evet tam test edemedim ama 80 - 85 km gibi bir mesafede 30 milyonluk bir benzin harcaması oldu nedir bunun durumu doğrumu çokmu aracın yakma durumu sizce kullananlar bilir bi cevap lütfen
Araban sıfır km ise ilk km ler çok yakar;ayrıca çok dur kalk trafiğe giriyosan 10-11 litre yersin bu da max 275 bin olması lazım.
sen çok süratli kullanıyorsun ya da araban sıfır km değilse çok bakımsız; bu kadar çok corsa gsi bile yakmaz
benim megané klima açık 180 bin yakıyor 100,000km
4 twinport easytroniği yaklaşık 5bin km kadar kullandım ama şehir içinde en fazla yaktığım en fazla 7,5-8 litredir o da şimdiki 2,58 den hesaplarsak km de 200binlira yapar 350 yok yakıyorsun 350 lirayı 2.0 araçlar şehir içinde yakıyor...!!!!
senin araçta veya kullanımda bir problem olmalı bence servise danış....
sen çok süratli kullanıyorsun herhalde arkadaşım bu kadar çok yakması çok kötüüü
nasıl ölçüm yaptığınıda anlatırmısın
çoooooooooooooookkkkkkkkkkk o çok abi ne yaptın senn
oha be. V6 mubarek. ama opel teknolojisinin ürünü oldugunu da hesaba katmak lazım...
yok bende bundan eski teknoloji hemde 1.6 sı hemde ağır araç var 200 bin yakıo...
Senin araçta sorun var...
NSX OALYI PROVOKE ETME BAKİM
Opel teknolojisi sizin Japonlara örnek oluyor, Japonlar Alman araçlarını taklit etmiyor mu?
Hayır etmiyor de de güleyim sana biraz aha böyle diye
çok devirli kullanıyosun
ve anladığım kadarıyla twinport değil yani 2004 veya eski
98 oktan benzin 2,90 ile de çarparsak bu rakama ulaşırsın
ama bu tavan bir rakam
diğer bir ihtimal servis vakti gelmiş (eyvahhh)(opel servisine düşmeyegör)
bende de 2001 corsa 1.4 90 hp vardı. aynen senin dediğin gibi şehir içinde 11-12 lt falan yakıyodu. neyse, arabayı sonunda satabildim. hemen kurtul o arabadan. çünkü opel servisi çok kötü öpüyoo öptümü :)))))
yaww bu arada benzinli arabası olupda şehir içinde 180-220 bin arası yakıyom diyenlere inanmıyorum. yaa onlar istanbul dışında oturuyorlar, yada çok fazla bekleme ve dur kalk yapmıyorlar.
Ya benim araba dur kalkta 300bin hata fazla yakar...
Ben şehir için derken akan trafiği kastediyorum, yoksa dur kalkta kassan dizel araçta bile 15-16 litre görürsün yani...
1. viteste her araçta kalkışta 18-20 litre gösteriyor 28 falan gösterdiği oluyor. Sürekli dur kalklı gidersen falan 300 yakarsın...
Bizi araba 180binle 300 bin arası yakıyor. 90km. de işte 7 litre yakar dur kalkta 300 benim deneyimlerim bu yönde... Hafta sonu keyif gezisi yaptığımda 250 bin , okula gittiğimde TEM den gidiyorum 200bin yakıyorum...
benim eski eskort cli'yi (cok yakmasıyla ünlüdür) parcalıyodum sehir dısında senin ölcüm tarzınla 235binlira yakıyodu cok abartı bi rakam gibi geldi bana o corsanınki..?
abi hakkaten çok yaww o insanın ocagına incir agacı diker
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus benim megané klima açık 180 bin yakıyor 100,000km
Şimdi başlıyoruz hesaplamaya; benzin ne kadar? 95 oktan kurşunsuz 2,57 YTL. Sen ne kadar yakıyorsun kilometrede? 18 kuruş. Demek ki sen litrede 14,27 kilometre yapıyorsun. O zaman bakalım 100 km'de ne yapıyorsun? 100/14,27 = 7 litre. Klima 100 km'de en az %6 (en iyimser yaklaşımla) sarfiyatı arttırır. Yani sen klima kapalıyken şehiriçinde 6,5 yapıyorsun öyle mi? Kimi kandırıyoruz ya, benim yepyeni dizel Focus'um 6 litre yakıyor İzmir trafiğinde. Yukarıda yazdığın cümle tek bir şekilde mantıklı olabilir, ya aracın dizel (ki o zaman fazla yakıt tüketimin) ya da şehirdışı bilgileri veriyorsun. Ayrıca tüketim hesaplamaları bu kadar oynak fiyatlar varken litre cinsinden yapılır, senin yol bilgisayarında "180 bin" mi yazıyor? Sen bize ondan bahset.
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
Opel teknolojisi sizin Japonlara örnek oluyor, Japonlar Alman araçlarını taklit etmiyor mu?
Tabii. Opel teknolojinin son noktası zaten. Japonlar teknolojinin t sinden anlamıyor değil mi, saolsun opel japonlara teknoloji dersi veriyor . Valla son zamanlarda okuduğum en eğlenceli şeydi.
NSX sen TOP GEAR damı izlemiyorsun yahu???
Adam Nissan ın bir modeli için şey diyordu bende var zaman zaman gülerim:
BU ARACIN BİR ÖZELLİĞİ VAR:
İLK DEFA BİR JAPON ÜRETİCİ ALMANLARI TAKLİT ETMİYOR diyor
Japon araçları her zaman taklit reklamlarında bile ALMAN ARAÇLARINI NEZİKLİĞİ VAR İÇLERİNDE...
Bknz. TOYOTA AVENSİS
quote:
Bu ne demek bana açıklasana ? "Opel teknolojisi sizin japonlara örnek oluyor" . Hadi açıkla bekliyorum, bide örnek wer olur mu. Ben vericem çünkü kim kime teknoloji ogretiyor gorucez
Çok var uğraştırma beni...
Tasarımdan fonksiyonellikten herşeye...
Klasik Japon tasarımdan çıkıp neden Toyota Honda kalkıp Avrupalarda Merkezler açıp Avrupalı tasarımcılara tasarlatıyorlar araçlarını.
Avensis Japon bir araç stiline mi sahip?
Ya Ya Toyota Corolla??
Corolla direk Avrupa bir araç yüzüne sahip...
Ya tartışma benle sen 91 yılında kalmışsın HONDA NSX Biraz yenile kendini BATILI ol AVRUPALI ol SAMURAY LAR GİBİSİN
TEKNOLOJİYE AYAK UYDURAMIYORSUN
Bak Japnlar öğreniyor. Samuraylıktan modern haya geçtiler. Arabalarını da Avrupalıları taklit ede ede Alman araçlarına benzettiler ...
Sadece Opel olarak alma bütün Alman araçlarını taklit ediyorlar. VW MErso, BMW Porsche MCLAREN vs. vs. vs. HATTA RENO PEJO FİAT
quote:
Çok var uğraştırma beni...
Tasarımdan fonksiyonellikten herşeye...
Klasik Japon tasarımdan çıkıp neden Toyota Honda kalkıp Avrupalarda Merkezler açıp Avrupalı tasarımcılara tasarlatıyorlar araçlarını.
Avensis Japon bir araç stiline mi sahip?
Ya Ya Toyota Corolla??
Corolla direk Avrupa bir araç yüzüne sahip...
Ya tartışma benle sen 91 yılında kalmışsın HONDA NSX Biraz yenile kendini BATILI ol AVRUPALI ol SAMURAY LAR GİBİSİN
TEKNOLOJİYE AYAK UYDURAMIYORSUN
Bak Japnlar öğreniyor. Samuraylıktan modern haya geçtiler. Arabalarını da Avrupalıları taklit ede ede Alman araçlarına benzettiler ...
Sadece Opel olarak alma bütün Alman araçlarını taklit ediyorlar. VW MErso, BMW Porsche MCLAREN vs. vs. vs. HATTA RENO PEJO FİAT
Teknoloji kelimesinin anlamını bilmiyorsun, ya da dansöz moduna aldın kendini .
Opel teknolojisi sizin Japonlara örnek oluyor
Allah razı olsun opelden. Opel olmasa japonlar ne yapacak teknoloji fakiri bir millet malum