Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: anil2645 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.876
Cevap
136
Favori
265.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir anormallik var mı neden yanıyor eksik mi yoksa yağ mı basamıyor , çubuktan kontrol ettiniz mi
  • erk32 E kullanıcısına yanıt
    Hocam çubuktan baktım sorun görünmüyor. Aracı durdurmustum yarım saat sonra şimdi bindim hiçbir uyarı lamba yok. Bu büyük bir saçmalık ama biraz da ben karamsar sorun sevmeyen titiz biriyim ondan başıma geliyor bence. Servisten haftasonuna randevu alıp gideceğim
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal o zaman sizlik birşey yok hocam herkesin türlü türlü şikayeti var
    Aynen öyle bende de yazılımsal sorun var takmayın kafanıza surekli değilse devam

davalık oldular bu motordan çok kez. yazıklar olsun valla. zaten trdeki servislere ne kadar güvenilir ki ? koydukları yağın ne olduğu belli değil daha !

Servis sonrasi durumu paylasirsaniz sebep hakkinda fikir sahibi oluruz.

Konuyu konuşmuşsunuzdur belki önceden bilmiyorum ama,aracınız eğimli bir alanda park halinden sonra mı bu yağ ışığı yandı?

• ismpkr İ kullanıcısına yanıt
    Konuşmadık ama evet yarı eğilimliydi yüzde 30 gibi arkaya doğru

Hocam ben de aynı sekilde geriye eğimli şekilde bıraktığımda ilk çalıştırmada uyardı. 100m ilerleyip yol düzelince kapa aç yaptım söndü. Yağda bir eksiklik yok sorun etmeyin bence. Ama bu kadar ufacık bir şey için arabaya bir kod eklemek bu kadar zor olmamalı. En azından yağın eksik olduğu uyarısı için bir delay (erteleme) eklenebilir. Zira park alanları dümdüz olmayabiliyor. Bir müddet düz gittikten sonra yağı ölçümleyip eksikliğini ona göre bildirse bu sorunu yaşamazdık.

Bir iki ay önce ben de aynı şeyi yaşadım, rampada aracın önü yukarı bakacak şekilde park halindeydi,bir kaç metre sonra stop ettim çalıştırdım tekrar aynı uyarıyı verdi, yağ önemli bir olay diye arabayı bıraktım kenara servisle görüştüm. Dik yokuşta yağ bir tarafta biriktiği için ilk marşta sensörün bunu eksik gibi tespit edebildiğini, stoptan sonra bir süre geçtikten sonra ; tabi araç düze alındığında; normale dönüyorsa hiçbir sorun yok dediler. Dedikleri gibi de oldu,aynı rampaya bir kaç hafta sonra tekrar bıraktım yine aynısı oldu, yine yağ çubuğunu çıkarıp baktığımda bende de her şey normaldi. Bu arada ilk başta telefonla bir kadın konuştu benle, kırmızı yağ lambası yandı deyince aman aracı hareket ettirmeyin gerekirse çekici ile alırız gibi bir şeyler söyledi, bana 3-5 gün sonraya randevu verdi, 3-5 gün araçsız kalamam diye biraz diretince servisteki motor ustası ile görüştürdüler bı konuşmayı onunla yaptık.

• Evet çok amatör bi durum gibi görünüyor. Neyse içim rahatladı. Ama benim yağın rengi baya siyaha yakın. Bakım zamanı gelsin beklemeden gideceğim. Benim kafama takılan bir iki ufak başka şeyler var
    1. Radyoların istasyon logoları yok bunlar neden gelmiyor?
    2. Bir arama geldiğinde multimedya ekrana dokunma dışında bu sürüş sırasında zorluyor çünkü, bir tuşla kolayca açma veya reddetme yok mu? Radyoyu ileri geri seçtiğim tuşla kabul et reddet üstüne geliyorum ama secemiyorum.
    3. Aracı çalıştırırken önce kontağa basıp, gostergelerin yanıp sönmesini bekleyip öyle frene basıp mı çalıştırmam daha uygun? Yoksa direkt binip frene basarak çalıştırmak mi?
    4. Aracı durdururken frene basarken vitesi N ye alıp sonra P ye alıp durduruyorum, el frenini otomatik cekiyor. Doğru mu yapıyorum?
    5. Sürücü ekranında özelleştirme seçeneği çok az. En azından android auto ya uygulamalar yükleyerek, bu ekranda güzel bir şeyler göremez miyiz?
    6. Hareket halindeyken video izlemenin bir yolu bulunmadı mi hala android 14te?

Bildiklerimi kısaca cevapliyim

1- Logo azınlıkta olmak kaydıyla bazı kişilerde var, aracın multimedya sürümüne bağlı değişiyor, ülkemizde wifi özelliği kullanmadığımız için güncelleme alamıyoruz, bu konuda servisten gelecek güncellemelere kalıyoruz,

2-Bu konu dikkatimi çekmedi, ekrandan dokunarak açıyordum,

3- Böyle bir kural yok ama önce kontağa basıp ekranlar geldikten sonra frene basıp tekrar kontağa basarak çalıştırmak daha mantıklı duruyor, ben de aynı şekilde yapıyorum.

4- Klasik otomatik araçlarda dümdüz bir yol değilse , yokuş vs gibi şartlarda her zaman aracı boşa alıp el freni çekip akabinde frenden ayağı çekip yükü balatalara yıkmayı, sonrasında parka basıp aracı stop etmeyi öneriler.

5-Sürücü ekranı olayı tamamen yazılımla alakalı seçenek çok dar haklısınız, keşke farklı kadranlar, klasik kadran seçenekleri de olsaydı diyorum ben de, bu aracın radyosunun şarıltısı beni çok rahatsız ettiği için android auto üzerinden radyo uygulaması kullanıyorum. Bunu kullandığımda radyo amblemleri sorunu da kalmıyor, amblemler çıkıyor.

6- Bu konu hakkında bilgim yok.

• ismpkr İ kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi radyo uygulaması önerirsiniz bi de navigasyon uygulaması var mı böyle sürüş ekranına da yansıyan keşke olsa

Radyo programı olarak Mytuner radyoyu kullanıyorum, aracım ultimate normalde sürüş ekranında kendi navigasyonu çıkıyor ama wifi aktif olmadığı ve aktif trafik bilgisi olmadığı için kullanılabilen bir navigasyon değil. Google haritalar da android auto üzerinden orta ekranda açılıyor sadece, bir de head up displayde google haritalar açıkken ,10 metre sola dön , işareteri falan görünüyor.Farklı uygulamada da sürüş ekranında navigasyon görebilme ihtimali olacağını sanmıyorum.

• Ben 2 numaralı soruma cevap vereyim. O butona tıklayınca açıyor çağrıyı bunu niye yapamadım daha önce bilemiyorum
  • MATHE_ M kullanıcısına yanıt
    Bir gelişme var mı hocam

Yetkili servisin faturasında belirtilen yağın genel merkezdeki uzmanların incelemeleri doğrultusunda kullanma klavuzunda geçen teknik speclere uygun olduğu herhangi bir yanlışlık olmadığı yönünde fikir belirtildi.

• MATHE_ M kullanıcısına yanıt
    Kafayı yememek elde değil uzmana bak çay demle okuduğunuda anlamıyor bunlar
  • Uzun yıllardır Opel kullanıcısıyım. Kullandığım araçların tüm kroniklerini bildiğim için arıza çıkıca gidip 3-5 masraf ile yaptırıyorum.

2-3 vida ile tutan, 30 dk da çözülen arızalar.

daha yeni bir araca geçeyim derken bile isteye böyle bir triger sorunu olan araca bulaşmalı mıyım ? :D

• mr.big kullanıcısına yanıt

Ben Türkiye'de satılan araçları alırken burada yazan yorumların belli bir yere kadar dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Araca hiç sahip olmamış başına olumsuz bir durum gelmemiş hatta yaşının ehliyet almaya yettiğinden bile şüphe ettiğim kişiler alınmaz diyor. Araç 1.2 motor olarak farklı beygir seçenekleriyle ve farklı markalar üzerinden 500bin belki daha fazla araç satmıştır. Olumsuz yorumlar yabancı forumlar dahil 200u geçmez. Bu insanlar bu araçları hangi şartlarda kullandı, ne kadar zorladı, bakımını aksattı mı? Hiç biri bilinmiyor. Benim dsgli aracım patladı benim başıma geldi ama vw hala dsgli araç satıyor ve bu sorun başına hiç gelmemiş insanlar var. Bazı konuların bizim ülkede abartıldığını düşünüyorum. İçine sinmezse garantisini uzatirsin ya da bitince 3 sene sonra satarsın. Birlikte mezara girecek değilsiniz

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.