Arkadaşlar aradan uzun zaman geçmiş bir kaza vardı 10 üzerinden 10 karşı taraf suçlu exper 640 tl lik hasar tespit ediyor ama karşı tarafın sigortası sadece 540tl lik kısmını karşılamış arkadaşımı arıyorlar kalan 100 tl lik kısmı sizin ödemeniz gerekiyor diye bu mümkün mü ? Böyle bir hakları var mı ?
nasıl bi sigortaymış o sadece 1 kısmını ödüyor :s
quote:
Orijinalden alıntı: mcu38
Arkadaşlar aradan uzun zaman geçmiş bir kaza vardı 10 üzerinden 10 karşı taraf suçlu exper 640 tl lik hasar tespit ediyor ama karşı tarafın sigortası sadece 540tl lik kısmını karşılamış arkadaşımı arıyorlar kalan 100 tl lik kısmı sizin ödemeniz gerekiyor diye bu mümkün mü ? Böyle bir hakları var mı ?
Zorunlu Trafik sigortasının limiti bu.
Diyelimki karşı tarafın sigortası da yoktu.
Polis size diyorki karşı tarafın sigortası yok masrafları siz karşılamak durumundasınız ama isterseniz dava açabilirsiniz hakkında, kazanırsanız masraflarınızı alırsınız.
Ayrıca bu servisin problemi değil sizin bunu servise yüklemeniz hata.
bu sigortacılarda cıvıttı işi
bizim arkadaşta ufak bir kaza atlattı. kendini kusurlu. neyse karşı taraf arabayı vermiş. sözde sigorta yapacaktı. bu adama telefon açıp dava açacaklarını, dolandırıcılık olma ihtimali olduğunu söylüyor ve şahit istiyorlar kazanın olduğuna dair. nasıl bir mantıktır bu. kaza bizim gözümüzün önünde oldu birde. şahitte çoktu
quote:
Orijinalden alıntı: iGroN
quote:
Zorunlu Trafik sigortasının limiti bu.
Diyelimki karşı tarafın sigortası da yoktu.
Polis size diyorki karşı tarafın sigortası yok masrafları siz karşılamak durumundasınız ama isterseniz dava açabilirsiniz hakkında, kazanırsanız masraflarınızı alırsınız.
Ayrıca bu servisin problemi değil sizin bunu servise yüklemeniz hata.
540 tl lik limit mi olur daha büyük bir hasar olsaydı ne olcaktı ?
öyle birşey olabilirmi yaaaaa exper ne yazdıysa rakam odur ,servisede o ödenir örnek veriyorum araç çok pahalıdır rakamlar uçmuştur 20-30 milyar tamam böyle konular bir ihtimal konuşulabilir ama 640 tl için böyle bişey olamaz bence..
quote:
Orijinalden alıntı: AykutEsk
nasıl bi sigortaymış o sadece 1 kısmını ödüyor :s
Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarını, kendi sigortanızda (KASKO dedikleri) sizin hasarınızı karşılar.
Benim anlamadığım şey servis bunu nasıl kabul ediyor. 540tl öderiz biz derken burda bağlayıcı olan şey experin raporu değil midir ?
quote:
Benim anlamadığım şey servis bunu nasıl kabul ediyor. 540tl öderiz biz derken burda bağlayıcı olan şey experin raporu değil midir ?
experin raporu herşeydir exper demek zaten bilir kişi demek,exper demek söz sende yetki sende demek,exper ne derse o olur exper 640 yazdıysa 640 tır...
quote:
Orijinalden alıntı: delgadobm
quote:
experin raporu herşeydir exper demek zaten bilir kişi demek,exper demek söz sende yetki sende demek,exper ne derse o olur exper 640 yazdıysa 640 tır...
opel servisi arkadastan kalan tutarı istiyor nasıl bir yol izlenmeli ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: delgadobm
quote:
opel servisi arkadastan kalan tutarı istiyor nasıl bir yol izlenmeli ?
sigorta şirketi ile görüşülmeli bence sizin adamınız bu kadar masraf yazdı neden bu kadar karşılanıyor diye sorgulanabilir ayrıca servistekilerde bi şeytanlık peşinde olmasın aklımdan geçmiyor değil
aklıma gelen ilk şeydi o kazanın üstünden 11 ay geçmiş tam 100tl nin peşine düşüyorlar ve servis ücreti cok cok önce ödemiştir bence nasıl bir saçmalık anlamış değilim .
quote:
aklıma gelen ilk şeydi o kazanın üstünden 11 ay geçmiş tam 100tl nin peşine düşüyorlar ve servis ücreti cok cok önce ödemiştir bence nasıl bir saçmalık anlamış değilim .
o zaman beri ne aramıyorlarda şimdi peşine düşüyorlar herkes çakal olmuş artık
o nasıl bir sigorta şirketiymiş arkadaş 640tl yi de ödeyemiyorsa bıraksınlar bu işi benim şubatta yaptığım kaza da masraf 1300tl çıktı karşı tarafın sigortası gıkını cıkarmadan ödedi.Benim bildiğim sigorta şirketleri servisin hesabına geçmiyor parayı sizin hesabınıza geçiyor siz veriyorsunuz diye biliyorum servise.Bizim kazada öyle oldu.Para benim hesaba yattı ben ödedim.
arkadaşlar axa sigortada benim poliçede araç başına maddi zarar 17.500 tl diyor. 600 tl lik limit mi olur hangi sigorta şirketi o !!!!
o işte bir yanlışlık var ayrıca bu konunun da opel servisi ile ne ilgisi var onu çözemedim ben
ttafik sigortsaları geçen sene 6bin tl yi karşılıyordu şimdi 10bin oldu benim bildiğim. sizinknide kaskonuz varsa o veriri sizden para istenmemesi lazım üstelik yüz tl birşey değil sigortacılar için
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
o işte bir yanlışlık var ayrıca bu konunun da opel servisi ile ne ilgisi var onu çözemedim ben
bu işte opel servisinin sucu su experin cıkardıgı ücrete göre tamirini yapıp sigortadan eksik parayı nasıl kabul ediyor.
ondan eksik alıp bana nasıl öde diyor ?
böyle bir durumda kaskoyu neden devreye soksun ki arkadasım zaten suclu karsı taraf karsı tarafın sigortası hasarı odemekle yukumlu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme