Şimdi Ara

OPEL MERİVA KULLANICILARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU BAŞLIK ALTINDA FİKİRLERİMİZİ VE ARAÇ HAKKINDAKİ SORUNLARIMIZI PAYLAŞIRSAK SEVİNİRİM
    ÖRN:
    ARACIMIZ KAÇ MODEL?
    NEKADAR YAKIYO?
    KRONİK BİR SORUNU VARMI?
    KULLANIMI NASIL?
    YUL TUTUŞ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ
    DİZEL KULLANICILARI MOTORLARINDAN MEMNUN MU?
    VS...
    VS...
    VS...

• ASTRA KULLANICISI OLARAK MERİVALARI SEVİYORUM TAM BİR AİLE ARABASI BENCE 2006MODELLERİ İÇİNDE BAYA FİYATLARI UYGUNDU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riazor Blues

ASTRA KULLANICISI OLARAK MERİVALARI SEVİYORUM TAM BİR AİLE ARABASI BENCE 2006MODELLERİ İÇİNDE BAYA FİYATLARI UYGUNDU
    dostum arabam yeni meriva 2006 1.6 njoy spor paketli metalik renk ben 32.500 ytl ye aldım tabi ondan sonra biraz fiyatlar arttı bu sınıfta fiyat olarak en ideal araba bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkaymak

dostum arabam yeni meriva 2006 1.6 njoy spor paketli metalik renk ben 32.500 ytl ye aldım tabi ondan sonra biraz fiyatlar arttı bu sınıfta fiyat olarak en ideal araba bu

Alıntıları Göster
    evet elektronik donanımı falan çok güzel merivanın sende bu arada bayaa ucuza almışsın gibi geldi bana doğrumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreezeTheLife

evet elektronik donanımı falan çok güzel merivanın sende bu arada bayaa ucuza almışsın gibi geldi bana doğrumu

Alıntıları Göster
    tabi ben zamdan birgün önce aldım ve gayet hesaplıydı şuanda birazdaha pahalı. ve verdiğim paraya değer çünkü çok memnunum
  • quote:

tabi ben zamdan birgün önce aldım ve gayet hesaplıydı şuanda birazdaha pahalı. ve verdiğim paraya değer çünkü çok memnunum

Alıntıları Göster
    Walla 2004 1.6 enjoy sport paket kullanıcısıyım. Cd çalardan şikayetim var. çukur vs. sert zeminde kesilme yapıyor, ayrıca özellikle soğuk havalarda ilk açılışta cd çalardan ses geliyor ve bir 6-7 sn sonra çalmaya başlıyor. Servisine götürdüğümde " Biz de bişi yapamayız, siemens servisine gönderiyoruz " dediler ve bu da 15 gün falan sürüyormuş ,vazgeçtim ben de... Bu sorunu yaşayabilirsiniz yani!!! Sanıırım benim araba modelindekiler de görülebiliyormuş...

• nkaymak arkadaşım,
    seni tercihinden dolayı tebrik ediyorum. öncelikle harika bi araba. bu arabayı almak için uzun süre araştırma yapmış olmalısın çünkü en iyisini bulmuşsun. bilmiyorum ancak hele senede bir kaç defa uzun yola çıkan biri isen tam senlik. tabi buraya kadar söylediklerim önemli değil!!!
    ben asıl fikrimi söylemek istiyorum. bazıları bunu bilmeyebilirler ancak meriva'nın iyi olmasının asıl sebebi OPEL firmasının ürettiği bir araç olması. OPEL'in arabaları hakikaten çok kaliteli ve VECTRA sürmüş biri olarak opeli tercih ettiğin için seni tebrik ediyorum. arabanı iyi günlerde kullanman dileğiyle...
  • ARKADAŞLAR BENDE 2004 MERİVA VAR BENZİNLİ .VALLA ÇOK MEMNUNUM.ARABAMI ÇOK SEVİYORUM.GENİŞ RAHAT .TAM BİR AİLE ARABASI.2007 ALICAM YİNE OPEL MERİVA ALICAM. ARKA KOLTUKLAR SIFIR DÜMDÜZ YATIYOR ÇOCUĞUN VARSA YATIR ARKAYA UYUSUN, KALKSIN ARABANIN İÇİNDE OYUN OYNASIN. UZUN YOLDA ÇOK RAHAT EDERSİNİZ. SÜRÜŞÜ ÇOK RAHAT .YALNZ BOZUK YOLA VURMAYACAKSIN SÜSPANSİYON BİRAZ SERT . DÜŞÜNENLERE BİR KULLANICI OLARAK TAVSİYE EDERİM. 2007 MODELLER DAHA HOŞ.BENİMLE İŞE GİDİP GELEN ARKADAŞIM HİÇ DÜŞÜNMEDEN ARABANIN RAHATLIĞINI GÖRDÜ O DA MERİVA ALDI .ÇOK SEÇİÇİ OLDUĞU HALDE . FİYAT OLARAK DA BENCE İYİ .DİZELİNİ KULLANMADIĞIM İÇİN BİLGİM YOK.AMA ALANLARDAN EDİNDİĞİM BİLGİLERE GÖRE GAYET MEMNUNLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan368 -- 16 Kasım 2006; 20:38:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan368

ARKADAŞLAR BENDE 2004 MERİVA VAR BENZİNLİ .VALLA ÇOK MEMNUNUM.ARABAMI ÇOK SEVİYORUM.GENİŞ RAHAT .TAM BİR AİLE ARABASI.2007 ALICAM YİNE OPEL MERİVA ALICAM. ARKA KOLTUKLAR SIFIR DÜMDÜZ YATIYOR ÇOCUĞUN VARSA YATIR ARKAYA UYUSUN, KALKSIN ARABANIN İÇİNDE OYUN OYNASIN. UZUN YOLDA ÇOK RAHAT EDERSİNİZ. SÜRÜŞÜ ÇOK RAHAT .YALNZ BOZUK YOLA VURMAYACAKSIN SÜSPANSİYON BİRAZ SERT . DÜŞÜNENLERE BİR KULLANICI OLARAK TAVSİYE EDERİM. 2007 MODELLER DAHA HOŞ.BENİMLE İŞE GİDİP GELEN ARKADAŞIM HİÇ DÜŞÜNMEDEN ARABANIN RAHATLIĞINI GÖRDÜ O DA MERİVA ALDI .ÇOK SEÇİÇİ OLDUĞU HALDE . FİYAT OLARAK DA BENCE İYİ .DİZELİNİ KULLANMADIĞIM İÇİN BİLGİM YOK.AMA ALANLARDAN EDİNDİĞİM BİLGİLERE GÖRE GAYET MEMNUNLAR.
    teşekkür ederim dostum
    beni mutlu ettim tercih ettiğim arabanın sende iyi duygular uyandırması güzel. biliyorum sende opel hastasısın. opel hastası dediğimde çoğu ne dediğimi anlamaz. bunu ancak opel kullanıcıları yada kullananlar anlayabilir. kısacası anlatılmaz yaşanır. hele meriva kullanan birisi olarak bunları çok iyi anlayabiliyorum. tabi bunlar okadar da önemli değil.
    asıl söylemek istediğim ve daha önemlisi ise en kısa zamanda seninde gerçek bir opel kullanıcısı olman.
    buda okadar önemli değil
    en önemli şey benim arabam senin araban yani seninde bir opel meriva 1.6 njoy spor paketli 16v araban var iyi günlerde kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan368

ARKADAŞLAR BENDE 2004 MERİVA VAR BENZİNLİ .VALLA ÇOK MEMNUNUM.ARABAMI ÇOK SEVİYORUM.GENİŞ RAHAT .TAM BİR AİLE ARABASI.2007 ALICAM YİNE OPEL MERİVA ALICAM. ARKA KOLTUKLAR SIFIR DÜMDÜZ YATIYOR ÇOCUĞUN VARSA YATIR ARKAYA UYUSUN, KALKSIN ARABANIN İÇİNDE OYUN OYNASIN. UZUN YOLDA ÇOK RAHAT EDERSİNİZ. SÜRÜŞÜ ÇOK RAHAT .YALNZ BOZUK YOLA VURMAYACAKSIN SÜSPANSİYON BİRAZ SERT . DÜŞÜNENLERE BİR KULLANICI OLARAK TAVSİYE EDERİM. 2007 MODELLER DAHA HOŞ.BENİMLE İŞE GİDİP GELEN ARKADAŞIM HİÇ DÜŞÜNMEDEN ARABANIN RAHATLIĞINI GÖRDÜ O DA MERİVA ALDI .ÇOK SEÇİÇİ OLDUĞU HALDE . FİYAT OLARAK DA BENCE İYİ .DİZELİNİ KULLANMADIĞIM İÇİN BİLGİM YOK.AMA ALANLARDAN EDİNDİĞİM BİLGİLERE GÖRE GAYET MEMNUNLAR.
    sölediklerine aynen katılıyorum. tam bir aile arabası ve kullanımı çok rahat.
    ancak yeni merivada eskilerine göre çok da fazla fark yok. çünkü benim arabam yeni meriva en önemli fark motorunu twinport yapmışlar ve gücü 5 hp artırılarak 105 hp ye çıkartmışlar. diğerleri küçük detaylar
    quote:

Orjinalden alıntı: orhan368

• quote:

ancak yeni merivada eskilerine göre çok da fazla fark yok. çünkü benim arabam yeni meriva en önemli fark motorunu twinport yapmışlar ve gücü 5 hp artırılarak 105 hp ye çıkartmışlar. diğerleri küçük detaylar
    quote:

Alıntıları Göster
    2005 1,3 cdti meriva spor paket enjoy
    1 yıldır kullanıyorum uzun yolda 145 yakıyor bence iyi . konfor olarak zaten müthiş rahat. herkese tavsiye edebilirim . 170 kmh ı geçemezsiniz bunu bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemania -- 18 Kasım 2006; 23:37:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemania

2005 1,3 cdti meriva spor paket enjoy
    1 yıldır kullanıyorum uzun yolda 145 yakıyor bence iyi . konfor olarak zaten müthiş rahat. herkese tavsiye edebilirim . 170 kmh ı geçemezsiniz bunu bilin.

Alıntıları Göster
    araban hakkında birazdaha bilgi verirsen seviniriz
    çünkü meriva dizelin nasıl olduğunu pek de fazla bilen yok
    bende meriva kullanıcısı olmama rağmen pekte tanımıyorum dizeli ve herkes kendi kafasına göre sallıyo bişeyler
  • quote:

araban hakkında birazdaha bilgi verirsen seviniriz
    çünkü meriva dizelin nasıl olduğunu pek de fazla bilen yok
    bende meriva kullanıcısı olmama rağmen pekte tanımıyorum dizeli ve herkes kendi kafasına göre sallıyo bişeyler

Alıntıları Göster
    bende de 2003 model njoy spor paket var 23.000 de daha.Çok memnunum,
    -boy kısa olduğu için her yere rahatça park edebiliyorum,
    -içi geniş çocuklar için çok rahat,
    -ağır olduğu için mercedes kullanıyormuşçasına konforlu,yüksek olduğu için yola hakimsiniz,
    -direksiyon çok hafif park etmelerde çok rahat,turu fazla.
    -sadece radyo sorunum var radyo pek kanal bulamıyor bulduğunu da bazen search yazarak kaybediyor,
    -uzun yola gittim birkaç kere ,daha önceden 2000 astra vardı,ona göre çok daha konforlu,rüzgar almıyor fazla üzerine (yüksek olduğu halde)
    kısacası alırken şüpheliydim çünkü o zaman yeni çıkmıştı, zafira ile arada kalmıştım,bence zafiradan gerek fiyat avantajı olarak, gereksede daha pratik olduğunu düşünürsek almakta çok da iyi etmişim.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: meriva75

Walla 2004 1.6 enjoy sport paket kullanıcısıyım. Cd çalardan şikayetim var. çukur vs. sert zeminde kesilme yapıyor, ayrıca özellikle soğuk havalarda ilk açılışta cd çalardan ses geliyor ve bir 6-7 sn sonra çalmaya başlıyor. Servisine götürdüğümde " Biz de bişi yapamayız, siemens servisine gönderiyoruz " dediler ve bu da 15 gün falan sürüyormuş ,vazgeçtim ben de... Bu sorunu yaşayabilirsiniz yani!!! Sanıırım benim araba modelindekiler de görülebiliyormuş...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: meriva75

Bu ortak sorun. Bende Essentia var yani kaset-radyolu olan. Kaset aldığımının hemen ertesinde takılma yapmaya başladı. Hemen gittim Opel Gerçek'e. Söktüler 10 gün falan sürebilir dediler ama 5-6 gün sonra aradılar gittim taktılar şu an sorunsuz. Bizim sorumluluğumuzda değil diyorlar ama bu uygun bir cevap değil. Bence daha kaliteli sistemler kullanmalılar. Tabii bu arabadan memnun olduğunuzda sizi çok da fazla rahatsız etmiyor.

Bende Dizel'den memnun olanlardanım. Bence de 200 son kadran basılmaz zaten denemedim. İlk kalkışta ani gaz almaz bunu bana teslimde de söylemişlerdi. Fazla gaz versenizde otomatik ayarlar. Fakat ara hızlanmaları çok güzel. Bazen 1.3 motor bunu nasıl yapıyor diyorsunuz. Yokuşlarda yükleniyorum gaza. Çıkışlar araba full dolu iken bile çok rahat. Öyle 1.3 olduğuna bakmayın ben çok memnunum. yakıt dediğim gibi trafiğe takılmazsanız kitap değerlerine yakın yani oldukça hesaplı hem de bu kasayla. Aracın yüksekliği size bu fiyata Jeep'e biniyorsunuz havası veriyor. Koltuklarda basık olmadığı için trafiğe bayağı bi üstten bakıyorsunuz. Arka taraf çok geniş benim çocuklar cirit atıyor. Bagaj eğer bir de çocuk arabası koyuyorsanız sedan lara göre biraz ufak kalabilir. Yoksa idare eder. Bu aracı performans için almayın (kaldı ki performansı da diğer 1.5 dizellerden kesinlikle aşağı değil.) Araç herşeyiyle tam bir aile otomobili. Fakat alırsanız full'ünü alın. ben değiştirirsen sırf bu yüzden aracımı değiştirebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nungor

quote:

Orjinalden alıntı: meriva75

Bu ortak sorun. Bende Essentia var yani kaset-radyolu olan. Kaset aldığımının hemen ertesinde takılma yapmaya başladı. Hemen gittim Opel Gerçek'e. Söktüler 10 gün falan sürebilir dediler ama 5-6 gün sonra aradılar gittim taktılar şu an sorunsuz. Bizim sorumluluğumuzda değil diyorlar ama bu uygun bir cevap değil. Bence daha kaliteli sistemler kullanmalılar. Tabii bu arabadan memnun olduğunuzda sizi çok da fazla rahatsız etmiyor.

Bende Dizel'den memnun olanlardanım. Bence de 200 son kadran basılmaz zaten denemedim. İlk kalkışta ani gaz almaz bunu bana teslimde de söylemişlerdi. Fazla gaz versenizde otomatik ayarlar. Fakat ara hızlanmaları çok güzel. Bazen 1.3 motor bunu nasıl yapıyor diyorsunuz. Yokuşlarda yükleniyorum gaza. Çıkışlar araba full dolu iken bile çok rahat. Öyle 1.3 olduğuna bakmayın ben çok memnunum. yakıt dediğim gibi trafiğe takılmazsanız kitap değerlerine yakın yani oldukça hesaplı hem de bu kasayla. Aracın yüksekliği size bu fiyata Jeep'e biniyorsunuz havası veriyor. Koltuklarda basık olmadığı için trafiğe bayağı bi üstten bakıyorsunuz. Arka taraf çok geniş benim çocuklar cirit atıyor. Bagaj eğer bir de çocuk arabası koyuyorsanız sedan lara göre biraz ufak kalabilir. Yoksa idare eder. Bu aracı performans için almayın (kaldı ki performansı da diğer 1.5 dizellerden kesinlikle aşağı değil.) Araç herşeyiyle tam bir aile otomobili. Fakat alırsanız full'ünü alın. ben değiştirirsen sırf bu yüzden aracımı değiştirebilirim.

Alıntıları Göster
    ya çok acayyip
    genelde çoğu kişi merivanın dizeline biniyo heralde oysa alırken ben korkmuştum dizeli iyi değildir diye.
    aslında haklısın oldu mu fulu olacak. sonradan arabamda oda olsaydı buda olsaydı demiyeceksin.
    ayrıca nedir bu kaset çalar arızası anlamadım. bende cd çalar var ama henüz bi sorun çıkartmadı gerçi alalı 6 ay oldu daha, yarın çıkartmayacağını bilemem ama şuanda canavar gibi çalışıyo

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    agalar bu araba tam kız arabsı yawwkızlara çok yakışıo ama erkeklere olmuoo bencee
    aile arabası zaafiraa
    genç içn ise astra-astra classicc
    quote:

Orjinalden alıntı: nkaymak

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: mematibaş12

agalar bu araba tam kız arabsı yawwkızlara çok yakışıo ama erkeklere olmuoo bencee
    aile arabası zaafiraa
    quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mematibaş12
    aile arabası zaafiraa

Hiç Meriva'nın koltuğuna oturdunmu bilemem ama kız değil hafif acemi erkekleri bile zorlar Meriva. Zira sürücü göründüğünden de yüksekte oturuyor. Aile arabası Zafira kısmına itirazım yok eğer 60 milyar keş'in varsa. Kusura bakma ama Astra classic'i genç arabası olarak nitelemen hiç ama hiç olmuoo. Genç arabasına binmemiş olsak neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: mematibaş12

aile arabası zaafiraa
    quote:

quote:

Alıntıları Göster
    kardeşim bu arabanın kız arabasına benzer neresi var anlamadım
    tabi bu tamamen zevk meselesi ama 1300 kg lık biarabayla bayanlar napsın. heralde sen hiç incelemedin.
    tavsiyem içine gir bi in cele eğer fırsatın olursa da sür. sonra kararını verirsin
    yinede düşüncene saygılıyım. çünkü herkes hayata aynı pencereden bakmaz

• quote:

kardeşim bu arabanın kız arabasına benzer neresi var anlamadım
    tabi bu tamamen zevk meselesi ama 1300 kg lık biarabayla bayanlar napsın. heralde sen hiç incelemedin.
    tavsiyem içine gir bi in cele eğer fırsatın olursa da sür. sonra kararını verirsin
    yinede düşüncene saygılıyım. çünkü herkes hayata aynı pencereden bakmaz

Alıntıları Göster
    2004 enjoy spor paketli.
    Bir depo ile uzun yolda 630 km yakın yok yaptık(klima çoğu zaman açıktı.)Merivadan genel olarak çok memnunuz.Aile içinde herkes kullanıyor.

Bizim merivanın üzerinde fotoğraf işleme programıyla biraz oynadım,bakalım beyenecek misiniz?resim aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightseason -- 7 Aralık 2006; 1:26:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nightseason

2004 enjoy spor paketli.
    Bir depo ile uzun yolda 630 km yakın yok yaptık(klima çoğu zaman açıktı.)Merivadan genel olarak çok memnunuz.Aile içinde herkes kullanıyor.

Bizim merivanın üzerinde fotoğraf işleme programıyla biraz oynadım,bakalım beyenecek misiniz?resim aşağıda

Alıntıları Göster
    Kendim birkaç aksesuar eklemek istiyorum. (babam aksesuarları pek sevmiyo ama:D).(Ben Makine müh. öğrencisiyim,otoda babama ait tabiki)
    En azından kapı camı çerçevelerine camlar seviyesinde siyah bant çektirmeği düşünüyorum(cosmolarda olan),Egsoz ucu taktırdım,birde açık hava filtresi taktırmayı düşünüyorum. Kendim bindiğim zaman taktıp,binmediğim zaman çıkarmayı düşünüyorum hava filtresini(motorun üst kısmındaki boşluk bunu kolaylaştırıyor çıkarıp,takmayı))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightseason -- 7 Aralık 2006; 1:28:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.