arkadaşlar merhaba ben hatay iskenderunda oturuyorum bende 2000 model opel vectra 1.6 gl var.sorun şu araba yaklaşık 1.5 yıl önce ABS sorunu verdi beyninde sorun var dediler motor ısnınca veya 150-160km/h hıza çıkınca göstergelerin altındaki ABS sorununu belirten ışık yanıyordu.servis tam olarak çözemedi ışık yanınca hidrolik fren tutuyordu ABS devreden çıkıyordu.sanayide bi özel servis ABS beynini aldı ankaraya gönderdi sorun çözüldü gibi yani şimdiye kadar ışık yanöması gibi bi sorun ortaya çıkamdı sağlam herhalde.fakat geçen arabayı deniyorduk 400 m denemesi filan 400m mesafede 150km/h ye ulaştı yani ortalama 50-60 m mesafede durması lazım ben öle düşünüyorum bana durma mesafesi sanki daha uzun gibi geldi.Ve bu sırada disklerden gıııjjzzzkkkkk diye ses geldi acaba sorun gitmedimi?yardımalrınızı görüşlerinini bekliyorum.
Diskerlin veya balataların eskiyse asınmıssa o sesi yapar. Fren mesafesinin bir cok nedeni olabilir. Balatalar eskimistir. Diskler eskimistir. Lastikleriniz eskidir. Fren hidroligi bozulmustur. Hatta hava sıcaklıgından, Yolun durumundan vs vs vs cir cok seyden yapabilir. Cok asırı bir uzunluk yoksa onemli degilse sorun yok. Ancak 150 ile giderken frenleme yaptıgınızda 50 metrede durmanız imkansızdır. Mercedes en kısa mesafede duran aractır. 100 km den frenleme yapıldıgında 36 metrede durabilir. Varın sizin aracınızın durma mesafesini siz hesap edin. Sizin aracınız da 100 den frenlemede dursa dursa 38 metrede durur. O da sıfır haliyle. Su anda normal kosullarda ancak 40 metrede falan durabiliyrsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme