Şimdi Ara

Opel Türkiye... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
9.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dediğiniz gibi star/stop olayı çok önemli değil. Ancak Adam satarken ballandıra ballandıra bu özelliğini anlatıyor ve teknik olarak araca koymuş, öyle ise bunu da bana çalışır durumda vermek zorunda. kullanmayacaksam ben kapatırım diye düşünüyorum
  • Ben opel almayı düşünüyordum ta ki bu paylaşımı görene kadar .
  • Yeni bir araç almak için opel markasını düşünüp araştırırken bu forumda bu yorumu ve şikayetleri görüp okuyunca artık opel marka araç almak aklımın ucundan bile geçmez.
  • Opel Türkiye...
  • somekindofdevil kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,
    Keşke her şey sizin de kanun maddesinde yazdığı gibi uygulansa ama burası Türkiye... Üzülerek söylüyorum, kanuna çok güvenmeyin. 30 saniye, 1 dakikalık sürelerde dava celsesi sonuçlanıyor. Değil yazdığınız kanunu baştan sona okumak, derdinizi kısaca anlatmak bile çok zor.

Videonuz da anlık yakıt tüketimini görüyoruz. Kalkışta ani yükselmeler veya alçalmalar normal. 100km de ortalama yakıt ne durumda onu da merak ediyorum. Lütfen yol bilgisayarı değil de, depodan 100km/l ortalama yakıt tüketiminizi hesaplayın. Şu anda tek mantık yürütmemize yardımcı olan ipucu, rölantideki ve viteste süzülürken aracın yakıt tüketiminin fazla olması durumudur. Günümüzdeki araçlarda da buna sebep olan parça genellikle dpf. Aracınız servisteyken dpf veya dpf ile birlikte çalışan sensörler değiştirilip denendi mi? Bunu şundan soruyorum, bazı servisler resmen parça değiştirmeye korkuyorlar. Eğer ki bahsettiğim parçalar yenileriyle değiştirilip deneme yapılmadıysa servisinizi değiştirin.

Kesinlikle sizin tarafınızda olduğumu bilin, benim de süren bir iade davam var ama parçalanmış kauçuklardan dolayı aracınız değişmez. Bunlar değiştirilip düzeltilebilecek kusurlar. Biliyorum dünya kadar para verilip bir hevesle alınan araçta böyle şeylerin olması çok can sıkıcı ama oluyor işte. Yapmak gereken bir daha o markanın bayilerinin önünden bile geçmemek. Hazır bir arkadaş size yardım sunmayı teklif etmiş, arada mesafe de olsa tavsiyem o servise bir uğramanız olacaktır. Hepsi için aynıdır diyemem ama yetkili serviste çalışan çoğu arkadaş kendi iş yerini kuracak beceri ve tecrübeye sahip olmayan kişiler. Üretici firma tarafından verilen kılavuzlar sayesinde araç söküp topluyorlar. Yanlış yaptıkları bir şeyler olmuş olabilir. Başka bir servisin bakması sizin yararınıza olacaktır.

Son olarak en önemli şey sağlık gerisi hikaye :) çok takmayın kafanıza. İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: somekindofdevil

dediğiniz gibi star/stop olayı çok önemli değil. Ancak Adam satarken ballandıra ballandıra bu özelliğini anlatıyor ve teknik olarak araca koymuş, öyle ise bunu da bana çalışır durumda vermek zorunda. kullanmayacaksam ben kapatırım diye düşünüyorum
    gayet tabi. Çalışmak zorunda...
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Caner91 gerçekten teşekkür ederim. Emek çekip uzun uzun çare olmaya çalışmışsıniz. Evet belki beklentim yüksek kabul ediyorum. Ama düşündüğüm zaman D segmenting bir araba alıyorum. Ve bu araba Opelin en üst versiyonu. En dolusu kısacası amiral gemisi. Ya benim beklentilerim fazla ya da Opele güvenmekle hata yaptım. Benim amacım sorunum çare aramak. Bu nedenle tüm platformlarda yazmaya çalışıyorum. Bu tip araçta böyle bir sorun başına gelen var mı ve nasıl çözdü diye. Sorunlar için gidip gelmekten usandım ve aracımın 5 gün serviste bıraktım. Üstelik araçta istemedim. Ama sorun bulunamadı. Üstelik servislerin yüksek fiyatlarını bile bile garantiyi 5 yıla çıkarttım. İlk servise muracatimda hemen krater muhafazası taktirdim.

Ben çözüm aramak için kıvranırken OPELİN MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ ARAYIP NE YAPABILIRIZ DİYE DİYALOG YERİNE OPELİN AVUKATI ARIYOR. PAYLAŞIMLARI KALDİRABİLİRMİSİNİZ DİYE. BEN DE ÇOK KORKTUM. SORUNUM VAR VE ÇÖZÜM ARIYORUM....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sehirler arasi yola ortalama yakit tuketimini isteyen arkadaslar icin

abdullah altinkaynakyoutube
    OPEN TÜRKİYE insignia GS exlelence aracımın aşırı yakıt tüketimi. Lütfen sorunu bilen varsa yardim
    https://youtu.be/qdIPJEz9bwc

• Arkadaşlar

Şu anda liste fiyatı 240 000 TL olan bor araçtan bahsediyoruz. Aldığının 3. Günü start stop çalışmayacak bunun için 3 kez servise gitek zorunda kalacağım sonunda o sorunda sıfır akü takılarak değil test aracının aküsü takılarak çözülecek. Haftasında sol on göğüste takur tükür, sağ kadar tangur tangur ses gelecek. On kaput resmen yamuk yumuk takıldığı tespit edilecek. Ve tüm bunlar için gittiğim servislerde hiç bir servis kaydı tutulmayacak. Ve bunda opel adına art niyet aramayacagiz öylemi?

Ne yazık ki kanunlar uygulanırsa anlamı vardır. Adalet dediğimiz şey bir toplumu toplum yapan kavramdır. Yeni kasa değişiklik yapılan araçlarda ilk 6 ay uretilensler bir nevi test araçlardır ve sözüm ona titizlikle sorunlar tespit edilir çözülür ve bir sonraki uretilenlere klavuzluk eder.

Saatin geri kalma olayı bende de var. Hangi insignia bunun için servise davet edildi. Neredeyse 1 yıl oldu ben davet edilmedi. Merdiven altı imalat ürünümüz alıyoruz.

Ama gördüğüm kadarı ile sorunların üzerine gitmek ve çözüm aramak yerine kabullenmeyi seçmişiz.

Ben kabullenmek istemiyorum....

• BIR LİNK DAHA

https://youtu.be/4kcXY2gD5Yc

• Bonnie

Önceki kasa ile çok farklı. Eski kasalar ile yeterli bilgim olmadığını düşünüyorum. Yardımcı olamadım. Kusura bakmayın

• Yeni bir araçta bu kadar aksiliğin bulunması elbette can sıkıcı bir olay. Güçlü bir firmanın kendi ürününün arkasında olması gerekir ancak şu ana kadar bunun gerçekleşmemiş olması firma hakkında doğal olarak şüpheleri akla getirmekte.
    Yeni kasa olarak ikinci el piyasasının bu kadar düşük olmasını ilginç bulmuştum. Yakıt tüketimi olarak 90 km/h hızda bulunan fabrika değerlerinin 4,5 lt görünmesi yanında gerçek verilerin yüksek çıkması ilginç.
    Mesaj yolu ile bir ilimizde bulunan Opel firmasının müdürüne size sorduğum soruların hemen hemen aynısını sordum ancak ne yazık ki aradan 1 ayın üzerinde süre geçmesine rahmen bir cevap alamadım. (bilmiyorum/fikrim yok gibi bir cümle de olabilirdi)
    Sizden gelen cevaplar oldukça açıklayıcı oldu.

Bu bana yıllar öncesinde Opel ile yaşadığım olayı hatırlattı;
    Yıllardan 2012, 2004 model Elantra otomobilimi satıp üzerine bir miktar ekleyerek Astra almak istedim ve x bayisine gittim. Teşhirde bulunan bir Astra'nın yanına gittim ne yazık ki satış elemanı oturduğu yerden bile kalkmadı. Sonra ilgili kişinin yanına giderek rakamı, takas durumunda otomobilimin ne kadar ettiğini sordum. Aracımda bulunan hasarlar hakkında bilgi verdim bana yaklaşık bir rakam verdi. Bu olaya tek başıma karar veremeyeceğimi eşim ve çocuğum ile beraber geleceğimi belirterek ayrıldım.
    2 gün sonra eşim ve çocuğum ile beraber gittik aracı gösterdim, içine oturdular baktılar ancak eleman yine oturduğu yerden kalkmadı biz de konuşmak için masasına gittik. Araçta bulunan hasarları aktarırken ön tampon değişti ve sağ arka çamurluk değişti demiştim. Exper aracı inceledikten sonra masasından kalkmayan eleman sizin aracınızın sağ arka çamurluk yerine sol arka çamurluk değişmiş diyerek fırça atmaya başladı (az bişey de hakaret de etti) arkasından ise her cümle de laf sokmalar başlayınca eşimin yüzüne baktığımda şekilden şekile girdiğini, çocuğumun yüzünün berbat durumda olduğunu gördüm sonuçta durumun hoş olmadığını görüp "kalkın gidiyoruz" dedim. (dikkatinizi çekerim araç hakkında hiç bir bilgi verilmedi)
    Doğruca Yine Hyundai'ye gittik. Amacımız hyundai'den farklı bir marka idi ama olmadı. Merdivenleri çıkarken bir satış görevlisi bizi karşıladı nasıl yardımcı olabileceğini sordu Elantra deyince içeriye almadan "buyurun test sürüşü yapalım" size aracı yolda anlatayım dedi. Aracı anlattı. Geri döndüğümüzde aracın her türlü olayını anlattı. Takas durumunda ne yapabileceklerini söyledi.
    Sonuç olarak tekrar Elantra aldık.
    Opel firmasına ilgili elemanı şikayet ettim. Müdürü aradı. Geç kaldıklarını başka marka otomobil aldığımı söyledim.

Yakında araç değiştirmeyi düşünürken Opel açısından bazı olayların değişmemiş olduğunu görmek kötü.

• Almanya da anket yapmışlar en az sorun çıkaran d segment araba seçilmiş insignia.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Almanya da anket yapmışlar en az sorun çıkaran d segment araba seçilmiş insignia.
    Mesut Abi'de öyle diyor

Otomobilin Mesut Abisiyoutube
    En az sorun çıkaran D Segmenti otomobiller
    https://www.youtube.com/watch?v=FqOkKZyVcso

• bonnie kullanıcısına yanıt
    Zaten bende mesut abiden duymuştum

• Bu tip anketleri sınırlı sayısa kişi ile yapıldığı için pek doğru bulmuyorum , satış rakamları hernekadar aracın sorunsuzluğunu göstermesede piyasanın bir araca güvenini daha çok ortaya koyuyor, passat satışları superb ve insignia satışlarının toplamından daha fazla, superb ve insignia satışlarıysa nerdeyse eşit. Satış rakamları tam olarak normal kullanıcıları yansıtmasada passatın diğer 2 rakibine göre önde olduğu gerçek.

Bugun d segmentinde bir araç alıcak olsam superbin iç mekan ferahlığı ve donanım doluluğu ile insignianın dış tasarımına sahip bir araç olmasını isterdim.

25ekim tarihi için avrupa araç model satış rakamları incelemek isteyen olursahttps://focus2move.com/europe-best-selling-cars/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 4 Kasım 2018; 11:54:0 >

• Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Anket konusunda hem fikiriz zaten bende ilk yazdığımda almanyada ki anket olduğunu belirtmiştim birde şöyle bi gerçek var ankete katılanlar neye göre cevap veriyor. Mesela d segmentinde ki bütün araçları kullanmışlar mı

Passat superb insignia meselesine gelince dün bayilere gittim Passat hıghline 300 dediler insignia excelans 200 dediler 100 bin çok iyi para ki Passat kesinlikle o arada ki farkı haketmiyor arada 30 bin olsa hemen Passat almaya razıydım. Yalnız opel bayisi elimde 2 araç var gelecekler bu fiyata olmaz dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Bu tip anketleri sınırlı sayısa kişi ile yapıldığı için pek doğru bulmuyorum , satış rakamları hernekadar aracın sorunsuzluğunu göstermesede piyasanın bir araca güvenini daha çok ortaya koyuyor, passat satışları superb ve insignia satışlarının toplamından daha fazla, superb ve insignia satışlarıysa nerdeyse eşit. Satış rakamları tam olarak normal kullanıcıları yansıtmasada passatın diğer 2 rakibine göre önde olduğu gerçek.

Bugun d segmentinde bir araç alıcak olsam superbin iç mekan ferahlığı ve donanım doluluğu ile insignianın dış tasarımına sahip bir araç olmasını isterdim.

25ekim tarihi için avrupa araç model satış rakamları incelemek isteyen olursahttps://focus2move.com/europe-best-selling-cars/
    Anketler her zaman sınırlı kişiyle yapılır, buna "örnek boyutu" (sample size) denir ve anket sonuçları değerlendirilirken istatistiksel hesaplamalar yapılır. Örneğin A aracı için aritmetik ortalama 5 yılda 5 sorun olsun; ankete katılan 3 kişi 75 sorun bildirmişse, bu 3 kişinin sonuçları istisna (yanlış/yalan bilgi) değerlendirme dışı tutulur. Bu işin daha anlatılacak çok fazla detayı var ama uzun süredir istatistikle uğraşmadığım ve çok çok uzun süreceği için toparlayıp yazamıyorum, özetle anket yapma profesyonel bir iştir ve istatistiksel yöntemler kullanılır. Sanıldığı gibi 100 kişiye sorup, çıkan sonuçları toplayıp 100'e oranlayarak sonuçlar belirlenmez.

Bu arada yukarıda bir tüketim videosu var; ortalama 5.0lt görünüyor; hem de 177 km ortalaması (37. saniye); bu durumda tüketim gayet makul; tüketimle ilgili sorun nedir :

abdullah altinkaynakyoutube
    OPEN TÜRKİYE insignia GS exlelence aracımın aşırı yakıt tüketimi. Lütfen sorunu bilen varsa yardim
    https://www.youtube.com/watch?v=qdIPJEz9bwc&feature=youtu.be&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Anket konusunda hem fikiriz zaten bende ilk yazdığımda almanyada ki anket olduğunu belirtmiştim birde şöyle bi gerçek var ankete katılanlar neye göre cevap veriyor. Mesela d segmentinde ki bütün araçları kullanmışlar mı

Passat superb insignia meselesine gelince dün bayilere gittim Passat hıghline 300 dediler insignia excelans 200 dediler 100 bin çok iyi para ki Passat kesinlikle o arada ki farkı haketmiyor arada 30 bin olsa hemen Passat almaya razıydım. Yalnız opel bayisi elimde 2 araç var gelecekler bu fiyata olmaz dedi
    Ankete katılanlara yorumları sorulmuyor zaten, aracı aldıktan sonra kaç kez servise gittikleri gibi somut sorular soruluyor ki genelde aracı alanlara da sorulmaz, direk belli servislerden rakamlar alınır ve hesaplanır.
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Neticede sadece 1 ülkede yapılan anket. Ben bu konuda anketlere çok güvenmesemde etkisi altında kalıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.