Merhaba arkadaşlar, Opel insignia 1.6t 180hp lik olan modelin 2009-2011 model olanları arasında araç arıyorum. Cosmo'nun doluluğunu biliyorum. Cosmo'ya baya hakimim. Cosmo'ların temizleri bütçemi bi tık aşıyo bu yüzden edition veya edition elegance'a yöneliyorum. Edition&Edition Elegance ve Cosmo arasındaki farklar tam olarak nedir ? Edition ile Edition Elegance arasındaki farklar nelerdir ? Bunu araştırmalarımda tam olarak bulamadım. Daha önce sahibi olanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olursa cok sevinirim. Ayrıyeten bu aracın şu an sahibi olan veya daha önce kullanmış arkadaşlara bi kaç sorum var; 1-Yakıt tüketimi her yerde farklı yazıyo 7-8lt diyende var 12 lt diyende var sizde yakıt tüketimi nasıldı ? (Şahsen ben bu arabanın 7-8lt yakacagını hiç zannetmiyorum) 2-Lpg ile kullanan varsa yaşadıkları sıkıntılar varmı ? 3-Ankara'da lpg montajı yaptıran varsa bu araca en iyisi neresi ? Şimdiden teşekkürler |
OPEL INSIGNIA 1.6T 180 HP SAHİBİ VE BİLGİSİ OLANLAR BAKABİLİR Mİ ?
-
-
Ben 2 buçuk ay önce aldım. 2011 model 1.6 turbo 180lik cosmo paket, lpg de var. Şu an meşgulüm fakat birazdan detaylı bilgi verecegim. -
Teşekkürler hocam bekliyorum
-
Öncelikle bu araçlardaki bence en önemli özellik olan AFL farlar 1.6 Turbo motorda sadece cosmo pakette mevcut.
Diğerlerinde halojen mercekli far bile yok.
1.4 turbo Edition eleganceların bazılarında AFL far mevcut.
AFL fara sahip araçlarda beyaz gündüz ledi var, diğerlerinde sarı renkli dandik gündüz ledi var.
AFL olmayanlarda uzun far asistanı yok vs AFL yi biliyorsanız bu tarz özellikleri de biliyorsunuzdur.
Sonraki mesele joystick ve DVD800 Navi radyo. Bu donanım cosmoların da hepsinde yok. Opsiyon olarak verilmiş. Joystick, ekran kullanımında çok faydalı. DVD800 olmayınca haliyle navigasyon ve renkli ekran da olmuyor.
Edition'da 17 jant var. Edition Elegance paketinde 18 olanlar da var. Cosmolar standart 18 inç. Opsiyonel olarak 19 stil jant da verilmiş.
Cosmodaki orta konsolun malzemesi farklı. İç kapı tutamaçları bile farklı.
Ön arka park sensörleri hepsinde standart diye biliyorum.
Alarm sadece cosmo pakette var.
Deri+kumaş, elektrikli hafızalı koltuklar sadece cosmoda mevcut diye biliyorum. Sürücü koltuğunda da daha fazla hareket seçeneği var.
Cosmoda elektrikli katlanır yan ayna var, diğerlerinde yok.
Cosmoda arka kapılarda makam perdeleri mevcut.
Cosmoda dış kapı kollarında krom mevcut.
Cosmoda köpekbalığı anten var, Editionda düz anten.
Cosmoda anahtardan bagaj açma var, diğerlerinde var mı bilmiyorum.
Daha unuttuklarım da vardır mutlaka. Edition ile Edition elegance arasında nasıl bir fark var bilmiyorum ama pek fiyat farkı oldugunu sanmıyorum.
Kısacası cosmo harici alınmaz, aradaki farka fazla fazla değecek özellikler var.
-
Çok teşekkür ederim hocam . Yakıt tüketimi konusunda nasıl acaba ?
-
lpg takılmış olanını almam,benzinli al istersen sen taktir
mermi gibi araba yeter ki bakımlı temiz olsun bakımsız olanı üzer
şehir içi sıkışık trafik 10
akıcı trafik 8
otobanda ayağına hakim olursan 6
abanirsan sonu yok içer -
Bende tüplü almayı düşünmüyorum. Bakalım kısmet artık. Teşekkür ederim.
-
Çok kullanma fırsatım olmadı. En son uzun yola gidip geldim, sakin kullanırsanız 6 litreyi yakalayabilirsiniz.
Şehiriçi net bir şey söyleyemem, yeni aldıgım için gaza yüklenerek kullanıyorum genelde. Ortalama şu an 9 litre gözüküyor aldıgımda sıfırlamıstım.
Lpg konusuna gelince, bu arabalarda kaporta eksperinden önce (eğer lpgli alınacaksa) lpgden anlayan birilerine göstermek gerekiyor. Uygun kit takılmış mı, işçilik iyi mi göstermek lazım. Araca bakmaya gidilirse, aracın motoru soğukken marş basıp, rölantide titreme yapıp yapmadıgına da bakılmalı. Çünkü benzinde değil lpgye geçince yapıyor ve sorun varsa araç ısınınca pek anlaşılmıyor.
Uzun süre kullanacaksanız benzinli alıp siz de lpg taktırabilirsiniz. Ayrıca çelik subap da istiyor lpgde. Lpg kiti+subap 15 bin civarı masrafı olur.
Önceki mesajda yazmıstım tekrar ediyorum, şiddetle cosmo donanım (bulabilirseniz joystickli modellerden) tavsiye ediyorum.
-
titreme demişken bizim 2013 Astra 1.4t otomatik şu sıralar yine titreme yapmaya başladı genelde LPG'de yapıyor 1 hafta LPG, 3 hafta benzin olarak kullanıyoruz şu an ortalama yakıt tüketimi 8.7lt.. LPG 60bin civarı takılmış şu an 122binde ilerleyen dönemlerde sanırım subap isteyecek? -
Ben çok kısa bir uyarıda bulunayım, farkları tam olarak hatırlamıyorum ama Edition çok düşük bir donanım, Cosmo olmayacaksa mutlaka Edition Elegance alınmalı. (Düzeltme : Ed. Elegance'da elektrikli katlanır yan ayna ve anahtardan bagaj açma var.)
-
Ben de 5 sene önce 8 ay kadar kullanmıştım. (1.6T cosmo sedan )
Aklımda kalan olumsuz yanları;
Orta konsolda trim sesleri olabiliyor, özellikle teyp bölgesinde ve kol dayama bölgesinde ( makyajlıda bu sesler yoktu)
Araç sert ve gergin bir araba, otoyol için üretilmiş. Şehir içi bozuk zeminlerde konforsuz
Arka yaşam alanında baş mesafesi biraz dar
Dış dikiz aynaları çok küçük
Severek kullandığım bir araçtı, istanbul -datça arasında 80km ortalama hızla 807 km’lik parkurda ortalama 6,4lt yakmıştı. Genelde sakin kullandım ama 20-30km çok sıkıştırmışlığım da vardı -
bu yakıta 6 lt falan diyenler ya tamamen trafiksiz boş yollarda 50 km ortalama hız verisi baz alıyor, ya da hayal dünyasındalar arkadaşlar.
1.6cdti versiyon var bende dizeli ile bile şehiriçi 8 den aşağı yakmak hayal, uzun yolda 6 civarı. 180hplik turbo benzinli ile o araçta 6 lt görebilmenizin tek yolu uzun yol hız sabitleme. başka türlü dünyada öyle bir şeyin olma ihtimali yok.
-
Kimse şehiriçi 6 litre yakıyor dememiş zaten. Uzun yolda da 6 litre civarını yakalamak da pek zor değil.
Ayrıca 1.6 cdti motor uzun yolda 6 litre tüketiyorsa ya arabanızda bir sıkıntı var ya da agresif sürüyorsunuz. -
Emin değilim subap harici bir sebebi de olabilir. Arkadasımın aracında subap yapılı olmasına rağmen hafif bir titreme vardı. -
bu yakıta 6 lt falan diyenler ya tamamen trafiksiz boş yollarda 50 km ortalama hız verisi baz alıyor, ya da hayal dünyasındalar.
İkisi de değil. Doğrusunu bana hitap ettiğiniz mesajımda yazdım. Bir kere daha okuyunuz. -
işin ilginç yanı ben ikinize istinaden de değil, en1gma isimli arkadaşa istinaden yazmıştım
bu arada 1.6 cdti uzun yolda normal otoban şartları ile giderseniz (120-130km) evet 6lt yakıyor. araçla birçok kez uzun yol yaptım
benim aracım sport + stil donanım bu arada 20 inch jantlar falan var 1693 kg civarında. sport donanımlar bir tık daha ağır diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 21 Temmuz 2022; 16:25:44 > -
beni etiketlerseniz görürüm
arkadaşlarım da söylemiş bu veri uzun yol için
1.6t 180hp araba alıp karma kullanımda 6lt bekleyen bir profil de değil konu sahibi
-
Bugün itibariyle 2010 cosmo benzinli aldım, hayırlı olur inşallah tavsiye veren arkadaşlara teşekkür ederim. -
Hayırlı olsun, kazasız belasız olsun. -
kazasız belasız hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X