Şimdi Ara

Operatör/SIM Değişimi Sonrası Hücresel Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iOS: 11.2.1

Merhabalar,

Taahhüdü bitmiş olan Turkcell hattımı 04.12.2017 tarihi itibariyle Vodafone'a taşıdım. Dolayısıyla yeni bir SIM kart kullanmaya başladım. Ancak Vodafone tarafından gönderilen tüm ayarları yapmama rağmen hücresel veri bağlantısında sorun yaşıyorum. Bahsedeceğim sorunları daha önce hiç yaşamadım.
    Sorunumu özetlemek gerekirse; internet kullanan uygulamaları AÇTIĞIMDA herhangi bir problem olmadan kullanıyorum. Buna Safari'de internet sitelerine girmek dahil. ANCAK; internet kullanarak bildirim gönderen (WhatsApp, Milliyet, SnapChat, BBC, NTV, Instagram vb.) hiçbir uygulamadan bildirim ALAMIYORUM. Apple mail adresimle (...@me.com) mail uygulamasından maillerimi ALAMIYOR, maillerimi GÜNCELLEYEMİYORUM (Sunucuya bağlanma başarısız oldu).

Kısacası; cihaz hücresel bağlantı üzerinden Apple Push Notifications servisine, mail servisine vs. bağlanamıyor, manuel olarak açılmayan uygulamalar internete erişemiyor, WhatsApp'ta bana yazılan mesajlar (arkada çalışsın veya çalışmasın) iletilemedi (tek tık) olarak gözüküyor.

NOT: Yukarıda anlattığım sıkıntıların HİÇBİRİ WiFi BAĞLANTISI VARKEN OLMUYOR. CİHAZ WiFİ'ye bağlıyken olması gerektiği gibi çalışıyor.
    Belirtmem gerekenler;

- Bildirimlerim ilgilendiğim tüm uygulamalar için AÇIK
    - Telefonu birkaç kez kapatıp açtım, operatör ayarlarını Ayarlar--Hakkında bölümünden güncelledim
    - Telefondaki verilerimi yedekleyip telefonu tamamen sıfırladım ve en baştan kurulum yaptım
    - Telefon sürümüm güncel
    - Önceki hattımda KESİNLİKLE böyle bir problem yaşamadım, kısa süreli bile olsa
    - Telefonu düşük güç modunda KULLANMIYORUM
    - Tüm uygulamalarımın internete erişimi AÇIK
    - İhtiyacım olan uygulamalar arka planda ÇALIŞIYOR
    - Arka planda uygulama yenileme AÇIK
    - Telefonu Recovery modunda flash'layıp temiz iOS yükledim
    - Vodafone'a gidip 22 TL karşılığında yedek SIM aldım

Bu konuyla ilgili tecrübesi, bilgisi, tavsiyesi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 14 Aralık 2017; 11:56:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.