Şimdi Ara

opel meriva süspansiyon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim aklıma kaç zamandır takılan bir soru var bizde 2004 model meriva enjoy var araba her yönüylen mükemmel fakat süspansiyonu bana biraz sert geliyor parke yollarda acaba merivanın süspansiyonu havalımı yoksa düzmü çok merak ediyorum genelde herkez opellerin hepsinin süspansiyonlarının sert olduğunu söylüyor bu duruma hemde bir açıklık gelmiş olur cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

saygılarımla...

• opel astra sahibiyim,yeğenimde meriva var,sıfır çekti dediğiniz gibi ona bindim benim astraya göre sert ve yoldaki çukur tümsek seslerini içine alıyo benimde dikkatimi çekti.yeğenim,benim astraya bindiğinde kendi arabasının sert olduğunu oda farkına vardı dönüşte servise götürmüş garantili daha neyse servis normal herhangi bir sıkıntı olmadığını söylemişler,kardeşimde corsa var 2006 oda aynı şekilde biraz daha sert gibi astraya göre çukurlarda tümseklerde setlerde içine ses alıyo ve gögüs kısmından ses geliyo araba daha 17000 kmde,bilgi amaçlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat mert -- 11 Nisan 2007; 18:25:15 >
  • Bende de 2004 Model meriva enjoy var... Gerçektende süspsnsiyonları çok sert... Sanırım havalı değil...Daha önce Tipom vardı...Çok rahat bir süspansiyonu vardı...Şu an Tiponun aynı şekilde sıfırı çıksa hemen merivayı satar alırım....Meriva aynı zamanda çok yakıyor..Sizde durum nasıl bilmiyorum ama genişliği dışında pek artısı olmayan bir araba...Lpg taktırmayı düşünüyorum....Selamlar
  • Mesajın için öncelikle teşekkürler meriva hakkında bence önyargılı davranıyorsun biraz bence araba süspansiyonun dışında dört dörtlük bir araç normal taksilere nazaran çok ferah vede kullanılan malzemeleri kaliteli yakıt konusunda çoğu kişi aynı söylüyor fakat 1.6 motorun 1350kg lık bir arabayı çekmesi pekte kolay iş değildir küçük viteslerde daha çok performans veriyor e performanslı olması içinde sürekli küçük viteslerde sürmek zorunda kaldığımız içinde normalden çok yakıt tüketiyor diğer taksilere göre bayağıda ağır araç merivadan daha hafif 1.6 motorlu daha çok yakan araçlarda var süspansiyon sertliğinide araştırdım araç yüksek tavanlı olduğu için yoldan çıkmaması için sert süspansiyon kullanılmış havalı olsaydı esneyip yan yatma riski olurdu çünkü sert süspansiyonda asfaltta çok iyi yol tutuyor ama bizim türkiyenin yollarında böyle çok gürültü yapıyor parke yollarda iş çok bozuluyor sadece ama çokta abartılı değil normal taksilere göre sert sadece cevaplarınız için tekrar teşekkürler bu konuda aydınlanmış oldu ben şahsen yeni araba alacak olsam yine son model opel meriva alırdım

saygılarımla...

quote:

Orjinalden alıntı: selotus5

Bende de 2004 Model meriva enjoy var... Gerçektende süspsnsiyonları çok sert... Sanırım havalı değil...Daha önce Tipom vardı...Çok rahat bir süspansiyonu vardı...Şu an Tiponun aynı şekilde sıfırı çıksa hemen merivayı satar alırım....Meriva aynı zamanda çok yakıyor..Sizde durum nasıl bilmiyorum ama genişliği dışında pek artısı olmayan bir araba...Lpg taktırmayı düşünüyorum....Selamlar

• aslında meriva çok fazla yakan araç değil. normal kullanımda normal sedan 1.6 arabayla aynı yakar. çekiş olarakta çok kötü değil tabi bu sınıftaki arabalara göre. hatta devirli kullanırsan çok iyi kavrar.

sorun şu; bu arabalar sınıfları itibariyle geniş, yüksek ve ağır arabalardır. sanırım 1350 kg falan. dolayısıyla arabayı hareket ettirmek için daha fazla güç harcaman gerekir. hele birde arabanın performanslı olmasını istersen deviri 3000e yükseltmen hatta duruma göre dahada artırman gerekebilir. bu direk olarak yakıta yansıyo ve sanki çok yakıyomuş gibi algılanıyo. aslında bu sınıftaki arabalara göre yakıt çok makul. 1000 kg arabayı haraket ettirmek için harcanan enerjiyle 1350 kg arabayı haraket ettirmek için harcanan enerji elbette aynı değildir.

eğer diğer araba sitelerini dolaşırsanız aynı ağırlığa yakın sedan arabaların bile merivadan fazla yaktığını göreceksiniz

arabanın kendinden bahsedecek olursak tam bir aile arabası ve her geçen gün daha iyi tanınan ve değeri artan bir araç

süspansiyonların sert oluşuna gelince; eğer öyle olmasaydı bu kadar başarılı yol tutuşu olmazdı. dikkat ederseniz opelin tüm arabalarının yoltutuşu çok iyidir. bunun nedenlerinden biri de arabaların ağırlıklarına göre sert süspansiyonların kullanılmasıdır. ben virajlara çok sert girmeme rağmen araba yatma yapmıyo. eğer yapsaydı yoldan kopardı. sert olmayan süspansiyonlar da bu kadar ağır olan bir arabayı nasıl yatmadan virajdan çıkaracak.

quote:

Bende de 2004 Model meriva enjoy var... Gerçektende süspsnsiyonları çok sert... Sanırım havalı değil...Daha önce Tipom vardı...Çok rahat bir süspansiyonu vardı...Şu an Tiponun aynı şekilde sıfırı çıksa hemen merivayı satar alırım....Meriva aynı zamanda çok yakıyor..Sizde durum nasıl bilmiyorum ama genişliği dışında pek artısı olmayan bir araba...Lpg taktırmayı düşünüyorum....Selamlar

• Meriva astraya göre daha az ses alıyor bizm eski arabamız 2001 elegANCE dı .astradan farkı astra gibi iyi yol tutmuyor.yakıt olarakta meriva daha az yakıyor astraya göre ;):)
  • Meriva'ya önyargılı yaklaştığımı düünmüyorum....Yaklaşık 7 aydır kullanyorum Meriva'yı....

Amacım arabayı tanımayan arkadaşlar için bilgilendirmek...Görüyorum ki hepiniz sedanların benzin tüketimi ile mukayese ediyorsunuz..Ancak bu arabanın sınıfında (aşağı yukarı diyelim sedan üstü) diyebileceğimiz araçlara bakın...Örneğin arkadaşımda Honda Hrv var kmde 250-280 yakıyor..Bir diğerinde Scenic var 270-290 yakıyor...Bizim hocada Fusion var oda aşağı yukarı 250-270 arası dedi... Ama Meriva'ya bakın 300-320 yakıyor... Yani karşılaştıracağımız araçlar bunlar olmalı..

Bunun yanında şunu kabul ediyorum: Meriva satış fiyatına göre sınıfına göre daha hesaplı..Ama arabayı benzin olarak idame ettirmeye gelince yine aynı fiyata geliyor...Almayı düşünen arkadaşların bunları bilerek alması faydalı olur kanaatindeyim... Hepinize selamlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda crv -toyota rav4
    13 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    renault scenic
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir yanlışlık mı var acaba bende de meriva var 200-250 arası yakıyo tabi normal olarak kullanırsan. eğer biraz performans diyorsan 280-290 arası. şehirler arası ben erzurumdan adıyamana gittim ki yolun yarısı virajlı ve inişli çıkışlı ayrıca fırsatını bulduğum yerlerde 100 den aşağı inmedim 170 yaktı. ama motor twinport. yol tutuşu iyi ama bir klasik kadar olmadığıı düşünüyorum. süspansiyonlar bana göre de biraz sert ama bu arabaya göre normal
    quote:

Meriva'ya önyargılı yaklaştığımı düünmüyorum....Yaklaşık 7 aydır kullanyorum Meriva'yı....

Amacım arabayı tanımayan arkadaşlar için bilgilendirmek...Görüyorum ki hepiniz sedanların benzin tüketimi ile mukayese ediyorsunuz..Ancak bu arabanın sınıfında (aşağı yukarı diyelim sedan üstü) diyebileceğimiz araçlara bakın...Örneğin arkadaşımda Honda Hrv var kmde 250-280 yakıyor..Bir diğerinde Scenic var 270-290 yakıyor...Bizim hocada Fusion var oda aşağı yukarı 250-270 arası dedi... Ama Meriva'ya bakın 300-320 yakıyor... Yani karşılaştıracağımız araçlar bunlar olmalı..

Bunun yanında şunu kabul ediyorum: Meriva satış fiyatına göre sınıfına göre daha hesaplı..Ama arabayı benzin olarak idame ettirmeye gelince yine aynı fiyata geliyor...Almayı düşünen arkadaşların bunları bilerek alması faydalı olur kanaatindeyim... Hepinize selamlar...

• arabamda lpg sistemi var ve şehir içi 150 yakıyor şehir dışına çıkmadığım için bilemiyorum ne kadar yaktığını.arabam ecotec motor triptonic vites . :)
  • peki arabanın performansı nasıl biraz bahsedebilirmisin

quote:

Orjinalden alıntı: megala_38

arabamda lpg sistemi var ve şehir içi 150 yakıyor şehir dışına çıkmadığım için bilemiyorum ne kadar yaktığını.arabam ecotec motor triptonic vites . :)
  • hiçbir değişiklik yok sıralı sistem de pek güç kaybı olmuyor kayseride bilirsiniz erciyes dağı var araba çok güzel
    tırmanıyor. 70 den aşağı düşmüyor :)
  • benim bahsettiğim yakıt oranı İstanbul şehiriçidir...

quote:

Orjinalden alıntı: nkaymak

bir yanlışlık mı var acaba bende de meriva var 200-250 arası yakıyo tabi normal olarak kullanırsan. eğer biraz performans diyorsan 280-290 arası. şehirler arası ben erzurumdan adıyamana gittim ki yolun yarısı virajlı ve inişli çıkışlı ayrıca fırsatını bulduğum yerlerde 100 den aşağı inmedim 170 yaktı. ama motor twinport. yol tutuşu iyi ama bir klasik kadar olmadığıı düşünüyorum. süspansiyonlar bana göre de biraz sert ama bu arabaya göre normal
    quote:

Meriva'ya önyargılı yaklaştığımı düünmüyorum....Yaklaşık 7 aydır kullanyorum Meriva'yı....

• ama bu kullanıma, o andaki yol durumuna ve yolun yoğunluğuna göre değişir. kesin sonuç vermez. ayrıca bir arabanın yakıtı onu kullanan şöföre göre de değişiklik gösterir. herkesin kullanım tarzı aynı değildir. aslında bu durumu "beyazkurt" çok iyi açıklamış.
    aslında ben arabama bor taktırmayı düşünüyorum. bakalım ondan sonra nasıl olacak
  • peki bu dediğin kaçıncı viteste oldu. ben kop dağına 80 km/h çıktım basma imkanım olsaydı belki 100 ya da daha fazla basabilirdim. rakım 2370. ama bunu 3. viteste yaptım. bir de önceki arabam tüplüydü. çekmediğim kalmadı. bu yüzden kesinlikle tüp düşünmüyorum. bunun yerine en güzeli dizel almak. tabi bu motorda bana göre yetersiz. 75 hplik değilde 90 hplik yapsalardı hiç düşünmeden alırdım. zaten sıralıya vereceksin 2000 ytl. merivanın dizeliyle benzinli arasındaki fark ta aynı
    quote:

hiçbir değişiklik yok sıralı sistem de pek güç kaybı olmuyor kayseride bilirsiniz erciyes dağı var araba çok güzel
    tırmanıyor. 70 den aşağı düşmüyor :)
  • quote:

Meriva astraya göre daha az ses alıyor bizm eski arabamız 2001 elegANCE dı .astradan farkı astra gibi iyi yol tutmuyor.yakıt olarakta meriva daha az yakıyor astraya göre ;):)

kesinlikle astradan daha az ses aliyor. yalitimi basarili, bu siniftaki en iyi yalitim var merivada. colta jazza fusiona göre yalitim oldukça iyi. ama süspansiyon sert biraz o da dert degil yumusak bir lastikle baya fark ediyor. aslinda fabrikada takilan lastik de önemli hepsine ayni marka ve model lastik takmiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.