Şimdi Ara

opel astra mı ford focus mu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
12.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi hocam ben focusun çok oırginal bi donanımı varmı yokmu bilmiyorum ve sitesindede görmedim. opel de ids plus dalgası çok orginal motoru da az yakıyor focusdan.amma ve lakin sağlamlık dersen güvenlik dersen alayına gider dersen al focusu alll
  • yüksek performans ve en düşük tüketim aynı anda olmazz şuna yüksek performanslı desek daha iyi..
  • Ya arkadaşlar bu focus iyi falan tamamda o transit minibüslerdeki direksiyon yokmu aynısını kullanıyorlar gözümden düştü araç valla. Geçenlerde ford transit dolmuşa bindim bi baktım direksiyon focustakiyle aynı sadece krom görünüm yoktu. Bunuda herhalde forddan başkası yapmaz adamlar güzel araç yapıyorlar fakat hala minibüs yaptıklarını zannediyorlar...Minibüs yapa yapa geldiler nede olsa bu hale birazcık izler taşıyacak, şöyle üç kollu sportif bir direksiyon koymuyor araca.

Focusun ön yüzü tamam güzel görünüyor fakat o iğrenç arka far tasarımını neden "yorum"lamamış anlamadım gitti arka tasarım bozuyor aracı. Daha başka konuları herkes yazmış zaten ikisininde birbirine bariz üstün olduğu konular pek yok gibi zaten bu sınıftaki araçlar üç aşağı beş yukarı aynıdırlar neyi tartışıyorsunuz bu kadar anlamadım bence olay tasarımda bitiyor tasarımı hangisinin hoşuna gidiyorsa onu al derim saygılar...

• 3 kollu direksiyon VARR.....HATTA TİTANİUMLARDA O VAR..DİĞERLERİ 4 KOLLU....FAKAT FORD TÜRKİYE BİZE O DİREKSİYONU LAYIK GÖRMÜYOR... OKİ

BU ARAÇ KASA DEĞİŞTİRMEDİ...ARKADA NE YAPSIN ADAMLAR..Bİ KAÇ MAKYAJ VAR...ADI ÜSTÜNDE..
  • Doğru o zaman yanılmamışım Ford Türkiye zihniyeti hala transit ürettiğini zannediyor yazık valla.

Makyaj meselesine gelince ön taraf makyajdan çok estetik ameliyat olmuş yani resmen ön tasarımı ile konuşursak aracın kasa değiştirmiş dersin arkasına bakıyorsun bir ruj bile yok yani. Madem yaptın yaptın şu arkayı en azından focusI lerdeki gibi etkileyici bir görünüme kavuştursaydı hakkaten süper olacakmış. Yani hangi yönden iyi olursa olsun gerçekten tasarım konusunda astranın gerisinde kalıyor bu bir gerçek astranın duruşu çok modern 5-6 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen çok güncel duruyor okadarda satılıp piyasada çok olmasına rağmen işte tasarım budur. Aracı gördükçe sıkılmıyorsunuz. Bunlar benim tabiki şahsi görüşlerim beğenenlerede beğenmeyenlerede saygılarımı sunarım...
  • marka fanatiği arkadaşlar bana az yakan otomatik vitesli araba lazım eşim otomatiği şart koştu ayrıca ucuz sağlam olacak bana bir marka model önerebilirmisiniz...!!!

gördüğünüz gibi içi boş ifadelerle marka fanatikliği bir yere kadar

öyle olsaydı trafikte sadece bir marka ve model araç görmemiz gerekmezmiydi (yoksa sizden başka herkes aptal mı beş para etmez araçlara biniyorlar)

insanların ihtiyaçları farklı farklıdır ve siz onlara saygı duymalısınız

tamam focus /astra (marka farketmez) süpper otomobiller

haydi karşılaştırın o zaman BMW Mercedes marka araçlarla da görelim

yanlış anlamayın ama param olsa bu övdüğünüz iki markaya da dönüp bakmazdım

ha bu arada ben marka fanatiği değilim örneğin şu an aracım 2001 astra ama her iki modelede eşit mesafedeyim focus dizel otomatik olsa astraya bakmazdım ama astranın cosmo donanımıda çok hoşuma gidiyor.

neyse marka fanatiklerinin yazılarını okuyunca hafiften gülümsüyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Doğru o zaman yanılmamışım Ford Türkiye zihniyeti hala transit ürettiğini zannediyor yazık valla.

Makyaj meselesine gelince ön taraf makyajdan çok estetik ameliyat olmuş yani resmen ön tasarımı ile konuşursak aracın kasa değiştirmiş dersin arkasına bakıyorsun bir ruj bile yok yani. Madem yaptın yaptın şu arkayı en azından focusI lerdeki gibi etkileyici bir görünüme kavuştursaydı hakkaten süper olacakmış. Yani hangi yönden iyi olursa olsun gerçekten tasarım konusunda astranın gerisinde kalıyor bu bir gerçek astranın duruşu çok modern 5-6 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen çok güncel duruyor okadarda satılıp piyasada çok olmasına rağmen işte tasarım budur. Aracı gördükçe sıkılmıyorsunuz. Bunlar benim tabiki şahsi görüşlerim beğenenlerede beğenmeyenlerede saygılarımı sunarım...

FARK VAR AMA.....MAKYAJ İÇİN BENCE BU İYİ...EĞER DEDİĞİNİZ GİBİ OLSA FOCUS 2 ALANLAR İSYAN EDEERDİ BELKİDE...HELE 2008 DE MAKYAJSIZ ALANLAR.
     opel astra mı ford focus mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 20 Eylül 2008; 2:00:34 >

• twinport astra. en az yakanı bu.piyasada pek bulunmuyor sebebinide anlamış değilim. olmadı astra ecotec.
    hayırlısı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

twinport astra. en az yakanı bu.piyasada pek bulunmuyor sebebinide anlamış değilim. olmadı astra ecotec.
    hayırlısı olsun

Astraların hepsi Twinport'tur. Kaputu açtığında her motorda Ecotec yazar.
  • 115likmotorlar twinport değil bildiğim kadarıyla. ecotec yazmasıyla twinport olması aynı şey değil.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

twinport astra. en az yakanı bu.piyasada pek bulunmuyor sebebinide anlamış değilim. olmadı astra ecotec.
    hayırlısı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: uergun

arkadaşlar ne yaptınız

bu iki araç bir çok konuda birbirine çok yakın terazinin kefelerine koysanız bir tarafı ağır basmaz yani

- evet focus motoru güçlüdür ama fiyat açısından bakarsanız astra aynı donanımda daha ucuzdur.

- astra kasa değiştirecekte focus değiştirmeyecekmi yani bir kaç sene içinde o da değiştirecek

- astranın ikinci eli çok güçlüdür focusunda öyle bu iki aracıda alanlar diğer modellere göre zarar etmezler

- her iki aracında yol tutuşları sınıfının en üstündedir hatta bir çok yerde golften iyi olduğu söylenir.

- astranın vergi avantajı var ama motor güçsüz gerçi ben şu anki aracımla (2001 astra 102 hp) çok nadir gazı köklemek zorunda kaldım fazla güce gerek var mı (yarışçı değilseniz)

- astranın kullanışsız ve şık olmayan iç mekanı ile eleştirenler herhalde cosmo donanımı görmemişler focusun iç mekanınıda gördüm cosmo ile titanyum arasında aman aman bir fark yok

iki aracıda test ettim öyle dağlar kadar fark göremedim kusura bakmayın görenlere de şaşıyorum...

o zaman seçiminiz zevkinize ihtiyaçlarınıza bayi ile aranızdaki özel pazarlıklara bulunduğunuz bölgedeki servis kalitesine göre şekillenmelidir. örneğin dizel otomatik istiyor iseniz astra tek kalıyor. performans isterseniz focus önde

1.) Yol tutuş konusunda focusun bu sınıfta tartışmasız bir üstünlüğü vardır hatta bazı dergilerin BMW ayarında bir sürüş hakimiyeti var dediği bile olmuştur. Ayrıca bunu tartışmak bile abestir.
    2)Focusun kasa değiştirme yılı 2011 dir. Şimdi focus alan birisi 3 sene içinde arabasını satmaya kalkarsa bunda fazla zarar etmez ama ya astra.
    3)Gözünü seveyim güce ihtiyacın yoksa alma o zaman focus. Ama alacaksan o donanımıın farkını vereceksin. Kimi adam performanslı olsun ister kimisi konfor düşünür kimisi ikisinide ister. Ben sana o zaman başka bir kriter söyliyim medem konforuna çok düşkünsün vectra al o zaman.
    4) Zevkler ve renkler tartışılmaz.
    5) Peki sen hiç düşündünmü astra neden daha ucuz veya fiyat performans aracı olabilirmi diye? Focus sınıfında belkide en sorunusuz araçtır. Genelde servise rutin bakımları için gider focuslar. Servise bir renault'da veya opelde olduğu gibi pek işleri düşmez. Ayrıca focus ile astra arasındaki fiyat farkına bakarsanız bu dediklerimi daha iyi anlayabilirsinız.

• Yeni Astra HB 1.6 i 16V (115 HP) HB Cosmo 37.874,00 YTL
    Yeni Focus Titanium 5K 1.6i 115PS 36.320,00 YTL 36.320,00 YTL 36.320,00
    evet fiyatlara baktık astranın daha pahalı olduğunu gördük. kalite farkından olsa gerek heralde. üstelik 1 yıl içinde kasa değiştirecek bir araç daha pahalı.
    şu anda dizel astra ile dizel focusu karşılaştırmak mantıksız dizel benzinli astra aynı fiyattan satılıyor ve bildiğiniz gibi astra 1.3 motora sahip. focus iyi gider ama astra kalitesinde asla değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Yeni Astra HB 1.6 i 16V (115 HP) HB Cosmo 37.874,00 YTL
    evet fiyatlara baktık astranın daha pahalı olduğunu gördük. kalite farkından olsa gerek heralde. üstelik 1 yıl içinde kasa değiştirecek bir araç daha pahalı.
    şu anda dizel astra ile dizel focusu karşılaştırmak mantıksız dizel benzinli astra aynı fiyattan satılıyor ve bildiğiniz gibi astra 1.3 motora sahip. focus iyi gider ama astra kalitesinde asla değil.

astra kalitesinde asla değil derken,neye göre,kime göre?yani standartları nedir bunun açıklarsanız sevinirim.
  • quote:

aarasında donanım farkı var... fiyata bakarak kalite ölçülmez....ikinizde yanılıyorsunz.
  • donanım farkı derken? ikisininde serinin en üst ama opsiyonsuz fiyatlarını koydum.
  • quote:

115likmotorlar twinport değil bildiğim kadarıyla. ecotec yazmasıyla twinport olması aynı şey değil.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

hayırlısı olsun

115'liklere Twinport mu değil mi diye sorduğumda Twinport demiştin.

• quote:

2 modelin donanımları farklı birebir karşılaştırmak mantıksız biraz ama son yazdığın da saçmalık[/b]

Focus astra kalitesinde değilmiş,dene bakalım focus mu tokatlıyor,astra mı?

Çok abartıyorsunuz şu astra'yı.

• tokatlamakla kalitenin ne alakası var bende onu anlamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

2 modelin donanımları farklı birebir karşılaştırmak mantıksız biraz ama son yazdığın da saçmalık[/b]

• quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Sizde Focus'u.

• Süspansiyonu iyi değil astranın torsiyon var tavsiye etmem
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.