Şimdi Ara

OPEL ASTRA MI POLO MU(DİZEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
12.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR DİZEL ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM İLK OLARAK ASTRAYI ALMAYA KARAR VERMİŞTİM M ANCAK YAPTIĞIM ARAŞTIRMALAR SONUCU GÖRDÜĞÜM O Kİ OPELLLERDEN ÇOK ŞİKAYET VAR DEVAMLI SORUN VERİYO SONRA POLOYA BAKTIM YAKIT TÜKETİMİ OLDUKÇA İYİ ANCAK DİZELDE SADECE 70 HP SEÇENEĞİ VAR SİZCE BU DÜŞÜK DEĞİL Mİ.YOKUŞLARDA YA DA ARABA DOLUYKEN ZORLANIR MI.BENİM İÇİN YAKIT VE PERFORMANS ÖNEMLİ...SAYGILARIMLA

• İlk olarak vw nin motoru 3 silindirli ve fazlasıyla sarsıntılı ve gürültülü,ayrıca bir kaç ay sonra yeni polo piyasaya çıkacakki hemen eskiyecek .70 hp den öte astradan bile daha garip bir güç karakteri var bu motorun yani 2000 devrin altında güç çok az tabi bu astrayla karşılaştırıldığında.Ayrıca astra daha uzun aks mesafesi geniş karoseri ,çok iyi kapsüllenmiş motor kompartımanı harika geçişli 6 ileri vitesiyle alınmayı çok daha fazla hak ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

İlk olarak vw nin motoru 3 silindirli ve fazlasıyla sarsıntılı ve gürültülü,ayrıca bir kaç ay sonra yeni polo piyasaya çıkacakki hemen eskiyecek .70 hp den öte astradan bile daha garip bir güç karakteri var bu motorun yani 2000 devrin altında güç çok az tabi bu astrayla karşılaştırıldığında.Ayrıca astra daha uzun aks mesafesi geniş karoseri ,çok iyi kapsüllenmiş motor kompartımanı harika geçişli 6 ileri vitesiyle alınmayı çok daha fazla hak ediyor.
    zaten ikiside farklı sınıf araclar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest

zaten ikiside farklı sınıf araclar

Alıntıları Göster
    bu başlık astraya hakarettir sorması bile ayıp biri 3 silindirli 70 hp dandik bi motor diğeri 4 silindir 90 hp 6 ileri astra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

bu başlık astraya hakarettir sorması bile ayıp biri 3 silindirli 70 hp dandik bi motor diğeri 4 silindir 90 hp 6 ileri astra...

Alıntıları Göster
    Bene ikisini de boşverin. İkisinin de miladı doldu. Ayrıca az da olsa performansa önem verdiğiniz belli ne 90lık Astra sizi memnun eder ne de 70lik Polo. 70lik Polo ile 90lık Astra arasındaki performans farkı da anca otobanda anlaşılır bence. Zaten aradaki 20hp şehir içinde agırlık farkıyla beraber erir gider isterse 10vites olsun Astra.

Yerinizde olsam FocusHB dizel 110hp veya Bravo 120hp dizellere bakardım. Bu iki aracın da dizeli hem performanslı hem de ekonomiktir. Donanım olarak da gayet yeterlidirler.

Bunların yanında i30 veya C4 de düşünülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Bene ikisini de boşverin. İkisinin de miladı doldu. Ayrıca az da olsa performansa önem verdiğiniz belli ne 90lık Astra sizi memnun eder ne de 70lik Polo. 70lik Polo ile 90lık Astra arasındaki performans farkı da anca otobanda anlaşılır bence. Zaten aradaki 20hp şehir içinde agırlık farkıyla beraber erir gider isterse 10vites olsun Astra.

Yerinizde olsam FocusHB dizel 110hp veya Bravo 120hp dizellere bakardım. Bu iki aracın da dizeli hem performanslı hem de ekonomiktir. Donanım olarak da gayet yeterlidirler.

Bunların yanında i30 veya C4 de düşünülebilir.

Alıntıları Göster
    Mutlaka ikisinden biri olacaksa tabi ki Astra.

Ama @kaya5789'un da dediği gibi ikisinin de yenisi geliyor. Bu yüzden Focus, Bravo ve de 308 gibi arabalara bakmak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Mutlaka ikisinden biri olacaksa tabi ki Astra.

Ama @kaya5789'un da dediği gibi ikisinin de yenisi geliyor. Bu yüzden Focus, Bravo ve de 308 gibi arabalara bakmak daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    Astrada poloda kasa değişikliği yapacaklar.Arkadaşların sunduğu fikirleride kayle al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: caslann

Astrada poloda kasa değişikliği yapacaklar.Arkadaşların sunduğu fikirleride kayle al derim

Alıntıları Göster
    Eğer bu soruyu 3-4 ay önce sormuş olsaydın hiç düşünmeden Astra derdim.
    90 HP lik Astra,bana Vectra C 102 hp den daha çok keyif verdi kullandığımda.

Ama arkadaşlarında dedikleri gibi maksimum 6-7 ay sonra ikiside yenilenecek ve ikinci elde ufakta olsa bir düşme olacak.
    Araçların pabucu dama atılacak ve hiçbir anlamı kalmayacak kısacası.

Bu araçların yerine Bravo tercih edilebilir.
    Fiatın son yıllarda yaptığı bana göre en güzel araç..

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: caslann

Alıntıları Göster
    mesele problem çıkarmasıysa vw bu konuda opelden daha kötü.

astra-polo arasındaki fark at-eşek teşbihiyle bile açıklanamayacak seviyede zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

astra-polo arasındaki fark at-eşek teşbihiyle bile açıklanamayacak seviyede zaten.

Alıntıları Göster
    eger az yaksın cok kacsın istiyorsan hyundai era dizel ile ilgilen
    110 Bg dizel motor
    100 km 4 litre yakıt tüketimi
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

VW Opel'den daha mı çok sorun çıakarıyo Can ? Ben bu dediğinde, sabaha kadar mantıklı açıklama yapsan bile katılmam sana

Hatta bak daha yeni galiba bu bilgi. Bizim forumda Yasin arkadaşım paylaşmış:

ADAC´den kisa bir Haber !!!

"Pahalı demek: nadiren yol da kalır" - en azından bildiğim kadarıyla Alman otomobil endişeleniyorsunuz. Bu ADAC arıza istatistikleri ve sonuç. Yedi araç sekiz kategori olarak önde Alman üreticileri var.

Evet Audi, BMW, Mercedes ve VW ariza istatistiklerinde en az ariza yapan üretici oldu. Audi ve Mercedes önde giderken hemen arkasinda BMW ve VW yer aliyor. Japon üreticiler orta siralarda kalirken, OPEL ve FORD malesef derslerini hic iyi yapmadiklari icin ariza istatistiklerinde en problemli araclari cikti. Fransiz üreticilerden Peugeot ve Renault en kötüleri cikti, OPEL ve FORD Markalardan sonra Peugeot ve Renault geliyor. Japonlardan ise TOYOTA en güvenilirli en az sorunlu araci üretiyor.

Kaynak: ZDF Heute (dpa) ve ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club)

Bu arada yazının içinde Japon araçları filan da geçmiş umarım polemik oluştırmaz.

edit. Bu arada baska arakdaşlar şimdi savunmaya geçmesin belki de bilgi objektif değildir. Hatta bana öyle geldi, japon araçları orta sırada yer almış nasıl oluyosa. Sadece taze bir örnek oldugu için koydum, bir de ADAC güvenilir bir kuruluştur heralde.

Bizde Astra da vardı çok memnunduk sorun çıkarmadı fazla. Golf de var o da daha bişey çıkarmadı. Gerçi daha 2005 model 30.000i anca geçti ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 18 Nisan 2009; 13:26:19 >

• quote:

quote:

VW Opel'den daha mı çok sorun çıakarıyo Can ? Ben bu dediğinde, sabaha kadar mantıklı açıklama yapsan bile katılmam sana

Hatta bak daha yeni galiba bu bilgi. Bizim forumda Yasin arkadaşım paylaşmış:

ADAC´den kisa bir Haber !!!

"Pahalı demek: nadiren yol da kalır" - en azından bildiğim kadarıyla Alman otomobil endişeleniyorsunuz. Bu ADAC arıza istatistikleri ve sonuç. Yedi araç sekiz kategori olarak önde Alman üreticileri var.

Evet Audi, BMW, Mercedes ve VW ariza istatistiklerinde en az ariza yapan üretici oldu. Audi ve Mercedes önde giderken hemen arkasinda BMW ve VW yer aliyor. Japon üreticiler orta siralarda kalirken, OPEL ve FORD malesef derslerini hic iyi yapmadiklari icin ariza istatistiklerinde en problemli araclari cikti. Fransiz üreticilerden Peugeot ve Renault en kötüleri cikti, OPEL ve FORD Markalardan sonra Peugeot ve Renault geliyor. Japonlardan ise TOYOTA en güvenilirli en az sorunlu araci üretiyor.

Kaynak: ZDF Heute (dpa) ve ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club)

Bu arada yazının içinde Japon araçları filan da geçmiş umarım polemik oluştırmaz.

edit. Bu arada baska arakdaşlar şimdi savunmaya geçmesin belki de bilgi objektif değildir. Hatta bana öyle geldi, japon araçları orta sırada yer almış nasıl oluyosa. Sadece taze bir örnek oldugu için koydum, bir de ADAC güvenilir bir kuruluştur heralde.

Bizde Astra da vardı çok memnunduk sorun çıkarmadı fazla. Golf de var o da daha bişey çıkarmadı. Gerçi daha 2005 model 30.000i anca geçti ama...

Alıntıları Göster
    @kaya

Adac ülkemizdeki sigorta ve reasüransçılar birliğinin almanya versiyonu, onların konuları daha çok hangi araç bileşenindeki zayıflık hangi kazaya sebep olur, atıyorum golf poloya arkadan dokundurursa hangisinde ne kadarlık hasar oluşur, sağdan bindirirse ne olur, hangi lastik hangi şart altında daha iyi performans gösterir de bize daha az girer gibi konuları araştıran bir birlik, elbette yorumları değerlidir ama ellerinde bu konuyu değerlendirebilecek veri olduğunu sanmıyorum, maksimum anket veya rastgele seçim yoluyla istatistiksel çalışma yapmaya çalışıyorlardır.

çünkü arıza başka şey sigorta başka şey.

Warrantydirekt adında aynı bildiğimiz kasko'nun otomobil, kamyon vs gibi araçların arıza ve benzeri durumlar için geliştirilmiş bir versiyonunu tüketicilere satan, abd ve ingiltere'de faaliyet gösteren bir şirket var. Özetle adamlar garanti satıyorlar.

Sanıyorum bu konuda bundan daha iyi bir kaynak olma ihtimali yok.

Ve bu adamların verilerine göre ingiltere'de 1.5-9 yaş arası otomobillerin çıkardığı arızalara ve masraflara göre yaptıkları sıralamalarda 30 marka arasında opel 2007'de 13, 2008 de 12. olmuş vw ise 2007'de 15, 2008 de 20. sırada kalmış.

http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=236323&EL=3263240

sanırım sabaha kadar anlatmama gerek kalmamıştır.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kaya5789'un eklediği haberi koyacaktım buraya,gerek kalmamış.

Opel daha az sorunluymuş,yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 18 Nisan 2009; 14:25:56 >

• quote:

@kaya

Adac ülkemizdeki sigorta ve reasüransçılar birliğinin almanya versiyonu, onların konuları daha çok hangi araç bileşenindeki zayıflık hangi kazaya sebep olur, atıyorum golf poloya arkadan dokundurursa hangisinde ne kadarlık hasar oluşur, sağdan bindirirse ne olur, hangi lastik hangi şart altında daha iyi performans gösterir de bize daha az girer gibi konuları araştıran bir birlik, elbette yorumları değerlidir ama ellerinde bu konuyu değerlendirebilecek veri olduğunu sanmıyorum, maksimum anket veya rastgele seçim yoluyla istatistiksel çalışma yapmaya çalışıyorlardır.

çünkü arıza başka şey sigorta başka şey.

Warrantydirekt adında aynı bildiğimiz kasko'nun otomobil, kamyon vs gibi araçların arıza ve benzeri durumlar için geliştirilmiş bir versiyonunu tüketicilere satan, abd ve ingiltere'de faaliyet gösteren bir şirket var. Özetle adamlar garanti satıyorlar.

Sanıyorum bu konuda bundan daha iyi bir kaynak olma ihtimali yok.

Ve bu adamların verilerine göre ingiltere'de 1.5-9 yaş arası otomobillerin çıkardığı arızalara ve masraflara göre yaptıkları sıralamalarda 30 marka arasında opel 2007'de 13, 2008 de 12. olmuş vw ise 2007'de 15, 2008 de 20. sırada kalmış.

http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=236323&EL=3263240

sanırım sabaha kadar anlatmama gerek kalmamıştır.

Alıntıları Göster
    ASLINDA BENDE ASTRADAN YANAYIM AMA FORUMLARA Bİ GÖZ ELEKTRONİK ARIZA ÇOK VERİYO DİYOLAR OPELLER İÇİN BUNLARIN DIŞINDA İ30 DA GÜZEL Bİ ARAÇ SİZCE NE DERSİNİZ?

• quote:

Orijinalden alıntı: waldemar

ASLINDA BENDE ASTRADAN YANAYIM AMA FORUMLARA Bİ GÖZ ELEKTRONİK ARIZA ÇOK VERİYO DİYOLAR OPELLER İÇİN BUNLARIN DIŞINDA İ30 DA GÜZEL Bİ ARAÇ SİZCE NE DERSİNİZ?

Alıntıları Göster
    Can, vallahi bu ingilizlerin zaten herşeyi farklı. Orda VW daha ucuza satılıyo vs. Ben anlamadım ama bence orda bir VW düşmanlıgı var Ben TR için konusuyorum, bence hatta bence değil bir çok insan kabul eder bunu 95ten bu yana ortalama bir tablo çıkartsak VW genel olarak Opel'den daha az arıza çıkarmıştır. Astrasından Passat'ına kadar.

Opel diyince insanlar nedense önce bir düşünoyo acaba arıza çıkarır mı diye. Geçenlerde seat forumunda tutturmuşlar opel çok sorunlu astra alınmaz filan. Orda da tam tersi hep Opeli savundum. 190.000km Astra kullandık maşallahı vardı. Passat'lar çok sorunsuz dediler bütün sorunları serdim önlerine

Neyse sabaha kadar anlatmaya çalışma zaten ben şakasına söyledim de ben hala VW'nin genel olarak daha az arıza çıkardıgını düşünüyorum.

• quote:

Can, vallahi bu ingilizlerin zaten herşeyi farklı. Orda VW daha ucuza satılıyo vs. Ben anlamadım ama bence orda bir VW düşmanlıgı var Ben TR için konusuyorum, bence hatta bence değil bir çok insan kabul eder bunu 95ten bu yana ortalama bir tablo çıkartsak VW genel olarak Opel'den daha az arıza çıkarmıştır. Astrasından Passat'ına kadar.

Opel diyince insanlar nedense önce bir düşünoyo acaba arıza çıkarır mı diye. Geçenlerde seat forumunda tutturmuşlar opel çok sorunlu astra alınmaz filan. Orda da tam tersi hep Opeli savundum. 190.000km Astra kullandık maşallahı vardı. Passat'lar çok sorunsuz dediler bütün sorunları serdim önlerine

Neyse sabaha kadar anlatmaya çalışma zaten ben şakasına söyledim de ben hala VW'nin genel olarak daha az arıza çıkardıgını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Banada denk gelse şu arızalı Opllerden birtane

Acaba nerede hata yapıyorum?
    13 yıldır Opellerimi çokmu dikkatli kullanıyorum?

Oturduğum caddenin girişindeki derin kanalizasyon çukurundan nasıl geçtiğimi,aracımın dili olsada söylese..
    Sırf can sıkıntısından cidalarını söküp içine baktığım orta konsolumun ağzı olsada konuşsa.

Acaba hangimiz daha tecrubeliyiz?
    13 yıldır 4 Opelimide hor kullanan benmi?
    Yoksa 2 günlük bir araştırmayla Opelin sorunlu bir marka olduğunu kanıtladığını söyleyenADAC mı?

Gelinde siz karar verin.

Bu arada Kaya;
    Sözüm kesinlikle sana değil.
    Yaptığın objektif yorumalrına bayılıyorum ve tebrik ediyorum.

Ama bende objektif konuşuyorum emin olun.
    İnsan aldığı bir arabada ne yaşarsa,alacağı tüm aynı marka araçtada aynısı olacak diye düşünüyor.
    Ben Ford almıştım 94 de çok sorun çıkardı.
    Sonra bir daha Ford almaya tövbe ettim.

Bunun gibi birçok örnek verebilirm.
    Ama bazı amrkalarada gerçekten şans verilmeli.

Ben Opele şansı 98 de verim.
    Ve o memnuniyetim hala devam etmekte..

O kadar memnunum ki bundan sonraki arabam büyük ihtimal Insignia olacak..
    Rabbim nasip ederse tabi..

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 18 Nisan 2009; 17:32:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

Banada denk gelse şu arızalı Opllerden birtane

Acaba nerede hata yapıyorum?
    13 yıldır Opellerimi çokmu dikkatli kullanıyorum?

Oturduğum caddenin girişindeki derin kanalizasyon çukurundan nasıl geçtiğimi,aracımın dili olsada söylese..
    Sırf can sıkıntısından cidalarını söküp içine baktığım orta konsolumun ağzı olsada konuşsa.

Acaba hangimiz daha tecrubeliyiz?
    13 yıldır 4 Opelimide hor kullanan benmi?
    Yoksa 2 günlük bir araştırmayla Opelin sorunlu bir marka olduğunu kanıtladığını söyleyenADAC mı?

Gelinde siz karar verin.

Bu arada Kaya;
    Sözüm kesinlikle sana değil.
    Yaptığın objektif yorumalrına bayılıyorum ve tebrik ediyorum.

Ama bende objektif konuşuyorum emin olun.
    İnsan aldığı bir arabada ne yaşarsa,alacağı tüm aynı marka araçtada aynısı olacak diye düşünüyor.
    Ben Ford almıştım 94 de çok sorun çıkardı.
    Sonra bir daha Ford almaya tövbe ettim.

Bunun gibi birçok örnek verebilirm.
    Ama bazı amrkalarada gerçekten şans verilmeli.

Ben Opele şansı 98 de verim.
    Ve o memnuniyetim hala devam etmekte..

O kadar memnunum ki bundan sonraki arabam büyük ihtimal Insignia olacak..
    Rabbim nasip ederse tabi..

Saygılar.

Alıntıları Göster
    polo ile astrayı aynı kefeye koymak astraya yapılan büyük bir saygısızlık olur bence...Kıyaslamak bile bence saçma..illa polo mu astra mı diye soruyorsanız kesinlikle astra ama arkadaşların da dediği gibi yakında kasa değiştirecek yakın dönemde kasa değiştirmiş modellere bakılabilir ....

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

Katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: relicks

quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

Katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Astra pola arasında ben mondeo diyorum

Biri portakal diğeri mandalina karşılaştırma çok saçma olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Stanislav Petrov

Astra pola arasında ben mondeo diyorum

Biri portakal diğeri mandalina karşılaştırma çok saçma olmuş

Alıntıları Göster
    ASLINDA ASTRAYLA GOLFÜ KARŞILAŞTIRMAK İSTERDİM AMA GOLFÜN DİZELİ YOK SANIRSAM SİTESİNE GİRDİM ARAMADA DİZELİ SEÇTİM SADECE POLO ÇIKIYO GOLF TE BENZİNLİ MODELLER VAR BEN Mİ YANLIŞ BAKIYORM..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.