Şimdi Ara

opel vectra kalkış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

neytttiiinnnn yiğen yavvvv

debrıyaja kastınmı var

bıde anlamadıgım sey 1. vitesle kalkıyon patınaja kaldı dıyorsun araba patınajla 80 gösterıyor ama 1. vıtes 50 yapıyor dıyorsun ...bizide burda yiyorsun

sen böyle bır iki deneme daha yap sonrada git bır debrıyaj setı al

birden 80i görmesinin nedeni şöyle açıklayım tabi ne kdar doğru bilmeiyorum bunu sanayi de araştırdım bazı araçlarda km göstergesi motorda bi yere bağlı bazılarında bu vectrada olduğu gibi tekere bağlıymıiş bir çok kez tanık oldum renault megane 1.9 dTi 1999 model 3 viteste drift yapıyor son devire fakat 60 km gösteriyor işte buda aynı şekilde o araçtada km göstergesi motora bağlı.yanlışlık varsa bilgilendirin

• quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Video bu konu açıldı açılalı çıkmıyor bende.

2 mesajdaki linke tıklayınız.
    tekrar:http://video.donanimhaber.com/avc-view.aspx?videoid=611&categoryid=0
  • birden 80i görmesinin nedeni şöyle açıklayım tabi ne kdar doğru bilmeiyorum bunu sanayi de araştırdım bazı araçlarda km göstergesi motorda bi yere bağlı bazılarında bu vectrada olduğu gibi tekere bağlıymıiş bir çok kez tanık oldum renault megane 1.9 dTi 1999 model 3 viteste drift yapıyor son devire fakat 60 km gösteriyor işte buda aynı şekilde o araçtada km göstergesi motora bağlı.yanlışlık varsa bilgilendirin

yanlıslık yok dogru..ancak ne olursa olsun arac sonucta atıyorum 1.vıtes 6500 devır cevırıyorken 50 yapıyorsa sen bunu ne yaparsan yap 80 e cıkaramazsın deviri artırmadıkca veya vıtes degıstırmedıkce...

kaldıkı senın vıdeonda tamda 6500 devırde 80 yaptıgın gorunuyor sonra ise 6500 devırde 50km yaptıgın görünuyor sen patınajda yapsan ne yaparsan yap 1. viteste gostergen 50 km yı ge çe mezzz
  • km göstergesinde arıza var diyorsanız araba bakıdman yeni geldi hertarafıan bakıldı yani göstergeler sağlam.Bunun nedeni ne peki?:S
  • başta patinajla belki olabilir o hız (ilginç ama oldu diyelim)...
    aracın 100 e çıkması 15 saniye civarı zaten bir problem yok gibi ...
  • evet 12sn de zorlanırsa kuru zeminde ortalama 11.5 sn da filan ulaşıyor araba.zaten farbirka verileri 12 sn yani her hıza farika verilerinde ulaşıyor arızalı olsaydı önceden 80 e çıktığı gibi fabrika verilerinden önce o hızlara ulaşırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utqu-- -- 2 Şubat 2009; 20:40:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: utqu--
    km ibresinin birden 80 e ulaşmasının nedeni yağmuran dolayı zeminin ıslak olması

nasıl oluyor öyle
    açıklarmısın ?
    yağmur yağınca araba 1.viteste 15000 devire mi çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 2 Şubat 2009; 20:50:14 >
  • utku yeme bizi nettin sen bu arabaya hımmmmmmm
  • sürtünme katsayısı azalıyor."Sürtünme kuvvetine doğada çok fazla rastlanır. Sürtünmesiz bir ortam elde etmek çok zordur, fakat sürtünmeler kaygan yüzeyler kullanılarak önemli ölçüde azaltılabilir. Sadece uzay boşluğunda tamamen sürtünmesiz bir ortam elde edilebilir"(ALINTIDIR)
  • arkadaşlar hatay iskenderun yakınında oturan varsa gelsin arabayı kendi görsün
  • Enteresan bir video .

Araç birden 80kmh gösterip vites değiştirme sırasında hemen 40a düşüyor.

Islak zeminde bu kadar farkerdermiki
  • quote:

sürtünme katsayısı azalıyor."Sürtünme kuvvetine doğada çok fazla rastlanır. Sürtünmesiz bir ortam elde etmek çok zordur, fakat sürtünmeler kaygan yüzeyler kullanılarak önemli ölçüde azaltılabilir. Sadece uzay boşluğunda tamamen sürtünmesiz bir ortam elde edilebilir"(ALINTIDIR)

o zaman 1. vites dişliside sürtünmeden bu devırı cevırıyor gostergede göstermıyor 6500 den yukarısını

veya sen bu denemeyı uzaydamı yaptın nettiinnn
  • araç 100 km ye 13 sn de çıkıyor. olağanüstü bi durum yok herşey normal..
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

quote:

km ibresinin birden 80 e ulaşmasının nedeni yağmuran dolayı zeminin ıslak olması

nasıl oluyor öyle
    açıklarmısın ?
    yağmur yağınca araba 1.viteste 15000 devire mi çıkıyor?

benim size br sorum olacak yağmurlu havada birde normal yağmursuz havada yani bi yerler ıslakken birde yerler kuruyken arabayla giderken el frenini çekin.yolların ıslak olduğu zaman daha çok kayacak.lastiklermi değişiyor yookk sadece sürtünmenin azalması.
  • dediğine göre maksimum hızı 188 olan bir araba ile yağmurlu havada ya da daha doğru bir ifade ile sürtünmesi daha az olan bir yolda 300 km hızı görebilirsin?
    doğru mu anladım acaba?
    quote:

sürtünme katsayısı azalıyor."Sürtünme kuvvetine doğada çok fazla rastlanır. Sürtünmesiz bir ortam elde etmek çok zordur, fakat sürtünmeler kaygan yüzeyler kullanılarak önemli ölçüde azaltılabilir. Sadece uzay boşluğunda tamamen sürtünmesiz bir ortam elde edilebilir"(ALINTIDIR)
  • dün tekrar denedim aynı zemin yolalr ıslaktı aynı olay dünde oldu
  • quote:

dediğine göre maksimum hızı 188 olan bir araba ile yağmurlu havada ya da daha doğru bir ifade ile sürtünmesi daha az olan bir yolda 300 km hızı görebilirsin?
    doğru mu anladım acaba?
    quote:

300 degil 500 yapar bence

• Edit: Videodan anlamadım tekrar sorayım. Araç sarıyor mu yoksa sen mi yarım debriyaj yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 2 Şubat 2009; 21:07:26 >
  • quote:

dediğine göre maksimum hızı 188 olan bir araba ile yağmurlu havada ya da daha doğru bir ifade ile sürtünmesi daha az olan bir yolda 300 km hızı görebilirsin?
    doğru mu anladım acaba?
    quote:

işte orda olay değişir motorun son dayanma hızının üstüne çıkamazsın.su dolu bi bardağa su eklersen taşar buda aynı şekilde.

• quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Edit: Videodan anlamadım tekrar sorayım. Araç sarıyor mu yoksa sen mi yarım debriyaj yapıyorsun.

ben yarım debriyaj yapıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.