Şimdi Ara

Opel corsa devir sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracim tan otomatik 2013 model 1.4 twinport enjoy opel corsa. Arac lpgli ama benzinli kullandigim da oluyor aldigimdan beri 10 bin km yaptim 3 bin civari benzinlidir.

Aracimda son bir iki gundur inanilmaz derecede yavaslama mevcut. Hafif rampada bile inanilmaz boguluyor. Devir 20lerdeyken hiz 20yi gecmiyor (bassam gecer belki ama devir de mihtemelen epey yukselir). Bunun disinda bugun sehirlerarasi kullandim orda da 120yi gecince araba zorlaniyor daha fazlasini goremeyecek gibi oluyor(ilk aldigimda 170i gormustum sikinti yoktu). Orta hizlarda gazabastigimda normalden farkli sesler cikariyor. Bakimi 1 ay once-4 bin km once yetkili serviste yapildi. Sanayide bir iki yere gosterdim sanziman yagiyla alakali olabilecegini soylediler. Biri de buji baski balata her sey olabilir dedi. Sizce sorun nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baskı balata olmayacağı kesin çünkü tork konvertörlü şanzıman var.. Yağını değiştirtebilirsiniz , yağı uzun zamandır değişmediyse ve özelliğini kaybettiyse ısınıp güç düşürüyor olabilir.

Bujiler de performansı etkiler ancak şu da var Opel'ler LPG yi sevmez umarım supaplarda erimemiştir (AFR ayarlatına da baktırın) ama hemen kötü düşünmeye gerek yok, şanzıman yağı zaten değişse iyi olur o çözmezse bujilere, bujilerde çözüm olmazsa geçmiş olsun... Motor açılırsa LPG için çelik supap öneriyorlar genelde...

• Gecmis olsun derken 🤔

• enderinc E kullanıcısına yanıt

Çünkü supapların değişimi işçilik ve parça fiyatı olarak diğerlerine nazaran çok çok daha yüksek. Motorun içi (üst kapak) açılarak tamir edilebiliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.