Şimdi Ara

Opel Fabrikaları ve Opel Fabrikalarının Özellikleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
29.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw arkadaşlar opelin ismi TR de opel ama avrupada farklı bir isimle satılıyordu.

Benmi yanlış hatırlıyorum.

V harfli bişeydi
  • Bu forumda opeli olan opelci toyotası olan toyotacı volkwagen'i olan da vw'ci. Kendi arabası haricinde daha diğer markaları öven ikiden fazla kişi gördüğümü hatırlamıyorum.
    Ben buna ikiyüzlülük diyorum siz ne derseniz diyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Computer

Yaw arkadaşlar opelin ismi TR de opel ama avrupada farklı bir isimle satılıyordu.

Benmi yanlış hatırlıyorum.

V harfli bişeydi

ingilterede vauxhall ismiyle satılıyor... savaş sırasında ingilizlere karşı alman ordusuna araç ürettiği için kötü imajdan kurtulmak için bu isimle satılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Bu forumda opeli olan opelci toyotası olan toyotacı volkwagen'i olan da vw'ci. Kendi arabası haricinde daha diğer markaları öven ikiden fazla kişi gördüğümü hatırlamıyorum.

niye ben varım ya opelim olduğu halde opeli kötülüyorum :) tekrar diyorum opel bir işe yaramaz... her tarafı sorun sıkıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Bu forumda opeli olan opelci toyotası olan toyotacı volkwagen'i olan da vw'ci. Kendi arabası haricinde daha diğer markaları öven ikiden fazla kişi gördüğümü hatırlamıyorum.

niye ben varım ya opelim olduğu halde opeli kötülüyorum :) tekrar diyorum opel bir işe yaramaz... her tarafı sorun sıkıntı

etti 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Bir Opel kullanıcısı olarak bu kadar teknolojileri varsa bir tane dizel motor üretemiyorlar mı? Hala 1.3 CDTI isyanlardayız !

1.3 cdti kullanıcısı olarak bence bu motor yakıtına göre oldukça performanslı. Fakat elbetteki daha performanslı motorlar mevcut piyasada ama onlarda orantılı olarak çok tüketime sahip. Birde şu var motoru neredeyse çoğu firma kendisi üretmiyor başka motor üreten firmalardan alıyorlar. Burda da oldukça mantıklı sebepler mevcut sonuçta adamlar en çok karı yapmayı bekliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

quote:

Bir Opel kullanıcısı olarak bu kadar teknolojileri varsa bir tane dizel motor üretemiyorlar mı? Hala 1.3 CDTI isyanlardayız !

1.3 cdti kullanıcısı olarak bence bu motor yakıtına göre oldukça performanslı. Fakat elbetteki daha performanslı motorlar mevcut piyasada ama onlarda orantılı olarak çok tüketime sahip. Birde şu var motoru neredeyse çoğu firma kendisi üretmiyor başka motor üreten firmalardan alıyorlar. Burda da oldukça mantıklı sebepler mevcut sonuçta adamlar en çok karı yapmayı bekliyorlar.

Babamın aracı da Astra 1.3 CDTI ve uzun bir süre kullandım. Klima performansı dışında genelde memnundum kalkışı dışında yani genel olarak. Bu konuda da haklısınız ki bunları yapmasına rağmen zararına işletiliyor bir sürü haber var. Bir önceki kasa için neyse ama o kasaya 1.3 CDTI motor pek olmadı bence. Ne yapıp edip en kötü 1.6 Multijeti, 1.6 CDTI yapmalılardı.

• quote:

quote:

quote:

etti 3

• quote:

Bir çok tarafsız inceleme konuları mevcut bence genelleme yapmayınız Koca forumda 2 sayısı baya az bence

Tabi bende şimdiye kadar Opel ve Peugeot kullanan biri olarak bunu gayet iyi bir şekilde size özetleyebilirim ki tarafsız bir şekilde. Ama şu anda sahip olduğum Peugeot'ı biraz kayıra bilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: MrWooX

Eski bir opel kullanıcısydım bir süre 2.5 cdx ve 3.2 gts kullandım dayımın araçlarıydı.
    Ayrıca belirtmek isterim ki 1.7,2.0 ve 2.2 motorlar ile övünülen 3.0(dmax) motorların tamamı isuzu ya aittir, sorunlu oldukları (rektefiye masrafını kastediyorum) ve çok sesli çalışmaları sebebiyle pek ekonomik biz dizel değildirler. Zaten zaman içinde de yok olup gittiler.
    Yine 1.3 cdti ve 1.9jtd ve 1.9cdti ise fiat patentindeki motorlardır. Baya bildiğiniz albea ve 1.9 ise doblo da kullanılır.
    Ayrıca 1-1,5 yıl önce opel in Rüsselsheim daki fabrikasını ve müzesini gezme şansım oldu (resimlerde vardı bakayım bulursam ekleyeceğim)
    Opel e bence türkiyede destek vermemeliyiz sebebine gelince kapattığı torbalı fabrikasından daha güzel bir sebep olamaz.
    Yukarıda yazılmamış ancak opel izmir torbalıda 96 ve 2002 arası üretim yapmıştır (son 2001 ve 2002 üretimler avrupaya gitmiş elde kalan son vectra b karoserlerinin birleşimidir) sonrasında maddi sebepleri gerekçe göstererek pek çok işçisini işinden etmiş ve ve fabrikayı atıl halde bırakmıştır.
    1989 yılında kurulan ve pek çok işçiye istihdam sağlayan bir fabrikayı gözlerini bile kırpmadan bırakıp gittiler 2000 sonu (2001 e denk geliyor) fakat 1 yıl daha son kalan karoserler üretildi ve yurtdışına gitti. Sebep ise sadece euro nun tl karşısında değerinin düşmesiydi. Siz ülkenize ve ülkenizde ki insanlara bu kadar zarar veren bir firmanın araçları ile övünmek istiyorsanız buyrun devam edin. Ülkemize böyle bir zarar vermiş bir kurumun aracını kullanmam ben şahsen.

Yazınız güzel iyi hoş da, ya böyle bir girişime bile girmeyen firmaları ne yapmak lazım? Adamlar 6 yıllık da olsa bir istihdam sağlamış. Hiç yapmayanları direk asalım o zaman

• quote:

quote:

Bir çok tarafsız inceleme konuları mevcut bence genelleme yapmayınız Koca forumda 2 sayısı baya az bence

Tabi bende şimdiye kadar Opel ve Peugeot kullanan biri olarak bunu gayet iyi bir şekilde size özetleyebilirim ki tarafsız bir şekilde. Ama şu anda sahip olduğum Peugeot'ı biraz kayıra bilirim

onlar tarafsız inceleme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Orijinalden alıntı: diesotto

Buarada bu listede bizim ulkemizde vardi bir zamanlar, Vectralar uretilirdi Izmir-Torbali'da

b kasa makyajlı vectralar üretiliyordu bir zamanlar şimdi ise merkezden ziyade opel garajı gibi oldu

ben montajlanıyordu diye biliyordum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drak

quote:

quote:

quote:

toyotaya bakarak devede kulak

sadece japonyada 12 fabrikası ve 11 bağlı kuruluşu

ayrıca 26 ülkede 46 fabrikası

toplam 58 fabrikası

316.000 çalışanı...

bende bir toyota sever olarak belirteyim dedim

Opel GM bünyesinde üretilmektedir. Bu nedenle fabrika sayısı ve büyüklüğü bakımından Opel'i Toyota ile değil, GM'yi Toyota ile karşılaştırmalısın.

yahu ben bilgi olsun diye yazdım... hiç biri babamın malı değil

gm bünyesinde kaç tane marka var ... biz sadece marka olarak kıyaslıyoruz... en iyi 100 listesini gördünmü orada gm diye geçmez... gm bir marka değil konsorsiumdur... işinize gelmedimi opel gmnin işinize geldimi opel alman malı değil mi...

hadi sizin dediğinizi yapalım

gm çalışan sayısı 244.000 işletme geliri 135 milyar dolar
    toyota çalışan sayısı 316.000 işletme geliri 147 milyar dolar

yani gm ile karşılaştırsak bile toyota yinede büyük...

Toyota mı büyük GM mi büyük beni zerre ilgilendirmiyor biri ABD'yi diğeri ise Japonlar'ı zengin ediyor, zenginin malı züğürtün çenesi meselesi, ben Opel ile Toyota'nın karşılaştırılmaması gerektiğini vurguluyorum anlamayanlar için; bu aynı Seat ile Toyota'yı karşılaştırmak gibi, Toyota'yı karşılaştıracaksan volkswagen group ile karşılaştırmalısın şunu da belirteyim Toyota'da (corolla son modeli)kullandım Opel'de (astra son modeli) kullandım ikisinin de ne mal olduğunu çok iyi biliyorum ....

kardeş şaka mı yapıyorsun ... toyota bir otomobil markasıdır... gm otomobil markası değil bi konsorsiumdur... vw otomobil markasıdır. vag bir konsorsiumdur..

toyota konsorsium değil bildiğin araba markasıdır...

ben dihatsu lexus'u da içine alan bir konsorsiumdan bahsetmiyorum .. tek başına marka olan toyotadan bahsediyorum...

doğal olarak toyota seat ile opel ile karşılaştırılabilir...
    ama gm yi seat ile karşılaştırılmaz

Kimse sana şaka yapmıyor internetten Volkswagen Group veya Toyota group diye taratırsan bu isimlerin sadece markayı değil bir çok marka ve modeli içinde barındıran şirketler grubunuda ifade ettiğini göreceksin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mavlak

quote:

sonra mercedes fiyatina opel mi alicaz gibi sitem eden insanlar gezicek buralarda

Mercedes A serisi incelemesindeki o konsoldan gelen acayip seslerden sonra başka bir yoruma da gerek yok. Hem dizel bir A serisi ki bana göre (yarım) Mercedes bile 90-100 arası olur dizeli ve doğru düzgün donanımlısı. Astra ise 55-60 arası yani yarı yarıya fark var neredeyse ki bunun biraz üstü işte VW Golf falan. Sıralama aslında basit biz insanlar olarak belli markalardan fazlasını istiyoruz. Aslında her şeyi belli. Kalite standardı. Motoru ve güvenilirliği. Bunun gibi şeyler işte.

sende haklisin aslinda

• Bu ülkede üretim yapan renault ile fiat'a ayrı ayrı teşekkür ediyorum almanlar cok uyanık Birazda bursayı tanıtın biz kendi fabrikalarımızı görmek istiyoruz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

toyotaya bakarak devede kulak

sadece japonyada 12 fabrikası ve 11 bağlı kuruluşu

ayrıca 26 ülkede 46 fabrikası

toplam 58 fabrikası

316.000 çalışanı...

bende bir toyota sever olarak belirteyim dedim

Opel GM bünyesinde üretilmektedir. Bu nedenle fabrika sayısı ve büyüklüğü bakımından Opel'i Toyota ile değil, GM'yi Toyota ile karşılaştırmalısın.

yahu ben bilgi olsun diye yazdım... hiç biri babamın malı değil

gm bünyesinde kaç tane marka var ... biz sadece marka olarak kıyaslıyoruz... en iyi 100 listesini gördünmü orada gm diye geçmez... gm bir marka değil konsorsiumdur... işinize gelmedimi opel gmnin işinize geldimi opel alman malı değil mi...

hadi sizin dediğinizi yapalım

gm çalışan sayısı 244.000 işletme geliri 135 milyar dolar
    toyota çalışan sayısı 316.000 işletme geliri 147 milyar dolar

yani gm ile karşılaştırsak bile toyota yinede büyük...

Toyota mı büyük GM mi büyük beni zerre ilgilendirmiyor biri ABD'yi diğeri ise Japonlar'ı zengin ediyor, zenginin malı züğürtün çenesi meselesi, ben Opel ile Toyota'nın karşılaştırılmaması gerektiğini vurguluyorum anlamayanlar için; bu aynı Seat ile Toyota'yı karşılaştırmak gibi, Toyota'yı karşılaştıracaksan volkswagen group ile karşılaştırmalısın şunu da belirteyim Toyota'da (corolla son modeli)kullandım Opel'de (astra son modeli) kullandım ikisinin de ne mal olduğunu çok iyi biliyorum ....

kardeş şaka mı yapıyorsun ... toyota bir otomobil markasıdır... gm otomobil markası değil bi konsorsiumdur... vw otomobil markasıdır. vag bir konsorsiumdur..

toyota konsorsium değil bildiğin araba markasıdır...

ben dihatsu lexus'u da içine alan bir konsorsiumdan bahsetmiyorum .. tek başına marka olan toyotadan bahsediyorum...

doğal olarak toyota seat ile opel ile karşılaştırılabilir...
    ama gm yi seat ile karşılaştırılmaz

Kimse sana şaka yapmıyor internetten Volkswagen Group veya Toyota group diye taratırsan bu isimlerin sadece markayı değil bir çok marka ve modeli içinde barındıran şirketler grubunuda ifade ettiğini göreceksin

anlaşamıyoruz...

• Adam kendini opele adamış
    Güzel konu
  • Abi neymiş yerli otomobil üretimi için babayiğitler aranıyormuş,geldik 2015 e daha babayiğit arıyoruz,yaaa allahaşkına bi bakın opel,bmw mercedem wolswogen gibi ün yapmış markaların fabrika kuruluş tarihlerine,1880 li yıllarda adamlar açmış fabrikaları,bi devrim diye araba yaptık gerçekten devrim oldu otoda,arabanın motoru yandı ilk testte,yağını tuzunu koymayı unuttu bizim fakir beyinden özürlü mühendisler bırakın abi bırakın bu işleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayamaj -- 7 Ekim 2014; 17:47:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaj

yaaa allahaşkına bi bakın opel,bmw mercedem wolswogen gibi ün yapmış markaların fabrika kuruluş tarihlerine,1880 li yıllarda adamlar açmış fabrikaları

Bu geçerli bir mantık değil.

Hyundai ilk arabasını ne zaman üretmiş.

Hyundai şuan dünya sıralamasında kaçıncı.

Müsait olursanız bir bakın.
  • Bu bilgiler mutlaka birilerinin işine yarayacaktır. Emeğinize sağlık...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.