz. Kısa bir onay sinyali duyacaksınız hafızaya alma işlemi başarılı.
Basılı tutma ve yahut aynı anda basma gibi birşey yok.
Hafızanın sıfırlanması diye bir şey yok.
2022 GS bendeki araç.
Rölantide beklerken titreşim ancak frene tam basmazsam oluyor bende.
Çalışmayan ambiyans aydınlatma için servise uğramalı.
Yokuş iniş desteği yok ama o anda hız sabitlemeyi açarsanız seçtiğiniz hızın üzerine çıkmıyor. -
Herkese selamlar bugün bridgestone blizzak 6 yi bitlis ili kıs koşullarında inceleme fırsatı buldum. Guvenli olacak şekilde karlı noktalara girdim çok memnun kaldım sulu kar içine de girdim az biraz pati çektikten sonra beni yine kurtardı gayet memnun kaldım almayan varsa blizzak 6 yi öneririm -
Merhabalar,
Aracım yaz lastikleri ile geldi. İstanbul'da yaşıyorum. Geçmiş hava durum verilerine bakınca İstanbul'da hava 0 derecenin altına 2-3 haftalığına düşüyor gibi gözüküyor. Kışlık yerine dört mevsim lastik alsam sizce daha performanslı olur mu? Pirelli cinturato sf3 ya da CrossClimate 2 iyi seçenekler gibi geldi. Nisan ayı gibi yine yaz lastiklerine geçerim gibi düşündüm. Sizce kışlık mı almalıyım dört mevsim mi almalıyım?
Bir sorum da son zamanlarda firene bastığım sürece sol ön teker tarafından sürtünme sesine benzer bir ses geliyor. Daha önce yaşayan oldu mu?
Teşekkürler.
-
Benim araçta göğüsten trim sesi geliyordu başlarda sonradan kesildi. Şuan pek duyduğum yok. -
istanbul'da yaşayan biri olarak üzerinde gelen yaz lastikleriyle 4 mevsim boyunca kullanıyorum.
üzerindeki lastikler eskiyince 4 mevsim bir lastik alır, devam ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arutharen -- 25 Kasım 2024; 20:11:48 > -
Lastiklerini hayirli olsun. Ben de continental aldim 4 adet kislik. Soyle bir sorum olacakti. Kislik lastikleri degisirken vitesi nasil konumlandiriyorsunuz? Araci lifte alirken uste el frenini cek dedi. Ben de lifte alip once bosa sonra el frenini cekerek indim. Haliyle P ye de otomatik alıyor. Liften cikarken geri vitese aldigimda "cart" diye bir ses geldi. Bu normal midir? Bir seyi yanlış mi yaptik anlamadim.
-
Araç liftten indikten sonra el freni bırakılmalı ve ayak frenden çekilmeli. Sanzımanin tuttugu arac ufak ileri geri hareket edecektir. Sanzımanda biriken bu sıkışma salındıktan sonra p den çıkarabilirsiniz aracı. Öbür türlü cart sesi geliyor. -
Liftteyken araç boşta ve el freni çekilmemiş olmalı, Aksi halde aşağı indiğinde şanzıman kasılır böyle ses yapar.
-
Araba liftteyken boşta nasıl olacak. Motoru kapadığın an p ye alıyor kendi. -
Vardır yöntemi.
Benim Chery araçta da motoru kapatınca el frenini çekip P ye alıyor ama araç çalışmadan N ye alınıp el freni indirilebiliyor.
Araç stop ettikten sonra frene basmadan marş yapınca yarım kontak yapıyor, o zaman el freni indirilebiliyor. Bir de sonra tekrar frene basıp n ye çekince vites boşa düşüyor. Sizde de öyledir belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 26 Kasım 2024; 15:3:0 > -
-
Bu yazılı talimatname için teşekkür ederiz.
Ama pratik bir çözüm arıyorsak;
Araç liftte iken lastikleri yere değmeden önce binip çalıştırsak, vitesi N ye alsak. Öyle tekerleri yere bastırsalar. Sorunumuz hallolur mu ?
Ya da böyle yapmanın olası bir sakıncası olur mu. -
Arkadaşlar gıcık bir soru sorsam size sıfır alsak Astra mı 308 mi? Teşekkürler. -
Bence oda olur. Tabii muhtemelen ustaya bir dakika böyle bişey yapacağım dediğinde bizim çok bilmiş ustaların bişey olmaz abi lafıyla vaz geçeriz. Israrcı olursakta muhtemelen bu adam ne yapıyor bakışlarını arasında yapmak gerekir 😃 -
Burada 308 diyen bulmak zor olur bence çünkü buradaki arkadaşların çoğu bu iki arabanın hemen hemen bütün özelliklerinin aynı olduğunu (şanzıman, motor, donanım gibi) sadece görünüş gibi (bazıları 308’in amortisörlerin daha sert olduğunu söylemekte) ufak tefek farkları olduğunu bilip Astra’yı tercih edenlerden oluşuyordur 😃 -
Bu biraz kişisel.
Dış tasarım öncelikle hangisi içinize siniyor ona karar vermeniz gerekir.
Bayiiye gidip detaylı incelemeli ikisi için de test sürüşü yapmalısınız.
Donanım yönüyle hangisindeki artılar sizin için önemli buna karar vermelisiniz.
Benim için elektrikli hafızalı koltuk ve ön cam ısıtması olması ön planda idi. O yüzden Astra seçtim.
Bir başkası için gösterge ekranı iç mekan tasarımı 308 de daha güzeldir o yüzden 308 tercih etmiştir.
Bu arada 2024 308 lerde artık koltuk ısıtma olmadığı yazılmış. Sizin için önemli ise bilginiz olsun.
Bunun gibi detayları göz önünde bulundurmalısınız.
-
Merhaba beyler uzun süredir yazmadım. Araçtan memnunum. Yolda giderken sol çn havalandırmadan arada tıkırtı sesi geliyor. Sanki içeride motor taraflarından bir ses geliyor. Nereden geldiğini tam çözemedim ama iç kısımdan , havalandırmadan geliyor. Başına gelen var mu? Bu arada Ankara da bakıma gideb var mı 2. Yıl ? Fiyat çok değişken 10 bin civarı diyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X